Klik hier om te zoek op de website

archief
Dinsdag 10 september

Leuke foto's van onze dieren op poezels.nl waaronder een hele serie van de oudste dochter van Maverick. Zie ik trouwens op een forum onze Maverick 'uitgescholden' voor een Burmilla. Dat zal ik even rechtzetten :-)

De dag begon goed - Murray had helemaal geen diarree naast de bak gedaan... Ik hoop zo dat we zijn kwaal onder controle krijgen. Gisteren is er een oudere poes aan deze kwaal overleden en zij was jaren jonger dan onze Murk. Ik hoop zo dat de bioresonantie nog verder aanslaat. Dit is in ieder geval heel bemoedigend. Hij heeft geposeerd voor Rudolphine dus ik ben heel benieuwd naar het resultaat. Voor nu een wat minder recent kiekje van hem.

Rudolphine heeft dus weer de prachtigste foto's gemaakt maar die kunnen we pas hier plaatsen wanneer het Ziggo behaagt... Er is een storing in haar postcodegebied. We hebben genoten van de kittens op de bank en in de tuin en haar Flavia heeft zich echt bijzonder voorbeeldig gedragen. Huibert heeft een nieuwe kittenbarrière gemaakt voor in de deur van de slaapkamer. Heel handig met scharniertjes en een deur met een raam erin zodat ze wanneer ze daar moeten zijn, wel wat zicht hebben. De kittens van Tresca hebben vandaag kennisgemaakt met een slokje KMR-kittenmelk én een mengsel van Prins versvlees en KMR. Ik was er na het eten lekker mee bezig maar had verzuimd de tafel af te ruimen. Dat heeft Eeszje dus voor me gedaan. Gelukkig was de pot met mayonaise al wel afgeruimd.

[klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
Die blauwe oogjes waren zaterdag al zo goed als weg.
Zondag 7 september

Vandaag was voor ons de eerste show van het nieuwe showseizoen en we mogen stellen dat die niet slecht begonnen is: Juultje won haar derde CAP en mag nu de titel Premior voor haar naam zetten. Wij noemen deze titel de prinsessentitel: Prinses Juliëtte is het dus nu. Onze prinses werd ook nog voorgedragen voor Best-in-Show als veteraan; Maverick won zijn eerste CACIB en Nieckje haar eerste CAP en werd ook genomineerd voor Best-in-Show. We zijn verschrikkelijk trots op ons trio. Niet zo zeer vanwege hun resultaten maar vooral vanwege hun gedrag: niets geen stresstoestanden maar gezellig spinnen en nieuwsgierig zijn. Maverick heeft geoefend met het aan een tuigje lopen - alsof hij nog nooit anders had gedaan - Juultje won ieders hart en Nieckje gedroeg zich alsof ze speciaal was ingehuurd om het goede voorbeeld te geven. Ze gedrag was zo aangenaam dat hun stewards de keuringen stonden te dringen om onze meiden te mogen voordragen tijdens de Best-in-Showverkiezingen. Juultje blijft altijd heel leuk geïnteresseerd om zich heen kijken en Nieckje ging er op de tafel waar alle keurmeesters de genomineerde katten kwamen keuren zodanig op haar gemak bij zitten dat haar steward haar niet eens hoefde vast te houden. Iemand zei tegen me dat Juultje de oudste kat van de tentoonstelling was - dat zou best wel eens kunnen. Over het algemeen is dat haar niet echt aan te zien maar je ziet het wel aan haar gezichtje op de foto die Wiebe Dooper van haar gemaakt heeft. Hij heeft een verslag over deze show gemaakt voor zijn site UwHondenKat.nl. Op deze url staat het verslag mét een foto van Juultje: http://www.uwhondenkat.nl/katten/index.php?nieuws=373

Vanmorgen werd Shabanou opeens krols. Als ze dat vannacht had gedaan, had er vast een ongewenste dekking plaats gevonden. Vanavond mochten de kittens van Tresca weer naar beneden - dat vond Tresca dus helemaal niet nodig en zij wilde ze per se boven hebben. Waarschijnlijk zal ik hun benedenleven, iets wat ze de afgelopen drie weken volcontinue hebben gedaan, ook weer stap voor stap moeten opbouwen. De kittens van Shabanou zijn inmiddels al druk op ontdekkingstocht, gebruiken de kattenbak al én aten gisteren van een reep rauw lamshart ter dikte van hun eigen pootjes. Ik heb er al eentje het bed zien opklauteren (geen idee wie) en zojuist zag ik Flavia op de bank. Even later het complete trio. Eerst zag ik niet hoe ze dit deden maar toen zag ik de tas met de showspullen tegen de bank aan staan - raadsel opgelost. Maar ze hebben wel even lol gehad en ik heb er foto's van. Die zet ik in hun hoekje.

[klik voor een uitvergroting]
Veteraan Juultje.
[klik voor een uitvergroting]
Tresca ontspande even met het nieuwe kattenspeeltje terwijl haar kittens weer veilig boven waren.
Woensdag 3 september

Ramses is ondanks al het zoeken en zelfs paranormale hulp nog niet gevonden. Arme Ramses en zijn mensen. Het 'voegt' gewoon niet om te schrijven over de andere dingen die wel goed gaan. Zoals de moederpoezen en hun kittens. Ik ben zo trots op ze: vanmorgen zag ik dat Tresca de kittens van Shabanou een fikse wasbeurt gaf. Ik vroeg me wel af waar Shabanou zelf uithing maar ik had nog wat extra eten boven neer gezet en dacht dat ze daar stond te bunkeren. Even later zag ik Tresca weer bij haar eigen kittens - gelukkig want ik wil nog niet hebben dat de grote kittens de moedermelk van het jongere nest drinken. Weer boven aangekomen om het kattenbakje voor de zilvertjes - ze zijn er aan toe - op te halen, schitterde Shabanou door afwezigheid: meteen wist ik het. Die moest in de schuur zitten. Ik had gezien dat die deur opengewaaid was en zij was natuurlijk aan het nestelplekjes zoeken waardoor ik haar niet zag toen ik de deur dichtdeed. Goed van de Tresca dat ze even de honneurs voor haar co-moedertje waarnam.

Gisteren zijn we met Murray en Juultje naar Wendy Woldring in Woerden geweest. Murray is daar eerder geweest maar de behandelingen hebben we nooit afgemaakt omdat ik toen Cuty met de fles groot bracht en het leek hem naar omstandigheden goed te gaan. Maar nu gaat het hem niet goed genoeg - hij heeft diarree, van het soort dat Djinnie op 16-jarige leeftijd kreeg en dat ik ook niet onder controle kreeg, en zoiets ondermijnt hem. De eerdere succesvolle aanpak (alleen vers voer en een paar dagen Finidiartabletjes) faalde. Hij is onderzocht en heeft al een aantal behandelingen gekregen om de ongewenste stoffen uit zijn lijfje te krijgen en de komende vier weken krijgt hij speciale druppeltjes. Ik hoop zo dat we deze kwaal onder controle krijgen. Gelukkig is Murray nog steeds dezelfde gezellige goedgehumeurde Murkman alleen heeft hij af en toe een vies kontje. Omdat we toch gingen namen we Juultje ook mee. Ogenschijnlijk is er niets met haar aan de hand maar heel subtiel speelt er wel wat. Zij is met haar twaalf jaar twee jaar jonger dan Murray maar oogt nog steeds als een blom van drie á vier jaar. Daar gedraagt ze zich ook naar en dat willen we zo houden. Zij en haar nestgenootjes hebben door het bloedgroepenprobleem vroeger de eerste moedermelk niet gekregen en dat heeft toch een nadelig effect op het immuunsysteem. Zij krijgt ook druppeltjes. Het was even uitzoeken op wat voor lekkers ze die druppeltjes wilden nemen. Het lukte op een plukje tonijn uit blik maar vanwege het zout vind ik tweemaal daags teveel dus ik ga kijken of een paar druppels slagroom ook lukt. Wanneer ik het steeds voor de maaltijd doe dan is de eetlust vast ook groot genoeg daarvoor.

[klik voor een uitvergroting]
Ramses, nog steeds kwijt.
[klik voor een uitvergroting]
Nieckje en Juultje.
[klik voor een uitvergroting]
Murray als zorgzame oom saampjes op een stoel met Wulfric, het zoontje van Orchid en Maverick. Deze foto is een paar maanden oud.
[klik voor een uitvergroting]
Flavia, Diva en Uriah met zijn meest onschuldige blik.
Een vriendin wipte even langs en omdat dan de honden in de voorkamer zouden komen, wilde ik eerst de kittens veilig stellen - bleek dat Uriah nergens te vinden was. De wasmachine draaide en dan gaat het toch door je heen of hij daar niet in zou kunnen zitten. Hij komt wel eens in de keuken maar dat is toch wel een zeldzaamheid. We konden hem nergens vinden, ik ging ze roepen en ineens is het hele nestje weer compleet. Geen idee waar hij zich verstopt had. Vandaag zijn ze vijf weken oud geworden dus dat ze wat ondernemender worden, hoort erbij.
Woensdag 27 augustus

Ramses is nog niet terug maar ons rode vriendje is wel gesignaleerd en zelfs door iemand die de Abessijn kent. Heel vaak wordt iedere tabbykat voor een wildkleur en iedere rode kat voor een sorrel aangezien. Zijn vrouwtje is nu gewapend met lekkers en een transportmand in de omgeving waar hij gezien is aan het zoeken. Helaas was de kat zodanig angstig dat hij er vandoor ging. Voor de zekerheid - dit is zijn chipnummer: 528210000952260.

Vanmorgen was het hier dubbel genieten: Rudolphine kwam op kraambezoek en had vanwege de vierde verweekdag van het zilvernest een heerlijke vruchtentaart meegenomen én haar camera. De kleuren komen zoveel beter tot hun recht. Die blauwe oogjes hebben ze maar een paar weken van hun leven en daar moeten we natuurlijk optimaal van genieten.

[klik voor een uitvergroting]
Haar nieuwe huisgenootje Flavia.
Maandag 25 augustus

Ramses is helaas nog niet terug. Verschrikkelijk.

De kittens gaan hier wel goed. De oogjes van Tresca's kittens begonnen zaterdag al open te gaan en alleen de laatst geborene is er nog niet helemaal klaar mee. De kittens van Shabanou beginnen al op me reageren en naar me toe te komen wanneer ik ze roep. Echt geweldig!

Rooster liet me vandaag goed schrikken - hij was snauwerig naar Maverick en Shabanou toe toen ik het bed aan het opmaken was. Het is traditie dat hij helpt met dit klusje maar ook dat er ook anderen 'helpen'. Toen ik zijn topic op Kattenpraat dit weekend van een update voorzag, had ik de regel dat het echt nog steeds erg goed met hem gaat zoals gebruikelijk op onbewerkt hout afgeklopt.

Nog even gauw voor het slapen gaan: Lara heeft nu ook beide oogjes open en de zilvertjes zijn fotogeniek. De leukste foto van vanavond moet er ook nog bij. 

 

[klik voor een uitvergroting]
De kittens van Tresca en Occido. Vandaag tien dagen oud.
[klik voor een uitvergroting]
Zo leuk dat er steeds meer contact komt.
Zaterdag 23 augustus

Verschrikkelijk nieuws - Ramses is ontsnapt. Al een aantal dagen geleden en er is geen spoor van hem. Zijn mensen in Heerhugowaard doen wat ze kunnen om bekendheid aan zijn vermissing te geven want hij moet terug!

[klik voor een uitvergroting]
De bijzondere Ramses.
Donderdag 21 augustus

Speciaal voor de mensen die op afstand zo meeleven foto's van vandaag van de kittens:

het gaat perfect met de moedertjes en hun kittens.

 

[klik voor een uitvergroting]
De kittens van Shababou zijn woensdag drie weken oud geworden en zijn al zulke heerlijke miniatuurtjes.
[klik voor een uitvergroting]
Tresca is zo gelukkig. Haar kraammandje staat nog steeds op de bank.
[klik voor een uitvergroting]
De kittens hebben zich in een paar dagen tijd ontwikkeld tot zulke lekkere warme ronde knuffeltjes. Morgen zijn ze al weer een week oud.
<< vorige pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  [71]