Klik hier om te zoek op de website

archief
[klik voor een uitvergroting]
Rooster nog maar een paar weken geleden in de tuin samen met achterkleindochter Flavia. Foto van Rudolphine.
Zaterdag 4 oktober

De tranen staan me in de ogen maar niet van verdriet. Van vreugde omdat ik zojuist het enthousiaste instemmende mauwtje van Rooster hoorde toen ik hem wat eten gaf. We dachten gisteren echt dat het voor hem eerlijker was dat we hem moesten laten inslapen. Hij voelde zich doodziek en wilde niet meer; alleen met rust gelaten worden. Gelukkig bleek de oorzaak niet onwegneembaar te zijn. Zeer waarschijnlijk komt het wel door de tumoren maar de situatie is nog niet zo hopeloos als we wel bij andere oudere katten hebben meegemaakt. Je kon ons 'opvegen' om het zo maar te zeggen: het idee dat we onze nog zo jonge rode man op zo'n korte termijn te moeten verliezen was niet te hanteren al beseffen we heus dat iedere dag dat Rooster in acceptabele gezondheid nog bij ons mag blijven een cadeautje is. Ik heb gisteravond zijn pagina's bijgewerkt.

Woensdag 1 oktober 2008

Die camera maakt wel heel erg duidelijke foto's. Ik zie details die ik met zelfs met mijn lenzen in niet zie. Nu zie ik ze uitvergroot en haarscherp op m'n beeldscherm.

De ergste zorgen rondom Juultje zijn voorbij maar het is nog wel opletten geblazen. Tweemaal daags de wond wassen met een betadineoplossing en er wondzalf op doen én steeds een schoon hansopje. Alle kapjes, de flexible én zelf de hard faalden in het voorkomen dat Juultje aan de wond likte. Het babyrompertje was het ook niet voor haar. Alleen de zelfgefabriceerden doen het redelijk.

Orchid lijkt ook prima en zelfs Murray doet het uitstekend. Al een paar dagen geen diarree van hem gezien. Ik houd hem nog wel lichtjes op de Isogel al heeft hij ook al een paar keer wat gegeten zonder deze toevoeging. Vanmiddag heeft hij zijn vervolgbehandeling (http://www.bioresonantiedemeern.nl/) bij Wendy Woldring gekregen. Zo'n behandeling is voor het dier absoluut niet bezwaarlijk - het autorijden is wat anders. Niet voor hem want hij is niet bang in de auto maar die files!! Ik ben van half drie tot kwart over zeven op pad geweest voor een afstandje dat je zonder files in drie kwartier doet.

Het is niet in een paar woorden uit te leggen hoe zo'n behandeling gaat maar er valt vast wel over te lezen op de bovenvermelde website. Murray zit tijdens een behandeling in een mandje dat na iedere patiënt gereinigd wordt en hij vindt al die aandacht best wel prettig.

 

[klik voor een uitvergroting]
Zo lief; Rana wast Juultje ook terug. De foto kan uitvergroot worden door erin te klikken.
[klik voor een uitvergroting]
Echt heel wat anders dan injecties en pillen.
Vrijdag 26 september

Dat had ik niet verwacht dat m'n nieuwe camara zo van pas zo komen om foto's van Juultje onder zulke nare omstandigheden te maken. In eerste instantie verliep de wondgenezing van de operatie tegen mamatumoren voorspoedig en Juultje hoefde niet eens een kap te dragen want ze zat er nooit aan. Opeens werd het litteken roder en ontstond er raar wittig weefsel dus terug naar tante dierenarts. Dat was woensdag maar de therapie (schoonmaken, zalven en andere antibiotica) sloeg niet zo aan als we dat ooit bij Kelly hebben meegemaakt. Om eerlijk te zijn - het ziet er niet uit. Dus vandaag weer naar tante dokter: nu moeten we het minstens twee keer per dag schoonmaken met een betadineoplossing, zalven én metacam tegen de pijn en de ontsteking. Leuk is anders voor Juultje. Maar wat is ze een schat en wat gedraagt ze zich keurig. Dapper en vindingrijk is ze ook want met die onhandige kap op komt ze toch mooi overal waar ze wil zijn: van het hoge mandje in de kattenjungleboom tot de Catrix, zelfs het traphekje was geen echte hindernis voor haar.

Ieder dier is anders en waar het babyrompertje bij Kathlena een groot succes was, was dit het niet bij Juultje. De flexibele kap is bij veel dieren heel geschikt maar Juultje was te handig in het wegdrukken van dit kapje en kon dus toch bij de wond. Geluk bij een ongeluk is, is dat iedereen zo lief voor haar is. Zelfs de kittens. In eerste instantie vonden ze haar eng na haar operatie omdat ze zo anders rook en toen een paar dagen later dat flexibele kapje. Op deze foto wordt ze getroost door de lieverdjes van Tresca.

 

[klik voor een uitvergroting]
Juultje mee-etend met haar flexibele kapje om.
[klik voor een uitvergroting]
Of onze kittens onweerstaanbaar lief zijn. Hier troosten ze Juultje.
Dinsdag 23 september

Het is dat de accu leeg is want anders had ik nu geen tijd gehad om te internetten :-) Een lang gekoesterde wens is uitgekomen - ik heb een spiegelreflexcamera met lifeview én een extra lens waarmee ik foto's zou moeten kunnen maken met een vage achtergrond. Ik heb me opgegeven voor een cursus dus we zijn wel wat van plan!

Juultje en Orchid reageren heel goed op de antibiotica en Juultje redt zich echt behoorlijk goed met de antilik/-peuterkraag. De wondzalf van Clindobion die ik voor haar gebruik is lang zo vies niet als die ik een paar maanden geleden voor Nieckje gebruikte. De arme Nieck ging zich zelfs voor me verstoppen, zo erg vond ze dat. Ik zal die naam goed inprenten zodat ik die stinkzalf nooit meer in huis haal.

[klik voor een uitvergroting]
De eerste foto met de nieuwe camera. Geen idee of deze met de ingebouwde of de opzetflitser is gemaakt.
Maandag 22 september

Goed nieuws en slecht nieuws over Juultje. Haar operatiewond heeft een fistel gekregen, het onderzoek heeft aangetoond dat het inderdaad een mamatumor was maar ook dat de randen schoon zijn wat de kans op uitzaaiingen verkleint. Gelukkig ontstond de fistel pas vandaag want anders hadden we naar een weekendwaarnemer moeten gaan en er is een dierenarts in de regio waar ik echt niet graag heen ga en dat om iets (dier onnodig pijn doen en angst aanjagen) van meer dan twintig jaar geleden. Deze arts heeft mijn vertrouwen voor eeuwig verloren. Het afgelopen weekend hadden we zorgen genoeg: de operatiewond van Orchid begon ook te lekken. Beide dames zijn nu aan de Convenia, de eenmalige antiobiotica per injectie. Maar de kittens gaan goed en de nieuwe foto's staan in het topic van de nestjes van Shabanou en Tresca.

[klik voor een uitvergroting]
De knappe Juultje die mentaal zo stabiel is dat ze zich moeiteloos aan iedere nieuwe situatie aanpast.
[klik voor een uitvergroting]
De lieve Juul accepteert alles en liep meteen dapper rond met haar flexibele kraagje.
[klik voor een uitvergroting]
Murray reageert behoorlijk goed op de isogel door zijn eten.
[klik voor een uitvergroting]
Orchid heeft er gelukkig geen last van - geen koorts of ander ongerief.
Donderdag 18 september

Het kon allemaal even wat beter gaan. Tresca is krols geworden en dit betekent weer een week onrust in huis. We hebben net een zware week met Shabanou achter de rug. Gelukkig is Maverick niet zo 'op' Tresca als op Shabanou. Tot overmaat van ramp zag ik ook diarree bij de kittens van Tresca. Misschien hebben deze kleintjes teveel indrukken meegemaakt. Ze doen alsof ze al net zover in hun ontwikkeling zijn als die grote dikzakken van Shabanou. Na een extra lekker hapje vlees met kittenmelk heb ik ze weer terug naar boven gebracht. Een kleinere wereld en zo is Tresca meteen gescheiden van Maverick. De weegschaal gaf geen verontrustende lage score aan dus ik hoop dat dit met wat rust weer goedkomt. Maar wat de zorgen betreft zijn we er nog niet. Murrays darmen gaan echt niet goed en hij krijgt nu Isogel door zijn eten en moet dus apart eten; Juultje is gisteren geopereerd en mentaal is m'n meisje er nog niet; ze is af en toe bangig. Dat is helemaal niet des Juuls. Daarbij moet zij ook apart eten omdat zijn geen graanproducten mag. Al met al is dit een boel geregel. De ochtendspits verliep niet zoals gepland. De operatiewond van Orchids castratie afgelopen maandag ziet er keurig uit maar mentaal vind ik Orchid ook nog niet zoals ze hoort te zijn. Veel te afwezig. Gelukkig niet bangig, iets wat je wel vaker ziet bij dieren na een narcose. Nieckje heeft na haar castratie ook een flinke dip gemaakt. Gelukkig duurde dat niet lang want ik heb van andere mensen wel gehoord dat dit ook erg lang kan duren tot aan blijvend gedragsverandering toe... Ik maak me dus best goed zorgen. Maar niet alles gaat verkeerd. Zo juist was er een leuk muziekje en omdat ik de radio wat harder zette, keken de zilvertjes van Shabanou even verschrikt op. Dat heb ik geprobeerd te filmen. Wie weet is het wat geworden en kan ik het straks op You Tube zetten. Er staat al een filmpje over het wennen aan het lawaai van de stofzuiger; deze valt dan onder de categorie muzikale opvoeding :-)

Ik heb er meteen ook maar eentje van het kittenontbijt bij gezet.

De muziek: http://nl.youtube.com/watch?v=5dADsTf5EH8

Het eten, ze smakken zo smakelijk: http://nl.youtube.com/watch?v=f7_aURyYpbA

 

Mavericks oudste dochter Aglaya van Monica Mees(Aglaya Alba Byzoe) op de show onlangs in Schiedam. Deze foto is van Michiel Leppink.
[klik voor een uitvergroting]
Tresca tijdens rustiger dagen - begin augustus toen ze nog zwanger was. Deze foto is van Marina van Driessen van cattery Nanu Emuishere.
Woensdag 17 september

Op dit moment is Juultje onder narcose... Ik ben hier helemaal niet goed in en zeker niet twee keer in één week. Gelukkig is de castratie van Orchid volgens het boekje verlopen en loopt ze hier rond alsof er niets gebeurd is. Ik hoop zo dat het bultje van Juultje iets onschuldigs is en dat er niet al iets is uitgezaaid waar we het nakijken bij hebben zoals bij Mariposa en Kelly Kathleen. Het stukje weefsel wordt opgestuurd zodat we ook daadwerkelijk een kans hebben te weten dat er niets aan de hand is. 's Avonds: haar oogjes staan nog niet zoals ze horen maar verder is alles heel erg goed met Juultje. De dierenarts heeft niet veel hoeven weghalen dus het wondje is vrij klein. Juultje heeft goed gegeten en zat net even spinnend bij me op schoot.

Murray kon ook beter - zijn diarree is minder erg maar nu doet hij steeds kleine beetjes en vannacht was er van alles in zijn vacht onder zijn staart blijven plakken. M'n arme jochie voelde zich zo vies. Ik ga met de dierenarts overleggen of Isogel dit probleem misschien kan verhelpen. Hij verliest namelijk ook af en toe wat bloed en daar zou Isogel ook bij kunnen helpen.

En ondertussen huppelen de kittens lekker door de huiskamer en huppelen de moedertjes mee. Het is voor Shabanou voor het eerst dat ze een nestje heeft en ze is een uitstekend moedertje. Het is zo leuk te zien dat ze nu ontdekt heeft dat ze ook met ze kan spelen. Wat een poezengeluk.

Alle foto's van Anna van afgelopen zaterdag staan op deze site: http://www.flickr.com/photos/51242442@N00/sets/

 

[klik voor een uitvergroting]
Prinses Juliëtte na de BIS-verkiezing op de show in Schiedam 7 september jl.
Zondag 15 september

De kittens zijn er nog moe van - van de fotosessies die ze de afgelopen dagen hebben gedaan. Op sommige foto's moeten we nog wachten maar drie hele leuke foto's van Tresca's kittens staan al in hun topic hier en in dit op Kattenpraat.

Vandaag mochten ze allemaal luieren wat ze wilden want wij waren de hele dag weg - het Raskanuitstapje naar Blijdorp. Het was heel erg gezellig, we hebben genoten van het gezelschap, alle wonderen van de natuur en het heerlijke weer.

Vannacht moest een van de kittens van Tresca een drolletje kwijt - die was er vroeg bij en het ging haar niet helemaal makkelijk af. Deze of een ander kitten heeft ook vannacht lopen spugen en zo leuk was het niet dat we 's morgens vroeg wegmoesten omdat we beloofd hadden mee te gaan. Ik had de neiging om thuis te blijven en om uit te zoeken wat er met wie mis was. Dat kon ik dus pas na de middag doen en de gewichten op de weegschaal waren gelukkig allesbehalve zorgwekkend. Zo abnormaal is het blijkbaar niet dat een kittens eens wat spuugt (maar ik weet uit ervaring dat dit ook een eerste kenmerk van echt ziek worden kan zijn). Wat erger is, is dat ik een knobbeltje bij Juultje vanavond ontdekte. Het kan iets volkomen onschuldigs zijn, een gevolg van de bioresonatiebehandeling en een andere therapeut dan degene waar we nu komen, zei eens dat je die niet weg moest laten halen omdat ze vanzelf wel weg zouden gaan. Is wel wat voor te zeggen en het is zeker goedkoper maar deze mevrouw was ook tegen castratie bij katten en wanneer er iets echt een zegen voor de kat is, is het de mogelijkheid van castratie wel. Ik neem dus echt het risico niet en laat Juultje zo snel mogelijk opereren. Helaas kan het morgen niet - ze zou zo het plekje van Orchid kunnen overnemen omdat iedere dag nu telt - maar ze heeft na half zeven nog gegeten en is dus morgen niet voldoende nuchter. Orchid gaat morgen wel naar de dierenarts. Om een veelvoud van redenen vinden we het voor haar beter dat ze gecastreerd gaat worden. Ons zonnetje in huis krijgt geen kittens meer; de wereld moet het doen met de heerlijke Wulfric en Unagh en we hopen van ganser harte dat deze twee kittens de charmante eigenschappen van Orchid zullen doorgeven.

[klik voor een uitvergroting]
Shabanou verzorgt de kittens tussen de fotosessies door.
[klik voor een uitvergroting]
Oom Murray geniet van de spelende kittens om hem heen.
[klik voor een uitvergroting]
Uitgeteld bij MamaTres, respectievelijk TanteTres na de fotosessies.
[klik voor een uitvergroting]
Shabanou heeft ondanks een week lang krols zijn nog energie over.
[klik voor een uitvergroting]
Dierentuinbezoek bezorgt me altijd mixed feelings - het gaat abominabel met de natuur maar de dieren in de dierentuinen krijgen het steeds beter.
<< vorige pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  [70]  71  volgende pagina >>