Klik hier om te zoek op de website

archief
14 februari 2017

Speciale Valentijnsdag dit jaar. Hij was altijd al heel gedenkwaardig omdat wij ooit een hele lieve kat met deze naam hebben gehad maar deze keer is het geen kat die in de hoofdrol is maar mijn Huibert. Die is gisteren met hartproblemen afgevoerd naar het ziekenhuis. Tot mijn grote schrik naar het ziekenhuis waar ze mij in 2008 ook met een groot hartprobleem bijna hebben laten doodgaan (ze lazen gewoon de rapporten van andere artsen niet en wisten dus niet dat ik naast een afgestorven deel van mijn hartspier ook een ontstoken hartzakje had). Door de fusie is nu de perfecte afdeling cardiologie van Hoofddorp verhuisd naar dit ziekenhuis... Ik kan alleen maar hopen dat er nu betere protocollen bestaan. Perfect gaat het nog niet bepaald. Het is dat Huibert nog behoorlijk alert is want anders had hij zijn medicatie gisteravond niet eens gekregen. Doodeng. Maar terug naar die lieve feline Valentijn van vroeger, 1990. Hij hangt nog steeds met een groot schilderij in onze huiskamer en met zijn DNA is hij aanwezig in heel veel van onze huidige dieren. Er ligt er op dit moment eentje spinnend voor mijn laptop, de lieve Elfie. Via de vader van Bashiir, zo'n tien generaties geleden, is onze Valentijn toch weer een beetje bij ons.

[klik voor een uitvergroting]
Valentijn in 1993. Via zijn kleinzoon in Hamburg is hij een voorouder geworden van Bashiir en zijn dochters.
[klik voor een uitvergroting]
Bashiir, een nakomeling van Valentijn.
[klik voor een uitvergroting]
Sher, dochter van Bashiir.
[klik voor een uitvergroting]
Elfie, die nu nog steeds bij me voor de laptop ligt.
2 februari 2017

Pijnlijke herinneringen

Ik ben helemaal terug in de tijd. Dat komt omdat ik nu bezig ben oude berichtjes van deze rubriek over te zetten naar het bloghoekje op de nieuwe website. Het gaat me steeds beter af. Ik zit nu in november 2006. Dat was geen saaie maand. Maverick groeide hier op, was alles aan het ontdekken en de lieve oude Fonzie was zijn gezondheid aan het verliezen. Dat ik er even mee gestopt ben, komt vast ook omdat ik weet dat ik nu naar die berichtjes toe ga waarin staat dat het steeds slechter met hem zal gaan. Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren hoe mijn vriendje in mijn armen is overleden. Ondanks sommige pijnlijke herinneringen ben ik zo blij dat het mogelijk is deze oude blogjes over te zetten en dat dit bewaard blijft. Op deze website zijn de stukjes die ouder dan tien jaar zijn al niet meer te zien voor de bezoekers. Ik ga maar weer eens verder! Ik schiet al lekker op. Ik ben al bij de berichtjes van februari 2007!

Het is trouwens handiger dat ik vanaf nu, omdat ik de plaatsingstechniek aardig door heb gekregen, nieuwe stukjes voor de Nieuwsblog alleen op de nieuwe website ga plaatsen: www.Silfescian.nl

[klik voor een uitvergroting]
The Fonz in zijn betere dagen. Hij was een indrukwekkend zorgzame katermoeder.
[klik voor een uitvergroting]
We hebben altijd maar één sorrelzilveren kater gehad. Vroeger Fonzie, zie hiernaast, en nu Jack.
30 januari 2017

Gevalletje geluidsoverlast

Zo zielig. Onze buren hebben een pupje en zo te horen, luid en duidelijk, is hij nu - het is bedtijd - voor het eerst alleen. Dit is niet alleen zielig voor hem maar helemaal voor de buurvrouw. Zij is nu alleen thuis en zij zijn met stip de stilste buren aller tijden. Ik kan me zo voorstellen dat ze naast het puppyprobleem zich ook zorgen maar over ons en de andere buren. Ik hoop zo dat dit met één nachtje flink zijn klaar is. Om de geluidsoverlast niet erger te maken, heb ik boven een luikje dicht gedaan want de krolse Elfie begon ook wat luider duidelijk te maken dat ze krols is. De eerste dagen hield ze het bij wat zachte koertjes maar wat ze nu aan decibellen produceert wil je niet 's nachts verkondigd horen vanaf het dakterras. Ik had nog maar net bedacht dat de luikjes voor de nacht dicht moesten omdat ze haar afkomst duidelijk niet verloochent: de stammoeder van de zilvertjes is de illustere Tamara en ooit dacht een buurman door haar krolse uithalen dat wij een pauw in de tuin hadden. Wat soms/vaak met het krolszijn samengaat, is sproeigedrag en daarvan gaf Elfie ook een demonstratie. Een een fikse ook. Veel wasgoed :-( Ik heb haar een katerbroekje aangetrokken maar echt een succes was het nog niet.

Zondag was webmaster Victor hier om me een widgetclass te geven. Het is een heel gedoe om de foto's in de nieuwe website op de juiste plaatsen te krijgen. Vandaag ben ik bezig geweest met oefenen en ik heb vorderingen geboekt. Punt is alleen dat alles staat of valt bij het kleinste foutje. Maar het wordt mooi!!! Bijna alle stukjes van deze rubriek van langer dan tien jaar geleden, zijn al overgezet naar de nieuwe website. Al die herinneringen zijn me zo dierbaar.

1 februari

Ons buurhondje gedraagt zich super en heeft vandaag kennisgemaakt met Polly. We gingen eerst met z'n allen een blokje om en daarna binnen aan de koffie. Spoetnik heeft zich uitstekend vermaakt met alle honden- en kattenspeeltjes. Het ging heel goed samen met Polly. Op een gegeven moment werd Polly wat blafferig, Spoody wilde ook graag met haar spelen maar zover was Polly nog niet, en dat gekef was een uiting van onzekerheid. Om e.e.a. niet al te ingewikkeld te maken, waren de meeste katten wel even naar boven. Nu was alleen Shabanou beneden, hoog in een mandje, en een volgende keer mogen er meer katten van grote hoogte op het hondenspul neerkijken.

[klik voor een uitvergroting]
En maar rollebollen over de vloer. Zelfs met het broekje aan.
[klik voor een uitvergroting]
De andere katten begrijpen haar onrust niet. Bashiir heeft een poging ondernomen op dekgebied maar omdat ik dit liever niet heb, heb ik hem even afgeleid,
[klik voor een uitvergroting]
Onze lieve Pol.

Wat ook super gaat, is 'ik en de nieuwe website'. Ik heb op eigen kracht al heel wat stukjes van de nieuwsrubriek uit november 2006 overgezet. In die tijd was Maverick net bij ons en groeide hij samen met Orchid en Tresca op. Een heerlijke tijd en ik schreef toen bijna iedere paar dagen een stukje. Ik vond ook nog een verloren gewaande foto en die heb ik als header boven het stukje van deze week op de nieuwe site gezet. Ik ga hem hier ook plaatsen.

[klik voor een uitvergroting]
Deze foto van het M-nest (o.a. Murray en Mariposa) uit 1993 sierde heel lang een kastdeurtje in een behandelkamer van onze dierenarts in Bloemendaal.
Dinsdag 17-01-17

Ik ga er even goed voor zitten op deze dag met een mooie datum: ik ga straks nl. weer oefenen met het maken en plaatsen van widgets op de nieuwe website maar eerst even deze twee foto's van moeder en dochter Kitty Jewel en Sher. Ter gelegenheid van Shers eerste verjaardag afgelopen zondag. Die dag is ze krols en wel en zonder tonijntaart ;-) maar dus al verjaardagliedjes zingend doorgekomen.

Komend weekend is er weer een Felikatshow. In een tuincentrum in Zoetermeer. Ik ga er zaterdags heen met Elfie en Sher. Richard Rodenburg heeft ook ingeschreven en hij komt beide dagen de Somali vertegenwoordigen met Florio en Giulia.

[klik voor een uitvergroting]
Kitty Jewel
[klik voor een uitvergroting]
Dochter Sher, op de bordenwarmer naast Jack.
[klik voor een uitvergroting]
Elfie gaat ook mee naar de show. Huibert en Polly hebben de zorg voor het thuisfront.
Zaterdag 7 januari 2017

De nieuwe website boekt gestaag vorderingen maar ik ben nog niet bepaald thuis in die technische mogelijkheden. Zelfs voor deze mij toch zeer vertrouwde website moet ik veel moeite doen om de foto's voor plaatsing geschikt te maken. Tijdens de hulpsessie met een medewerker van Microsoft is er van alles aan mijn pc veranderd en tot mijn frustratie is mijn fotobewerkingsprogramma verdwenen. Ik heb nu een ander gebruikt maar die is het net niet. Van Victor, mijn redder in de nood op websitegebied kreeg ik de tip voor een ander programma, GIMP, en dit heeft zelfs een handleiding. Nu hoop ik wel dat ik daar beter mee uit de voeten kan dan met dat voor WordPress.

De afgelopen feestdagen zijn we prima doorgekomen. De katten hebben de kerstversiering gerespecteerd en ik heb er een paar foto's van als aandenken. Sher was keurig op tijd klaar met haar krolsheid dus geen geluidsoverlast tijdens de kerstdagen. Dat kon je trouwens niet stellen van de kerstviering op de Grote Markt. Tot ca. half twee 's nachts was er van een Stille Nacht, Heilige Nacht bepaald geen sprake. Omdat 99,99% van de mensen geen nut ziet in klagen, stond er na de kerst in de krant dat er maar weinig klachten waren...

Wat zijn we blij dat we voor de komende fokplannen geen lange reizen hoeven te ondernemen. Alleen vandaag vele honderden aanrijdingen door gladheid. In het verleden hebben wij autoritten meegemaakt voor het wegbrengen of ophalen van een krolse poes onder weersomstandigheden die ik amper verantwoord kan noemen. Dus geen gevaarlijke lange ritten naar het buitenland; voor het a.s. nestje van Kitty Jewel kunnen we zelfs in onze eigen provincie blijven.

[klik voor een uitvergroting]
Sher achter de kerstslinger.
[klik voor een uitvergroting]
Elfie op haar vaste plekje op de vensterbank.
[klik voor een uitvergroting]
Om hun aandacht te krijgen, had ik wat lekkers in de kerstsok gedaan.
[klik voor een uitvergroting]
Orchid moet natuurlijk ook even in het nieuws komen. Poserend bij het recent opgehangen Pumi-silhouet. We zijn er erg blij mee.
[klik voor een uitvergroting]
De bordenwarmer is niet alleen voor onze maaltijden een grote aanwinst.
Maandag 19 december 2016

Ik had al zulke goede vorderingen gemaakt met mijn nieuwe website tot ik dacht te hebben ontdekt dat ik een pagina als een soort subpagina kon onderbrengen onder een trefwoord op de menubalk. Foutje!! Alles is weg. Ik loop vast in de terminologie van pagina's, blogs, menu, menu-item, primaire menu's en actieve menu's. Ik ben er maar mee gestopt. Maar redding is nabij. Victor die t.z.t. twee Somalipoesjes van ons gaat krijgen, komt hier eerdaags een dagje klussen aan mijn website. Mijn handen jeuken om over van alles te gaan schrijven, alleen al onze overleden dieren weer een mooi compleet topic te geven, informatieve stukjes over de voeding en verzorging te gaan maken, een rubriek met allerlei tips bij te gaan houden én eindelijk een topic te hebben waarin ik mijn ei kwijt kan over onze drie jongste dieren. Bashiir en zijn dochters Sher en Elfie zijn een feest om om je heen te hebben. En een heus blog ín de website. Dat lijkt me helemaal geweldig.

Dit jaar hebben we ervoor gekozen om eens geen kerstboom te nemen. Die boom was altijd speciaal voor de katten met allemaal vogeltjes erin en echt, ze hebben hem nog nooit omgegooid. Het was voor mij altijd een superkans op het maken van kerstfoto's. We stellen het nu dus zonder deze mogelijkheid op dé kerstfoto van 2016. Maar ik heb er al wel een paar. Polly moest er weer aan geloven - kerstmuts op haar kopje, stukje vlees voor haar neus en zo waar een bruikbaar kiekje. Wat eigenlijk nog nooit gebeurd is, is dat de katten iets stuk maken. Ik betrapte Bashiir op het knagen aan de kerstslinger (kan verstoppingen geven) dus wij togen direct naar een tuincentrum om kattengras te halen. Het oude plantje was al aardig afgegraasd en vers is altijd aantrekkelijker. Ging de boef toch verder met de slinger en hij plukte er zowaar een lampje uit. Slecht voorbeeld doet ook volgen en dochter Elfie zetten haar tanden ook in zo'n lampje en beet het gewoon stuk. Best gevaarlijk. Maar voor zover we weten is dit ook weer goed afgelopen (glas/plastic in haar bekje/buikje). Ik kon meteen de tip van het tv-programma Radar uitvoeren: op de aantrekkelijke plekken een stukje schil van een citrusvrucht leggen. Dat werkt echt!! Nog niet helemaal waterdicht want vanmiddag begon ze op een andere plek aan een lampje te knabbelen. Na een harde klap in mijn handen, zag ze van haar voornemen af en waren Shabanou die naast me zat en Polly die in Huiberts stoel lag even van de rel. De arme meiden schrokken zich wild.

Ik heb nog net een paar regeltjes over voor het laatste nieuws: Elfie was vorige week krols en twee dagen geleden begon Sher er ook mee. Elfie had hele zachte koertjes en mieuwtjes maar Sher is wat luidruchtiger: 's avonds gaan dus de luikjes dicht voor een ongestoorde nachtrust van de buren.

[klik voor een uitvergroting]
Polly, ook onlangs helemaal kort geknipt.
[klik voor een uitvergroting]
Elfie en Sher. Ze zijn nu bijna volwassen en deze week voor het eerst krols geworden.
[klik voor een uitvergroting]
Elfie inspecteert het mandarijnenschilletje.
[klik voor een uitvergroting]
Fancy, jaren geleden, zo schattig.
[klik voor een uitvergroting]
Donna met haar Zilverabessijnse nestgenootje van het nestje van Lexie in 2013.
[klik voor een uitvergroting]
Deze foto van Kitty Jewel zet ik altijd op mijn Facebook in de kersttijd.
<< vorige pagina  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  volgende pagina >>