Klik hier om te zoek op de website

archief
30 januari 2017

Gevalletje geluidsoverlast

Zo zielig. Onze buren hebben een pupje en zo te horen, luid en duidelijk, is hij nu - het is bedtijd - voor het eerst alleen. Dit is niet alleen zielig voor hem maar helemaal voor de buurvrouw. Zij is nu alleen thuis en zij zijn met stip de stilste buren aller tijden. Ik kan me zo voorstellen dat ze naast het puppyprobleem zich ook zorgen maar over ons en de andere buren. Ik hoop zo dat dit met één nachtje flink zijn klaar is. Om de geluidsoverlast niet erger te maken, heb ik boven een luikje dicht gedaan want de krolse Elfie begon ook wat luider duidelijk te maken dat ze krols is. De eerste dagen hield ze het bij wat zachte koertjes maar wat ze nu aan decibellen produceert wil je niet 's nachts verkondigd horen vanaf het dakterras. Ik had nog maar net bedacht dat de luikjes voor de nacht dicht moesten omdat ze haar afkomst duidelijk niet verloochent: de stammoeder van de zilvertjes is de illustere Tamara en ooit dacht een buurman door haar krolse uithalen dat wij een pauw in de tuin hadden. Wat soms/vaak met het krolszijn samengaat, is sproeigedrag en daarvan gaf Elfie ook een demonstratie. Een een fikse ook. Veel wasgoed :-( Ik heb haar een katerbroekje aangetrokken maar echt een succes was het nog niet.

Zondag was webmaster Victor hier om me een widgetclass te geven. Het is een heel gedoe om de foto's in de nieuwe website op de juiste plaatsen te krijgen. Vandaag ben ik bezig geweest met oefenen en ik heb vorderingen geboekt. Punt is alleen dat alles staat of valt bij het kleinste foutje. Maar het wordt mooi!!! Bijna alle stukjes van deze rubriek van langer dan tien jaar geleden, zijn al overgezet naar de nieuwe website. Al die herinneringen zijn me zo dierbaar.

1 februari

Ons buurhondje gedraagt zich super en heeft vandaag kennisgemaakt met Polly. We gingen eerst met z'n allen een blokje om en daarna binnen aan de koffie. Spoetnik heeft zich uitstekend vermaakt met alle honden- en kattenspeeltjes. Het ging heel goed samen met Polly. Op een gegeven moment werd Polly wat blafferig, Spoody wilde ook graag met haar spelen maar zover was Polly nog niet, en dat gekef was een uiting van onzekerheid. Om e.e.a. niet al te ingewikkeld te maken, waren de meeste katten wel even naar boven. Nu was alleen Shabanou beneden, hoog in een mandje, en een volgende keer mogen er meer katten van grote hoogte op het hondenspul neerkijken.

[klik voor een uitvergroting]
En maar rollebollen over de vloer. Zelfs met het broekje aan.
[klik voor een uitvergroting]
De andere katten begrijpen haar onrust niet. Bashiir heeft een poging ondernomen op dekgebied maar omdat ik dit liever niet heb, heb ik hem even afgeleid,
[klik voor een uitvergroting]
Onze lieve Pol.

Wat ook super gaat, is 'ik en de nieuwe website'. Ik heb op eigen kracht al heel wat stukjes van de nieuwsrubriek uit november 2006 overgezet. In die tijd was Maverick net bij ons en groeide hij samen met Orchid en Tresca op. Een heerlijke tijd en ik schreef toen bijna iedere paar dagen een stukje. Ik vond ook nog een verloren gewaande foto en die heb ik als header boven het stukje van deze week op de nieuwe site gezet. Ik ga hem hier ook plaatsen.

[klik voor een uitvergroting]
Deze foto van het M-nest (o.a. Murray en Mariposa) uit 1993 sierde heel lang een kastdeurtje in een behandelkamer van onze dierenarts in Bloemendaal.
Dinsdag 17-01-17

Ik ga er even goed voor zitten op deze dag met een mooie datum: ik ga straks nl. weer oefenen met het maken en plaatsen van widgets op de nieuwe website maar eerst even deze twee foto's van moeder en dochter Kitty Jewel en Sher. Ter gelegenheid van Shers eerste verjaardag afgelopen zondag. Die dag is ze krols en wel en zonder tonijntaart ;-) maar dus al verjaardagliedjes zingend doorgekomen.

Komend weekend is er weer een Felikatshow. In een tuincentrum in Zoetermeer. Ik ga er zaterdags heen met Elfie en Sher. Richard Rodenburg heeft ook ingeschreven en hij komt beide dagen de Somali vertegenwoordigen met Florio en Giulia.

[klik voor een uitvergroting]
Kitty Jewel
[klik voor een uitvergroting]
Dochter Sher, op de bordenwarmer naast Jack.
[klik voor een uitvergroting]
Elfie gaat ook mee naar de show. Huibert en Polly hebben de zorg voor het thuisfront.
Zaterdag 7 januari 2017

De nieuwe website boekt gestaag vorderingen maar ik ben nog niet bepaald thuis in die technische mogelijkheden. Zelfs voor deze mij toch zeer vertrouwde website moet ik veel moeite doen om de foto's voor plaatsing geschikt te maken. Tijdens de hulpsessie met een medewerker van Microsoft is er van alles aan mijn pc veranderd en tot mijn frustratie is mijn fotobewerkingsprogramma verdwenen. Ik heb nu een ander gebruikt maar die is het net niet. Van Victor, mijn redder in de nood op websitegebied kreeg ik de tip voor een ander programma, GIMP, en dit heeft zelfs een handleiding. Nu hoop ik wel dat ik daar beter mee uit de voeten kan dan met dat voor WordPress.

De afgelopen feestdagen zijn we prima doorgekomen. De katten hebben de kerstversiering gerespecteerd en ik heb er een paar foto's van als aandenken. Sher was keurig op tijd klaar met haar krolsheid dus geen geluidsoverlast tijdens de kerstdagen. Dat kon je trouwens niet stellen van de kerstviering op de Grote Markt. Tot ca. half twee 's nachts was er van een Stille Nacht, Heilige Nacht bepaald geen sprake. Omdat 99,99% van de mensen geen nut ziet in klagen, stond er na de kerst in de krant dat er maar weinig klachten waren...

Wat zijn we blij dat we voor de komende fokplannen geen lange reizen hoeven te ondernemen. Alleen vandaag vele honderden aanrijdingen door gladheid. In het verleden hebben wij autoritten meegemaakt voor het wegbrengen of ophalen van een krolse poes onder weersomstandigheden die ik amper verantwoord kan noemen. Dus geen gevaarlijke lange ritten naar het buitenland; voor het a.s. nestje van Kitty Jewel kunnen we zelfs in onze eigen provincie blijven.

[klik voor een uitvergroting]
Sher achter de kerstslinger.
[klik voor een uitvergroting]
Elfie op haar vaste plekje op de vensterbank.
[klik voor een uitvergroting]
Om hun aandacht te krijgen, had ik wat lekkers in de kerstsok gedaan.
[klik voor een uitvergroting]
Orchid moet natuurlijk ook even in het nieuws komen. Poserend bij het recent opgehangen Pumi-silhouet. We zijn er erg blij mee.
[klik voor een uitvergroting]
De bordenwarmer is niet alleen voor onze maaltijden een grote aanwinst.
Maandag 19 december 2016

Ik had al zulke goede vorderingen gemaakt met mijn nieuwe website tot ik dacht te hebben ontdekt dat ik een pagina als een soort subpagina kon onderbrengen onder een trefwoord op de menubalk. Foutje!! Alles is weg. Ik loop vast in de terminologie van pagina's, blogs, menu, menu-item, primaire menu's en actieve menu's. Ik ben er maar mee gestopt. Maar redding is nabij. Victor die t.z.t. twee Somalipoesjes van ons gaat krijgen, komt hier eerdaags een dagje klussen aan mijn website. Mijn handen jeuken om over van alles te gaan schrijven, alleen al onze overleden dieren weer een mooi compleet topic te geven, informatieve stukjes over de voeding en verzorging te gaan maken, een rubriek met allerlei tips bij te gaan houden én eindelijk een topic te hebben waarin ik mijn ei kwijt kan over onze drie jongste dieren. Bashiir en zijn dochters Sher en Elfie zijn een feest om om je heen te hebben. En een heus blog ín de website. Dat lijkt me helemaal geweldig.

Dit jaar hebben we ervoor gekozen om eens geen kerstboom te nemen. Die boom was altijd speciaal voor de katten met allemaal vogeltjes erin en echt, ze hebben hem nog nooit omgegooid. Het was voor mij altijd een superkans op het maken van kerstfoto's. We stellen het nu dus zonder deze mogelijkheid op dé kerstfoto van 2016. Maar ik heb er al wel een paar. Polly moest er weer aan geloven - kerstmuts op haar kopje, stukje vlees voor haar neus en zo waar een bruikbaar kiekje. Wat eigenlijk nog nooit gebeurd is, is dat de katten iets stuk maken. Ik betrapte Bashiir op het knagen aan de kerstslinger (kan verstoppingen geven) dus wij togen direct naar een tuincentrum om kattengras te halen. Het oude plantje was al aardig afgegraasd en vers is altijd aantrekkelijker. Ging de boef toch verder met de slinger en hij plukte er zowaar een lampje uit. Slecht voorbeeld doet ook volgen en dochter Elfie zetten haar tanden ook in zo'n lampje en beet het gewoon stuk. Best gevaarlijk. Maar voor zover we weten is dit ook weer goed afgelopen (glas/plastic in haar bekje/buikje). Ik kon meteen de tip van het tv-programma Radar uitvoeren: op de aantrekkelijke plekken een stukje schil van een citrusvrucht leggen. Dat werkt echt!! Nog niet helemaal waterdicht want vanmiddag begon ze op een andere plek aan een lampje te knabbelen. Na een harde klap in mijn handen, zag ze van haar voornemen af en waren Shabanou die naast me zat en Polly die in Huiberts stoel lag even van de rel. De arme meiden schrokken zich wild.

Ik heb nog net een paar regeltjes over voor het laatste nieuws: Elfie was vorige week krols en twee dagen geleden begon Sher er ook mee. Elfie had hele zachte koertjes en mieuwtjes maar Sher is wat luidruchtiger: 's avonds gaan dus de luikjes dicht voor een ongestoorde nachtrust van de buren.

[klik voor een uitvergroting]
Polly, ook onlangs helemaal kort geknipt.
[klik voor een uitvergroting]
Elfie en Sher. Ze zijn nu bijna volwassen en deze week voor het eerst krols geworden.
[klik voor een uitvergroting]
Elfie inspecteert het mandarijnenschilletje.
[klik voor een uitvergroting]
Fancy, jaren geleden, zo schattig.
[klik voor een uitvergroting]
Donna met haar Zilverabessijnse nestgenootje van het nestje van Lexie in 2013.
[klik voor een uitvergroting]
Deze foto van Kitty Jewel zet ik altijd op mijn Facebook in de kersttijd.
Donderdag 8 december 2016

Ik heb inmiddels de eerste schreden op het pad van het zelf bouwen van een website gezet. Best spannend. Jaren geleden had ik het ook al eens geprobeerd en toen liep ik vast bij de registratie voor de webhosting en nu bleek dit ook weer een drama. Gelukkig was er één medewerker bij de KPN die ingreep en meer deed dan hij eigenlijk mocht en dat gaf mij weer wat vertrouwen. Ik kreeg weer een Silfescian-emaliadres terug maar ondanks de hulp kon ik toch niet op mijn nieuwe website komen. Mogelijk zat er ergens een vertraging want toen ik het niet verwachtte en echt niets aan de instellingen of inloggerij had veranderd, zag ik ineens wat. En nu kan een kind de was doen ;-) Niet echt hoor want het is er nog een kale beweging. Ik wil bijv. heel graag veel kleinere fotootjes bij de teksten want ik wil een soortgelijke uitstraling als deze website. Ik heb een dikke pil van een handleiding én hulp. Thijs Verhoeven van WordPress geeft me regelmatig tips en Victor van Eck, iemand die flieft is geworden op Elfie en van haar ooi twee dochters wil, komt een dagje hier klussen. Ondertussen verzamel ik de teksten om ze over te zetten. Dat was een tip van Victor om de info van deze site veilig te stellen. Tot mijn verbazing is dit super makkelijk. Het hoeft niet in HTML-taal. Ik ga zo weer even prutsen want al doende leert men, is het gezegde. Er zijn nog veel geheimen om te ontrafelen (de ordner met de handleiding ligt naast me).

We zijn hier al in de kerststemming in die zin dat we aan het versieren zijn geslagen. Zeer waarschijnlijk slaan we wat de kerstboom betreft een jaartje over. Vooral sinds we een echte Douglasspar hebben, hebben de katten weinig interesse in de boom, maar ik houd het niet voor onmogelijk dat Sher een uitzondering op de regel kan zijn. En papa Bashiir is ook nu niet zo braaf als andere jaren; hij zit steeds aan de kunsttakjes te knagen... Eng. Katten kunnen er ernstige darmproblemen van oplopen en bij de verlichting langs de kast ontbrak vanmorgen een lampje. In wiens maag zit die? Er staat nog een kattengrasplantje maar het kan geen kwaad om er snel een nieuwe bij te kopen om de knabbelbehoefte aan gevaarlijke dingen te verkleinen en ik geef ze straks allemaal even iets overheerlijks met een fikse dosis Isogel erdoor. Dat kan geen kwaad voor het geval dat lampje wel in iemands maagje zit en het verkleint de knabbelbehoefte wanneer er een haarbalprobleem zou spelen.

Mijn boerderij en stadje op Hay Day is ook in winterse kerstsferen. Ik speel dit nu zo'n anderhalf jaar en ik had zoveel diamanten gespaard dat ik leuke decoraties als sneeuwpoppetjes, een extra kerstboom voor bij de boerderij en wat bevroren vijvers voor de ijspret kon kopen. Alleen staat de verzorging van de dieren daar nu wel op een lager pitje - ik moet tenslotte ook tijd vrijmaken voor de nieuwe website. Voor wie mijn vorderingen wil volgen: www.Silfescian.nl, dus zonder -cats ertussen.

[klik voor een uitvergroting]
Een foto uit de oude doos: Dusty als Pocahontas tijdens het kerstfeest bij haar vrouwtje Alex Slingenberg, begin jaren 90. Dusty is een dochter van onze Elvira en via haar nakomelingen ook een van de voorouders van onze huidige dieren.
[klik voor een uitvergroting]
Sol als kerstman. Sol is een broertje van onze Sher.
[klik voor een uitvergroting]
De kunstkerstboom van een paar jaar geleden had een grotere aantrekkingskracht op de katten. Dit is Roliens Fancy.
[klik voor een uitvergroting]
Bashiir, vorig jaar nog heel erg braaf. Hij mocht zelfs figureren op de kerstkaart. Het is vast de invloed van zijn wilde dochter ;-)
[klik voor een uitvergroting]
Dit doet zeer: Nieckje, tot haar laatste levensdag, met een probleemloze gezondheid. Wij moesten haar op tweede Paasdag opeens met spoed laten inslapen.
Zondag 27 november 2016

Tot mijn grote schrik blijkt dat wanneer het laatste stukje in een topic van een van onze dieren langer dan tien jaar op deze website staat, alles dan verdwijnt en ook zodanig dat ik het niet meer kan terugzetten. Nu zijn alle pagina's van de lieve mooie dierbare succesvolle etc. Elvira verdwenen. Wat ben ik blij met Willem Leuverink die vorig jaar mijn website zoals hij toen nog was op een DVD heeft gezet. Ik heb meteen twee stukjes van de pagina van Rooster en eentje van Mariposa vernieuwd om erger te voorkomen. Maar het is overduidelijk dat niets voor eeuwig is en dat ik er niet aan ontkom dat ik een nieuwe website moet gaan maken. Als ik had begrepen dat de website zou gaan instorten, had ik het aanbod van de ontwerper om deze website te bevriezen en een link ernaar toe vanaf de nieuwe site, aangenomen. Ik had geen idee van deze consequentie. Hoeveel deze website met al die informatie over het leven met onze huisdieren voor me betekent, valt niet in woorden weer te geven. Donderdag 1 december

Wat een cadeau!!!! Opeens stonden de teksten en de foto's weer op Elvira's pagina's. Ik heb er meteen drie hersteld. Ook in de topics van Murray en Mariposa heb ik een paar stukjes vernieuwd. Maar het blijft staan; ik kom er niet onderuit dat ik een nieuwe website moet gaan maken.

[klik voor een uitvergroting]
Elvira. Op deze foto ruim 17 jaar oud. Zij is in september 2006 overleden.
[klik voor een uitvergroting]
Bashiir was zo aardig om in een passende pose op onze nieuwe aanwinst, het kasteelstoeltje, te poseren.
<< vorige pagina  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  volgende pagina >>