Klik hier om te zoek op de website

archief
Zaterdag 12 december

We hebben besloten dat we de verjaardagen van onze oudere dieren voortaan niet meer één dag vieren maar dat het een verjaarweek gaat worden. Met dat in mijn achterhoofd viel de keuze voor een geschikte foto voor de kerstkaarten natuurlijk op eentje van Murray. Bij AH kon je ze op een heel korte termijn bestellen én de kleuren stonden me zodanig aan dat ik niet eens verder ben gaan shoppen. Een jeugdfoto van Murray erin geplakt en nu heb ik de stapel al binnen. Vorig jaar kwam er niets van het versturen van de kerstkaarten omdat ik ziek was maar de bestelde kerstkaarten met de kittens van Shabanou en Tresca erop waren ook nooit gekomen dus dat was een geluk bij een ongeluk. Maar het zou een keer meezitten :-( Nu moet ik alle (bijna) adressen achterhalen en wel allemaal opnieuw in een database invoeren want er zijn twee computers kort na elkaar gecrasht en uitgerekend die twee waren elkaars back-ups voor de databases. Ik heb dus ook geen dikke stapel kerstkaarten genomen want ik ben bang dat lang niet iedereen die we een kaartje zouden willen sturen er eentje gaat krijgen. Gelukkig kan dit via internet heel makkelijk dus het komt vast wel goed. 

Deze week was Anches krols. Ze hield zich keurig. Geen plasjes op een verkeerde plek zoals de vorige keer en nauwelijks 'geluidsoverlast'. Jack toonde wat meer belangstelling dan de vorige keer en omdat het belangrijkste testwerk gedaan was, mocht hij. Maar onze lieve jochie is er nog niet aan toe.

Ik luister altijd graag naar Anne van Egmond op de radio en zo juist een geweldige opmerking n.a.v. een bloemlezing van allerlei ingezonden stukjes over vuurwerkleed. Vooral de huisdieren lijden behoorlijk onder deze wekenlange terreur. Knallen en mensen laten schrikken, is de vuurwerkliefgooiers te saai; het is veel leuker om het vuurwerk echt naar mensen en vooral naar dieren te gooien. Nu heb je ieder jaar een vuurwerkcampagne met als bedoeling dat de vuurwerkafstekers er zo ongeschonden mogelijk vanaf komen. Anne zei alleen maar: 'Misschien moet je dat maar niet meer doen.'

In het kader van de verjaarweek mag Murray mag natuurlijk van alles waar jonge katertjes als Zagato alleen maar naar mogen kijken. Verschil moet er zijn! Om eerlijk te zijn, is Murray toch al lang onder en boven de wet. Hij hoeft ook niet meer opgevoed te worden. Wanneer hij bedelt, doet hij dat zo lief. Hij zal ook niet gauw een pootje uitsteken en iets stelen. Die kunst beheersen de jongere dieren hier nog niet dus zij mogen dan ook niet zoals Murray op tafel wanneer daar iets eetbaars op staat. Het is inmiddels kattenetenstijd en Murray neemt naast mijn computer plaats. Hij heeft gelijk dus ik zet er voor nu een punt achter.

 

[klik voor een uitvergroting]
De kerstkaart voor dit jaar
[klik voor een uitvergroting]
Murray mag natuurlijk van alles.
[klik voor een uitvergroting]
De nieuwe Raskan is uit met mijn eerste zelf gelay-oute artikel. Ik heb nog wel wat wensen op dit gebied maar ben best tevreden met het resultaat.
Woensdag 9 december 2009

Onze Murrikje is vandaag zestien geworden. Wat zijn we er blij mee dat hij er nog is en het zelfs ondanks een paar zorgelijke puntjes op gezondheidsgebied behoorlijk goed doet. Zojuist liet hij nog zien dat hij vroeger een goede dekkater was toen Anches krols door de kamer ging. Jammer genoeg voelde hij zich betrapt toen ik er een foto van wilde maken, dus geen actiefoto van onze stoere veteraan. Aan de twee jonge katers hier heeft Anches weinig. Zagato is hormonaal in een absolute rustperiode door het Suprelorinstaafje en mag dan ook, mits er toezicht is, ook gewoon vrij in huis. Van Jack hoopten we dat hij nu in staat zou zijn om te kunnen dekking. Lichamelijk is hij al flink ontwikkeld en hij toont interesse, heeft zelfs ook geoefend maar hij blijkt er nog niet aan toe te zijn. Op dit moment is het stelletje buiten ondanks het miezerige weer. Dat er deze keer nog niet gedekt werd, is het ergste niet. Over een paar weken krijgen ze vanzelf een herkansing. Het feit dat Jack Anches toch wel heel erg interessant vindt, heeft wel voor extra oefening voor zijn omgang met kattenluikjes gezorgd.

Het Kerstnummer voor Raskan is afgesloten en naar de drukker. Ik vind het heel leuk om weer met het redactiewerk betrokken te zijn. Ik heb deze keer nog niet veel gedaan. De aandacht ging vooral uit naar het leren hanteren van het opmaakprogramma maar ik heb geoefend met mijn eigen stukje en dat was wel heel erg leuk. Ik heb een verhaal over Zagato's ontsnappingspogingen en die van Huibert om hem tegen te houden, gemaakt en gelay-out. En dat allemaal in full-colour. Leuk, leuk, leuk!

 

[klik voor een uitvergroting]
Murray 16 jaar!!
[klik voor een uitvergroting]
Ze mochten de katjes knijpen in het donker ... (maar wachtten ermee tot 28 december).
Vrijdag 4 december

Deze week is het een jaar geleden dat ik meerdere hartaanvallen had maar er gewoon mee doorliep. Bij vrouwen zijn die grotere ook helemaal niet zo pijnlijk en wie gaat er nu naar de dokter voor een kramp die komt en gaat? Ik niet dus. Daarom was ik er, toen ik me pas na elf uur meldde, te laat. Volgens de doktoren heb ik heel veel geluk gehad dat ik het overleefd heb en zelf ben ik ervan overtuigd dat mijn hart, ook al kan er een flink deel van niet meer helpen pompen, heel erg sterk is. En dat gaan we morgen vieren in een voor ons nieuw restaurant.

Omdat ik vond dat ik best wel weer zou kunnen ondernemen, heb ik serieuze pogingen ondernomen om me het online opmaakprogramma SMIC eigen te maken. Voorheen heb ik jaren voor de redactie van het Raskanblad gewerkt en nu dit blad in full-colour gemaakt wordt, is de verleiding wel heel erg groot. Maar dat onlineprogramma dat ervoor gebruikt moet worden, is wel iets voor diehards. De neiging was heel erg groot om de boel de boel te laten. Maar gelukkig heeft Arnold al de nodige foefjes ontdekt. Die ontbreken in de gebruiksaanwijzing. Maar dat heb je altijd met gebruiksaanwijzingen: zaken die enorm voor de hand liggen, wordt tot in alle details besproken maar iets waar alles op hangt, wordt overgeslagen. Tot overmaat van ramp maakt het tijdstip waarop je hier mee werkt ook uit. Of het de drukte op internet of daar op de server is, daar ben ik nog niet over uit. Ik heb nooit eerder ervaren dat iets maken met een onlineprogramma op een bepaald tijdstip tot problemen leidde. Zondag 6/12: het lek is boven water. Alles staat of valt met in welke template je de tekst invoert en nu loopt het als een trein.

Ondertussen gaat het hier prima met de beestjes. Je moet alleen erg voorzichtig zijn met het rondlopen hier. Eerder liep Jack vooral je benen kopjes te geven wanneer hij het gezellig vindt en hij vindt het altijd gezellig maar hij gaat er steeds vaker gewoon voor de gezelligheid zo maar op de grond liggen. In de badkamer wanneer je je tanden staat te poetsen of in de keuken nadat hij zijn buikje lekker rond heeft gegeten. Ik ben alleen als de dood dat wij of een hond een keer op zijn buik stappen.

[klik voor een uitvergroting]
Zagato warmt zich lekker boven de radiator achter de bank.
[klik voor een uitvergroting]
Jack die overal vertrouwen in heeft. Vooral in het voetenwerk van ons en dat van de honden.
Donderdag 26 november

Ik heb vandaag de pagina's van Maverick wat bijgewerkt al realiseer ik me dat ik nog veel meer leuke foto's van hem heb die daar niet mogen ontbreken. Voor het volgende nummer van Ticked heb ik een heel verhaal over hem geschreven. Dat moet ik op de een of andere manier daar ook weten te plaatsen.

Onze Jack heeft inmiddels geen problemen meer met het kattenluikje boven maar die tussen de tunnel en de cv-kast lukt nog niet. Nu zat het hem ook helemaal niet mee. Net toen hij het ging ontdekken, moesten we het een week afsluiten omdat Zagato ontdekt had hoe hij de tuin uit kon. Jack heeft zich er waarschijnlijk toen bij neergelegd dat door die luikje gaan niet voor hem is weggelegd. Inmiddels is de tuin weer catproof en is het luikje niet meer geblokkeerd. Jack onderneemt zelfs geen poging. Hij heeft mij helemaal afgericht in het openen van de keukendeur en tussentijds zit hij graag in het tunneltje zich te verbazen over de drukte daar met het komen en gaan van de andere katten.

Binnen weet hij zich ook prima te amuseren. Hij is echt al zo groot als een volwassen kater maar qua gedrag is hij een grote lieve kleuter. Op de foto's hiernaast zie je ons sorrelzilveren paartje Jack en Anches van wie we graag een nestje willen.

[klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
Vrijdag 20 november

Angela heeft een prachtige fotobewerking gemaakt van de laatste foto van Juultje waar ze er nog redelijk gezond op uitziet. Die regenboog erbij en de bijpassende kleurtjes van de letters van haar naam. Zo mooi! Ik ben heel blij dat ik haar vacht toen met rijstzetmeel een opfrisbeurt had gegeven. Dat deed haar zichtbaar goed en nu hebben we zo'n mooi aandenken aan die dag.

Het leven gaat door en naast al het verdriet om het verlies van Juultje en dankbaarheid voor alle blijken van medeleven zijn we heel erg blij met de goede uitslagen van de gezondheidstesten van ons jongste drietal. De DNA-testen kunnen in principe niet meer voor nare verrassingen zorgen en zijn deels al klaar maar gisteren werden hun ogen en knieën gecontroleerd. Sommige zaken kunnen fokkers helemaal onder controle hebben maar ogen en knieën niet. Deze week was Anches weer krols en op grond van deze uitslagen staat niets meer haar nestje in de weg. Jack is de uitverkoren vader. Hij is nog vrij jong maar hij heeft al blijk gegeven dat hij aan het ontdekken is wat er in voorkomende gevallen van hem verwacht gaat worden.

De show zondag was erg gezellig en succesvol: Nieckje nominering Best-in-Show - castraten) en uitreiking van de Felikat Award voor haar showsuccessen van het afgelopen showseizoen; Tresca beste wildkleur  (BIV, ongecastreerde dieren) en ook een nominering BIS, Shabanou won haar derde CAC en is nu kampioen en de dappere Jack gedroeg zich meer dan uitstekend. Ook als hij iets eng vond, sloeg hij zich er kranig en spinnend doorheen.

Tot onze verrassing zocht het vrouwtje van Evie ons op. Evie is een dochter van Sijntje en Rooster en oorspronkelijk was het de bedoeling dat zij bij ons zou blijven wonen. Maar helaas ging het niet goed tussen haar en Dzjeedie en was het beter om haar een ander tehuis te geven. Dat was wel slikken want ze was zo'n charmant diertje en eigenlijk hadden we met haar nieuw bloed etc. de Somali in willen fokken. Helaas bleek dat we de knoop om afstand van haar te doen net iets te laat hadden doorgehakt waardoor ook de relatie tussen Sijntje en Dzjeedie ook helemaal fout ging. Vanwege de zorgwekkende gezondheid van Sijntje toen, moesten we zelfs afstand van onze Dzjeedie doen. Dieren moeten zich wel veilig kunnen voelen in hun eigen huis. Evie kwam bij Miep te wonen en heeft een schilderij van Evie gemaakt. Nu hebben we een extra leuk aandenken aan haar. Aan Dzjeedie hebben we de laatste weken ook veel gedacht. Zij was ooit onze super uitbreekster en tot onze verbazing heeft Zagato ook diezelfde techniek ontdekt. Dat hadden we eerder van Dzjeedie's kleindochter Shabanou verwacht. De katten konden de laatste tijd daardoor niet zoveel buitenspelen als anders. Inmiddels lijkt het erop dat Huibert Zagato toch te slim af is en dat hij zich er bij neer legt. We hebben een stroomdraadje aangelegd en Zagato weet precies dat hij dit draadje niet meer moet aanraken. Voorlopig halen we alle extra gazen panelen nog niet weg want als hij wil springt hij zo óp de afzetting en dan raakt hij de draadje mogelijk niet.

Een filmpje van Zagato's uitbreeksprong:

http://www.youtube.com/watch?v=VF8pCFb2Syo

En Zagato's ontdekking van het stroomdraadje nog een keer om duidelijk te maken dat dit helemaal niet zielig is.

http://www.youtube.com/watch?v=PPliq2bNRTs

[klik voor een uitvergroting]
De fotobewerking van Angela.
[klik voor een uitvergroting]
Jack op de show in Rijswijk.
[klik voor een uitvergroting]
Het schilderij dat Miep van Evie heeft gemaakt.
Zaterdag 14 november

Volgende week zal ik mijn best doen om te schrijven hoe het hier nu verder gaat zonder Juultje. En natuurlijk wil ik ook een eerbetoon schrijven voor dit allerliefste poesje. De lieve Jack doet enorm zijn best zijn xx-grootmoeder te vervangen door extra met mij te knuffelen. Morgen mag hij op de show in Rijswijk laten zien hoe mooi, lief en stoer hij is.

Ondanks al het verdriet gaat het leven gewoon door en zeker de andere katten gaan ermee verder. Hun levenslust en eetlust is uitstekend al moesten ze het even stellen met minder buitenleven omdat Zagato de tuinafzetting steeds weer wist te kraken. Maar het lijkt erop dat Huibert hem te slim af is en dat deze nieuwe aanpassingen voldoende zijn. We hebben er nog speciaal zwakstroom voor huisdieren opgezet en dat werkt. Sommige mensen wijzen deze oplossing rigoreus af. Wij dus niet. Veiligheid voor alles. Zagato heeft nu drie keer (dat pleit niet voor zijn intelligentie terwijl hij toch zo slim is om te berekenen hoe hij kan springen maar wel voor zijn doorzettingsvermogen) een klein tikje gehad. De eerste was op zijn neus en toen zat hij er even over te wrijven en dat was het. De tweede was aan zijn pootje en toen stoof hij naar binnen en naar boven. Dat staat op het filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=PPliq2bNRTs De derde keer was na een hele studie. We hopen dat hij er nu in gaat berusten dat je ook andere dingen kan doen dan proberen slimmer te zijn dan het baasje. Die tikken klinken zielig maar het is voor zijn eigen welzijn. We moeten er niet aan denken dat hij een keer weet te ontsnappen en argeloos als hij is op straat te maken kan krijgen met mensen die het leuk vinden een vriendelijke kat een rotschop te geven. Of erger nog, ooit aangereden te worden en met een verbrijzeld bekken een ellendige dood te sterven ergens verborgen onder struiken zodat niemand hem kan helpen.

[klik voor een uitvergroting]
De lieve Jack was veel bij Juultje tijdens haar ziekbed.
[klik voor een uitvergroting]
Als het baasje zit, vechten Anches en Orchid om een plaatsje bij hem in zijn armen.

Juultje

31 mei 1996 - 9 november 2009

[klik voor een uitvergroting]
Zondag 1 november

Huibert is naar iets feestelijks voor hondentrainers en ik maak van de gelegenheid gebruik om m'n site bij te werken, foto's uit te zoeken en een verhaal over onze twee jongste katers te schrijven. Eerst maar het nare nieuws - Juultje heeft vandaag niet haar beste dag. Ze is veel te tam en eet veel te weinig. Ik heb werkelijk alles al uit de kast getrokken maar ik mag het allemaal zelf op eten. Dat geef ik de anderen dus maar. Laatst waren er brokjes in de supermarkt in de aanbieding. Gelukkig nam ze daar wel wat van. En straks krijgen ze allemaal gekookte eendagskuikens. Daar heeft Juultje nog nooit nee tegen gezegd. Haar medicatie is weer aangepast. De cortisonen (Prednoral) gaan van om de dag één naar om de dag twee. Vanavond krijgt ze voor het eerst twee pilletjes. Ik hoop zo dat dit haar helpt.

Deze week schreef ik al dat het filmpje van DierZ uit is. Ik vind het zodanig leuk dat ik vond dat de wederzijdse moeders dat ook moesten kunnen zien maar zonder internet gaat dat niet. Gelukkig wist Angela, er schitteren ook diverse foto's van haar op deze site, raad voor dit probleem. Zij wist hoe je een filmpje van YouTube kan downloaden en het schijfje met het filmpje erop lag de volgende dag al op de deurmat. Ik heb het nu zelfs op mijn Ipodje staan. Ik heb een super de luxe met een zo goed als oneindige capaciteit en ik heb er inmiddels ook al de nodige foto's van mijn dierbaren erop staan.

Ik denk dat de wedstrijd tussen Zagato en Huibert over de uitbraakcapriolen van vriendlief HoudiGato en het aanpassen van de tuinafzetting in het voordeel van Huibert beslist is. De constructie verdient geen schoonheidsprijs maar veiligheid gaat voor alles en zodra er weer tijd is, gaat Huibert wel verder met de aanpassingen. Zagato heeft het principe ontdekt en weet dat dit alle kanten op bruikbaar is. Ook ontbreekt het hem niet aan sprongkracht én vind het hij heel erg leuk. Hij doet dit beslist niet omdat hij niet bij ons wil zijn. Het is gewoon onweerstaanbaar voor hem en aangezien zijn mensen hem iedere keer de hemel inprijzen wanneer hij terugkomt en hem zelfs de lekkerste hapjes aanbieden, zou je als kat gek zijn om niet van de gelegenheid gebruik te maken. En mooi dat hij is met zijn stralende warme wildkleurige vacht met die heerlijke donkere kop zo tussen het groen zittend op dat geveltje. Alleen al om daar een foto van te krijgen, zou je hem haast de kans geven om dit nog eens te proberen. We houden dit gedoe van dit weekend maar op een alternatieve verjaardagsviering want het is vandaag HoudiGato's eerste verjaardag.

[klik voor een uitvergroting]
Murray en Juultje lekker warm in een holletje van het donzen dekbed.
[klik voor een uitvergroting]
HoudiGato . Hij zat eerder prachtig op het zink van dat kopgeveltje achter hem.
[klik voor een uitvergroting]
Onderzoekende Zagato. Nooit verwacht dat hij zo slim is.
Woensdag 28 oktober 2009

Echt leuk nieuws had ik de afgelopen week niet te melden. Het gaat helaas bergafwaarts met Juultje maar omdat ze gelukkig met het voor haar kenmerkende gedrag gefilmd is, voelt dit al een beetje aan als de troost die we nodig gaan krijgen. Ik had het hier een aantal weken geleden geschreven, dat er bij ons gefilmd zou worden. Voor degenen die dit filmpje over vooral onze Somali's willen zien: http://www.youtube.com/watch?v=7uVWIOHRdss

Het blijft altijd vreemd om jezelf te zien maar ik vind dat de crew erg hun best heeft gedaan.
Alleen stonk ik er weer in - iedere keer wanneer iets beweer over onze dieren wat met hun gezondheid of welzijn te maken heeft, móet ik dat afkloppen want wanneer ik dat vergeet, háng ik: Zo hoor ik mezelf in het filmpje zeggen dat onze katten de tuin niet uit kunnen en even later blijkt Zagato met heel veel plezier over de daken te rennen. Ik merkte het aan supergranny Nieckje die hem met argusogen in de gaten hield. Gelukkig is Zagato erg aanhankelijk en kwam hij op mijn roepen spinnend naar me toe maar hij is wel goed maar niet gek. Na de zoveelste keer moest ik e.e.a. wel wat meer aantrekkelijk voor hem maken. Iedere keer wanneer we een sprong moeilijker voor hem hadden gemaakt, mocht hij bewijzen of dit nu Zagatoproof was of niet. Het was het dus heel wat keren niet. Bijkomend probleem is dat Zagato, die anders het zoetste jochie hier is, zich niet bij deze situatie (hij is nu op de bovenetage opgesloten) wenst neer te leggen. Dit avontuur smaakt hem naar meer. Gelukkig is Huibert weer iets opgeknapt van zijn griepje (niet de Mexicaanse hoor) en is hij druk in de weer met het dichtknutselen van de tuinafzetting.

Vorige week heeft Huibert een nieuw klepje in het kattenluikje boven gezet en kon ik met Jack op een comfortabeler manier met hem oefenen 'luikje-doen'. Dit ging helemaal niet slecht. Ik moest wel even het raam goed dicht doen want hij gaat makkelijker door een raam, zelfs met een hor erin, dan door een luikje. Hij heeft ooit op het juiste moment gezien hoe een andere kat dit beneden bij het raam voordeed en daar is hij op geconditioneerd geraakt: je slaat je nageltje in het horregaas, trekt het iets opzij en je gaat door de ontstane kier op je gemak naar buiten. Zo waar best ingewikkeld. Maar er is nog hoop. Zagato zag onlangs het licht toen Huibert de tentjes achterin de tuin van een nieuw afdakje voorzag en even een stuk afzetting had verwijderd. Zagato greep zijn kans en voorlopig hebben we dit probleem nog niet opgelost. Dus als Zagato op de leeftijd van bijna twaalf maanden iets nieuws kan leren, kan Jack dit ook.

[klik voor een uitvergroting]
Boef Zagato
[klik voor een uitvergroting]
Juultje samen met haar bank- en bedgenoot Heer Murk
[klik voor een uitvergroting]
Jack heeft nog steeds niet door hoe het luikje naar de tuin toe werkt. Vanuit het kattenrennetje boven ging het al een paar keer goed.
Donderdag 22 oktober

Ik zit noodgedwongen scheef achter m'n pc'tje want Sijntje en Zagato liggen bij me. Tresca lag er eerst maar werd verdrongen door die malloot van haar kleinzoon Gato. Ik heb vandaag wat geschreven in het topic van Jack en daar had ik het o.a. over het buitenleven. Met dit weer is er weinig aan. Het weerbericht had het over opklaringen en dus zon vanuit het zuiden. En ik had voor mijn conditie eigenlijk een fietstochtje naar Bloemendaal willen doen om nieuwe Isogel voor Heer Murk te halen. Het is nu vier uur en zo lang duren de dagen niet meer. Maar er was een andere reden dat er geen katten in de tuin waren: ik was vergeten het kattenluikje in de schuur open te zetten. Ik kwam er pas achter toen ik al stofzuigende de arme Jack en Shabanou die bang voor de stofzuiger zijn klem had gezet in de cv-kast. Pas toen ik de deur opende kon ik zien dat die twee verwoede pogingen deden om door dat luikje naar het tunneltje door de schuur te gaan. Ik heb natuurlijk direct de stofzuiger uitgezet, het luikje opengedaan maar toen had Jack al geen zin meer om het te proberen. Ik had namelijk gezien dat hij het op de goede manier probeerde. Zijn probleem is dus dat hij niet door de luikjes gaat. Nadat ik hem een kontje had gegeven, kon hij naar buiten en hij ligt nu zielstevreden op het kattenbankje onder het afdakje.

[klik voor een uitvergroting]
In dit luikje naar het balkonrennetje zit sinds gisteren weer een klepje. Daar gaan we eerdaags met Jack mee oefenen.
<< vorige pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  [61]  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  volgende pagina >>