Klik hier om te zoek op de website

archief
Donderdag 7 januari

Valt er een keer echte sneeuw, is het weer niet goed: veel te veel. De langste avondspits ooit en daar zaten wij dus ook in. We hadden ook nog naar een bouwmarkt en dierenwinkel voor de Carnibest gewild maar dat hebben we gecanceld. Het sneeuwde zo hard dat je rondom Haarlem binnen een kwartier in de problemen kwam.

Iedere sneeuw heeft zijn eigen kwaliteit en deze is niet diervriendelijk. De arme Pici raakte totaal vol met sneeuwklonten. 's Avonds hebben de katten, uiteraard weer onder aanvoering van Maverick nog lekker in de sneeuw gedold maar toen was het te donker om foto's te maken. Vandaag is het licht prima maar de sneeuw niet aangenaam voor hun poezelige voetjes. Gelukkig is de CV altijd wel aangenaam en iedereen is hier in diepe rust in alle mandjes en op alle kussens bij de radiatoren.

[klik voor een uitvergroting]
Wat is er met de sneeuw aan de hand, lijken Maverick en Zagato zich af te vragen.
[klik voor een uitvergroting]
Zagato in het kattenrennetje op het balkon.
[klik voor een uitvergroting]
Nu maar hopen dat Zagato niet begrijpt dat een stroomdraadje met sneeuw waarschijnlijk niet werkt.
[klik voor een uitvergroting]
Tresca en haar dochter Anches zijn de enige poezen die wl bij de CV weg te krijgen zijn.
Zaterdag 2 januari 2010

In tegenstelling tot m'n berichtje eerder deze week loonde vandaag het afwachten/uitstellen van het boodschappen doen juist niet. De hele dag was het droog en net toen ik op m'n fietsje wilde, viel ik in de prijzen: eerst regen en toen natte sneeuw. Maar ik móest want anders zouden m'n schatjes misschien te weinig eten hebben de komende dagen. De vriezer is weer vol. Voor onszelf is er nog genoeg in huis en door onze de goede voornemens hebben we ook niet zoveel nodig ;-) Arme Huibert moet vanmiddag en vanavond werken maar ik trakteer mezelf vanavond op een fantasyfilm. Eerder vanmiddag, toen het nog droog was, bekeek en sorteerde ik de laatste foto's en sommige staan nu hier. De katten hebben het prima voor elkaar: overal comfortabele warme slaapplekjes en omdat het bed ook nog niet opgemaakt is, valt deze extra in de smaak. In die dikke hobbels dons kunnen katten heerlijke nestjes maken. Maar de beste uitvinding van de vorige eeuw vindt de kat vast de centrale verwarming. Wanneer wij in de voorkamer zijn, ligt er vaak een hele rij op de rand achter de bank boven de radiator en wanneer wij in de achterkamer zijn, is de Catrix extra zwaar beladen.

Ons kerstboompje staat op instorten en is reddeloos verloren. Die moet dus worden afgetuigd en naar het milieuplein worden gebracht. Ik zag toevallig nog een foto van twee jaar geleden van Mariposa naast dit boompje. Toen zag hij er nog patent uit. Na een paar weken jong Somaligeteisem staat hij er heel anders bij. Op deze foto lijkt Zagato afscheid van hem te nemen. Ik heb geen idee hoe lang we met dit boompje hebben gedaan maar ik denk dat het een kleine tien jaar zal zijn geweest. Een nepboompje is slechter voor het milieu dan een echte maar als je er zo lang mee doet als wij dan valt dat vast wel mee.

Men zegt vaak dat een poes die gedekt is snel stopt met het krols zijn. Naar mijn ervaring is dat niet zo, hooguit een dag korter maar Anches speelt nu voor de spreekwoordelijke uitzondering. De volgende dag werd ze nog een paar keer gedekt en daarna genoot het stel weer vredig van de feestdagen. Dat niet alleen - Anches gedraagt zich nu al als een supertevreden zwangere poes en heeft maar een paar bezigheden: eten, slapen en geknuffeld worden. (Herstel - ook spelen: haar speeltje belandde net in mijn lege beker chocolademelk). We hebben de agenda er even bijgepakt: als alles normaal verloopt zou ze rondom woensdag 3 maart kunnen bevallen.

Aan Jack is helemaal niets te merken dat het dekken invloed op zijn gedrag heeft. Hij gedraagt zich net als anders, al valt me nu wel op dat hij op de foto bovenin de catrix ligt. Zie hier schuinboven. Dat is eigenlijk Mavericks plekje en het is wel gebeurd dat Maverick net zo lang aan het klieren was bij een kat die daar lag dat die dan maar verkaste. Ik ben benieuwd hoe de onderlinge verhoudingen tussen de katers zich gaan ontwikkelen. 

[klik voor een uitvergroting]
Lekker sudderen bij de radiator.
[klik voor een uitvergroting]
Zagato neemt afscheid.
Maandag 28 december

Het geduldig afwachten en ook zeker het duimen vanuit Westendorp werd beloond: de lieve Jack heeft ontdekt waar Abraham de mosterd haalt en heeft Anches vandaag gedekt. Dus toch, we waren de hoop al aan het opgeven en de ongerustheid over de gezondheid van Anches nam behoorlijk toe. Een jonge poes vóór het eerste nest de poezenpil geven is vragen om problemen met de baarmoeder maar steeds maar krols worden zonder zwanger te worden is helemaal rampzalig. Met een beetje geluk hopen we maandagavond over drie weken te kunnen zien of Anches zwanger is. Dan is het de 18e, Fonzies verjaardag. Het is deze week al weer drie jaar geleden dat onze verrukkelijke knul is overleden. Bij het hebben van huisdieren wisselen verdriet en blijdschap elkaar wel heel erg vaak af maar gelukkig hebben we als fokkers de troost zoals bij dit mogelijke nestje dat er over twee maanden kittens geboren worden die nog een drupje van The Fonz in zich hebben. Eerder waren er in Nederland geen nakomelingen van hem meer waarmee gefokt kon worden. Gelukkig waren ze er nog wel in Denemarken en Zweden en via inmiddels onze Maverick én Amarantie Sofus die vanuit Zweden naar Nederland kwam, zit Fonzie in de afstamming van dit mogelijke nestje. Via Sofus is het wel acht generaties en via Anches is het de zesde terug dus ondanks de zo gewenste verwantschap is dit absoluut geen inteelt. 

Het stel vanmiddag.
Zagato heeft dankzij het Suprelorinstaafje werkelijk geen last van zijn hormonen.
Jack toen hij nog moest uitdenken wat er van hem verwacht werd.
Tweede kerstdag 2009
Vandaag is SuperNieck jarig - al weer acht jaar. We hopen zo dat ze in gezondheid nog heel veel jaren bij ons mag blijven. Haar zusje is onlangs wel overleden en dan besef je hoe dankbaar je mag zijn dat ons meisje er nog wel is. En hoe - thuis heel betrokken en gezellig en op shows indrukwekkend. Blijkbaar wilde ze even de aandacht op zichzelf vestigen want ze viel van de keukendeur af. Onze keukendeur kan in twee gedeeltes worden opengevouwen en dan is de bovenkant breed genoeg voor de katten om erop te zitten. Natuurlijk gebeurt het meer dan eens dat er een kat vanaf stort alleen omdat wij die deur dichtdoen en pas wanneer er vreemde geluiden te horen zijn, doorkrijgen dat er een kat dan in grote nood dus - op zit. Nieckje ligt nu in het fruitmandje naar buiten te kijken en vraagt zich vast af waar al dat wit gebleven is. Als het me lukt er een foto van te maken, verschijnt die vanzelf eens op deze site. U hoeft niet te zoeken - hij staat er al; schuin boven.

Net als vorig jaar luister ik geconcentreerd naar de radio. De top tweeduizend! Alleen zijn mijn omstandigheden nu stukken prettiger. Dat fruitmandje waar Nieckje in ligt - inmiddels is er een foto van gemaakt - dateert van een van de ziekenhuisopnames van die periode. En niet alleen het thuis kunnen zijn, is zoveel aangenamer: ik heb nu een afstandsbediening waardoor ik wanneer de reclame begint snel van zender kan wisselen en dat was in het ziekenhuis lastiger. Ik erger me nl. verschrikkelijk aan de gezondheidsreclames van Royal Canin. Arme dieren wiens baasjes de reclame geloven. Het is naar mijn ervaring echt waar: zodra er voor een product meer reclame wordt gemaakt dan voor een stukje naamsbekendheid nuttig is, klopt er iets niet. Kijk maar naar al die reclames van de dochterbedrijven van de DSB-bank. Maar zolang de mensen de reclame meer geloven dan het nieuws (Loesje ooit) zal er weinig veranderen. Tenzij de overheid een keer ingrijpt maar dat zie ik niet gebeuren. Al die inkomsten komen nu eenmaal goed van pas.

Op de foto hiernaast ligt de mooie Jack nog in rust. Die heeft hij nu niet meer. Anches is krols geworden en we hopen zo dat het gaat lukken. Maar Jack toont al volwassen maar is nog maar net negen maanden oud. We wachten af.

[klik voor een uitvergroting]
De jarige Nieck. Ze blijft een hekel aan de flitser houden.
[klik voor een uitvergroting]
Die Jack is toch wel zo fotogeniek.
[klik voor een uitvergroting]
Bij uitzondering mocht Eesz een keer op de bank. Huiberts andere meiden kwamen prompt hun aandeel in het baasje opeisen.
[klik voor een uitvergroting]
Mijn hulpjes met de kerstversiering.
[klik voor een uitvergroting]
Anches lekker warm bij de radiator en de sneeuw op de achtergrond.
Donderdag 24 december

Het lijkt wel een kerstavondverhaal uit de oude doos. Schrijf ik eerder dat ik het best jammer vind dat Anches mij amper ziet staan en dat er voor haar maar één mens bestaat en dat is Huibert. Ik geniet toch enorm mee door het zien van die relatie maar eens een knufje terug vpor mij zou ik wel op prijs stellen. Nu had ik wat ik de vorige keer hieronder schreef niet afgeklopt. Niet bewust, het was niet iets om af te kloppen volgens deze bijgelovige Miep, en blij toe. Want kijk eens wat Anches heeft gedaan om mij te compenseren? Ze was stilletjes in de kerstboom geklommen en toen ik gealarmeerd werd door het getingel van de kerstversiering zag ik haar languit en nog best comfortabel ook, over een rij takken liggen. Ik had het niet meteen door maar ze lag er niet zomaar te liggen - ze was op jacht! Kijk maar naar die grote pupillen en op de tweede foto heeft ze haar prooi tussen de pootjes.

Afgelopen zondag werd Nederland door een fikse laag sneeuw bedolven en zelfs hier in het Haarlemse was het wit geworden. Mijn hart maakt nog altijd een sprongetje wanneer ik 's morgens die witte weelde zie. Even later wanneer ik me realiseer tot wat voor een overlast dit weer zal zorgen, denk ik er iets anders over maar de sneeuwpret van onze dieren compenseerde al het enge geglibber over straat. Ik heb een bijzonder amateurische filmpje gemaakt van onze spelende katten in de sneeuw. In de hoofdrollen zijn Jumpin' Jack en Maverick met bijrollen voor Anches en Orry (Orchid). Ze maakten het hier mijn stelling dat wildkleuren bedoeld zijn om door de jungle te sluipen en dat zilvers net poolvosjes zijn, waar.

http://www.youtube.com/watch?v=zEN3l-orsaI

Dankzij alle digitale mogelijkheden worden de kerstkaarten ook steeds creatiever. We hebben er weer een heleboel gekregen die inmiddels in lange slingers in de huiskamer hangen. Deze krijgt een plaatsje in dit stukje want dit zijn Beau en Bubba, de broertjes van Braecy, de kittens van ons laatste nestje. 

[klik voor een uitvergroting]
Op vogeljacht.
[klik voor een uitvergroting]
Hebbes!
[klik voor een uitvergroting]
Beau en Bubba.
Ik heb zoveel prachtige sneeuw- en kerstfoto's gekregen van de mensen die een Silfescian hebben. Die foto's krijgen een plekje in het topic van hun ouders of in hun eigen nesttopic wanneer ze geboren zijn nadat ik met deze site ben begonnen.
[klik voor een uitvergroting]
Braecy, het broertje van Bubba en Beau in de Westendorpse sneeuw.
Anches, toch meestal een dame.
Woensdag 16 december 2009

Het wordt nooit wat met mij en Anches. De kerstboom en de kerststukjes staan en de katten gedragen zich vrij behoorlijk: alles is nog heel. Alleen de paarse tulpjes lijken onweerstaanbaar voor Jack en dat is niet de bedoeling. Ik riep dus 'euh' toen hij eraan knabbelde en toen dat niet hielp, gooide ik een tube handencrème. En wie kreeg die op haar kop - Anches. Ze is al helemaal 'óp Huibert' en wanneer hij thuiskomt, loopt ze opgewonden te drentelen tot hij gaat zitten en zij bij hem op schoot kan. Een foto waarop te zien is hoe tevreden ze dan in zijn armen ligt, is te zien bij het nieuws van zaterdag 14 november.

In de bouwmarkten etc. hadden ze niet meer te koop wat ik wilde hebben - ijsregen voor onder het balkon of in de koof boven de ramen aan de achterkant. Vond ik toch een site waar je allerhande leuke verlichtingsdingetjes voor redelijke prijzen én van led kan krijgen. Ik hoop dat het snel bezorgd wordt.

Kerstkaarten online maken gaat erg makkelijk en snel - ik kon het niet laten en heb ook nog wat kaarten met de honden erop laten maken. Alleen die adressen. Dat schiet niet echt op. Ik moet alles opnieuw invoeren omdat de database ermee én de kopie op een andere pc gecrasht zijn.

 

[klik voor een uitvergroting]
Jack en de tulpen
<< vorige pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  [60]  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  volgende pagina >>