Klik hier om te zoek op de website

archief
Zondag 14 februari

Ik kreeg vandaag toch wel zo'n leuk filmpje van dollende Pumi's in Nederland. http://www.youtube.com/watch?v=zIL-a7OfOEo  Dit is volgens mij uniek in Nederland, zoveel Pumi's bij elkaar. Deze Pumi's zijn van Sandra & Edwin en zij zijn de mensen achter de Twister's pumikennel www.pumi.nl Ik heb het hoekje van de honden ook een beetje bijgewerkt. Ik heb nog stapels oude (teruggevonden) foto's en recentere die er nog een plekje moeten krijgen.

Ondertussen gaat het hier met het a.s. moedertje helemaal naar wens. Ze is al aan het nestelplaatsjes zoeken dus geen kast mag te lang open blijven staan en geen mandje is meer veilig voor haar gravende pootjes.

[klik voor een uitvergroting]
Dit is een foto van een paar jaar geleden. Van één van die kittens kreeg ik vandaag ook een filmpje te zien en wanneer deze ook op YouTube komt, zet ik die hier ook bij.
Zondag 7 februari

Met de zwangere dame Anches gaat het verrukkelijk. Ze is al druk aan het nestelplaatsjes zoeken, heeft een opvallende eetlust en dijt behoorlijk uit.

De a.s. vader Jack vertoonde gisteravond krols gedrag. In principe zijn katers doorlopende krols maar gelukkig heeft Jack hier nog niet al te veel last van. Poezen zijn meestal om de paar weken tot om de paar maanden (afhankelijk van ras of familie) een dag of zes krols maar daar hebben zij en wij nu geen hinder van dank zij het suprelorinstaafje dat voor een langdurige stabiele rustperiode zorgt. De meeste katers gaan 'huilen' wanneer ze een poes zoeken maar Jack liet gisteravond toch wel zo'n schattig krols riedeltje horen dat het mij ontroerde en de lieve sociale Murray vond ook dat hij op deze onweerstaanbare lieve s.o.s.-oproep moest reageren. Hij ging dus Jack 'helpen' op dezelfde manier als hij al jaren als castraatkater nog steeds de dames in nood hier probeert te helpen. De dames stellen dat altijd bijzonder op prijs maar dat met Jack gisteravond was een grote vergissing en dat maakte Jack Murray heel duidelijk. Zo triest om te zien hoe de lieve zachtaardige Murray daarvan onder de indruk was. Nu maar hopen dat deze situatie nu duidelijk is, er geen vergissingen meer gemaakt zullen worden en dat de harmonie onder de dieren goed blijft. Juist van die onderlinge harmonie, dat ze allemaal vrij in huis kunnen, genieten wij zo en zij ook! Katten houden niet van gesloten deuren.

[klik voor een uitvergroting]
Onze veteraan Murray van zestien jaar.
Maandag 1 februari

Vandaag is Anches precies vijf weken zwanger en ik verbeeldde me vanmiddag een eerste beginnetje van een buikje te zien. Ook al is er nog niets te zien, ze voelt echt veel en veel zwaarder.

En het is feest met de foto's. Ik kreeg er net een van Linda's Boudewijn en van Elles Schellevis heb ik stapels gekregen en om het feest compleet te maken, viel er een doos met foto's uit de kast waarin een heleboel 'longlostkiekjes' bleken te zitten. Voor nu hier de foto van Boudewijn, een zoon van Rooster en Sijntje. De foto's van Elles ga ik in de topics van de desbetreffende dieren plaatsen.

[klik voor een uitvergroting]
Boudewijn in zijn veilig afgezette balkon met duinzicht.
Dinsdag 26 januari

Hier zitten twee bijzonder opgeluchte mensen. Eeszje had al een tijdje een lichte verdikking onder haar oog maar omdat de ellende bij Juultje ook met een dierenartsbehandeling is begonnen, deden we, eigenlijk voor het eerst in ons leven, aan struisvogelpolitiek. Gisteren werd de bubbel die nog steeds pijnvrij was ineens wat groter. Vanmorgen was hij weer zoals eerder maar we hadden het besluit genomen om haar te laten nakijken. Het bleek 'alleen maar' een kies met teveel tandsteen te zijn die een ontsteking van het wangslijmvlies had veroorzaakt. Ondanks ons wachten zijn we er toch nog redelijk op tijd bij want de ontsteking is nog partieel. En met Sijntje is het ook reuze meegevallen. Ineens dacht ik even dat ze te slank was, richting mager, en dat wijst vaak op nierproblemen. Ik laat onze katten hier preventief op nakijken, met de seniorencheck, vanaf de leeftijd van twaalf jaar maar Sijntje is altijd een zorgenkindje geweest en met al haar kwaaltjes hebben haar nieren het zwaarder gehad dan onder normale omstandigheden. Ze bleek gelukkig alleen gewoon mooi slank en er zijn geen aanwijzingen dat er iets aan haar nierfunctie mankeert. Dan wachten we met het bloedafnemen voor de seniorencheck tot na de show in mei. We hebben namelijk bedacht dat het leuk zou zijn om Sijntje als veteraan mee te nemen daar deze rasspecial op de Felikatshow in Alkmaar.

Ik heb helaas geen mooie recente foto van Eeszje maar deze van vorig jaar is me heel dierbaar. En Sijntje mocht even poseren in het nieuwe stoere tuigje. Ze mocht het tuigje aanhouden op weg en bij de dierenarts. En spinnen dat ze al die tijd deed!

[klik voor een uitvergroting]
Eeszje, afgelopen zomer.
[klik voor een uitvergroting]
Zo klein en zo stoer!
Vrijdag 22 januari

Ik kreeg toch wel zo'n mooie foto van Jack. Genomen door Elles op de kattententoonstelling in Haarlem, afgelopen zondag. Ik heb hem alleen nog maar in klein formaat en zodat ik hem groter heb, zal ik deze vervangen. Ik heb inmiddels de hele serie op een schijfje gekregen dus de foto is inmiddels vervangen door een grotere. Kan je beter zien wat voor een pracht die Jack is!

Webmaster Hugo heeft het nieuwe topic voor het a.s. nestje gemaakt en ik heb er de eerste foto's al ingezet. Ook ben ik begonnen aan een topic over het stel in het zwangerschapshoekje van Kattenpraat. Nu nog een update in het topic van Zagato, Anches en Jack op KattenPlaza. Dan ben ik weer helemaal bij.

 

[klik voor een uitvergroting]
Ik had het stoeltje een tijdje onderste boven liggen. Dat vonden ze ook erg leuk; zo konden ze erop en eronder.
Maandag 18 januari

We hebben gisteren een hele gezellige dag tijdens de kattententoonstelling in Haarlem gehad. Er waren behoorlijk veel Somali's ook al kon bijv. de fokster van onze Jack en eigenaresse van onze Braecy vanwege de gladheid en mist in hun omgeving niet komen. We zijn erg trots op onze diertjes; ze hebben zich keurig gedragen en hun certificaten gewonnen. Het wordt een beetje saai maar Nieckje won weer de Best-in-Variëteit en werd genomineerd voor Best-in-Show. Zij had samen met Jack een dubbele kooi en met mijn mobieltje heb ik deze foto ervan genomen.

Vandaag zou The Fonz jarig zijn geweest ware het niet dat hij al overleden is. Hij zou 18 jaar zijn geworden. Gisteren kwamen er nog mensen die een zoon van hem hebben ons op de show begroeten. Vandaag was hij veel in mijn gedachten en zodoende schoot zijn naam me te binnen toen ik een 'nestnaam' aan het bedenken was voor het a.s. nestje van Anches. Anches is namelijk onmiskenbaar drachtig; precies drie weken vandaag. Normaal spreken we over het a.s. nestje als de kleine 'marietjes' (de naam van de moeder) of wanneer de namen zich ertoe lenen een samenstelling van de namen van beide ouderdieren. Maar met de namen Jack en Anches kunnen we niet slagen in iets geschikts. Anchesjes is een woord waar je je tong over breekt dus dat lukt echt niet. Via de gedachtes aan Fonzie vanwege zijn verjaardag kwam ik op Fonzarelli's. Ooit hebben we echte Fonzarelli's gehad. Dat was het nest van Fonzie en Elvira waar we Kelly Kathleen uit hebben gekregen. Ik vind Fonzarelli best aardig gevonden want zowel The Fonz als Elvira zitten ergens in de afstamming van dit a.s. nestje.

[klik voor een uitvergroting]
Jack en Nieckje samen op het Prenatalstoeltje.
[klik voor een uitvergroting]
Het a.s. moedertje Anches is vernoemd naar ons allereerste zelf gefokte Somalipoesje Anches Shirezah uit 1983.
Donderdag 14 januari

We zijn weer thuihuis. Een dagje eerder dan gepland. Tijdens het smullen van tapasjes kwam mijn kies in contact met iets hards. Door een klein krakje laat ik me niet storen dus we hebben heerlijk doorgesmikkeld. Thuisgekomen ging ik mijn tanden poetsen en toen voelde ik dat er iets helemaal niet goedging: er brak een flink stuk kies af. Vanmorgen was de eerste gang naar de telefoon met het verzoek aan onze eigen tandarts of ik zo spoedig mogelijk kon langskomen. Ze hadden vanmiddag al ruimte, dat maakten ze zelfs voor me. Wij hoefden er niet lang over na te denken over het aannemen van dat aanbod. We waren al zoveel dagen zonder onze beestjes dat we maar wat graag weer naar huis wilden, hoe mooi het appartement en hoe aangenaam Roermond ook was.

En de krant was er ook. Met 'de krant' bedoel ik het Haarlems Weekblad. Omdat er zondag een kattenshow in Haarlem is, had ik vorige week meegewerkt aan het maken van een artikeltje hierover. Ik zet het hiernaast maar het lezen ervan tegenvallen. Maar ieder huishouden in de regio krijgt deze krant dus daarmee lukt het vast beter. Als u interesse heeft; zondag zijn we in de Kennemer Sporthal naast de IJsbaan aan de Randweg. Daar stellen we u graag onze dieren voor en zullen we proberen uw vragen te beantwoorden.

[klik voor een uitvergroting]
Zondag gaan we naar kattententoonstelling in de Kennemer Sporthal naast de IJsbaan aan de Randweg.
Maandag 12 januari 2010

Gisteren genoten van het ijskulpturenfestifal én het designersoutlet. Vooral dat laatste is erg leuk. Ik had een koude onverzorgde loods verwacht maar dit was een binnenstadje op zichzelf en ik ben inmiddels een paar prettige kledingstukken rijker. Wat minder aangenaam is, is het internetten via een prepaid card. Maar ik kan de post ontvangen en op sommige ervan reageren. Ach ja, de techniek kent zijn voordelen maar heeft ook een paar nadelen.

[klik voor een uitvergroting]
Natuurlijk moest er een foto worden gemaakt van de kat uit het verhaal van Alice in Wonderland.
[klik voor een uitvergroting]
De Notre Dame.
[klik voor een uitvergroting]
Jules Verne.
[klik voor een uitvergroting]
Een Roermondse opera.
Zondag 10-01-10

Op deze mooie datum een fotootje van Tamaran, de specialist van de mooie data. Hij is bijv. geboren op 08-02-08 en maakte zijn eerste nestje op 09-04-09. En vandaag kreeg ik deze foto van zijn vrouwtje. Ondanks het gegeven dat we nu even niet in het Haarlems maar in het Roermondse verkeren, kunnen we wel internetten al lukt het niet met de emailgroepen via Yahoo. Maar een mens hoeft niet alles te hebben. We zitten hier uitstekend met rechts zicht op de Roer, de Maas en een weiland met drie dravende paarden en links een kathedraal. Toen we Roermond binnenkwamen zagen we een beeldschone en feestelijk verlichte stenen brug, die ook de Steenen Brug bleek te heten. Even later ontdekten we dat ons apartement achter die brug ligt en dat aan de andere kant de restaurantjes en de binnenstad van Roermond is. Het kon niet leuker uitkomen.

Het weer is prachtig. Gisteren veel stuifsneeuw en nu prachtig stil winterweer in een mooi besneeuwde stad. Straks weer de stoere laarzen en dikke jas aan en op stap. Even verderop is ook het ijssculpturenfestifal maar daar hoeven we vandaag, op de vast drukke zondag, niet heen. De sculturen zullen vast niet smelten voordat wij er komen kijken.

[klik voor een uitvergroting]
Mooie stoere Tamaran als trapper.
<< vorige pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  [59]  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  volgende pagina >>