Klik hier om te zoek op de website

archief
Zaterdag 15 januari

Onze Zagato had deze week een ´vriendinnetje´ te logeren en als alles naar wens verloopt, worden er rondom 17 maart hele lieve Somalietjes geboren. Dit weekend is ´zijn ex´ Sarah uitgerekend. Heel spannend allemaal.

Hier ging het verder deze week zijn gewone gangetje. Keurig twee keer naar de sportschool geweest - voor mij werkt het kilokadootje dat de sportschool Fit4lady me beloofd voor minstens een kilo afslanken per maand als het plakje Peijenburg: ik ga nog beter mijn best doen. Morgenochtend verzin ik geen smoesjes want dan moet ik op mijn eigen crosstrainer stappen om flink wat calorieën te verbranden. En dat is nodig ook; we hebben zo heerlijk gegeten bij Mike van Ma Brown. Omdat ik  heb zitten vertellen wat voor verrukkelijk hondje onze Polly is, had ik beloofd dat ik de foto die ik eerder vandaag heb gemaakt, nu nog op de site zou zetten. Dus speciaal voor Mike en ook voor iedere andere honden- en kattenliefhebber hiernaast de actiefoto van Polly met Fancy. Fancy wordt morgen al weer acht weken oud. Ze wordt maar mooier en mooier en leuker en leuker. Zoals ze van jongs af aan al naar haar naam luistert, is gewoon ontroerend.

Over hoe het verder is gegaan met o.a. onze kerstboom en de broekjes voor Zagato staat in mijn blog op Uwhondenkat.nl. Tot mijn schrik is er in heel Haarlem geen winkel meer te vinden waar je breikatoen of iets soortgelijks kunt kopen.

[klik voor een uitvergroting]
De negen maanden oude Polly en de acht weken oude Fancy.
Maandag 10 januari

Een dag heeft te weinig uren. Ik had vanavond nog ergens op een website willen reageren op een hetze van een dierenarts tegen het voeren van vers vlees. Pure misbruik van het ´wittejassendragen´ om de omzet van hun eigen dieetproducten te kunnen verhogen. Daarbij erger is me enorm aan het gepush om kittens 16 weken i.p.v. 13 bij hun moeder te laten. Na 27 jaar kittens te hebben zien opgroeien en levenslang hebben kunnen volgen, kan ik stellen dat kittens die hier op de leeftijd van drie maanden kwamen wonen, opgroeiden tot net zulke gelukkige dieren dan de hier geboren en gebleven kittens. Het is niets anders dan een aanzet om de kittencastratie erdoor te krijgen. En ook nog eens onder het motto om iets aan het kattenoverschot te doen. Ik zie de mensen die al dan niet keer op keer per ongeluk een nestje kruisingskatjes of huiskatjes hebben echt niet kittens vier maanden aanhouden én goed verzorgen. Ik zie toch echt niet graag de echte huiskat uitsterven en ik hoop dat via de voorlichting die overal te vinden is, mensen wel zorgvuldig en liefdevol een nestje huiskittens willen grootbrengen. Dat is heel wat anders dan vergeten de poes op tijd te laten steriliseren (= castratie) waardoor ze een ongewenst nest krijgt of keer op keer bewust een kruisingsnestje op de wereld te zetten en ze - via Marktplaats natuurlijk - verkopen onder de mom dat het een eenmalig ongelukje was. Bij raskatten speelt de promotie van kittencastratie ook maar dan spelen er heel andere belangen. Bij de argumenten die het welzijn van de dieren zouden dienen, zet ik een vraagteken. Als ik iemand niet vertrouw, ik bang ben dat zij op een ongewenste manier met een door ons gefokt dier zouden gaan fokken, dan vertrouw ik ze sowieso geen kitten toe. Zelfs nog geen vlo!

Maar gisteren hebben we verschillende mensen ontmoet op de show in Haarlem die niet alleen erg geïnteresseerd zijn in de Somali maar ook onze visie over een veilig kattenleven onderschrijven. We leven nu eenmaal in een wereld vol autoverkeer en zelfs kattenhaters. Wie weet zitten daar de juiste mensen tussen voor onze Fancy en de kleintjes van het a.s. nestje van Shabanou. We hebben een fijne dag gehad en de katten ook. Er zijn mensen die vinden dat kattententoonstellingen niet kunnen in verband met dierenwelzijn. Goed gefokte en verzorgde huisdieren die niet angstig zijn, hebben er geen enkele moeite mee. Ons drietal liet dit duidelijk zien door hun gedrag en horen door hun gespin.

En het is nu zo stil in huis. Emir en Beerke (heet nu Kismet) hebben we naar hun nieuwe mensen gebracht. Ik hoop zo dat ze snel gewend zijn en vriendjes zijn geworden/respect tonen voor de twee inmiddels acht jaar oude kittens van Juultje. Echt stil is trouwens anders. Kan ook haast niet. Onze honden begroeten ieder bezoek luid blaffend en omdat er vandaag bezoek was, hebben ze weer flink hun best gedaan. Van wie ook verwacht wordt dat hij zijn best doet, is Zagato. Er is nu een poesje op bezoek die graag een nestje van hem wil maar dan moet ze wel wat aardiger tegen hem gaan doen. Met gekke bekken trekken, lukt het vast niet.

[klik voor een uitvergroting]
Kwam ik toch een foto op Facebook tegen waar ik ook op sta. Ik was helemaal vergeten dat hij bestond. Ik met de nog jonge Tresca op de wereldtentoonstelling in 2006.
[klik voor een uitvergroting]
Zagato.
[klik voor een uitvergroting]
Zagato druk bezig met zijn versierpogingen.
Zaterdagavond 8 januari 2011

Alles staat klaar voor de kattententoonstelling morgen in Haarlem. Ons drietal ziet er fantastisch uit en we verheugen ons op het ontmoeten van onze vrienden en hun katten waarvan een groot deel hier ooit geboren is. Ik heb wat fotootjes van de showgangers die niet meer bij ons wonen in het topic van Anches en Jack gezet: http://www.silfescian-cats.nl/index.php?mod=1&cat=8508&parent_cat=3

Vandaag was het dolle pret. Ik vroeg me al af hoe het kon dat onze prachtige sneeuwkerstboom opeens zoveel sneeuw verloor. Ik vond die minivlokjes overal terug. Ik heb de dader gevonden: de kleine Fancy heeft ontdekt dat ze erin kan klimmen en aangezien de takken erg stevig zijn, loopt ze gewoon van de ene tak naar de andere. Daar moest ik natuurlijk foto's van maken. Over het algemeen bleek ik de takken er scherper op te hebben gezet dan het fotomodel zelf maar omdat ik zo met die boom bezig was, zag ik opeens vaag iets geels waarvan ik me niet kon herinneren dat ik zo'n kleur vogeltje in de boom had gehangen. We hebben namelijk dit jaar een vogeltjeskerstboom. Het bleek een eendagskuiken te zijn dat al jonglerend in de boom terecht was gekomen. Als het was gaan stinken hadden we nog lang kunnen zoeken. Het idee om een vogeltjesboom te maken kwam doordat het tuincentrum vijf jaar garantie op de boom gaf en  dat is natuurlijk wel een uitdaging voor een cattery. De aantrekkingskracht van de vogeltjes viel dit jaar erg tegen en de boom stond de afgelopen weken voornamelijk gewoon mooi te staan. Tot Fancy hem dus ontdekte. We staan op het punt de boom op te ruimen en ik ben erg blij dat ik op het nippertje deze foto's heb kunnen maken.

[klik voor een uitvergroting]
Ze ging er met haar lieve kopje ook nog op haar gemak bij liggen!
[klik voor een uitvergroting]
Fancy aan de wandel.
Vrijdag 7 januari

Ik ben vandaag begonnen met de voorbereidingen voor de kattententoonstelling a.s. zondag in Haarlem. Zo dichtbij staat me wel aan en om de feestvreugde compleet te maken, komen twee kittens van Anches´ eerste nest ook laten zien hoe lief, mooi etc. ze zijn. Momo is inmiddels al gecastreerd maar dit staat hem niet in de weg om te komen. En zus Sientje komt ook. Ik ben zo benieuwd hoe ze zijn en hoe ze het daar vinden. Wij nemen hun zwartzilveren grootvader Maverick, hun wildkleur betovergrootmoeder Nieckje en voormalig speelmakkertje, de wildkleur kater Zagato, die inmiddels een heuse dekkater is, mee.

Vanmorgen heb ik ons trio behandeld met rijstzetmeel. Dit frist hun vacht op maar het effect is nu nog niet te zien. Ze zijn nu nog erg stoffig.

[klik voor een uitvergroting]
Als lieve zorgzame oom samen met Anches en de kleine Fancy boven de radiator.
[klik voor een uitvergroting]
Zagato slaat nog wit uit van de rijstzetmeel die ik in zijn vacht heb gekneed. Hij is inmiddels zo aan het dragen van een broekje gewend dat dit hem niet hindert met alles wat een kat hoort te doen.
[klik voor een uitvergroting]
Fancy met Emir en Kismet (heette eerder Beerke).
[klik voor een uitvergroting]
Kleine katjes worden groot. Fancy weet met haar zes weken al waar de klimboom voor is en vanavond kluifde ze voor het eerst aan een stuk kip. Knappe meid!
Zaterdag 1 januari 2011

Dit gedichtje kwam via Facebook langs. Het werd daar geplaatst door de mensen die een poes hebben die van Zagato zwanger is. Stel je voor dat iedereen zo over Oud en Nieuw zou denken. Goede wensen over geluk en voorspoed in plaats van knallen en kruitdamp.

 

Als ergens geluk en voorspoed voor het oprapen lag,
Zou ik daar heen gaan op deze Oudjaarsdag.
Handen vol zou ik opgooien dan, hoog in de lucht,
Dwarrelend op de wind in vogel vlucht.
Langs sterren en de maan zou het gaan,
...Al snel zou het jullie kant uitgaan.
Al was het een klein beetje maar,
Ik wens jullie een gelukkig en voorspoedig Nieuwjaar!

 

Ik sluit me heel graag aan bij deze wens!

Maar we hebben het weer overleefd. De kleine Pol heeft zich er kranig doorheen geslagen. Op en gegeven moment konden we 's middags geen kant meer op: voor ons en achter ons werd er met vuurwerk gerotzooid. Gelukkig geen bommen zoals in het echte centrum van Haarlen waar verschillende alarmen door af gingen. Ik wist dat de jongens achter me er wel op verzoek mee zouden willen stoppen om ons te laten passeren maar dan moet je eerst wel dicht genoeg erbij kunnen komen. Ik blijf me verbazen dat een zgn. beschaafd land er trots op is als er een miljoentje voor een goed doel bijeen is gesprokkeld maar rustig 65 miljoen aan legaal vuurwerk en waarschijnlijk nog meer aan illegaal vuurwerk uitgeeft. Alle ellende voor de onschuldige passanten die gewond raakten, de angst bij zoveel dieren (voor de vogels is dit ook geen pretje) en dan nog eens de extra milieuvervuiling.

Dit moest ik even kwijt. Over tot de orde van de dag. Spinnende orde voor Sijntje, piepende orde voor Fancy die door grote broer Beerke in de mangel wordt genomen (wordt ze sterk van!) en zo dadelijk gaan we Enyaatje naar haar nieuwe mensen brengen. Dit kunnen we te voet af. Zij is het derde kitten dat in dezelfde postcode komt te wonen. Heel fijn idee. Vanmorgen nog even al het jonge spul ontwormd. Enya en Emir zijn nu veertien weken oud en SuperFancy al weer zes weken. Zelden zo'n voorlijk kitten meegemaakt. Ze is verrukkelijk. Ze eet al zelfstandig maar vanmorgen liet ze zich het flesje nog graag goed smaken. Lekker babietje spelen, moet kunnen. 

 

[klik voor een uitvergroting]
Enya´s laatste ´strooptocht´door de jungleboom.
[klik voor een uitvergroting]
Fancy op ontdekkingstocht.
[klik voor een uitvergroting]
Enya kan zelfs een zitje vinden in het sisal klauterboompje van de Catrix.
[klik voor een uitvergroting]
Fancy is nu zes weken oud en op een paar gram na 700 gram. En al zo zelfstandig en ondernemend. Echt ontroerend!
[klik voor een uitvergroting]
Het gezinsleven. Shabanou doet mee om alvast in de stemming te komen; ze is nu drie weken zwanger.
Dinsdag 21 december 2010


Ik ben vast de enige niet die iets met getallen heeft. Van mooie data tot speciale getallen. Vandaag is het de 21ste, de kortste dag van het jaar en dit stukje is het 2000ste stukje dat ik voor m'n site maak. Ik vind deze tijd erg gezellig met al die lichtjes en het buiten mooi met de sneeuw maar de wetenschap dat we vanaf vandaag weer richting voorjaar gaan, staat me erg aan. Lekker de keukendeur weer open, katjes sluimerend of spelend in de tuin, honden uitlaten zonder dikke jas aan. Heel wat anders dan het voorzichtige geglibber nu over de straten.

Zagato draagt nu consequent een broekje. Hij is er inmiddels helemaal aan gewend en houdt zich keurig aan bij het aantrekken. Eerst deed ik er inlegkruisjes in maar nu incontinentiemateriaal. Dit remt inderdaad beter de urinelucht (lees: de enorme stank van de katerpies) maar het is evengoed amper te harden. En dan komt die lieve schat bij je op schoot… We spreken nu niet meer over hem in termen van 'Weet jij waar Zagato uithangt? Heb je hem gezien?' We vragen elkaar nu in voorkomende gevallen 'Heb jij Zagato geroken?

Met de kleine meid gaat het ook goed. Ik kan erop vertrouwen dat haar moeder haar voldoende verzorgt zonder dit tussentijds te checken en stimuleren. ´s Nachts er niet uit hoeven bevalt me prima. De groei deze week was niet indrukwekkend maar wel voldoende. Ze weegt nu ruim 500 gram. Ze had met haar geboortegewicht een goede start en groeide iedere week trouw haar 100 gram. Alleen deze laatste week niet. Iedere keer wanneer ik Fancy wat aanbood, leidde dit tot niets. Vlees, flesje met speciale kittenmelk (KMR), een papje ervan, het viel allemaal niet in de smaak. Vanavond probeerde ze bij Beerke te drinken dus ik maakte een flesje i.p.v. haar moeder erbij te halen. Ze moet tenslotte wel wat hongerig zijn. De eerste drupjes gingen er met tegenzin tot ze ontdekte dat het lekker smaakte en hoe aangenaam warm was. Nu is er dus weer een nieuw groot genieten aangebroken: een tevreden kitten een flesje mogen geven terwijl ze me met die wakkere kraaloogjes aan zit te kijken. Ze begint ook al terug te praten. Ik had het tegen de andere dieren en ineens liet zij zich horen. Zo ontroerend. Ik kan niet wachten tot het weer tijd is om haar wat eten te geven.

Even meegenieten van het kittenleven hier via een filmpje. Grote (mooie!!) broer Beerke dolt met de kleine en wat later komt moeder Anches erbij. Zij gaat met Fancy stoeien. een staaltje perfecte opvoeding. Mensen kunnen dit niet vervangen. http://www.youtube.com/watch?v=TB5wNaw1nGk&feature=mfu_in_order&list=UL

[klik voor een uitvergroting]
De twee Pumi´s zijn af en toe onder en boven de wet. Even later mocht Eesz ook even vanaf de bank naar de kerstboom kijken.
[klik voor een uitvergroting]
Beerke en Polly voor de kerstboom.
[klik voor een uitvergroting]
Polly mocht dit jaar op de digitale kerstkaart.
[klik voor een uitvergroting]
Emir en Enya komen heel mooi uit, zo naast de kerstboom.
[klik voor een uitvergroting]
Tresca hernieuwt de kennismaking met het vogeltje dat de vorige kerst haar snaveltje verloren heeft.
Zaterdag 18 december

We zijn er helemaal klaar voor; voor de feestdagen. De kerstboom staat. We hebben onze vorige vervangen door een maat grotere compleet met sneeuw op de takken én ingebouwde lichtjes. Of de vijf jaar garantie ook geldt voor een boom in een cattery zal de tijd leren. De vorige heeft zich kranig gehouden maar het dollen van het tuig vorig jaar is hem uiteindelijk fataal geworden. Het is een kerstboom met vleugeltjes geworden. Een engeltje als piek en heel veel vogeltjes met spannende staartjes. Ik heb het afgeklopt maar alles hangt nog precies zoals ik het bedoeld heb. Als uitzondering hangt er één bal in met een katje erop.

Fancy Free groeit de laatste dagen minder goed dan de afgelopen weken. Anches sleept ook vrij veel met haar en haar nekje is behoorlijk geïrriteerd. Ik heb het behandeld met betadine dat door moederlief er natuurlijk meteen weer vanaf werd gelikt. Bijvoeding met de fles was geen succes, evenals een papje van gemalen vlees met kittenmelk. Voor de nacht ga ik het nog een keer proberen. Ik hoop dat Anches vannacht niet met haar sleept want anders scheid ik moeder en kind en laat ik haar midden in de nacht de kleine een keer onder toezicht voeden. als ik Anches maar goed knuffel en kriebel, blijft ze voldoende lang bijv. bij me op schoot liggen zodat Fancy haar buikje kan voldrinken.

[klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
Fancy heeft niet te klagen over een gebrek aan gezelligheid.
<< vorige pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  [50]  51  volgende pagina >>