Klik hier om te zoek op de website

archief
[klik voor een uitvergroting]
Het is wel wat saai nu voor Jack. Hij had zoveel plezier met Fancy.
[klik voor een uitvergroting]
Haar vertrek betekent ook het einde van de extra hapjes tussendoor en voor de nacht. Ik hoef me nooit zorgen te maken over de restjes; liefhebbers genoeg hier.
[klik voor een uitvergroting]
De laatste kiek hier van Fancy met haar ouders.
Vrijdag 18-02

Het gaat inmiddels stukken beter met het nestje van Shabanou. 100% zekerheid over wat de oorzaak is geweest, zal ik nooit krijgen maar de tip dat haar melkproductie zou gaan verbeteren wanneer ze niet doorlopend bij haar kittens zou zijn. Ze was inderdaad niet bij haar kittens weg te slaan. Ik ben begonnen met haar haar eten in een andere ruimte te geven en blijkbaar was ze toen over een grens heen en daarna nam ze uit zichzelf voldoende pauzes. De kittens drinken nu al behoorlijk goed en ik hoef ze alleen nog maar te observeren, te knuffelen en slechts af en toe een klein beetje bijvoeding te geven.

[klik voor een uitvergroting]
Ze zijn al zulke lekkere warme mollige katjes!
Woensdag 16 februari

Het gaat niet allemaal vanzelf met het nestje van Shabanou. Om de een of andere reden krijgen de kittens niet voldoende voeding binnen terwijl Shabanou bijna doorlopend bij ze is, ze goed verzorgt en ik ook echt zie dat de alle drie liggen te drinken. Zelfs na een uur drinken komt er geen grammetje bij. Gelukkig wordt Shabanou niet meer nerveus wanneer ik een kitten de fles geef, werken de kittens nu wat beter mee met de flesvoeding en is de groei ook zoals je van kittens van deze leeftijd zou mogen verwachten.

De kraammand bevalt weer uitstekend en nu ik twee snuggle-safe's heb, kan ik de temperatuur ook beter regelen. De snuggle-safe's zijn voor de nacht in de koelere kamer beiden warm en zitten tussen de wanden van de twee manden in. En het dekentje heeft dan een kleinere doorgang. Overdag is er maar een warmteplaatje en de deken en zelfs het deksel is er regelmatig af. Onze ideale kraammand bestaat uit een kleinere transportmand die in een hele grote past. Zo heb je niet alleen een goed geďsoleerde bodem maar ook dubbele zijwanden. De hele grote mand was eigenlijk een miskoop want een mand van dat formaat is bedoeld voor meerdere katten en wordt daardoor veel te zwaar. Het tweede mandje (zonder deksel) dat erin past, is de transportmand waarin Pici ooit de lange reis van Hongarije naar Nederland heeft afgelegd. Deze mand is langer dan de gebruikelijke mandjes voor katten. Een gewone transportmand is dan ook meestal niet goed voor een zogende poes. Ze moet zich wel voldoende kunnen strekken om de kittens de ruimte te geven om te kunnen drinken. Ik moet er nog wel bij zetten dat de deksel niet op de normale manier dichtgaat. Dat is veel te onhandig. Er zitten een paar lange schroeven met een boutje vast aan de deksel aan de achterkant waardoor deze niet kan schuiven en ongelukkig kan veroorzaken. Tijdens de bevalling kan de kap er snel af en na de bevalling draai ik de kleinere mand om zodat de hoge kant vooraan komt waardoor de kittens er niet uit kunnen klauteren.

Ik heb net wat foto's van Zagato's eerste nakomeling op zijn site gezet. Hij is een onweerstaanbaar beertje! En nog beschikbaar voor mensen die weten hoe een Somali is en wat een Somali nodig heeft; liefde en veiligheid. 18/2 Hij is inmiddels zo goed als besproken.

[klik voor een uitvergroting]
Shabanou resideert in haar kraammand.
[klik voor een uitvergroting]
De heerlijke Single, de eerste zoon van Zagato.
Zondag 13 februari 2011

Ze zijn er! Ze moesten alleen van ver komen. De kittens van Shabanou hebben er erg lang over gedaan om ter wereld te komen. We zijn bijna de hele nacht saampjes zoet geweest. We hadden zo gehoopt dat ze op de elfde geboren zouden worden (11-02-11, ronde getallen zijn de specialiteit van de vader van dit nestje) maar het zijn nu zondagskindjes geworden. Zijn we ook erg blij mee. De bevalling duurde veel langer dan gemiddeld.

Shabanou is al paar keer aan de wandel geweest en heeft naast de drie nageboortes ook al een paar keer goed gegeten en gedronken.
Er heerst nu diepe rust in Shabanou's kraammandje. Gepiep geeft altijd aan dat er iets speelt; tevreden kittens hoor je – meestal – niet. Ik heb er een deksel op en een fleecedeken over én er liggen twee snuggle-safe's tussen de wanden van de kleinere en grotere mand.

De gewichten zijn: Kleine Poes 93 - nu 95, Grote Poes 110 - nu 112 en Katerman 116 - 122 gram. Het hele verhaal van de bevalling zet ik in het topic van het nestje.

 
 

[klik voor een uitvergroting]
Shabanou met haar eerstgeboren kitten.
Zaterdag 12 februari

Shabanou begint nu werkelijk aanstalten te maken. Ze loopt me steeds achterna, ze wil graag over de kleine Fancy moederen en ze praat veel ( mieuwt veel). Ook wroet ze veel in haar kraammandje maar dat zegt niets. Dit doet ze al weken. Vanmorgen heb ik haar gewogen - ze woog 3,9 kilo. Dat is best flink voor een gemiddeld grote Somalipoes. Tresca is een grote poes en weegt onder normale omstandigheden zoveel. Shabanou zit nu bij de oude kranten te wroeten. Ze wist blijkbaar dat ik graag de kittens met de geboortedatum 11-02-11 wilde hebben. Ze heeft vast iets opgevangen over die tweemaal elf want ze begon met het mieuwen en achterna lopen om elf minuten over elf. Maar we moeten nog even geduld hebben.

Ondertussen steelt de kleine Fancy hier doorlopend de show. Kon ik gisteren een filmpje maken van haar toen ze met haar vader aan het stoeien was en vandaag kreeg ik de kans om er eentje van haar en haar moeder te maken. Zo grappig te zien dat ze voor beide ouders op een andere manier speelt. Met Jack behoorlijk ruig en met Anches meer judo-achtig en vooral achter elkaar aan rennen. Voor de liefhebbers:

http://www.youtube.com/watch?v=1TWad_ypXTs

[klik voor een uitvergroting]
Vrijdag 11-02-11

Shabanou heeft nog maar een paar uurtjes om haar kittens op deze mooie datum te krijgen. Haar buik voelt al veel harder aan en ook haar gedrag geeft aan dat ze op punt van bevallen staat. Alles staat klaar en vanmiddag was het een prachtig familiegebeuren. Het complete gezinnetje Jack, Anches en Fancy deed gezellig bij Shabanou. Anches gaf haar zelfs een lieve wasbeurt. Maar na een tijdje moest toch het luie zweet er weer uit en werd er weer als vanouds met elkaar gespeeld. Jack heeft wel heel erg veel plezier van zijn eigen kittens en Fancy van haar vader: http://www.youtube.com/watch?v=uHgxaynstKs

 

[klik voor een uitvergroting]
Onze prachtige Shabanou op een voor mijn doen goed gelukte foto.
Maandag 7 februari 2011

Er zijn levensgevaarlijke toestanden op het strand. Van het vliegeren met oversized gevaartes die met een noodvaart op iemand hoofd terecht kunnen komen tot het kitebuggien. Ik zocht laastst een vakantiegebied aan zee uit voor een hondenvakantie en heb meteen deze mogelijk doorgestreept omdat op dat strand gekitebuggied wordt. Echt levensgevaarlijk voor mens en dier. Er blijft weinig van een ontspannen wandeling over wanneer je doorlopend om je heen moet kijken en je honden geen ruimte mag geven. Honden mogen al zo weinig. Hier in Haarlem zijn de losloopgebieden bij voorkeur aangelegd langs drukke wegen. En waar wel ruimte is, zoals bij de Veerplas, mag je er alleen komen wanneer het te koud voor andere mensen is.

Deze petitie is voor meer veiligheid voor mens en dier en wie weet maakt uw handtekening het verschil.

http://www.echo.nl/hw-hb/buurt/ingezonden/1128557/hond.dood.gereden.op.het.strand.van.ijmuiden.door.een.kitebuggier/?sms_ss=facebook&at_xt=4d4fe4daa9b8b1a5%2C0

Ik was vanmiddag voor een hondenwandeling in de Veerpolder. Het leek wel alsof ik in een storm aan zee liep. Ik woei bijna zelf om. Maar het was heerlijk, veilig en Polly had een boel plezier: http://www.youtube.com/watch?v=89YRRQICEdE

Vorige week toen we naar de hondentraining zouden gaan, ging het niet goed met Polly en de achterklep van de auto. We hoorden een flinke piep, zagen een behoorlijk geschrokken Polly maar we konden geen blessure vinden. Helaas is de schrik zo aangekomen dat Polly echt bang van de klep is geworden. Ze springt nog wel probleemloos achterin maar wil dan meteen over de achterleuning heen op de achterbank. Ik heb vanmiddag wat met haar geoefend en het eerste ritje bleef ze keurig achterin maar tijdens het volgende ritje lette ik er niet op, verwachtte ik het niet én bleek ze heel stilletjes toch over de leuning te zijn gekropen. Na ja, morgen is er weer eend dag en wie weet associeert zij de schrik alleen met de achterklep van deze auto en morgen krijgen we de nieuwe.

 

[klik voor een uitvergroting]
Shabanou is aan het aftellen. We verwachten haar nestje a.s. vrijdag. Hier ´oefent´ ze alvast met Fancy.
[klik voor een uitvergroting]
Een zielige Polly. Het doet gewoon zeer om dit te zien. Dat ze erg vuil was maakt dat het nog erger lijkt.
Maandag 31 januari 2011

Ik heb de kleine speelse Fancy even met een speeltje van m´n schoot afgezet want anders komt er weinig van mijn tikwerk terecht. Ze is al weer tien weken oud en kraakt met haar kittengebitje dezelfde botjes als de volwassen katten. Super, zo´n zelfstandig kitten. En gezellig dat ze is! Van jongs af aan luisterde ze al heel goed wanneer ik haar riep en dat doet ze nog steeds. Het is gewoon ontroerend om mee te mogen maken. Ze is erg populair hier. Niet alleen bij ons maar ook bij haar ouders, andere familieleden en de honden. Ze heeft altijd wel een speelmakkertje. Racen doet ze vooral met haar moeder Anches, stoeien vooral met haar vader Jack en grootvader Maverick en tussendoor heeft ze het druk met Polly, het hondje.

Shabanou zit nu in haar een na laatste week van haar zwangerschap. Ik ben erg trots op de foto die ik een paar dagen geleden van haar wist te maken. Ze is ook een schoonheid maar dat op de foto krijgen, is wat anders. Maar met Huiberts camera is het resultaat best goed.

Polly loopt momenteel met een veel te lange vacht. Ze moet dringend gekamd en geknipt worden maar ik vind hoe haar vacht nu is zo schattig. Net zoals veel mensen zeggen - ze is net een speelgoedhondje en de donkerder uiteinden aan haar oren en staart zorgen voor een grappig contrast. We zijn zo blij met haar persoonlijkheidje. Ze reageert zo goed op andere honden en raakt meestal ook niet - ik heb het afgeklopt - niet in de problemen met de honden die onder de categorie lastpakken vallen. Gisteren in het bos was het vrij druk en dan zie je wel welke honden sociaal zijn en welke honden een probleem hebben. Ik heb de gewoonte om haar op een boomstronk te laten poseren. Meestal maak ik dan een foto met een mobieltje maar die kwaliteit is meestal bedroevend. Het licht was gisteren uitstekend voor een foto en Polly ging er mooi voor zitten. Iedere keer wanneer we langskwamen, sprong ze er al uit zichzelf op. Zo genieten, dit lieve hondje.

6/2/2011 Inmiddels lijkt Polly weer wat meer op een terriër dankzij een knipbeurt. We hebben nog nooit meegemaakt dat een opgroeiend hondje zoveel gedaanteverandering ondergaat maar ook met kort haar zeggen de mensen die we tegenkomen dat ze net een speelgoedhondje is. De nieuwe foto's staan in het hondentopic en in dat van het opgroeiende kitten Fancy.

 

[klik voor een uitvergroting]
Fancy met moeder Anches in de catrix.
[klik voor een uitvergroting]
De hoogzwangere Shabanou.
[klik voor een uitvergroting]
Fotomodel Polly met lang haar.
Donderdag 20 januari

Ik maak graag foto´s maar die zijn niet van een dusdanige kwaliteit dat ik ervan onder de indruk ben maar zo af en toe ben ik toch blij verrast door mijn toch wel toenemende capaciteiten op dit gebied. De nieuwe camera van Huibert, die ik dus nu gebruik, helpt ook ;-)

Zo jammer dat ik nog steeds het leuke spel van moeder en kind, Anches en Fancy, niet met een filmpje of foto heb kunnen vastleggen. Maar ik kreeg wel de kans om van de kleine Fancy deze foto te maken. Ze kan zichzelf ook uitstekend amuseren. Hier was het het speelding van de catrix, vannacht was het mijn haar. Ik blij dat ik haar nageltjes van de week wat had ingekort.

[klik voor een uitvergroting]
De nieuwe groene plant die ook dienst doet als grasplant tegen de haarballen geeft ook een leuke achtergrond.
Dinsdag 18 januari

Heftig dagje vandaag. Het was de verjaardag van onze Fonzie. Hij zou dan 19 jaar zijn geworden. Hij is helaas drie jaar geleden overleden. Gelukkig leeft hij voort in zijn nakomelingen waaronder alle kinderen en kleinkinderen van Maverick en de nakomelingen van Jack. De kleine Fancy heeft dus, heel ver weg, een dubbele hoeveelheid Fonziegennetjes. Dat maakt haar nog specialer dan ze al is. Het grote genieten vindt hier dus overduidelijk plaats. Dit filmpje geeft een idee van haar dagindeling :-)
http://www.youtube.com/watch?v=0wlQ2F0Qirw

Zo mooi als het weer zondag was, zo slecht was het daarvoor en erna. Gelukkig hebben we de kans niet laten schieten om van deze ene dag goed weer te genieten. We zijn met de Pumi's naar het strand geweest en met Eeszje naar de Veerplas. Natuurlijk ook een filmpje gemaakt. Er stond wel aardig wat wind maar het was beslist niet koud. http://www.youtube.com/watch?v=WVF_3mxURFw

Vanmorgen was het weer hondentraining en weer was het vies weer. Daar kan ik dus echt niet tegen. Gelukkig nam Huibert het van me over en had ik al kijkende naar de training - onder een grote paraplu - alle gelegenheid om me zorgen te maken over Shabanou. Ik vond gisteravond en vanmorgen helemaal dat haar buik opeens wel heel erg dik was. Dus met spoed naar de dierenarts. Bleek er gelukkig niets aan de hand te zijn. Niets geen gesloten en dus levensbedreigende baarmoederontsteking, geen koorts of wat voor ziekteverschijnselen dan ook, maar wel een prachtige zwangere buik. Shabanou maakt ook een uiterst gezonde indruk maar is wel via een bloedonderzoek op alle eventualiteiten nagekeken. We kijken zo naar haar nestje uit! Een dochter van haar en Tamaran is een hele grote wens van me.

Ik bleek onbedoeld twee Facebookaccount te hebben. Beslist onwerkbaar alleen die ik kwijt wilde, had de meeste vrienden. Inmiddels is bijna iedereen naar de gewenste overgekomen en heb ik met een druk op de knop die van cattery Silfescian gewist. Ik had bijna de verkeerde gewist. Zo handig ben ik nog niet met Facebook. Gelukkig had ik net op tijd door dat ik op het punt stond de verkeerde te wissen. Tussen al het vrienden uitnodigen en vriendschappen bevestigen door kwamen ook nog prachtige foto's van Beerke en Emir binnen. Van Beerke wisten we al dat hij overgedoopt was naar Kismet en Emir heeft nu het tweede deel van zijn naam als roepnaam; Plumeau. Vast in de hoop dat hij ooit zo'n type staart gaat krijgen. Ik zit wel eerste rang nu met foto's want Patrizia kan hele mooie maken.

En ik maak me ook kwaad over het uit zijn verband rukken van het rehabiliteren dat Cesar Millan voor honden doet. Hij doet geweldig werk, helpt wanhopige mensen en redt heel wat honden van de dood. Een doorgedraaide afgedankte vechthond krijg je niet met een stukje kaas en een aaitje weer genormaliseerd. Honden hebben leiding nodig. Dan voelen ze zich veilig en dit weet Cesar de mensen te leren. Ik vind hem dus geweldig!

 

[klik voor een uitvergroting]
Polly en Pici op het strand.
[klik voor een uitvergroting]
Het is ineens overduidelijk dat Shabanou zwanger is. Ik ben geen ster in het foto´s bewerken, dat moet ik toch eens leren.
[klik voor een uitvergroting]
De beeldschone foto van Beerke en Emir, nu dus Kismet en Plumeau.
<< vorige pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  [49]  50  51  volgende pagina >>