Klik hier om te zoek op de website

archief
Zaterdag 16 juli

Trouwe bezoekers van deze website begonnen zich al zorgen te maken want de updates bleven uit. Wij waren dus op vakantie en het gedoe een vorige keer om te kunnen internetten met een dongel beviel helemaal niet, dus dan maar geen internet. Het was ook heerlijk om me uit te leven met het lezen van boeken. Ik had een hele stapel mee, van triller tot humoristische verhalen. Een van de laatste categorie stond ik te lezen toen ik in de rij stond, wachtend op de veterinaire keuring voor een kattenshow in Duitsland. Ik heb het nog nooit zo naar mijn zin gehad tijdens dit traditionele wachten ;-) Onze vakantie was dus geen gewone vakantie maar bestond uit een aantal dagen voor en na de kattenshow die móest. Onze showdieren kunnen we alleen verder showen in Nederland nadat ze een buitenlands certificaat hadden gewonnen. Die missie is geslaagd dus voorlopig kunnen we weer verder. We hadden Nieckje, haar kleindochter Tresca en de zilveren kater Maverick mee. Doodzonde was het dat we pas kort voor de vakantie ontdekten dat Shabanou geen geldige rabiësvaccinatie had want haar showcarrière staat juist vanwege dat ontbrekende buitenlandse certificaat stil en ze ziet er nu zo mooi uit. De eerste Belgische of Duitse show net over de grens is voor haar! Maar Tresca, Nieckje en Maverick kunnen verder met hun certificaten voor de hoogste titels. Nieckje is al aardig gevorderd met het behalen van certificaten voor de Supremetitel en nu Maverick en Tresca ook de titel Groot Internationaal Premior/kampioen hebben, kunnen zij ook verder. Misschien lukt het Tresca om voor haar castratie de Supremetitel voor ongecastreerde katten te winnen. Nieckje was ooit ook ver gevorderd met die van haar toen ze nog niet gecastreerd was maar op een gegeven moment was castratie beter voor haar gezondheid en maar na castratie kunnen katten alleen nog geshowd worden in de castratenklasses. 

We hadden een appartement gehuurd bij http://www.bauernhof-timm.de/ maar we kregen zo waar een compleet huisje mét, en dat was het allerleukste, een terras grenzend aan een boomgaard waar twee schattige pony's liepen. De katten hadden zo extra entertainment en Polly vond het ook dolletjes. Eerst was ze natuurlijk wel wat op haar hoede voor deze in haar ogen grote dieren maar al gauw lag ze heel relaxt voor het hek. De omgang hondje - paardjes was al entertainment voor ons maar er was nog meer – een paar honderd meter verderop lag het Noord-Oostzeekanaal waar Polly aan de oevers los kon rennen en wij ons konden vergapen aan de echt hele grote schepen die daar langs kwamen; containerschepen en cruiseschepen.

[klik voor een uitvergroting]
Polly heeft zich geen seconde hoeven te vervelen.
[klik voor een uitvergroting]
De schepen over het Noord-Oostzeekanaal Het wordt daar afgekort als NOK. Dat staat in Nederland voor een commissie voor overleg tussen kattenkeurmeesterrs. Zo bleven we toch in stijl.
[klik voor een uitvergroting]
Polly mocht veel maar niet op bed.
Het huisje had meer dan voldoende katveilige ventilatiemogelijkheden en 's nachts konden we dan ook het aangename zware geronk van de motoren en 's morgens het landelijke gekraai van een haan horen. Heerlijk. En dan ook nog de gratis verse melk van de boerderij, heel aangenaam weer en vooral veel gezellige terrasjes met verrukkelijke gerechten, wijntjes, uitstekende bediening (Polly kreeg meestal meteen een bak water) etc. en als sluitstuk bleek dat Polly niet alleen het volmaakte hondje was om overal mee naar toe te nemen maar ook haar, inderdaad verwachte, loopsheid, zo had getimed dat dit pas op de dag van de terugreis begon.
[klik voor een uitvergroting]
Op ons terrasje voor de boomgaard met de pony´s. Dat pakje sigaretten was speciaal voor de vakantie want normaal rook ik niet.
De volgende dag hebben we 's morgens snel onze oude hondenmeiden opgehaald. Die zaten zoals meestal in het pension Tussenwijck. Zij hadden het gelukkig weer uitstekend doorstaan. Eesz heeft het daar meer naar haar zin, ze doet alles voor wat extra aandacht, dan Pici die zich gelukkig wel veilig voelt achter Eesz. En Eeszje ziet er met haar twaalf jaar weer uit als door een ringetje te halen; ze hebben haar daar helemaal uitgekamd. Daar moet echt een vracht witte wol zijn uitgekomen want we hebben plots een overslanke dame. Huibert was wel eens aan het kammen geweest maar kreeg nooit de laatste plekken helemaal doorgekamd. En nu bijhouden. Een luchtige vacht is voor Eesz, zeker in de zomermaanden, veel prettiger.
En nu maar proberen al die extra calorieën bij mens (de terrasjes en de Duitse worsten) en dier eraf te krijgen. De keurmeesters waren erg gecharmeerd van onze dieren en ze werden ook heel goed beoordeeld, Nieckje verloor haar Best-in-Show door stakende stemmen en de daaruit voortkomende loting, maar van Tresca en Maverick werd gezegd dat ze eleganter zouden kunnen. Vrij vertaald; daar mogen wel een paar onsjes af. Het plan is om ze nog meer gedroogd vlees te geven i.p.v. het makkelijk te verorberen Carnibest of andere gemalen of voorgesneden vleessoorten. Het zelf iedere hap moeten afknagen geeft veel meer voldoening is en is ook nog eens stukken beter voor hun gebit.

Ik heb maar meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om de titels van onze ´showklappers´ bij te werken. Ik zag dat ik dat al heel wat jaren niet meer had gedaan en ze stonden nog met hun eerste titels vermeld. Ik ben toch wel zo trots op ze!  

[klik voor een uitvergroting]
Ons trio lag er comfortabel bij.
[klik voor een uitvergroting]
Kattenshow of kattenlounge? Natuurlijk konden we de verleiding niet weerstaan en hebben we weer een paar mandjes voor de katten gekocht.

Ik ga nu weer even verder met het haken van de nieuwe katerbroekjes voor Zagato van de breikatoen die ik in Duitsland heb kunnen kopen. Hier in Nederland kan je amper meer een handwerkwinkel vinden en inmiddels is de eerste van de nieuwe lichting al weer in de was.  Hiernaast staat al een foto van het eerste exemplaar en andere foto´s komen eerdaags in het informatieve deel over fokken en verzorging en natuurlijk mét ´Zagato in de broek´ op zijn eigen pagina´s.
[klik voor een uitvergroting]
Het nieuwe katerbroekje met een stuk babyluier erin.
[klik voor een uitvergroting]
De Pony´s. Deze foto is van mijn mobieltje. Best aardig gelukt.
[klik voor een uitvergroting]
Maverick in de zo gewaardeerde, inmiddels stokoude hangmandjes.
[klik voor een uitvergroting]
Tresca in de gezellige woonkeuken. De enorm grote woonkamer hebben we niet gebruikt.
[klik voor een uitvergroting]
Ruim negen jaar oud en dan nog zo mooi; onze trots, Nieckje.
[klik voor een uitvergroting]
En nog een keer Nieckje.
[klik voor een uitvergroting]
Nieckje hield domicillie in haar nieuwe mandje ín het kinderbedje.
Maandag 27 juni

Zo klaag ik over mijn ijskoude voeten en zo hebben we een mini-zwembadje in de tuin staan om ze juist koel te houden. Nu komt die grote rode beuk van de buren toch wel goed van pas en samen met de nieuwe parasol is ons tuintje nu lommerrijk te noemen. Deze parasol bevalt me beter dan de vorige, een muurparasol, Die was me veel te lastig te hanteren. Zo te zien lijden de dieren niet bepaald onder de hitte. Polly gaf een prachtige voorstelling snoephappen. Op de bodem lag namelijk iets dat haar intrigeerde en wat ze dus per se wilde hebben. Dat was erg leuk om te zien. Alles aan haar is trouwens leuk om te zien. Wat later zaten we lekker onderuit in het zonnetje, een paar katten hadden ook stoelen gevorderd dus Polly vond het de normaalste zaak van de wereld om ook op een stoel te klauteren. In de huiskamer al dan niet illegaal op de bank springen, is makkelijker, zo´n bank is lager. Tijdens mijn boswandeling met haar verbaasde ze me met een gigasprong op een echt dikke dode boom waar zij een beetje semi-behendigheid mocht doen. De temperatuur in het bos was goed te doen. Het is dat m´n auto hier al in de schaduw stond want anders had ik de wandeling laten schieten. Volgens mijn metertje was het 30° toen ik ging rijden, 31° toen ik in het bos aankwam; op de terugweg begon ik met 27° en eenmaal weer in Haarlem liep die toch weer op tot 29°. Nog 24 uur doorbijten en dan wordt het weer koel. Hebben ze beloofd.

Vorige week kregen we een enige foto van de vijf katers van Zagato. Die heb ik in zijn topic gezet. Wildkleur en sorrel kleuren wel heel erg goed met een paarse achtergrond en dan ook nog vijf prachtige kopjes. Echt smullen. http://www.silfescian-cats.nl/index.php?cat=8505&offset=21&mod=1&parent_cat=2

 

[klik voor een uitvergroting]
Aan Jack was wel te zien dat het warm is.
[klik voor een uitvergroting]
Polly net als de katten en wij op een stoel in de tuin.
Maandag 20 juni

Gisteren waren we naar de clubmatch van de vereniging voor herders- en berghonden. Het weer was prut maar gelukkig konden we in de manege daar terecht. Wat ik al dacht - ik kan geen hond voorbrengen op rul zand. Maar niet getreurd, Huibert wilde na de zomer toch al echt met Polly gaan trainen, heeft vorig weekend er al een voorproefje van gehad, en neemt ook de ringtraining van mij over. Ondanks dat het voorbrengen niet goed ging, hebben we een gezellige dag gehad, er is een Pumi tweede in de eindkeuring gekomen en als aandenken hebben we een prachtige foto. Gemaakt door Jacqueline Wagener. Op deze foto komt haar schattige vachtpatroon ook zo leuk uit. Ze is niet egaal zilvergrijs; borst, staart en oren zijn donkerder. Ze heeft nu zo´n mooie donkere bef. Ik heb heel wat complimentjes voor het knipwerk van haar vacht gekregen. Ik ben ook heel trots op deze prestatie als amateurtrimster. Inmiddels heb ik ook wat van de recentere foto´s in haar topic op het hondenforum gezet: http://hondenforum.nl/plaza/viewtopic.php?f=26&t=200980

Vanavond hebben we met Polly als beloninkje een strandwandeling gemaakt. Het was zowaar eventjes mooi weer. De volgende keer mag Pici mee. Het is wel een tikje riskant omdat ze niet meer luistert en haast niet te belopen is maar ik wil dat zij op haar oude dag nog wel van de zee kan genieten.

En vanavond kwam het mailtje binnen met het bericht over nieuwe Zagatokittens: hij is niet meer de vader van alleen de zes zonen. Er zijn vandaag twee dochters en één zoon, allemaal wildkleur, bijgekomen. Voor het geval dit berichtje wordt gelezen door iemand die zijn huiselijk leven zou willenl verrijken met een charmante Somali, zet ik hier het emailadres van de Belgische fokster: Marina <marinavandendries@telenet.be>

Met Orchid gaat het prima. Ze moet wel een preventief antibioticakuurtje maar ze slikt haar pilletjes braaf door. Sijntje krijgt er ook eentje en bij haar was al na een dag merkbaar dat ze haar benauwdheid kwijtraakte.

 

[klik voor een uitvergroting]
Kan ze schattiger?
[klik voor een uitvergroting]
Uit de nieuwsbrief van Rudolphine Eggink over het wel en wee van haar drie Silfescians. Dit is Flavia, een dochter van Shabanou en Maverick. Het licht valt zo mooi op haar kopje. Deze foto staat dus nu op mijn Blackberry.
Woensdag 15 juni

Ik hou van lange zomeravonden. Het kan me niet lang genoeg licht blijven. Nog maar een weekje en dan worden de dagen al weer korter. Maar goed, over zonneschijn hebben we niet te klagen en als het even kan, ben ik buiten. Het liefst natuurlijk met onze dieren. Met Nieckje maak ik soms wandelingetjes over de balustrade van het dakterras en als ware nakomelingen van Rooster the Great, Our Little Red Rooster, Nieckjes vader en verre voorouder van Zagato, genieten zij ook enorm van dit extra uitje. Wie weet wordt dit jaar wel de ware opvolger van Rooster geboren. Zagato is al vader van zes zonen en er zijn nog wat kinderen van hem onderweg. Hij heeft al bewezen dat hij de sorrelfactor heeft dus we hebben hele goede kansen.

Het zal de mensen die mij kennen niet zijn ontgaan dat ik graag schrijf. Ooit is dit geboren vanuit de ovetuiging dat ik iets voorlichtends móest schrijven over een probleem binnen ons ras. Dat probleem is al lang en breed onder controle maar ik heb plezier in schrijven gekregen. En het is nu nog leuker geworden. Ik heb namelijk op uitnodiging een artikel geschreven over het leven met dieren voor een spiritueel blad. Ik was zeer vereerd en had al mijn medewerking toegezegd voordat ik te horen kreeg dat ik er ook nog wat mee kon verdienen. Het blad is uit, ik ben erg tevreden, mijn moeder apetrots en zojuist heb ik mijn declaratie ingediend. Als er nog iemand is die een stuk wil, geef maar een gil ;-)

Allemaal leuke dingen. Mag ook wel want het leven is heus niet zorgenvrij. Een vriendin gisteren met hartklachten in het ziekenhuis (is gelukkig weer thuis), een buurman heel ernstig ziek en zelfs onze beesjes vonden dat ze niet achter konden blijven. Gelukkig is deze stress weer achter de rug: Orchid moest onder narcose omdat ze teveel tandsteen had en is nu een kies armer. Maar we zijn al lang al blij dat ze er goed doorheen is gekomen. Gelijktijdig kreeg Eesz een fikse diarree-aanval, waarschijnlijk omdat ze iets verkeerds van straat had gepikt en niet door het gestolen chocoladekoekje van maandag. En ik heb weer een heleboel leuke foto's. Van foto's van mij met Zagato die tijdens de laatste kattenshow zijn gemaakt door Michiel Lebbink tot die van de nieuwsbrief van een van onze kittenkopers en een paar waarop Huibert en Polly in de hoofdrol zijn. Het wordt lastig om hieruit te kiezen. Wat hier niet meer kan, krijgt hopelijk ooit een plekje in de topics van resp. de honden en de nest- en individuele topics.

[klik voor een uitvergroting]
Ik ben zo trots; mijn artikel staat in de Prana (helemaal achterin en te vinden in bijv. de Bruna en Ako).
[klik voor een uitvergroting]
Huibert kreeg een introductieles Combisport. I.t.t. Behendigheid maakt de baas dezelfde sprongen en moet de hond niet voor de baas uit maar naast de baas blijven.
[klik voor een uitvergroting]
Hier ging dit dus niet helemaal goed. Maar toch, hondensport is plezier voor mens en dier.
[klik voor een uitvergroting]
De foto van de show in Alkmaar. Het is echt een genoegen om Zagato mee naar shows te nemen. En dat voor een ongecastreerde kater.
[klik voor een uitvergroting]
Zouden katten echt meer aanvoelen op het gebied van tussen hemel en aarde dan zij mensen? Het is alsof Shabanou wíst dat Orchid de volgende dag onder narcose zou gaan.
<< vorige pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  [45]  46  47  48  volgende pagina >>