Klik hier om te zoek op de website

archief
Woensdag 6 juni 2012

Het was even puzzelen maar ik heb een - hopelijk tijdelijke - oplossing gevonden voor het probleem dat ontstaan is omdat ik mijn webmaster niet kan bereiken: voor het nestje van Shabanou heb ik een blog gemaakt en de link staat bovenaan de lijst met eerdere nestjes. De mensen van Gidget, de dochter van Shabanou die ook recentelijk een nestje heeft gekregen, hadden een blog voor haar nestje gemaakt en goed voorbeeld doet volgen. Het blog van Shabanou en haar kittens staat hier:www.silfescian.blogspot.nl. Die van Gidget heeft een dubbele G: www.Ggidget.blogspot. Makkelijker kan niet!

Ik vond dat de kittens van Shabanou te dikke buikjes kregen en omdat ik een verstopping vermoedde, waren we zondagavond met ze bij de dierenarts. Een klysma loste het euvel op voordat het echt een probleem zou kunnen worden. Ik houd ze extra goed in de gaten en nu vind ik hun buikjes ook aan de volle kant. Het kan gewoon de melk van mama Shabanou zijn want die productie is inmiddels goed op gang gekomen.

Voor een ander probleem hebben we ook een oplossing gevonden: het gaat echt heel goed met Eeszje na haar operatie maar de incontinentie was terug en heviger dan ooit. De pillen helpen niet voldoende en zij én ons huis en zelfs onze kleding wanneer ze langs ons liep, werden smerig. Gisteren heb ik bij PetsPassion twee incontinentiebroekjes met inleggers voor haar besteld en vandaag werd het al bezorgd en loopt ze er in huis mee rond.

[klik voor een uitvergroting]
Orchid en Jewel trekken opvallend veel met elkaar op.
[klik voor een uitvergroting]
De gelukkige Shabanou.
[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
Tresca fatsoeneert haar kinderen nog even voor de fotoshoot.
[klik voor een uitvergroting]
Vrijdag 1 juni

Ze zijn er! En helemaal keurig op de geplande datum. Alleen hun kleur is een grote verrassing. Na eerder negen kittens te hebben gekregen van katers die deze kleurfactor ook droegen, had ik de conclusie getrokken dat Shabanou het gen voor sorrel/cinnamon niet droeg. Tegenwoordig is daar trouwens ook een DNA-test voor maar verrast worden heeft wel zijn charme. Ook deze keer schiet haar melk niet echt zoals we dat graag zien maar een gewaarschuwd mens telt voor twee en ik houd het poesje (geboortegewicht 101 gram) en het katertje (108) gram nauwlettend in de gaten. Ik heb ze al een paar keer een drupje van de beste kittenmelk gegeven. Ook nu weer hoor ik de schattige smakgeluidjes. Straks weer even checken of ze nu wel wat binnenkrijgen. Gisteren had ik Jorca en Jewel, de grote kittens van Tresca even de kans gegeven om bij Shabanou te zogen, mede in de hoop dat zij haar melkproductie zouden activeren. Shabanou vond dat geweldig. Ze was trouwens toch al een paar dagen in de weer met pogingen om deze kittens te 'kitnappen'. Dat ging onder luid protest van het stel. Verzorgd worden, gezellig drinken, prima, maar alleen wanneer zij dat willen.

Zaterdag 2 juni

Gidget is ook bevallen. Meer informatie volgt. Hier is de blog over Gidget en haar kroost: http://ggidget.blogspot.com/

[klik voor een uitvergroting]
Gisteravond Shabanou samen met Jewel tijdens het wachten op de bevalling.
[klik voor een uitvergroting]
Lekkere hapjes worden natuurlijk wel in de kraammand geserveerd.
[klik voor een uitvergroting]
Hier zijn ze dan. Katertje van 108 en poesje van 101 gram.
[klik voor een uitvergroting]
De bandjes zijn eigenlijk al niet meer nodig. De kittens verschillen onderling zo veel.
Donderdag 31 maart/vrijdag 1 juni

Het gaat erom spannen of de kittens van Shabanou nog op de 31ste geboren gaan worden. Ze heeft nog drie kwartier. Ze heeft al aardig veel geperst maar heeft bedacht dat de kittens van Tresca bij haar moeten zijn. Daardoor is zij vast extra onrustig. Iedereen graag even meeduimen op de goede afloop.

Of Jack geweldig is! Het is hem gelukt om twee sorrelzilvertjes bij Shabanou te verwekken. Dat had ik nooit meer verwacht. Haar eerdere nestjes waren van katers die sorrel konden vererven maar haar negen eerdere kinderen waren zonder uitzondering zwartzilver. De kittens zijn geboren om 42 minuten en 57 minuten na twaalf uur. Als eerste werd de kater geboren met een gewicht van 108 gram en het poesje weegt 101 gram. Shabanou is nu al een uur zo rustig en tevreden dat ik denk dat ze klaar is.

[klik voor een uitvergroting]
Jack is geweldig! De kittens konden vandaag pendelen tussen katermoeder Jack en tante Shabanou waar ze ook - even - bij mochten drinken.
Zaterdag 26 mei

Mens en dier geniet deze week van het heerlijke weer. De temperaturen zijn bijzonder aangenaam. Echt in de zon mag ik niet vanwege m'n medicijnen maar het is helaas wel gebeurd. Ik zat van de week op een avond in de tuin, in de schaduw dacht ik, te genieten van het briesje én de aangename zonnestraaltjes die door de bladeren van de grote beuk achter onze tuin heel piepten. De boom is onlangs gesnoeid en het is heerlijk dat er nu zoveel meer licht en lucht is. Ik moet er alleen nog even aanwennen. Nu maar hopen dat de verkleuring weer goed wegtrekt. >p/> Zo goed als iedere dag ga ik met een van de honden of de twee Pumidametjes samen naar een bos. Polly is de enige met wie ik naar het bos in Santpoort durf. Ik vind het daar prachtig maar het bos is niet afgezet zoals Wandelbos Groenendaal en fietsers en paarden komen daar ook. Dit is met Eesz geen ideale combinatie al zou het kunnen zijn dat zij het op haar leeftijd niet meer nodig om ze te achtervolgen. Voor Pici geldt hetzelfde. Ze hoort en ziet niet meer echt goed en het gebeurt te vaak dat zij zich vergist in het meelopen van een stel menselijke benen. Wanneer ze zich realiseert dat ze niet bij mij is en mij niet ziet, loopt ze in hoog tempo alle kanten op behalve die waar ik ben. Zo'n hondje zou dus goed in de problemen kunnen komen en daarom mag ze alleen nog maar onaangelijnd in Wandelbos Groenendaal.

Zelfs Shabanou heeft het niet moeilijk bij deze temperaturen. Van de week voelde ik voor het eerst een kitten bewegen. Nog eventjes en dan krijgen we weer zilvertjes van deze prachtige poes. En deze keer van onze eigen Jack. Ik ben zo benieuwd. 1 Juni is zij uitgerekend en omdat Shabanou én haar dochter Gidget op dezelfde dag zijn gedekt, wordt Gidgets bevalling ook rond 1 juni verwacht. >p/> Het einde van het samen opgroeien van Jorca en Jewel komt in zicht. Wat hebben die twee poesjes een plezier van elkaar. Het is ook zo leuk om ze te observeren; ze zijn zo verschillend. In één ding zijn ze wel identiek - ze hebben altijd een goede eetlust en lusten alles. Van het merk Naturis zijn verschillende smaken die geschikt voor honden en katten zijn. Als je maar voldoende varieert, hoeven de maaltijden niet 'compleet of volledig' van samenstelling te zijn. Ze hebben heel wat smaakjes geproefd maar alleen die met makreel werd door iedereen gegeten. Gelukkig is alles waar de katten genoeg van hadden alsnog met smaak door de honden verorberd. Eesz eet weer helemaal normaal na haar darmoperatie. Haar gedrag en ontlasting is perfect alleen lag er vanmorgen diarree in de keuken. Natuurlijk zonder naambordje. Ik hoop zo dat dit een eenmalige gebeurtenis was. Als het Eesz was, dan kan dit consequenties hebben. Over de anderen hoef ik me geen echte zorgen te maken, zelfs ons diarreeklantje van vroeger, Sijntje, heeft eerder te harde dan te zachte ontlasting. >p/> Sinds we onze dieren ca. 95% vers voeren, is diarree een grote uitzondering. In tegenstelling tot vroeger. Wat hebben we daar een zorgen om gehad. Nooit meer! Het heeft lang geduurd tot ik de oorzaak kon achterhalen - het was het voer. In die tijd geloofde ik nog dat brokjes voor honden en katten gezonder waren. Dus niet - het zijn ziekmakers. Een slechte darmflora en diarree is nog maar een van de vele levensbedreigende gezondheidskwalen: blaasgruis is ook een zeer veel voorkomende kwaal en om over suikerziekte maar te zwijgen. Vroeger dacht men wel dat de katers die blaasgruis kregen te jong gecastreerd waren. Wij hebben ook een slachtoffer gehad in de tijd dat wij nog dachten dat droogvoer beter dan vlees was; het leven van onze lieve Gipsy/Dropje (hij had twee namen) is hierdoor verpest. Wat heeft ons ventjeb geleden! De operatie hielp niet en het dieetvoer amper. Onze arme Drop kon bij herhaling niet meer plassen en hij is maar acht jaar oud geworden. Dat het zo maar mag, voer aanprijzen waarvan bekend is dat een zeker percentage dieren er een nare kwaal door krijgt. Ik geloofde vroeger in voedselveiligheid voor mens en dier. Helaas, alles mag zolang het maar goed voor de omzet is. Dat mens en dier verslaafd geraakt door de toegevoegde smaakmakers massaal zucht onder obesitas, wordt geaccepteerd :-(

[klik voor een uitvergroting]
Polly in Santpoort
[klik voor een uitvergroting]
Nog maar een paar dagen en dan worden de kittens verwacht.
[klik voor een uitvergroting]
Jewel blijkt exact dezelfde gewoonte als haar moeder Tresca te hebben - niet op schoot maar wel op je benen wanneer die languit zijn.
[klik voor een uitvergroting]
Never a dull moment here.
[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
Zondag 20 mei

Ik ga straks met Polly kijken bij de demonstratie Fly-ball bij de Dag van de Hond bij de KC Kennemerland in Heemstede. Misschien dat wij samen dit kunnen gaan doen. Met Behendigheid is Polly erg goed alleen ik niet. Hartfalen en sprintjes trekken is geen goede combinatie. Met deze sport laat je het rennen aan de hond over ;-)

Ik zag op de Facebook van Raskan dat er in Limburg een zwervende Abessijnse poes is gevonden. Wie zoekt haar en wanneer er niet naar haar gezocht wordt (kan je je haast niet voorstellen maar dat bestaat) heeft ze natuurlijk een gouden mandje nodig. http://www.amivedi.nl/DierDetail.aspx?MeldingId=751973 Achter deze link staat alle informatie.

[klik voor een uitvergroting]
De gevonden Abessijnse poes. Ze is inmiddels weer veilig thuis!
Donderdag 10 mei

Het gaat boven verwachting goed met Eesz. Vanaf gisteravond elf uur eet ze weer, minimale hoeveelheden vanwege de darmbeschadiging, en ze heeft een plas gedaan. Ze liep toen al heel behoorlijk maar nu, nu komt ze al weer kwispelend naar me toe wanneer ik haar roep. Onvoorstelbaar. Haar ontbijt was niet te veel Carnibest met Isogel voor de best mogelijke passage in haar darmen en Huibert heeft net een tweede MedPetpakje voor haar gehaald. De andere was zo vies, haar incontinentie is ook behoorlijk toegenomen, dat die nu in de wasmachine zit. We zijn nog steeds verbaasd dat Eesz met een gezwel van 1.2 kilo (dat het 2.1 kilo woog was een misverstand) kon functioneren. We weten nu wel waar al het extra eten is gebleven. We vonden haar iets te mager maar al het extra eten werd door deze parasiet uit haar darmen opgenomen.

Vanmiddag een heerlijke, in een voor mij wel zo prettig langzaam tempo, wandeling met Eesz gemaakt. Het is echt ongelooflijk hoe goed zij zich herstelt. We blijven natuurlijk heel voorzichtig en heel alert want dit was een zware operatie en ze kan last van haar darmen krijgen.

Vrijdag 11 mei - We zijn heel opgelucht met de constatering dat de darmpassage langs het geopereerde deel van de darmen al probleemloos verloopt. Dan buk je als hondenbaasje wel heel erg graag om het drolletje op te ruimen.

[klik voor een uitvergroting]
Gezien de grootte van het gezwel is het duidelijk dat Eesz een hele grote operatiewond heeft.
Woensdag 9 mei

De zorgen rondom Sijntje zijn weer verleden tijd. Ze eet weer zoals het hoort maar nu zitten we gigantisch in de stress over Eesz. Gisteren werd er tijdens een routinecontrole vanwege de vaccinatie een grote tumor ontdekt. We waren stomverbaasd want alles aan Eesz leek goed alleen zag ik geen resultaat van al dat extra eten dat ik haar gaf. Omdat de tumor ieder moment kon barsten en haar halfzus een soortgelijke operatie succesvol had doorstaan, hebben we gekozen voor opereren. De operatie is goed verlopen, de milt kon blijven zitten, de tumor was ruim twee kilo zwaar en is moest een deel van haar darmen weggenomen worden. We hebben Eesz nog niet 'op de poot'. Over een half uurtje mag ik haar ophalen en de man die bij mijn buurvrouw aan het klussen is, heeft beloofd me te helpen om Eesz uit de auto te krijgen. Ik ben zo bang dat Eesz totaal verzwakt is. Tijdens haar castratie jaren geleden had ze een inwendige bloeding gekregen en ze was zo slap als een vaatdoek. Alleen toen was ze jong en veerkrachtig. Dertien jaar is voor de meeste, zeker de grotere, echt een behoorlijke leeftijd. Zo let je doorlopend op Pici vanwege haar oude dag en glipt Eesz misschien tussen m'n vingers door. Er wordt, vooral via Facebook, enorm hard voor een goede afloop voor Eesz geduimd.

De kittens hebben hun chip gisteren gekregen. Hoe jonger, hoe soepeler het huidje en ze hebben er niets van gemerkt. Ik kriebel ze dan eventjes en met een goed prikkende dierenarts stelt het echt niets voor. Alleen vond ik dat Jewel het transportmandje niet dolletjes vond. Foutje van mij, ik had ze er vooral even mee moeten laten kennismaken. De kennismaking achteraf is al gelukt.

Hun eetlust is geweldig. Ze eten zelfs al gedroogd vlees. Straks schaft de pot kalkoenfilet. Ik heb het klaar gemaakt voor Eesz maar zij moeten ook even deze smaak leren kennen.

[klik voor een uitvergroting]
Eesz, tien dagen geleden. Dertien jaar oud en zo mooi en lief.
[klik voor een uitvergroting]
Het mandje heeft geen geheimen meer voor ze.
<< vorige pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  [36]  37  38  39  40  41  42  volgende pagina >>