Klik hier om te zoek op de website

archief
Maandag 24 oktober 2011

Wat een feest!!! De laatste onderzoeken in het ziekenhuis naar mijn hartfunctie wezen uit dat mijn hartfunctie (ejectie fractie) verdubbeld is. De cardioloog is heel tevreden over. Deze verbetering is niet alleen mijn prestatie geweest want zonder hun operatie was ik nergens (in de rolstoel met een slechte levensverwachting) maar dat het nu zo goed gaat komt ook door mijn doorzettingsvermogen (doorbijten ook al zijn de bijwerkingen erg naar) en nauwkeurigheid bij het medicijnengebruik. Het sporten en zorgvuldigheid met eten en drinken (de bijzonder akelige vochtbeperking) hebben zeker een grote rol gespeeld met dit onverwacht grote herstel. We waren allemaal zo blij met deze uitslag, voor de arts is het ook leuk om iemand zijn gezondheid terug te kunnen geven, dat we helemaal vergeten waren te vragen of ik zonder de vochtbeperking zou mogen. Dus vanuit de auto nog even gebeld en ja, het mag. Niet overdrijven dus niet onbeperkt water bij dorst maar wel dat extra kopje thee. Ik zag Huibert net de champagne enthousiast in de koelkast zetten maar de alcoholbeperking blijft wel van kracht. Dit is gekoppeld aan de medicijnen en die, handenvol dat wel, blijf ik wel trouw slikken. Maar vanavond vieren we dit met een lekker glas champagne!

Nu kan ik mijn hart helemaal open zetten voor de kleine rode man die nu aan het opgroeien is bij zijn moedertjes, de Bodegraafse prinsesjes. M'n levensverwachting is nu eigenlijk net zo goed als de gemiddelde westerse mens. Ik maakte me echt zorgen in hoeverre het verantwoord was om weer een kitten in huis op te nemen vanwege mijn kwaal. Welke kwaal, weg kwaal! Bijna dan. M´n webmaster is ook weer terug van vakantie en heeft meteen al het nieuwe topic voor deze nestjes gemaakt. Er staan nu alleen nog maar een paar foto´s in. Meer info staat ca. 2 weken terug in deze rubriek en op de nestjespagina.

[klik voor een uitvergroting]
Deze foto is een paar maanden geleden gemaakt ter gelegenheid van een interview voor de patiŽntenvereniging Hartgenoten. Wat heb ik een geluk gehad dat de hersteloperatie zo succesvol was.
Maandag 17-10-2011

Die Tresca. Ik vond het al zo vreemd dat zij zaterdag op de show niet optimaal haar draai had. De lieve meid, ons letterlijke gezelligheidsdier, voelde zich niet prettig omdat zij geen andere kat bij zich had. Thuis is zij er ook als de kippen bij wanneer er extra gezellig wordt gezeten. Niet op schoot, heel handig, blijft er plek over voor een ander, maar op mijn benen die ik als ik lekker ga zitten, languit heb. Normaal gaan wij zelden naar een tweedaagse show in Nederland maar er was er nu een echt dichtbij en omdat Tresca het zo goed doet op de shows en we daarom hopen dat zij als ongecastreerde poes de Supremetitel zou kunnen behalen, maken we nu even gebruik van de periode dat zij geen nestje heeft want wanneer haar gezondheid erom vraagt dan gaat castratie voor showsuccessen. Zondag was zij ook weer een succes: ze won de Best-in-Variëteit, de prijs waar wij het meeste waarde aan hechten. Helaas kan deze prijs pas gewonnen worden wanneer er minstens drie ongecastreerde dieren van een bepaalde kleurslag van ons ras aanwezig zijn. We zijn er erg trots op dat wanneer deze prijs te behalen valt, dat Tresca die dan bijna altijd wint. Extra leuk is ook dat er sinds 2009 een speciale titel aan verbonden is. Wanneer een kat tien keer deze titel, de BIV, gewonnen heeft dan mag hij/zij, in dit geval Tresca, DVM DistinguishedVariety Merit, achter haar naam zetten. Heel jammer dat die van voor 2009 niet meer meetellen maar ze heeft er toch al aardig was en na castratie kan ze hier nog gewoon mee verder gaan, mits er genoeg wildkleurtjes op de show komen. Dus liefhebbers van wildkleur Somali´s, laat uw huiskamertijger eens op een show zien. Als het een show is waar ik ook naar toe ga, dan help ik graag waar mogelijk zoals het uitlenen van de kooigordijntjes, advies over vachtverzorging (zo simpel, alleen een paar dagen voor de show royaal rijstzetmeel in de vacht masseren) en natuurlijk morele support.

Shabanou en Zagato waren ook mee. Shabanou is niet de dapperste van onze menagerie maar ze hield zich voortreffelijk. In het begin kroop ze wat weg achter de gordijntjes maar in de loop van de dag liet ze steeds vaker gaan ongelooflijke lieve kopje zien. Zagato was de ster van de show. Hij vindt alle aandacht echt leuk en net zoals 'The Fonz' vroeger is hij gek op kinderen. Als ik wat meer vertrouwen in hem krijg, hij was eerder kampioen ontsnapper en dat kan je niet hebben in een grote showhal, mag hij net zoals Fonzie vroeger los bij de kinderen van arm naar arm klauteren; stage diving bij lieve kinderen.

Edith en Dick, de mensen die de twee laatste nestjes van Zagato hebben, kwamen ons ook opzoeken. Met een database met een overzicht van de groei van de kleintjes en de laatste foto´s. Hoe beter je de vader van je nestje kent, hoe meer je van zijn uiterlijk en gedrag in het gedrag van zijn nakomelingen terug kan vinden. Vandaag kregen we ook weer een update van Zagato´s wat oudere kittens die net bij hun nieuwe mensen aan het wennen zijn. Wij stellen het erg op prijs dat de fokkers de moeite nemen om ons op de hoogte te houden van hun wel en wee. Het geeft een goed gevoel om zo´n zo´n prachtig katje ontspannen bij anderen op de bank of op schoot te zien liggen. Dan weet je als dekkatereigenaar weer waarom je al dat extra schoonmaakwerk hebt gedaan (het is echt een verademing dat Zagato niet meer zo sproeit en stinkt).

 

[klik voor een uitvergroting]
Tresca is niet alleen succesvol op de shows, ook als pin-up op de kalender van Over Dieren voor 2012.
[klik voor een uitvergroting]
Shabanou staat ook mooi op diezelfde kalender maar met een andere foto.
[klik voor een uitvergroting]
Zagato, de trotse vader van vele kinderen. Zijn laatste kittens bij Sophia en Sarah hebben er goed de groei in.
Over Polly maken we ons zorgen. Niet over haar gedrag of gezondheid maar er is wel wat mis. Iets hormonaals, denken we. Na haar laatste loopsheid werd haar vulva medio augustus weer wat dikker. Daarna kreeg ze in september een paar korstjes op haar rug, net op de plek waar haar staartpropellertjes veel overheen beweegt. Maar nu heeft ze meer korstjes én haar vacht is minder dik. Onze eerste Pumi, Urzsi, heeft ook vachtproblemen gehad en die werden veroorzaakt door een hormonaal probleem dat ontstond toen een dierenarts een stukje eierstok tijdens de castratie had laten zitten. Naderhand wilde geen dierenarts van me aannemen dat dit de oorzaak kon zijn en we hebben jarenlang de meest idiote behandelingen gedaan zonder enig resultaat. Uiteindelijk viel mij op dat zij nog een soort cyclus had, kreeg zij ieder half jaar een antiloopsheidprik en werd haar huidje stukken rustiger. Ik hoop zo dat ik kan achterhalen wat nu het beste voor Polly is. Al die jaren zinloos dokteren met Urszi zijn nu wel een groot schrikbeeld voor me.
[klik voor een uitvergroting]
Polly heeft inmiddels weer een knipbeurt gehad want we gaan (eigenlijk zouden willen) eind november met haar naar de Winnershow in Amsterdan.
Zaterdag 15 oktober

We zijn net terug van de eerste dag van de kattenshow in Uitgeest. We zijn weer zo trots. Dat hun uiterlijk erg aantrekkelijk, is niet iets waar je een vraagteken bij hoeft te zetten maar vandaag was hun gedrag superdesuper. Jack trok alles uit de kast om zijn keurmeester zo ver te krijgen om hem naast zijn certificaat ook nog te nomineren. De keurmeester zei ook dat hij 99,99 punten voor charmant gedrag kreeg maar dat zijn voorkeur toch uitging naar de Abessijnse kater. Heel begrijpelijk en naderhand dachten de andere keurmeesters er ook zo over en stemden zij op hem tijdens de Best-in-Show. Jack zou best wel eens net zo'n goede showkater kunnen worden als The Fonz, Silfescian Famous Fonzie, van vroeger. Zagato heeft zijn derde CAC gewonnen en mag Kampioen voor zijn naam zeggen. Prima timing want vandaag werd me ook verteld dat de poesjes met zijn laatste nestjes beiden twéé sorrel katers én een blauw en een sorrel poesje hebben. Dat is indrukwekkend, speciaal voor onze wens om een sorrel kater als nieuwe huisgenoot te mogen krijgen. Morgen mag Zagato nog een keer mee om te laten zien hoe leuk hij is. Tresca was wat onrustig vandaag. Misschien kwam dat omdat ze alleen in een kooitje zat. Ze is gewend om altijd een maatje als gezelschap te hebben maar het kon vandaag niet anders. Jack en Zagato kunnen omdat ze hele katers zijn niet bijelkaar en nu zat  Tresca tussen ze in. Morgen blijft Jack thuis en neemt Shabanou zijn plaats in en dan kunnen ze wel alledrie bij elkaar. Dit is zoveel gezelliger voor ze. Zagato had goed zijn draai vandaag en zag overal speelgoed in. Ik heb er met mijn mobieltje een filmpje van gemaak. Ik moet alleen even uitzoeken hoe ik die op YouTube kan krijgen.

Dat er voor de Somali zoveel plaats was ingeruimd op de kalenders van OverDieren, daarover heb ik hier wel geschreven. Maar deze week kreeg ik van deze firma als bedankje voor de medewerking niet alleen de beide kalenders maar ook een agenda met een foto van Tresca laatste nestje én een paar fotootjes van de anderen erin. Daar moet ik nog een foto van maken.

Wel heb ik nieuwe foto´s van Nieckje. De wondgenezing verliep best goed maar ze kreeg toch wat last van ´smetten´ rondom de plek. Dus naar de dierenarts. Dat had eigenlijk niet gehoeven want ze bleek geen medicatie nodig te hebben. Gewoon een paar dagen rondlopen in het MedPetpakje dat we laatst voor Anches hadden gekocht, zou moeten volstaan.

[klik voor een uitvergroting]
Nieckje moest een paar dagen in het pakje rondlopen om de huid bij haar okseltje wat droger te krijgen. Ik hoop zo dat dit voldoende was want echt leuk vond ze dit niet.
[klik voor een uitvergroting]
Bij Anches groeit er al weer veel haar op de plaats van de operatie. En ze heeft Sijntjes plekje in de keuken gekraakt. Gelukkig heeft Sijntje ook andere voorkeursplaatsen.
[klik voor een uitvergroting]
Een van de verrukkelijke kittens van Zagato. Deze is er eentje van Burberry die woont in cattery Van het Gildenhuijs in Alkmaar.
Dinsdag 11-10-11

Dat ik iets heb, daarmee ben ik echt niet uniek, met speciale data is geen geheim maar dat ik zoveel geluk heb met deze data in relatie met de katjes is echt opvallend. Alleen al de dekking en geboorte van de geweldige Tamaran, de zoon van Nieckje en vader van twee nestjes van Shabanou, is heel bijzonder. Maar nu doen de twee prinsesjes in Bodegraven het royaal, ach ja, ze waren al koninklijk, over. Sophia maakte gisteren al een goede start met haar drie kittentjes op 10-10-11 maar Sarah spande de kroon met haar vannacht, 11-10-11, geboren viertal rode kittens van Zagato. Die meiden en die Zagato! Lest best, is wel een term die hier past. Ooit was Sarah het eerste poesje dat bij Zagato voor een dekking kwam en mogelijk omdat de suprelorin toen nog niet 100% uitgewerkt was, beviel ze maar van één kitten; het prachtige en charmante katertje Single. Sarah en haar zus Sophia kwamen in augustus bij Zagato logeren de dag na de dekkingen heeft Zagato opnieuw suprelorin gekregen en heeft hij als kater nu een sabbatical. Omdat zijn kinderen de toets der kritiek kunnen doorstaan en er verschillende mensen hebben aangegeven met een kitten van hem verder te gaan én wijzelf hopen dat onze langverwachte nieuwe 'rode man' nu geboren is, zetten wij Zagato's sabbatical waarschijnlijk om in een echte castratie. Zagato was al dekkater niet een dier waarvan je kon zeggen dat de hormonen het hem moeilijk maakten maar zijn urine stonk wel heel erg verschrikkelijk. Het is een letterlijke verademing dat ik die kattenkamer niet meer zo intensief van plint tot plafond (bijna) hoef uit te soppen, om over de 'katerbroekjeswas' maar te zwijgen. Voorheen mocht hij met katerbroekje aan 's nachts wel op bed maar nu, zonder broek, is het helemaal wederzijds genieten. Hij is zo'n gezellige knuffel.

Aan het einde van de zwangerschap is pas het plan ontstaan om de kittens onder onze catterynaam te laten registreren want anders zouden zij een jaarletter voor hun naam krijgen. Dat kan natuurlijk niet voor een a.s. showkater, als we het geluk hebben dat er een sorrel katertje met de goede 'looks & purrsonality' tussen zit. En Silfescians krijgen een topic op de nestjes pagina hier. Het verzoek ligt hiervoor ligt al bij mijn webmaster.

De gelukkige moedertjes wonen bij Dirk en Edith op den Woerd te Bodegraven, edithopdewoerd@hotmail.com, 0172-685503.

[klik voor een uitvergroting]
Zagato met zijn grootmoeder, dankzij het katerbroekje in augustus, op de bank.
[klik voor een uitvergroting]
Helaas kan ik de nestfotoīs hier nog niet plaatsen. Het overkopiŽren, lukte niet. Inmiddels wel en ze staan hieronder.
[klik voor een uitvergroting]
De nog zwangere prinsesjes Sophia en Sarah.
Taratadaa!!! De foto´s. Ik als digibeet had even problemen met het downloaden en uitpakken. Extra, extra leuk is dat deze moedertjes afstammen van de vader van onze rode vijfling die al jaren de kopfoto van deze site sieren. Het was toen niet gelukt om met een van deze vijf verder te kunnen fokken en in Duitsland was er maar met één dochter van deze kater verder gefokt. Het heeft zo moeten zijn. Echt heel leuk dat we nu toch weer een deel van zijn genenmateriaal in omloop kunnen houden.

[klik voor een uitvergroting]
Sophia: twee sorreltjes en een blauwtje
[klik voor een uitvergroting]
Samen: zes sorreltjes en de ene blauwe. Wat een weelde.
Zaterdag 8 oktober

Als je iets gratis krijgt, moet je je altijd afvragen wat je er bijv. voor moet kopen om dat gratis te krijgen. Iets soortgelijks had ik bij de hand. Er werd gevraagd of ik bij de Groene Mug wilde poseren om een steentje bij te dragen aan de bekendheid over alle mogelijkheden om bewuster met energie om te gaan. Natuurlijk en een grappige foto erbij is ook nooit weg. Vanmiddag die foto gedownload maar omdat het origineel, 5 MB groot, dubbel was binnengekomen, gooide ik er eentje weg. Tenminste dat dacht ik. Bleek dat onbedoeld m´n hele fotomap met alle mappen met foto´s in originele grootte in de prullenmand was beland. En herstellen ho maar. Alle foto´s zijn wel weer boven water maar alles zit door elkaar. Dat is een megaklus om die weer te ordenen en alles wat wel bedoeld in de prullenbak zat opnieuw weg te gooien.

Maar dit gedoe is peanuts vergeleken met wat we nu met de dieren hebben. Sijntje ligt nu wel spinnend voor mijn toetsenbord en eigenlijk ligt iedereen overal in huis tevreden te zijn maar er zijn zeker wel problemen. Zagato ontkatert niet zodanig als ik gehoopt had en hij kan niet meer samen met Nieckje, Orchid en zijn maatje Jack. Omdat ik van de vorige periode dat Jack als dekkater actief was, weet dat hij toen ook met de twee meiden problemen maakte, overdrijf ik niet door hier weer op bedacht te zijn. Dat katers niet met elkaar door een deur kunnen, is niet ongebruikelijk; dat zij castraatpoezen pesten ook niet maar niet onze jongens! Ik vind huiselijk verkeer zo belangrijk voor dekkaters maar de echte katereigenschappen maken niet voor niets dat veel dekkaters apart moeten leven. Ik hoop maar dat wat Jack en de meiden betreft onder de zegswijze valt 'een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest.' En er zijn nog meer zorgen. Ik had een knobbeltje bij Nieckje ontdekt en meteen laten weghalen. De dierenarts stelde voor om haar een week later een grotere operatie te geven maar ik wilde ze per se meteen weghebben. Mamatumoren zijn berucht om hun snelle uitzaaien. We hadden de knobbeltjes van Nieckje laten onderzoeken en wat ik al verwachtte - ze voelden exact hetzelfde als ik al bij zoveel eerdere poezen heb gevoeld - is helaas waar: ze zijn kwaadaardig. Nu moeten we kiezen uit een reeks behandelopties en wat we ook kiezen, als het fout afloopt, is iedere keuze eentje die je jezelf kwalijk neemt. Om de moed erin te houden, houden we ons maar voor dat het in ieder geval goed is geweest dat we ze zo snel mogelijk hebben laten weghalen. De levensverwachtingen zijn heel slecht bij deze vorm van kanker maar wanneer de tumortjes zijn weggehaald voordat ze konden uitzaaiien, ziet alles er niet zo somber uit. Dat ze terugkomen is altijd het probleem. Bij Elvira leek het wel een soort wedstrijd, wie er sneller was en dat waren wij heel wat keren. Zij is toch nog 17,5 jaar geworden. Sijntje is nu al 14 maanden vrij van nieuwe knobbeltjes. Dat geeft de burger goede moed. We zijn al begonnen met een alternatieve therapie om Nieckjes weerstand te verhogen al stelt zij dit niet zo op prijs. Ze moet zich wel optimaal prettig voelen want stress heeft een slecht effect op haar weerstand. Dus Jack mag haar absoluut niet gaan plagen!

[klik voor een uitvergroting]
Ik bij de Groene Mug.
[klik voor een uitvergroting]
Onze Nieckje, hier als opzichtster muizenvangers. De muis heeft van immigratie afgezien.
[klik voor een uitvergroting]
Een foto van een half jaar geleden van Sijntje.
<< vorige pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  [42]