Klik hier om te zoek op de website

archief
dochtertjes Sher en Elfie. Hoe het verder gaat met Jewel, Lexie en Donna, zet ik ook af en toe in dit topic. Geen nieuwe topics meer kunnen starten en het niet kunnen verplaatsen van een topic wanneer een dier bijv. overleden is, is heel vervelend en maakt de site erg onoverzichtelijk. Als tussenoplossing heb ik voor Bashiir een eigen Facebookpagina gemaakt en voor de nestjes maak ik nestblogs. Bashiirs Facebook

Ik ben heel blij met de hulp van Victor bij het maken van de nieuwe website die nu al aardige vorderingen maakt. Hij wordt zo mooi!! www.Silfescian.nl

[klik voor een uitvergroting]
Sher en Elfie
16 januari 2018

Vandaag over twee weken verwachten we weer uitbreiding van de familie. Dan bevalt Sher hopelijk van een aantal gezonde kittens. Omdat de vader Per Sé ook een wildkleur is, zullen de meeste kittens ook die kleur hebben. Een kitten met een andere kleur, sorrel of blauw, is ook mogelijk en heel welkom.

De laatste weken zijn er veel nieuwe pagina's aan de nieuwe website, www. Silfescian.nl, toegevoegd. Ieder dier dat bij ons woont, heeft nu een eigen pagina. Dankzij de kennis van mijn webmaster Victor zijn het niet zo maar pagina's met tekst en foto's maar komen er bijv. ook oudere blogberichtjes die deels over die kat gaan, in beeld en onderaan draait er een slider met allemaal foto's die naar blogberichtjes verwijzen. Zulk leuk speelgoed, deze nieuwe website. En ik was altijd al zo blij met deze. Het is volgens kenners heel bijzonder dat hij nog bruikbaar is en ik ben ook van plan deze in ere te houden. Ondanks dat we alle info aan het overzetten zijn naar de nieuwe. Een oud fotoalbum gooi je tenslotte ook nooit weg! Het enige probleem is dat de echt oude berichtjes aan het wegvallen zijn en dit gaat in zo'n hoog tempo dat het terugzetten ervan eigenlijk niet bij te houden is. Hopelijk lukt me dit later wel wanneer de nieuwe website klaar is en alleen af en toe bijgewerkt hoeft te worden.

Vandaag heb ik de pagina van Sher via Facebook gepubliceerd. Ter gelegenheid van haar verjaardag én haar zwangerschap natuurlijk. Dit is de link: Sher Shirezah

Deze leuke tekening is van Daily Catdrawings.
26 november 2017

Het laatste bericht hier ging nog over de zorgen omtrent Huibert toen hij met hartklachten in het ziekenhuis lag. De artsen hebben links en rechts wat stentjes geplaatst en Huibert is weer als nieuw :-) En ik fok zelfs weer. Dit heeft een paar jaar stil gelegen. Onze Elfie heeft haar eerste nestje gekregen. Indrukwekkend lieve aanhankelijke en vrolijke kittens. Ik hoef maar te roepen en ze komen hardlopend naar me toe. Twee kittens wonen inmiddels al bij hun nieuwe mensen. Tinka en Oliver wonen blijven wat langer. Heerlijk. Wij genieten met volle teugen van deze toegift.

Laatste nieuws: vanmiddag om 14.35 uur is onze lieve Sher gedekt door dezelfde kater als die van Elfies kittens. Het stel is erg lief voor elkaar. Elfie beviel dagen eerder dan berekend maar volgens de kattenzwangerschapskalender mogen we Shers kittens op dinsdag 30 januari verwachten.

Mijn nieuwe website raakt al aardig gevuld. Hij heeft ook hele leuke mogelijkheden. Wanneer je bijv. alles over Sher of haar moeder Jewel daar wilt vinden, hoef je maar op de naam in deze widget (zie plaatje hier linksonder) te klikken en er verschijnt een lijst met allemaal stukjes waar het (deels) over dat dier gaat. De laatste drie maanden ging het bijna alleen over Elfie en het opgroeien van de kittens bij ons in huis. Dit nest is het T-nest en wanneer je op die tag in de tagwidget klikt, krijg je ze allemaal te zien. Deze widget staat op de nieuwe website links bij de blogberichten.

[klik voor een uitvergroting]
Met mooi weer verzorgde Elfie haar kittens ook in de tuin.
[klik voor een uitvergroting]
Sher was een hele lieve zorgzame tante voor de kittens. Straks krijgt ze hopelijk eindelijk haar eigen kittens.
[klik voor een uitvergroting]
De tagwidget met alle getagde namen. Hoe groter de lettergrootte van de naam, hoe meer berichtjes bestaan er met die naam.
[klik voor een uitvergroting]
Dit logo voor de blog heeft mijn nieuwe webmaster Victor gemaakt. Als je hier op klikt, in de nieuwe website, krijg je de blogs op een rijtje. Helemaal onderaan kan je ook kiezen voor de echt oude blogs uit bijv. 2005.
23 februari 2017

Goed nieuws: ik heb Huibert weer thuis! Hij mag de ingreep op 10 maart thuis afwachten. Hij heeft geen beperkingen anders dan de bijwerkingen van de medicijnen (vaatverwijders veroorzaken hoofdpijn en misselijkheid) en hij mag niet autorijden, lesgeven of met Polly trainen. Boodschappen voor mij dragen wel ;-)

Bij ziek zijn horen lieve e-mailtjes, kaarten én bloemen. Nog meer tulpen voor Sher en dus ook meer foto's voor van haar en de tulpen voor ons.

Ik ben zo blij met de nieuwe website. Alleen al de lay-outmogelijkheden! Kijk maar eens hoe het blogje met ongeveer hetzelfde nieuws als hier er daar uit ziet: Ziekenboeg op de nieuwe website

[klik voor een uitvergroting]
Deze prachtige papegaai tulp heeft Sher gemaakt van de witte tulp waar ze mee speelde op het filmpje dat ik hier een paar dagen geleden had geplaatst.
Sher was weer zeer in haar sas met de nieuwe tulpen en poseerde uitermate bereidwillig.
[klik voor een uitvergroting]
De eerste kennismaking.
[klik voor een uitvergroting]
De - erg leuke en functionele - verpakking werd ook goedgekeurd.
[klik voor een uitvergroting]
Tsja, hoe lang dit goed moet gaan... ik heb mijn mobieltje maar ergens anders neergelegd.
20 februari 2017

Ik heb Huibert nog niet thuis! Het plaatsen van een stent afgelopen vrijdag is mislukt. Er circuleren verschillende voorstellen van over een paar weken nog een keer proberen en dan door een cardioloog die gespecialiseerd is in de moeilijkere gevallen tot gewoon maar dicht laten zitten want er schijnt geen slapend hartweefsel achter te zitten. Dat zou ik dan wel graag heel erg zeker willen weten! Voor de andere twee plekjes, bijna dicht, is al wel een datum geprikt. Tien maart, dus dat duurt nog wel even. Het lijkt me dat Huibert dit beter (en goedkoper) thuis kan afwachten. Dat er een schoot minder beschikbaar is en ik minder zituren maak, kan ik duidelijk merken aan de katten. Jack sprong vanmiddag al op mijn stoel voordat ik erin zat en Orchid die normaal eigenlijk op Huiberts schoot woont, heeft ontdekt dat ze ook gezellig kan zitten op de zijkanten van mijn laptopdrager. Van Polly had ik de meeste onrust verwacht want Huibert is degene die met haar de hondensport en de meeste uitlaatrondjes doet maar dat valt reuze mee. Lange wandelingen is voor mij geen optie maar wij kunnen samen heel goed fietsen en dat doen we iedere dag een of meer keer. Vaak zo'n drie kwartier en ik verbeeld me dat Polly na een week fietsen nu al een betere conditie heeft. Normaal lag haar kruissnelheid tussen de 8.2 en 8.5 kilometer per uur maar dit gaat nu richting de negen kilometer en vandaag ging ze uit zichzelf tot twee maal toe vanuit draf over naar een galop van zo'n 12 kilometer per uur. Tussentijds maken we stops zodat ze haar behoefte kan doen en kan werken aan de sociale hondencontacten (en natuurlijk een trimmer weer even uit zijn ritme halen).

Toen Sher de tweede tulp ontdekte, heb ik er maar een filmpje van gemaakt. Die staat op Facebook: Sher en de witte tulp

Sher bezig met de eerste tulp. Daarna moest de enige andere er ook aan geloven.
[klik voor een uitvergroting]
Een verre voorouder van haar, Mariposa, was ook gespecialiseerd in tulpen. Oude tijden herleven :-)
14 februari 2017

Speciale Valentijnsdag dit jaar. Hij was altijd al heel gedenkwaardig omdat wij ooit een hele lieve kat met deze naam hebben gehad maar deze keer is het geen kat die in de hoofdrol is maar mijn Huibert. Die is gisteren met hartproblemen afgevoerd naar het ziekenhuis. Tot mijn grote schrik naar het ziekenhuis waar ze mij in 2008 ook met een groot hartprobleem bijna hebben laten doodgaan (ze lazen gewoon de rapporten van andere artsen niet en wisten dus niet dat ik naast een afgestorven deel van mijn hartspier ook een ontstoken hartzakje had). Door de fusie is nu de perfecte afdeling cardiologie van Hoofddorp verhuisd naar dit ziekenhuis... Ik kan alleen maar hopen dat er nu betere protocollen bestaan. Perfect gaat het nog niet bepaald. Het is dat Huibert nog behoorlijk alert is want anders had hij zijn medicatie gisteravond niet eens gekregen. Doodeng. Maar terug naar die lieve feline Valentijn van vroeger, 1990. Hij hangt nog steeds met een groot schilderij in onze huiskamer en met zijn DNA is hij aanwezig in heel veel van onze huidige dieren. Er ligt er op dit moment eentje spinnend voor mijn laptop, de lieve Elfie. Via de vader van Bashiir, zo'n tien generaties geleden, is onze Valentijn toch weer een beetje bij ons.

[klik voor een uitvergroting]
Valentijn in 1993. Via zijn kleinzoon in Hamburg is hij een voorouder geworden van Bashiir en zijn dochters.
[klik voor een uitvergroting]
Bashiir, een nakomeling van Valentijn.
[klik voor een uitvergroting]
Sher, dochter van Bashiir.
[klik voor een uitvergroting]
Elfie, die nu nog steeds bij me voor de laptop ligt.
2 februari 2017

Pijnlijke herinneringen

Ik ben helemaal terug in de tijd. Dat komt omdat ik nu bezig ben oude berichtjes van deze rubriek over te zetten naar het bloghoekje op de nieuwe website. Het gaat me steeds beter af. Ik zit nu in november 2006. Dat was geen saaie maand. Maverick groeide hier op, was alles aan het ontdekken en de lieve oude Fonzie was zijn gezondheid aan het verliezen. Dat ik er even mee gestopt ben, komt vast ook omdat ik weet dat ik nu naar die berichtjes toe ga waarin staat dat het steeds slechter met hem zal gaan. Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren hoe mijn vriendje in mijn armen is overleden. Ondanks sommige pijnlijke herinneringen ben ik zo blij dat het mogelijk is deze oude blogjes over te zetten en dat dit bewaard blijft. Op deze website zijn de stukjes die ouder dan tien jaar zijn al niet meer te zien voor de bezoekers. Ik ga maar weer eens verder! Ik schiet al lekker op. Ik ben al bij de berichtjes van februari 2007!

Het is trouwens handiger dat ik vanaf nu, omdat ik de plaatsingstechniek aardig door heb gekregen, nieuwe stukjes voor de Nieuwsblog alleen op de nieuwe website ga plaatsen: www.Silfescian.nl

[klik voor een uitvergroting]
The Fonz in zijn betere dagen. Hij was een indrukwekkend zorgzame katermoeder.
[klik voor een uitvergroting]
We hebben altijd maar één sorrelzilveren kater gehad. Vroeger Fonzie, zie hiernaast, en nu Jack.
[1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  volgende pagina >>