Klik hier om te zoek op de website

archief
Dinsdag 11 oktober 2016

Mijn computer of het programma waar deze website mee gemaakt wordt, maakt het heel spannend. Met mijn voorkeursbrowsers lukte het inloggen niet maar met Google Chroom wel dus ik hoop dat dit gaat lukken. Ik heb wat nieuwe foto's en wat nieuwtjes. Om maar bij het meest interessante voor de bezoekers van deze site te beginnen - er gaan weer nestjes komen. Jewel die bij Michel en Christel hier dichtbij woont, mag nog een keer een nestje krijgen. Zij heeft in januari een nestje van onze Bashiir gehad en dat samen met haar kattenmaatje Franz groot gebracht. Helaas bleek Franz een ernstige kwaal onder de leden te hebben en is hij overleden. Jewel is geen kat om als enige kat te leven en het plan is nu dat er van haar volgende nestje een kitten bij haar blijft.

De andere poesjes die een nestje mogen gaan krijgen, zijn Jewels dochter Sher en haar halfzusje Elfie. Deze poesjes zijn nog jong en zij zijn dus pas volgend jaar aan de beurt. We zijn druk doende met vinden van de passende katers en zodra er iets concreet wordt, gaan we de testen doen. Jewel is ooit al voor het merendeel getest maar de bloedtesten op de infectieziektes moeten bij ieder contact met een andere cattery. Met Sher en en Elfie doen we uiteraard alle testen; van de oogspiegeltest, het knie-onderzoek tot de DNA-testen op erfelijke ziektes. Misschien laat ik ook testen welke kleurslagen beide poezen kunnen vererven. Jewel draagt verdunning dus Sher zou die factor ook kunnen hebben. Ook staat de TF-test op het programma. Dit is nog iets vrij onbekends. Bashiir hebben we er toen hij dekkater werd op laten testen en ik denk dat het een goede gewoonte is om dit te blijven doen om het risico te verkleinen dat cattery's elkaar met deze moeilijk te bestrijden parasiet besmetten (net als met kattenleukemie en -aids is het lang niet altijd voor de betrokken mensen duidelijk dat er sprake van een besmetting is).

[klik voor een uitvergroting]
Jewel met haar kittens van haar eerste nestje.
[klik voor een uitvergroting]
Elfie had het mandje van Polly gekraakt. Een hondje heeft het maar zwaar in een cattery maar gelukkig past ze ook in een kattenmandje.
Videootje van Sher die bij haar vader Bashiir spinnend aan een plukje vacht sabbelt: videootje

[klik voor een uitvergroting]
Een hele recente foto van Sher, van vanavond.
[klik voor een uitvergroting]
Bashiir en Sher hebben een hele leuke vaderdochterrelatie. Sher mag zelfs aan een plukje vacht van hem sabbelen.
[klik voor een uitvergroting]
En Elfie en Sher kunnen het ook al zo goed met elkaar vinden. Er wordt hier heel wat afgeknuffeld en gespeeld.
In september zijn Sher en Elfie ook voor het eerst naar een show geweest. Een hele nieuwe ervaring voor ze. Ze deden het uitstekend. We troffen ook hele aardige keurmeesters dus deze dag was een positieve ervaring voor ze. Richard Rodenburg heeft een paar leuke foto's van ze gemaakt en eentje van Elfie bij keurmeester Donatella Mastrangelo naar haar doorgestuurd. Ooit heeft deze mevrouw ook op een hele prettige manier Juultje, een verre voorouder van Elfie, gekeurd. Deze foto's zijn leuke herinnering aan deze gedenkwaardige dag in hun kattenleventjes. Het is zo verschrikkelijk jammer dat mijn website aan het afbrokkelen is. Alle stukjes die ouder zijn dan tien jaar zijn niet meer te zien voor de bezoekers van deze site. Ik kan ze nog wel zien; ik heb al heel wat stukjes teruggezet maar het is echt onbegonnen werk om dit te blijven doen. Er móet dus een nieuwe website komen!
[klik voor een uitvergroting]
Elfie en Sher hadden een gezamenlijke kooi en hebben zich prima geamuseerd.
[klik voor een uitvergroting]
Elfie kreeg na haar keuring door Donatella Mastrangelo een knuffelsessie tijdens het schrijven van het keurrapport.
[klik voor een uitvergroting]
In 2008 heeft dezelfde keurmeester onze toen twaalf jaar oude Juultje gekeurd. Toen viel ons al op hoeveel interesse zij heeft voor het individuele dier. Elfie stamt in de zesde generatie van Juultje af.
Zaterdag 10 september 2016

Mijn excuses voor het lang uitblijven van een nieuw nieuwsbericht. En er is juist zoveel nieuws! Na lang aarzelen wil ik toch graag volgend jaar met Sher en Elfie een nestje gaan fokken. Ze hebben alleen al zulke charmante persoonlijkheidjes dat het echt zonde zou zijn wanneer hun genetische aanleg hiervoor en voor hun probleemloze gezondheden niet doorgegeven zou worden. Bij het fokken van nestjes horen uiteraard het testwerk (daar zijn ze nog te jong voor), naar shows gaan (is niet alleen een keuring op het gebied van uiterlijk schoon maar ook evenement waarbij de poesjes kunnen aantonen dat zij emotioneel stabiel zijn en geen angst- of agressieprobleem hebben) én een nieuwe website want zoals deze er tegenwoordig uitziet, kan echt niet meer. Ik erger me enorm aan het �-teken dat een tijdje geleden spontaan op mijn hele website opdook en daarnaast is ook ondoenlijk gebleken om alle stukjes van tien jaar en ouder die door een instelling die ik niet kan wijzigen voor bezoekers onzichtbaar worden, terug te plaatsen. Het schijnt trouwens uitzonderlijk te zijn dat een website van deze leeftijd nog te bewerken is. Bij een nieuwe website horen natuurlijk ook perfecte foto's dus ik overweeg ook om een cursus fotografie te gaan doen.

En het nieuws over de dieren: - Polly had helaas weer even last van jeukklachten. Mogelijk een beet van een vlo opgelopen toen we vorige week ergens op een terrasje zaten. Ze reageerde namelijk een keer eventjes 'als door een vlo gebeten'. Voorheen moest je vaak cortisonen inzetten om erger te voorkomen maar tegenwoordig bestaat er Apoquel. Deze pilletjes van de dierenarts gedurende 5 á 6 dagen en tweemaal daags het plekje met een zalfje, ook van de dierenarts, behandelen en het lijkt weer goed. Gelukkig want jeuk kan bij huisdieren heel akelig zijn en het is zo zonde van haar mooie vachtje. - Het is nog steeds iedere dag genieten van onze jongste dieren; Bashiir met zijn dochters Sher en Elfie. Ze hebben met z'n drieën dolle pret en er wordt hard gerend door huis en tuin. Zo heerlijk dat we een afgezette tuin en dakterras hebben. Echt paradijselijk voor mens en dier. Sher mag nog steeds bij Bashiir aan een plukje borstvacht sabbelen (luid smakkend en spinnend). Het is zo leuk om te zien om Bashiir nog steeds vaderlijk een stapje terugzet wanneer hij ziet dat de meiden leuk samen bezig zijn. Na hard spelen, rennen en stoeien, moet er natuurlijk geknuffeld worden en bij Sher en Elfie gaat dat in de vorm van grondige onderlinge wasbeurten. Volgens mij kunnen katjes niet gelukkiger zijn dan dit stel. - Maverick heeft onlangs zijn tiende verjaardag mogen vieren. Onze prachtige stoer Meef! En hij is nog zo mooi. Het is dat ik komende show alle aandacht aan de twee poesjes wil geven maar de Meef mag in de toekomst mee naar de show als veteraan. Voor de gewone competitie hoeven we hem niet meer in te schrijven; hij heeft alles al gewonnen wat er te winnen is.

[klik voor een uitvergroting]
Sher op jacht op het dakterras.
[klik voor een uitvergroting]
De twee zusjes hebben het zo fijn met elkaar.
[klik voor een uitvergroting]
Geen recente foto van Polly maar deze foto van Edith is zo leuk dat hij op herhaling mag.
- Shabanou redt zich ook prima ondanks het feit dat zij vindt dat er een rood monster bij ons rondloopt. Dat rode gevaar is Bashiir. Ondanks dat hij het zo druk met zijn dochters heeft, weet hij toch af en toe de tijd te vinden om Shabanou te plagen. Gelukkig doet hij haar niet echt wat maar Shabanou is af en toe zo dom om zich op te laten jagen en dat is echt niet leuk. Wanneer we niet thuis zijn, maken we twee groepen zodat Shabanou zich wel veilig kan voelen. Gelukkig ben ik bijna altijd thuis en met een beetje aandacht en afleiding is e.e.a. best in goede banen te leiden. Nu ligt Shabanou bij me op de bank in de tuin en Bashiir ligt de slaap der onschuldigen te slapen op de stoel in het schaduwhoekje. Als deze twee nog ook eens een vriendschappelijke relatie zouden krijgen, zou het hier volmaakt zijn.

- Met Orchid en Jack, de enige andere katten hier, gaat het ook prima. Jack heeft een te goede eetlust en is flink aan de maat en Orchid moet juist kleine beetjes eten om te voorkomen dat ze het uitspuugd. Eerdaags laten we haar maagje nakijken om te zien of er sprake is van een haarbalprobleem.

[klik voor een uitvergroting]
Shabanou. Ze poseert hier bij de nieuwe horren. Van dubbel gaas, dus catproof. Buitenkant is muggengaas en de binnenkant is van voliëregaas. Heerlijk om met mooi weer de ramen en deuren open te kunnen hebben.
Zaterdag 30 juli 2016

M'n vorige bericht over de betere verbindingen op het gebied van radio, tv, telefoon en internet was een tikje voorbarig maar gisteren hadden we een medewerker aan de telefoon die toch weer aardig wat heeft weten te bereiken. De hik is uit de radio en tv en zulk scherp beeld hebben we nog nooit gehad. Ook hebben we nu met hulp van zwager Arnold ontdekt hoe je makkelijker muziek via YouTube op de tv kan krijgen. We hebben al ontroerend mooie muziek met clips gezien. Zelfs de DVD heeft Arnold beter weten in te stellen. Alleen is er nu iets mis met de pc van Huibert. De wifi boven schijnt onstabiel te zijn en het post ophalen wil niet lukken. Mijn pechpc, deze dus, doet het wel. Een hele aparte is deze. Vanaf dag een van hij een ramp, kwam volgens mij door Windows acht, maar na iedere update doet hij het beter alleen deze opmerking had ik moeten afkloppen want na de laatste update is er iets mis gegaan met deze website. De normaalste leestekens als bijv. het woordje één of een woord met een ë zijn opeens vervangen door zwarte ruitjes met een vraagteken erin. Heel irritant en het is ondoenlijk om die allemaal op deze grote website te gaan verbeteren. Misschien schieten ze ooit na een zoveelste update weer terug. Ik heb ze nu alleen op de startpagina verbeterd.

Over de beesjes; daar is deze website tenslotte voor :-) Vandaag heb ik er maar eens een paar gekamd want ik ontdekte bij Bashiir een klit in zijn inmiddels royale castraten broek. Ik kam de dieren zo min mogelijk vanuit de theorie dat kammen en borstelen de haaruitval stimuleren en je uiteindelijk qua harenoverlast in huis van de regen in de drup komt. Sommige haarborstels zijn echt ondingen op dit gebied en zouden niet verkocht mogen worden. Een goede grove kam haalt alleen het haar eruit dat eruit moet. Het is ook een beetje zoeken naar de gulden middenweg; minder losse haren die opgelikt door de kat haarballen kan veroorzaken en op de meubels en kleding terechtkomen. Gelukkig zijn daar ook allerlei hulpmiddelen voor al heb ik laatst toch maar weer wat zwarte kleding weggegeven.

De twee jongste poesjes bij ons is een feest van herkenning. Allerlei gewoontes die we kennen van hun voorouders zien we bij ze terug. Sher ligt bijv. graag op dezelfde manier bij me als haar moeder en grootmoeder en Elfie apporteert nu eenzelfde soort speeltje als wat Bashiir eerder deed tot dat specifieke speeltje kwijtraakte. Bij hem was het oorspronkelijk een verenstokje maar ook toen er echt geen stukje veer mee aan zit, sleepte hij het, om het extra spannend te maken, door kattenluikjes en wijnrekken. Elfie heeft nu een stokje met daaraan een bontsliert. Dat hele lange ding verplaatsen is hard werken voor haar. Het was de laatste dagen geen buiteleefweer en wanneer wij binnen zijn, komen de katten uiteindelijk ook steeds meer naar binnen al moet ik zeggen dat zij van het buitenleven eruit weten te halen wat erin zit. De vogels intrigeren hen enorm en nu de jonge vogels vliegles krijgen, lopen ze bijna nekhernia's op. De vlaamse gaai ging zelf met haar jong op de nok van het dak van de overburen zitten voor een nog beter zicht. Het meeuwenjong heb ik niet gezien maar ik vermoed dat die nu op eigen vleugels vliegt want het is een stuk rustiger. Ik hoorde van een buurtbewoner dat haar buren hun dakterras niet meer konden gebruiken omdat ze belaagd werden door de meeuwenouders. De duikvluchten heb ik ook gezien maar ik zit op mijn dakterras veilig onder het kattennet. Multifunctionele afzetting dus.

[klik voor een uitvergroting]
Dit vind ik een handige kam. Laatst samen met een ideale borstel om het beddebgoed schoon te houden online gekocht.
[klik voor een uitvergroting]
Kleine kinderen worden groot!! Sher en Elfie zijn al zes maanden oud.
[klik voor een uitvergroting]
Hun illustere voorouder Rooster samen met zijn dochter Nieckje. De meiden zijn al zo leuk maar dat de genen van dit stel ook in hun zit, is wel de kers op de taart.
Zondag 17 juli 2016

Het plan was om hier te schrijven dat onze internetverbindingen, radio/tv en telefoon weer goed werken maar nu valt die vreugde weg door het verdriet door het overlijden van Huiberts moeder en mijn schoonmoeder. Het gemis zal heel groot zijn maar de dankbaarheid dat wij onze geweldige, dappere, stoere, lieve (schoon-)moeder zo lang hebben mogen houden en dat zij het nu niet meer zo benauwd heeft, gaat zeker overheersen. Wij komen beiden uit gezinnen waar de liefde voor huisdieren met de paplepel is ingegoten en dat we dat hebben meegekregen is iets waar wij nog iedere dag van genieten. Daarbij gaf zij mij altijd het gevoel dat ik haar net zo dierbaar was als haar biologische dochters. Ik ben zo blij dat we voor de laatste bezoekjes, naast de lieve Polly die altijd mee gaat, ook de kittens hadden meegenomen. Dat maakte deze bezoekjes nog leuker en de foto's ervan zijn hele dierbare herinneringen.

De foto hiernaast dateert uit de jaren zeventig en de twee dieren zijn Rita en Pluim. Rita is op haar oude dag ons hondje geworden. Ze was altijd al van Huibert maar wij dachten dat het niet goed voor haar zou zijn dat zij bij ons in een overdag veel te stil huis zou komen. Tijdens vakanties kwam ze wel bij ons en dat bleek haar zo te bevallen dat ze later tot twee keer toe ontsnapte, een gevaarlijke weg overstak om zich bij ons aan de achterdeur te melden (wij woonden toen nog in Middenmeer).

[klik voor een uitvergroting]
Mijn schoonmoeder in de jaren zeventig met Pluim en Rita. Rita is later bij ons komen wonen en was dus mijn eerste hondje.
[klik voor een uitvergroting]
Eigenlijk vond moeder het maar niks om op de foto gezet te worden maar
[klik voor een uitvergroting]
dankzij al deze foto en de selfies van vooral de dochters en nichtjes
hebben we nu wel veel dierbare zichtbare herinneringen.
Zaterdag 21 mei 2016

We kunnen niet zonder techniek.. We zitten nu al twee weken met storingen na de installatie van een nieuw modem door onze provider. Ik ben de tel kwijt geraakt hoeveel monteurs er al over de vloer zijn geweest. Gelukkig doen de telefoon, radio en het internet het soms wel, zoals nu. Heel fijn. Sher en Elfie racen door het huis, maken veel spin- en knuffeluren en ze eten uitstekend. En groeien dat ze doen! We zijn stikgelukkig met ze. Oma Shabanou komt me even een kopje geven. De dieren hebben al gegeten dus dit is geen vraag- maar een dankjekopje. Alleen laat de software van mijn laptop me nu weer in de steek. Ik heb al heel wat herstarts gedaan maar zonder resultaat. Ik kan wel post ontvangen maar geen foto's zien en bewerken. Een foto plaatsen lukte net wel. Dus voor nu één foto die ik er wel in kan krijgen want het is nu etenstijd voor onszelf.

Ik heb herstart 88 gedaan, de pc heeft een uurtje stil gestaan en ik ga nu proberen een recente foto van dolle trio hier te plaatsen. Ik rol bijna van verbazing van mijn stoel want het was dus de 88e herstart die het deed! Blijkbaar zitten de simmetjes nu weer goed. Jippie.

Morgen gaan we met Polly naar de Dag van de Hond in Heemstede. De KC Kennemerland organiseert dat. Het weer is niet helemaal ideaal maar ik heb een grote parasol in de gang klaar staan dus als het niet al te hard regent en waait, kunnen we de dag redelijk droog doorkomen. Polly is zo'n stoer hondje maar regen vindt ze verschrikkelijk. Laatst regende het een beetje en ik dacht dat ik met een paraplu even goed wel met haar kon wandelen. Niet dus; ze gedraagt zich echt als een geslagen hond, slingert van rechts naar links, we zijn dus niet ver gekomen. Ik wil wel graag ontspannen kunnen lopen.

De foto's hierbij zijn niet de recentste. Ik ga nu kijken of ik ze nu wel kan bewerken.

[klik voor een uitvergroting]
Onze Silvie uit 1988, een van de stammoeders van onze zilver Somalietjes.
[klik voor een uitvergroting]
Elfie en Sher naast de prachtige hangplant die we van Bernadette gekregen hebben.
[klik voor een uitvergroting]
Papa Bashiir en overgrootvader Jack houden toezicht op Elfie en Sher in de tuin.
[klik voor een uitvergroting]
De gelukkige vader met mijn kroost.
[klik voor een uitvergroting]
Zo leuk om te zien hoeveel plezier beide kittens van elkaar hebben.
<< vorige pagina  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  volgende pagina >>