Klik hier om te zoek op de website

archief
Zondag 19 april

De mogelijkheid dat Lexie eerdaags een nestje mag gaan krijgen, neemt steeds vastere vormen aan. Het gaat steeds beter met haar en de wildkleur poezen. Ze is nog niet krols maar omdat al het testwerk al klaar is, mag zij dan direct bij Morrison gaan logeren. Wel oppassen dat Bashiir ons niet een slag op voor is - hij heeft al veel interesse voor het Abraham-mosterd-gebeuren. Hij mag de volgende keer! Ik ga eerdaags het nesttopic herschrijven. We horen niets dan goede berichten over Donna en haar nieuwe leven bij Nina en Jim met haar nieuwe Somalivriendje. Dat zij haar moeder enorm miste, was duidelijk merkbaar maar gelukkig hebben haar nieuwe mensen veel geduld met haar en de zorg die ze voor het kleine wildkleur katertje op zich heeft genomen, maakt het wennen aan haar nieuwe leven ook makkelijker. Het blijft zielig om zulke aanhankelijke dieren uit elkaar te halen maar voor hun beider toekomst is dit beter. Maar wat missen wij die lieve meid!

Ander groot nieuws: onze fantastische lieve en mooie Kuvasdame Eesz(bonto) is de 15e 16 jaar geworden. We voelen ons enorm bevoorrecht dat ons meisje zo lang bij ons mag blijven. Dankzij de rauwe voeding, de uitstekende veterinaire zorg (alleen al die tumor ter grootte van een voetbal een paar jaar geleden) van de mensen van Dierenkliniek Bloemendaal, en last but not least, het nog zo'n onbedorven ras als de Kuvasz. Veterinaire zorg kan je tegenwoordig ook wel een beetje aan mij overlaten ;-) Ik ben inmiddels een volleerd verpleegster die zelfs Sijntje dagelijks een vochtinfuus kan geven en ik heb Eesz ook van de zwelling op haar voorpoot afgeholpen. Wel á la 'zachte heelmeesters maken stinkende wonden'. Ik hoefde er alleen maar voor achteruit te stappen, boven op haar voet met een waar bloedbad tot gevolg. Ik had verwacht dat de soort blaar wel weer zou vollopen, eerder zoog de dierenarts hem wel uit maar hij bleef maar groter worden, maar nu, weken later, zit er nog steeds alleen maar een leeg zakje. Verderop op deze pagina zal ik een foto van de zwelling plaatsen. Het nieuws van Eesz' verjaardag was ook volop in het nieuws op Facebook. Uiteraard op de mijne met allemaal lieve reacties maar ook op die van de Kuvasz Vereniging. Daar waren ook lieve reacties, zelfs van de Hongaarse fokker van Polly én het werd ook nog gedeeld. We zijn zo trots op onze heerlijke Eesz. Wat zijn we bevoorrecht.

Allemaal nieuwe dingen voor huis en tuin: in huis een nieuwe grotere breedbeeld tv omdat we dachten dat er door een schoonmaakactie vocht in de vorige was gekomen. Alleen later bleek dat het een aansluitingsprobleem was omdat de andere opeens ook datzelfde rode beeld kreeg. We hebben hem door de leverancier laten afvoeren - nu maar hopen dat ze hem controleren en dan is er nog iemand blij mee. Wij zijn ondanks de niet aanwezige noodzaak toch heel blij met de nieuwe. Wellicht dat de natuurdocumentaires nu nog interessanter voor de katten worden. Door het formaat is het veel prettiger kijken.

[klik voor een uitvergroting]
Bashiir is al een hele kerel!
[klik voor een uitvergroting]
De jarige Eesz. Zestien jaar voor een hond van haar formaat is niet niets. Ik weet zelf maar van één Kuvaszdame die deze leeftijd ook heeft behaald.
[klik voor een uitvergroting]
Hier behelpt Bashiir zich nog met de oude tv.
Wat ook een blijmaker is, zijn de tuindoeken die deze week zijn gearriveerd. Zoiets stimuleert natuurlijk om de rest van de tuin ook op te fleuren en net toen ik zeer tevreden met een enig potje met leuk plantje door de tuin liep en naar het plantje keek in plaats van naar het afstapje, ging ik onderuit met een gipsen voet tot gevolg. Geen echte botbreuk en de vooruitzichten zijn goed, mits ik hem maar niet belast. Maar dat is lastig in ons huishouden. Voordeel is wel dat ik meer zituren maak, tijd voor mijn website heb en de katten meer schooturen kunnen maken. En misschien lukt het nu eens om het blog over mijn groepsvakantie onlangs af te maken. Het feit dat ook het stadje Brühl werd aangedaan, haalde me over de streep. Brühl is namelijk de achternaam van mijn moeders moeder. Zo leuk dat ik daar nu ook ben geweest.
[klik voor een uitvergroting]
Echt voorjaar. Bloesem in de voortuin.
[klik voor een uitvergroting]
Polly na haar knipbeurt. Ze is alleen nog niet helemaal klaar.
[klik voor een uitvergroting]
De tuindoeken in de achtertuin. Ze hangen nog niet. Klusje voor volgende week.
[klik voor een uitvergroting]
Op deze foto is de zwelling op haar voorpoot goed te zien. Dat klavertje vier had ze van de trimster, Elly Buis van trimsalon FluffyDog uit Leimuiden, gekregen.
[klik voor een uitvergroting]
We hebben toch wel zulke handige en slimme koolmeesjes hier. Kattenbont is ideaal voor hun nestjes en van de week zag ik een slimmerd die eerst op een veilig takje een voorraadje aanlegde en de buit pas daarna naar het nest bracht.
[klik voor een uitvergroting]
En ik ben ook nog op vakantie geweest. Naar de Eifel. Met een luxe toeringcar met Hartpatiënten Nederland. Fred en ik zaten heerlijk voorin - nooit geweten dat busreizen zo aangenaam kon zijn.
Zaterdag 11 april 2015

Zo zorgelijk ik de situatie rond Lexie en de drie wildkleur poezen vorige week ervoer, zoveel beter gaat het nu. De bruine dames verliezen steeds meer hun angst voor Lexie en daardoor doet Lexie dit ook. De oorzaak is een vorm van angst die ze met hun gedrag naar elkaar toe versterkten. Deze week hebben we al zoveel vorderingen gemaakt dat ik zelfs vanmiddag vergeten was twee groepen te maken toen we voor een paar uurtjes weggingen. Voor de nacht doe ik dit nog wel en met zonnig weer ook. De drie bruintjes gaan dan af en toe ook naar boven en genieten er enorm van. Lekker van het zonnetje genieten op het dakterras. Ik geniet met ze mee maar ze hoeven 's nachts niet allemaal op mijn benen te liggen. Bashiir kruipt meestal tegen mijn buik aan. Dat ligt heel fijn maar ook hier weer een maar - het begint warm te worden. Dunner dekbedje in gebruik gaan nemen! Katten van het bed af is geen optie.

Zo goed als het met de meiden gaat, zo slecht gaat het met de eetlust van alle katten behalve Jack en Bashiir. Ze eten wel wat dus ik hoef me geen zorgen te maken - katten mogen nooit vasten want daar krijgen ze heel snel een mogelijk fatale leververvetting van - maar leuk is anders. En Jack ontfermt zich volgaarne over alles dat blijft staan. Sijntjes eetlust was deze week ook slecht (ze is al een tijd van de de antibiotica en cortisonen af dus die daardoor opgewekte en zeer welkome eetlust is nu uitgewerkt). Een mogelijke oorzaak zou in de aangeboden hoeveelheid kunnen liggen. Donna woont al twee weken bij Nina en Jimmie en zij is een goede eetster. Ze krijgen sinds gisteren kleinere porties in de hoop dat ze weer 'graag' gaan worden op dit gebied. Een lichte worminfectie maakt katten vaak ook misselijk waardoor de eetlust wisselend wordt dus vanmorgen heb ik alle katten ontwormd. De Milbemax voor de honden was op maar over hun eetlust heb ik absoluut geen klachten. Alles wat ik ze voorzet, van vlees, oud brood en restjes van de katten, gaat allemaal heel graag op.

Ik hoop zo dat de relatie tussen Lexie en de bruine dames zo goed blijft gaan als het nu al is want dan is het verantwoord om het zo gewenste nestje te gaan fokken...

[klik voor een uitvergroting]
Lieve Lexie! De omgang met de bruintjes gaat wel goed maar het gemis van haar dochter is wel hard aangekomen. Heel verdrietig. Gelukkig trekt ze veel met de katers op maar Bashiir zit nu meer in de versierrol dan in de kittenrol.
[klik voor een uitvergroting]
Tresca had het favoriete hoge plankje en voelde zich niet genoodzaakt om zich te melden voor haar ontwormingspilletje. Maar uiteindelijk liet ze zich verleiden om af te dalen nadat ik een overheerlijk hapje van Sijntje op de kast had gezet.
[klik voor een uitvergroting]
Vandaag, na verhoging van haar medicatie, heeft ze toch weer enigszins voldoende gegeten.
[klik voor een uitvergroting]
Nog maar vier dagen en dan kan onze SuperEesz haar zestiende verjaardag vieren. We zijn zo trots op haar! Een selfie van ons in de auto. Ik had een selfiestick mee op vakantie maar ik zag het uiteindelijk niet zitten om hem te gebruiken.
[klik voor een uitvergroting]
Bashiir hielp mee met het opruimen van de boodschappen. Bleken de lege tassen opeens toch zwaar te zijn.
4 april 2015

Weer een jarige en nog veel meer. Ik ben deze week voor het eerst alleen op vakantie geweest. Daar maak ik een apart verslagje over op een blog maar natuurlijk alvast alwel één foto hieronder. Vanwege de zorg voor Eesz en Sijntje en het seizoen -met dit weer gingen we nu maar even niet in een huisje in de bossen want dan hadden ze gewoon meegekund. Nu nam Huibert dus de zorg over en hij heeft het prima gedaan. Hij heeft alle pillen er bij Sijntje in gekregen en het knapste was wel dat het hem ook iedere dag gelukt is om Sijntje haar vochtinfusen te geven. De zaterdag ervoor hebben we Donna naar haar nieuwe mensen gebracht. Ze heeft daar een kittenvriendje waar ze erg lief voor is en gezien alle berichten, gezellige knuffelfoto's en zelfs een videootje wijst alles erop dat Donna en Nobilis met hun mensen Jim en Nina erg gelukkig zullen zijn.

Helaas hebben we hier een tegenvaller in de omgang van Lexie met de bruintjes. Eerder kon zij zonder haar dochter meestal wel in de groep maar nu nog niet. Ze maakte ook een onrustige indruk. Ze is erg zoekerig naar haar dochter, ruikt voor Bashiir erg aantrekkelijk omdat de krolsheid eraan zit te komen dus voorlopig hebben we nog niet de zo gewenste harmonie en vrijheid in huis en tuin voor onze katten. Ik hoop toch zo dat dit eerdaags wel gaat lukken want Lexie is ons enige fokpoesje nog en zonder haar is het het einde van cattery Silfescian. En ik zag nog zo graag de kittens van haar en Morrison en later nog een keer een nestje van Bashiir. Dan zou ik met een tevreden gevoel kunnen zeggen dat het ruim dertigjarige bestaan van onze cattery heeft geleid tot wat wij voor ogen hadden. Dus wie dit leest, helpt maar duimen voor de harmonie en het geluk voor onze katjes.

Dit gedoe gaat aan onze honden voorbij. Eesz is niet achteruit gegaan en is nog een hele blije hond dus onze nieuwe mijlpaar, de vorige was dus mijn vakantie, is haar verjaardag over elf dagen. De heerlijke Polly is vandaag de jarige jop. Vijf jaar al weer ons heerlijke hondje. Ik hoop zo dat ze nog heel erg lang gezond mag blijven. Huibert gaat bijna dagelijks met haar naar een losloopgebied en laatst ben ik met haar, aan de fiets, heen en weer Bloemendaal gedaan. Langzaam fietsend en even een stop bij onze dierenarts. Polly had er niets van! De behendigheidstrainingen tijdens de wintermaanden in de manege zijn klaar en maandagavond is ze voor het eerst weer op het veld geweest. Zij heeft er samen met Huibert zoveel plezier in. Ik sta ingeschreven met haar voor een cursus Treibbal, een soort schapendrijven maar dan met hele grote ballen. Ik ben toch zo voor diervriendelijke zaken! Al dat gedoe met schapen verplaatsen lijkt me helemaal niet leuk voor deze dieren.

[klik voor een uitvergroting]
Polly. Ons verrukkelijke hondje is nu al weer vijf jaar oud.
[klik voor een uitvergroting]
Gewoon af en toe even uitrusten en dan kan Eesz weer een aardig stuk lopen.
[klik voor een uitvergroting]
Sijntje eet het beste wanneer we haar eten in een voorverwarmd kommetje onder haar neusje zetten.
Heerlijk biertje en onverwacht (de voorspellingen waren dramatisch slecht en de stormen en onweersbuien indrukwekkend maar net wanneer wij hoog en droog zaten) heel lekker weer. Samen met reisgenoot Fred.
Woensdag 25 maart 2015

Ter gelegenheid van Jacks verjaardag had ik een Facebookberichtje voor hem gemaakt en van het een kwam het ander, naast de schattigste foto's van zijn nageslacht, en ook een suggestie van Marina die ooit een nestje met hem hebben gefokt, om net zoals voor de herplaatste Zagato, een Facebookgroep te maken. Dat heb ik dus meteen gedaan. Hartstikke leuk en er zijn al heel wat mensen aangemeld en berichtjes geplaatst. Deze groep is net zoals die voor de mensen met een kitten van ons of met een nakomeling van Zagato, een besloten groep. We hebben nog lang niet iedereen met een Jackkind of kleinkind op deze groep. Hoeft ook niet maar voor de mensen die dit wel leuk vinden, is het wel zo leuk dat ze op het bestaan ervan worden geattendeerd. Dus mensen die nog mensen met een Jackkind kennen, laat het me weten.

[klik voor een uitvergroting]
Jack als zorgzame vader met zoonlief Momo.
Vrijdag 20 maart 2015

Niemand hier heeft zijn ogen hoeven riskeren met het naar de zonsverduistering te kijken; het was zwaar bewolkt. Best goed nieuws dus maar ik heb een heleboel nog beter nieuws!

- Voor het gedumpte maar ook heel erg leuke en lieve hondje Fedora, vermoedelijk een Pumi/Mudimix, dat een tijdje voorop deze website heeft gestaan, is een goed adres gevonden.

- Met Donna gaat het ook helemaal goed komen. Alleen helaas niet bij ons. We hebben zicht op een heel goed adresje voor haar waar ze samen met een katertje van een ander fokker als een gelukkige kat kan leven. Er zijn al plannen voor een grote buitenren; Donna is dan wel een hele gezellige schootkat maar ze is ook heel graag buiten. Vooruit lopend op minder concurrentie op het gebied van het aandacht krijgen, is ze zichzelf apporteren aan het leren ;-) Gisteren liep ze met het speelgoed ratje, vandaag met een rood viltballetje. Alleen is het erg lastig iets te pakken dat voor je weggegooid wordt wanneer zowel je moeder, Lexie, als je grootvader, Jack en Bashiir ook meerennen. Nog eventjes en dan heeft ze lekker alle aandacht en kan zij bij haar nieuwe mensen op schoot wanneer dit uitkomt en kan ze lekker spelen samen met haar kleine vriendje. En meer dan alleen spannend spelen. Donna is ook heel zorgzaam. Wanneer zij bijvoorbeeld de oude Sijntje tegenkomt, wordt die helemaal afgelebberd, net zoals haar inmiddels grote rode vriend Bashiir.

[klik voor een uitvergroting]
Donna liep gisteren helemaal opgewonden rond met het speelgoedratje dat al een hele tijd kwijt was.
Genieten van het heerlijke zonnetje op het dakterras.
[klik voor een uitvergroting]
Maverick en Nieckje.
[klik voor een uitvergroting]
Tresca.
[klik voor een uitvergroting]
Orchid.
<< vorige pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  volgende pagina >>