Klik hier om te zoek op de website

archief
Zaterdag 10 januari

Tot onze grote vreugde gaat het heel goed met Donna en Lexie met de drie wildkleurtjes. Zodanig goed zelfs dat we het nu aandurven om toch die nestjes te gaan fokken die we zo graag wilden. Op dit moment nemen we nog geen risico's en wanneer we niet thuis zijn en voor de nacht maken we twee groepen. Lexie is onlangs ook krols geweest. We hopen zo dat Lexie ťn Donna kleintjes van mr. Q.T. Morrison kunnen gaan krijgen!

En nog meer goed nieuws: Sijntje ging de laatste tijd zo verschrikkelijk goed dat ik haar beduidend minder medicijnen hoefde te geven. Ze was zelfs zo in gewicht toegenomen dat ze nu net zoveel weegt als een aantal jaren geleden. Echt uniek voor een nierpatiŽntje. Alleen bleek dat ik iets te voortvarend was met het minderen - vandaag en gisteren was de eetlust niet zoals we dat graag zien en werd duidelijk dat ze niet zonder haar maagmedicatie en misselijkheidsremmer kan. Ik heb haar nu weer spinnend op schoot. Eerder vanmiddag was ze onrustig bij me en vroeg ik me af of ze pijn had. Het lijkt erop, ook omdat ze aan de kunstbloemen probeerde te knabbelen dat ze misselijk was. Nadat de medicijnen ingewerkt waren, heeft ze weer aardig gegeten. Ik hoop dat ze het bij de huidige medicatie kan houden en niet meer de kwartjes Diazepam als eetlust opwekker hoeft want door die spierverslapper loopt ze zo onzeker.

En op de valreep vanavond nog het nieuwtje dat Bashiir morgen naar de show in Nieuw-Vennep gaat. Samen met 'oom Maverick' die hem als ervaren showkat vast de fijne kneepjes van het vak kan leren. Op het juiste moment de keurmeester een kopje geven maar vooral de kleine laten merken dat je nergens bang voor hoeft te zijn. Ik hoop alleen dat er morgen voor de veterinaire inkeuring geen rij in de buitenlucht zal zijn. Dat is me echt te koud. En liever ook geen plekje bij die akelige deur waar veel mensen steeds door moeten en die niet bepaald geruisloos dichtvalt.

[klik voor een uitvergroting]
Donna en Bashiir. Het zou geweldig zijn wanneer deze twee tortelduifjes later ook samen een nestje mogen maken.
[klik voor een uitvergroting]
Sijntje haalde zelfs de krant. My Times, maar toch een krant :-)
[klik voor een uitvergroting]
Lexie en Donna, moeder en dochter. Ze zijn nog steeds zo close. Samen kittens groot brengen, zou een groot feest kunnen zijn.
[klik voor een uitvergroting]
De mooie stoere lieve zorgzame Maverick. Dikke kampioen en hard op weg naar de Supremetitel.
[klik voor een uitvergroting]
Maverick en Bashiir kunnen heel ruig met elkaar spelen. En morgen hebben ze een gezamenlijke kooi. Als ze maar genoeg hebben aan 130 x 66 cm :-)
Tweede kerstdag 2014

Even een klein berichtje ter gelegenheid van de dertiende verjaardag van de lieve NieckNieck en om te schrijven hoe blij we zijn dat we verlost zijn van de beukende ramentrillende beat van de actie Serious Soup bij ons om de hoek, ter gelegenheid van Serious Request. De laatste avond zijn we gevlucht. Maar het heeft heel veel opgebracht. Als ik me niet vergis iets van 14.000 euro en in het totaal heeft deze Request in Haarlem een nieuw record gezet: ruim twaalf miljoen! De mensen waren vooral bang dat het geluid vanaf de Grote Markt, dag en nacht, voor teveel overlast zou zorgen maar die hoeveelheid decibels viel reuze mee. De recentste foto van Nieckje stond de 16e al op deze pagina dus ik heb een andere genomen.

[klik voor een uitvergroting]
Foto uit oktober.
Zondag 21 december 2014

Oeps, Serious Request in de stad. Veel mensen waren bang voor te veel geluidsoverlast en parkeerproblemen en sommigen zijn de stad uit gevlucht. Wij vonden het in het begin nog wel meevallen. Ik hoorde de bassen die vanaf de Grote Markt het luchtruim in werden gezonden wel in de huiskamer maar die waren goed te doen (wij wonen zo'n 800 meter er vandaan). Helaas ging het vrijdagavond mis. Dat was van Serious Soup hier om de hoek. Een verschrikkelijk goed initiatief en het brengt ook heel veel geld op maar die muziek. De ramen trilden de hele avond in de sponningen en om het een beetje leefbaar te houden, heeft Huibert maar servetjes tussen de kerstversiering en het raam gehangen. Gisteren zijn we even gaan buurten. De muziek was normaler, conversatie met buurtbewoners mogelijk, en het was erg gezellig. De mensen doen hun stinkende best. We hebben uiteraard een pot van die heerlijke (biologische) soep mee naar huis genomen en links en rechts nog was gedoneerd. Ongelooflijk hoeveel er per avond wordt opgehaald maar vanavond deden ze helaas weer hun uiterste best om de goodwill van de buurbewoners te verspelen. De ramen stonden weer te trillen en de servetten hangen dus weer tussen decoratie en raam (werkelijk geen gezicht). We hadden gehoord dat diverse mensen de eerste avond al hadden geklaagd, waar ik me alles bij kan voorstellen, maar die mensen werden massaal als zeurpieten weggezet. Da's best jammer. Huibert heeft vanavond gevraagd of ze de bassen wat lager wilden zetten en dat scheelde een uurtje een boel getril. Helaas werd na dat uurtje de geluidsinstalatie weer op vol gezet en de ramen en versiering staan weer, ondanks de servetjes, te trillen en te ratelen. Mijn goodwill hebben ze verspeeld! Het is een goed doel en ons ongerief is niet te vergelijken met dat van de slachtoffers waar de inzameling voor bedoeld is maar ik begrijp niet waarom er zoveel onnodige overlast bij moet horen. Ik hoop maar dat dit leidt tot een recordbedrag want dan is het de opoffering van het leefcomfort van de bewoners van de binnenstad hopelijk waard. De auto laten we uiteraard ook staan want parkeerplaatsen zijn er niet meer. Nu vooral duimen dat niet een van onze dieren naar de dierenarts moet want dan hebben we een probleem. Ik heb het afgeklopt want onze oudjes Sijntje en Eesz doen het naar omstandigheden uitstekend. Het volgende project is de jaarwisseling. Ik ben benieuwd of het vuurwerkverbod tot een verbetering leidt. Ik zou zo blij zijn met een feestelijke vuurwerkshow. In het buitenland kan het wel dus waarom wij Nederlanders zo primitief blijven doen, begrijp ik niet. Tradities horen met hun tijd mee te gaan

Maar dit alles is peanuts met het echte probleem - Donna en de wildkleur Somalipoesjes. Het is al eerder misgegaan en Orchid was meestal het slachtoffer. Soms vergiste Donna zich en belaagde ze Nieckje of Tresca. Mmdat Orchid zich zo goed herstelde en eigenlijk niet meer onder de indruk van Donna was, dachten wij dat het probleem zich opgelost had (dit is nog een gevolg van de extreem harde knal vorig jaar waardoor Jewel als pasbevallen poes haar schrik en zorg voor haar kittens projecteerde op Orchid. Jewel hebben we na ruim een half jaar alles proberen wat maar mogelijk was helaas toch moeten herplaatsen en nu kunnen we niet anders dan ook Donna te herplaatsen. En dat allemaal door zo'n idioot die vanaf het dak van de Rozenkruizers een zware rol oud mastiek omlaag gooide.

[klik voor een uitvergroting]
Sijntje in haar nieuwe mandje.
[klik voor een uitvergroting]
De lieve Donna met haar vriendje Bashiir. Ze amuseren zich prima met de kerstversiering.
[klik voor een uitvergroting]
Je kan er zelfs mee spelen languit liggend vanuit het mandje onder het tafeltje.
Soms ging het wekenlang goed tussen de meiden maar deze keer was Nieckje het slachtoffer en ze was zelfs gewond geraakt en dat was de limit. Het is uitgesloten dat onze oudere meiden hier weggaan dus onze mooie lieve gezellige Donna waarvan we net hadden besloten dat ze een nestje mocht gaan krijgen, moet herplaatst worden. En dus geen nestje want poezen met kittens zijn extra scherp op mogelijke gevaren, dan neemt de angstagressie toe en daar mogen we Nieckje, Orchid en Tresca niet aan blootstellen. En we gaan Donna en haar vriendje Bashiir uit elkaar halen en die twee zijn net zulke geweldig leuke vriendjes. Heel verdrietig allemaal. Nu moeten we dus de juiste mensen voor Donna zien te vinden. Misschien zit deze wel tussen de lezers van deze blog. De voorwaarden zijn a) een kattenvriendje, b) voornamelijk vleesvoeding en c) een veilig buitenleven. Dit probleem speelde al een hele tijd en voordat Bashiir bij ons kwam wonen, waren Lexie en Donna zodanig onafscheidelijk dat het wreed zou zijn deze twee poezen van elkaar te scheiden. Gelukkig ziet Lexie Bashiir ook als haar kind dus is dit probleem niet onoverkomelijk. Alleen wij moeten onze Donna gaan missen en zij moet bij andere mensen en hun kat(ten) gaan wennen. We hebben er alle vertrouwen is dat dit allemaal uiteindelijk leidt tot een gelukkiger leven voor Donna en onze kattenfamilie. Maar eerst dus het juiste nieuwe adresje voor Donna.
[klik voor een uitvergroting]
Voor onze mooie, lieve, vrolijke, aanhankelijke en gezellige Donna moeten we een ander tehuis gaan zoeken.
Dinsdag 16 december

De leuke kerstkaart met Sijntje in een ster is niet gelukt. De helpdesk van dat bedrijf was erg traag en hun reactie was ook geen antwoord op mijn vraag. Maar niet getreurd, Sijntje mag evengoed schitteren op onze kerstkaart van Fotokaarten.nl. Sijntje maakte het weer spannend vandaag. De arme meid had weer blaasproblemen. Erg pijnlijk en ze bleef maar persen. Gelukkig sloeg de pijnstiller goed aan. Het was echt heel opvallend. Binnen de kortste keren was het persen, met bloedverlies, in de kattenbak over en lag ze lekker te slapen en toen ze wakker werd, had ze een grote eetlust. Er zit voor vandaag gelukkig weer meer dan voldoende bij haar in. Vandaag kreeg ze een dosis Metacam maar morgen krijgt ze Onsior. Dat is net een beetje minder slecht voor haar nieren alleen dat moet op de nuchtere maag. Dat is best lastig voor een diertje met een enorme wisselende eetlust. Maar nu, terwijl ik dit tik, ligt ze lekker over mijn arm op schoot te spinnen.

We hebben hectische dagen, nou ja, viel best wel mee maar we vinden het jammer wanneer niet alle dieren bij ons in de huiskamer kunnen zijn, achter de rug. Omdat Donna krols was, maakte ik twee groepen katten met een steeds wisselende samenstelling. Indachtig de tips van Cesar Milan, de hondenfluisteraar, liet ik ze zoveel mogelijk zelf naar boven en naar beneden gaan zodat ze zich niet echt buitengesloten voelden. Donna was luid en duidelijk krols maar Bashiir heeft er niet echt op gereageerd. Toevallig had ik hem onlangs een mini-traininkje gegeven in het dragen van een katerbroekje. Om Bashiir en Donna toch af en toe bij elkaar te kunnen laten, ze zijn echt de beste maatjes, probeerde ik Donna ook een broekje te laten dragen. Dat lukte helemaal niet. Door haar krolsheid was ze daar kennelijk te gevoelig dus ik heb haar daar niet meer mee geplaagd. Tot vanavond en toen ging het meteen helemaal goed. Ze liep er zelfs beter mee rond dan Bashiir. En blij dat ze waren toen zij elkaar weer tegenkwamen. Meteen knuffelen. Zelfs moeder Lexie was erg blij dat het stel weer compleet was. Donna vertoonde vanavond geen krols gedrag meer maar ik neem nog geen risico. Wanneer ik straks met de honden ga wandelen, zet ik ze even apart (nu liggen ze allemaal heerlijk te slapen).

Ik heb zoveel foto's van Bashiir dat die hier echt niet geplaatst kunnen worden. Die komen, op maand gesorteerd, in mapjes op zijn Facebookpagina: Facebookpagina van Bashiir

[klik voor een uitvergroting]
Sijntje op de kerstkaart.
[klik voor een uitvergroting]
De hereniging van het stel.
[klik voor een uitvergroting]
Op deze foto lijkt Bashiir wel groter dan in werkelijkheid. Donna heeft geen last van haar broekje om een ongewenste dekking te voorkomen.
We zijn al aardig opgeschoten met de kerstversieringen. Alleen de boom moet nog wat rechter. Over een paar dagen barst de drukte voor Serious Request hier in Haarlem los. Het is nu al zo dat je wanneer je je auto durft te gebruiken amper meer een kans hebt om die nog ergens te kunnen parkeren. Wij doen dus nu alles op de fiets of brommer. Nu maar hopen dat er niet een dier naar de dierenarts moet want dat bezoek kan niet zonder de auto. De mensen zijn wel heel erg enthousiast bezig met het inzamelen van geld voor Serious Request. Kinderen aan de deur om bloemen te verkopen, om de hoek organiseren buurtbewoners met sponsoren Serious Soup, Huiberts sigarenwinkel hield een veiling om zeldzame sigaren te verkopen en alle opbrengsten gaan naar het goed doel. Ik hoop maar voor iedereen die zich zo inzet dat de weergoden mee werken. Ik heb gezien dat meerdere restaurants tenten op hun terrassen hebben laten zetten. Kunnen alle bezoekers droog staan en indien nodig weer op temperatuur komen.
[klik voor een uitvergroting]
Bashiir hangt moegespeeld over de vensterbank terwijl Sijntje en Nieckje gezellig bij mij zitten.
[klik voor een uitvergroting]
Bashiir en Eesz bij de kerstboom.
Serious Soup voor het goede doel bij ons om de hoek. Tussen de lichtjes hangen allemaal - blinkend nieuwe - pannen.
[klik voor een uitvergroting]
Zo zat Nieckje onlangs op ons te wachten toen we thuiskwamen.
Donderdag 11 december

De goede nieuwtjes het eerst: - met Sijntje gaat het nog steeds meer dan uitstekend. Ze blijft in gewicht toenemen en dat voor een nierpatiŽntje. Al haar medicijnen, ca. 7 stuks, krijgt ze in capsules die ik haar in een paar seconden tijd kan geven. Wel zo aangenaam voor haar. Het geven van de vochtinfusen verloopt ook uitstekend - echt quality time voor ons beiden;

- Eesz is er nog. Af en toe draait m'n hart zich om wanneer ze moeite heeft om op de poot te blijven en soms in een puppyzit belandt. Uitgerekend de dag dat Huibert weer terugkwam uit Parijs lukte het haar meerdere malen achter elkaar niet om overeind te komen en ik zag mijn geest al dwalen. Maar gelukkig - met wat hulp redde ze het en tot mijn verbazing liep ze het laatste stuk naar huis toe als een zonnetje. Maar we beseffen wel dat ze een kind van de dag is;

- Donna is krols geworden. Ze heeft er lekker lang over gedaan. Een teken van hormonale gezondheid om niet krols te worden wanneer het dier nog niet volwassen is. Ik heb wel gehoord van kittens die met vier/vijf maanden al krols werden (en per ongeluk nog zwanger raakten ook). Onze kater Bashiir is nog een kind met zijn nog geen zes maanden maar ik neem geen risico en houdt het stel apart of onder strikt toezicht. Het is onze wens dat Donna's nestje van Jewels zoon mr. Q.T. Morrison wordt.

- Dit jaar mag Sijntje schitteren op de kerstkaart. Tenminste wanneer het lukt. Ik heb hem al wel gemaakt maar op dit site is het niet duidelijk hoe je je bestelling in het winkelwagentje kan krijgen. Dat is me nog nooit overkomen. Sijntjes kopje van een recente foto is daar in een sterretje geplaatst. Dat leek me wel toepasselijk omdat zij echt de ster van het jaar is. Zo lang en zo ernstig nierfalen hebben maar zo goed reageren op de medicatie en de vochtinfusen. Zij heeft (en wij hebben met elkaar) echt kwaliteit van leven. Dat had ik niet durven dromen. Ons verdriet om het komende gemis van een van onze dieren mag nooit het tijdig laten inslapen door de dierenarts in de weg staan.

Er waren grote zorgen om Dzjeedie. Ons zilver Abessijnse poesje dat we in november 2004 hebben moeten weggeven omdat zij en Sijntje in een duurzaam conflict waren beland en we het echt niet goed kregen. Sijntje weggeven was gezien haar gezondheid, toen al!, uitgesloten dus kon het niet anders dan om Dzjeedie, het jongere en zo mooie zilveren meisje uit Denemarken te herplaatsen. Ze had mogelijk een maagdarmontsteking en kon niets meer eten. Haar mensen zijn heel wat keren met haar naar de dierenarts geweest, dezelfde praktijk als de onze, en na twee weken zorg mocht haar herstel gevierd worden met een heuse taart met een foto van Dzjeedie erop. Dierenkliniek Bloemendaal

Ik heb vandaag een Facebookpagina voor Bashiir gemaakt: Facebookpagina van Bashiir

[klik voor een uitvergroting]
Sijntje in de keuken die bijna klaar is. Vorige week is het plafond erin gemaakt.
[klik voor een uitvergroting]
Helaas durven we met Eesz geen echte wandelingen meer te maken dus de boswandelingen zijn verleden tijd.
[klik voor een uitvergroting]
Het lijkt net alsof Dzjeedie zelf tussen de slagroom ligt. Zo blij dat het weer goed met de twaalf jaar oude dame gaat.
[klik voor een uitvergroting]
De kerstboom krijgt de nodige aandacht.
[klik voor een uitvergroting]
Dit mandje komt vast van pas wanneer Donna haar kittens heeft.
[klik voor een uitvergroting]
Nieckje en Bashiir. Onze oudste en jongste Somali.
<< vorige pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  volgende pagina >>