Klik hier om te zoek op de website

Zagato, 1 november 2008
Zagato´s ouders.
[klik voor een uitvergroting]
Euro Ch. Zucchero Gino Tesoro Turco Zucheero
[klik voor een uitvergroting]
Silfescian Quita Nea
Woensdag 16 februari 2011 (en medio maart/april vanwege de nestjes)

Een dekkater een goed leven bieden, valt niet mee. Daarom leven zoveel dekkaters een leven van al dan niet eenzame opsluiting. Ze moeten het dus stellen zonder huiselijk verkeer, gelegenheid om bij zijn mensen op schoot te komen etc. Gelukkig accepteert Zagato het dragen van de broekjes. Ook al geef ik hem doorlopend schone broekjes, ik heb er tientallen, kunnen wij spreken over ´Heb je Zagato geroken´ in plaats van ´Heb je Zagato gezien´. We moeten namelijk wel zicht houden op waar hij uithangt want als zijn broekje te vies is geworden, moet hij verschoond worden. Gelukkig is mijn ontwerp van zijn broekjes zodanig dat hij wel voor zijn ontlasting de kattenbak kan gebruiken.

Maar lang gaan we hier niet mee door. Een poesje is inmiddels van een kitten van hem bevallen en krijgt een herdekking omdat het er maar eentje was (waarschijnlijk was de suprelorin nog niet optimaal uitgewerkt), een andere poes is nog zwanger van hem en de derde, de zus van de eerste mag ook nog een nestje van hem krijgen. Andere verplichtingen gaan we niet meer aan. Het is namelijk een - ongeschreven - regel dat de dekkatereigenaar een herdekking aanbiedt wanneer het nestje mislukt of dat het maar uit een kitten bestaat. Mocht er nog iemand zijn die een dekking van Zagato wil, dan is alleen dekgeld in gedeeltes nog mogelijk: ca. de helft bij de dekking en 50 euro per kitten na de geboorte.

[klik voor een uitvergroting]
Sarah met haar eenling die heel toepasselijk Single(ton) heet. Nu gaat hij onder de naam Link door het leven.
[klik voor een uitvergroting]
Inmiddels is Rosabella ook moeder geworden; van vijf katers. Ik kan niet zeggen dat Zagato talent heeft voor eerlijke verdelingen.
[klik voor een uitvergroting]
Is hij niet geweldig stoer, het rode ( = sorrel ) katertje? Dit nestje is op 20 maart geboren.
[klik voor een uitvergroting]
Drie generaties: mama Nea in Den Haag.
[klik voor een uitvergroting]
Zoonlief Zagato, onze lieve knuffelkater bij mij.
[klik voor een uitvergroting]
Kleinzoon Link.
Dinsdag 12 april

1 April was het twee jaar geleden dat Zagato het suprelorinstaafje heeft gekregen en eerdaags (herstel; we hebben een oplossing gevonden voor de warmere dagen) willen we hem dit opnieuw geven. Het wordt straks weer warm en door het platte dak van ons huis kan het hier extra warm in huis worden. Om dit onder controle te houden moeten de deuren en ramen tegenover elkaar open kunnen staan en dit gaat lastig wanneer er een sproeiende kater in huis is. Hem doorlopend broekjes laten dragen, willen we niet en ik zou het ook wel heel erg prettig vinden wanneer er minder sop-en boenwerk in huis komt. Ik doe het met liefde en voor het goede doel (onweerstaanbare Somalikittens) maar tijdens een hittegolf is dit voor mij onverantwoord vanwege m'n hartfalen. Regeren is vooruitzien dus daarom willen we tijdig ingrijpen. Suprelorin heeft een inwerktijd van zes weken nodig dus de poezen die nog graag Zagatokittens willen hebben, moeten opschieten. We zijn erg tevreden over zijn eerste zes kittens: allemaal katertjes en we hopen dat het nog lukt er halfzusjes bij te krijgen. Helaas bestaat de mogelijkheid dat wanneer het uitwerken van zijn hormonen te langzaam gaat, dat we alsnog tot castratie overgaan en dat er dus geen herkansing op Zagatokittens meer zal bestaan. 

Suprelorin veroorzaakt nog sterker dan bij een gewone castratie, mogelijk vooral de katers, de bekende vertraagde stofwisseling en goede eetlust en op het hoogtepunt noemde ik Zagato wel een gestrande walrus wanneer hij languit op de bank lag. Ten tijde van deze fotoshoot (28-10) was hij al weer wat slanker en half november heeft hij zijn eerste poes gedekt. Mogelijk was dit nog iets te vroeg omdat er maar één kitten werd geboren maar zeker weten is onmogelijk. Zo zeldzaam zijn eenlingnestjes ook weer niet. Bij de tweede poes heb ik geen dekkingen waargenomen maar met de derde poes ging het redelijk volgens het boekje en werden er ook vijf prachtige kittens geboren. Bij hem heeft dit anticonceptiemiddel dus ongeveer 18/19 maanden hormonale rust gegeven. Bij onze poezen Shabanou en Tresca was de werking ook royaal langer dan een jaar en inmiddels hebben deze poezen na hun nestjes opnieuw dit middel. Ik ben heel benieuwd of de werkingsduur bij hen weer even lang is. Van Zagato valt er nog niets te voorspellen omdat hij bij de eerste plaatsing nog een kitten was.

[klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
Het castratenvet is duidelijk zichtbaar.
[klik voor een uitvergroting]
Zijn kittens bij Isabella, drie weken oud. Deze foto die ik dus niet gemaakt heb, maakt furore op Facebook.
16 april 2011

De mensen van Zagato´s oudste zoon hebben zo´n leuk filmpje gemaakt:

http://qik.com/video/147e73c955934718a7ee5bd87774df91

Inmiddels hebben we iets bedacht waardoor Zagato mogelijk toch wat langer 'zijn diensten kan aanbieden'.

Zagato┤s oudste zoon Single aka Link.
[klik voor een uitvergroting]
Lekker in het zonnetje, in het totaal versleten fruitmandje dat ondanks dat enorm populair blijft.
[klik voor een uitvergroting]
Het kunststof koepeltje is ook mateloos populair en zelfs onverwoestbaar. Sociaal als Zagato is, mag de kleine Georgie er ook bij. Achter het flitslicht is zijn zwarte gehaakte broekje te zien.
[klik voor een uitvergroting]
Georgie is de enige die steeds bij hem komt. Ze stoort zich kennelijk niet aan de katerlucht die best hevig zal zijn onder die koepel.
16 juni 2011

Morgen gaan we op bezoek naar de kittens van Zagato´s tweede nest: vijf knuffelkaters. We krijgen wekelijks een stapel prachtige foto's. Echt smullen.

[klik voor een uitvergroting]
Zagato op de show. Foto van Michiel Leppink.
[klik voor een uitvergroting]
Hij kan zich goed ontspannen :-)
[klik voor een uitvergroting]
Deze foto is door het raam heen genomen. Maar goed ook want toen hij me zag kwam hij meteen naar me toe.
[1]  2  3  4  volgende pagina >>
Terug naar overzicht