Klik hier om te zoek op de website

Sijntje, 18 augustus 1998
Dus op schoot kon bijv. alleen met een onderlegger onder haar. Gelukkig voor haar leek zij zich meestal niet echt ziek te voelen, haar gedrag, eetlust en uiterlijk waren redelijk normaal maar ons hele huis zat wel onder de p#$p. Geen medicijn of dieet gaf resultaat. Het vreemde was dat ze ook periodes had dat het vrij langdurig goed ging en je dus veronderstelde dat de kwaal verleden tijd was. Helaas kwam die altijd weer terug en iedere keer leek het wel ernstiger. Uiteindelijk ontdekte ik dat ze het permanent goed deed op alles wat ik voor haar klaar maakte. Van gekookte vis, rauw lamshart tot rauwe kippenvleugeltjes. Zelfs tonijn uit blik op waterbasis voor menselijke consumptie valt prima bij haar maar zodra ze een kattenbrokje of een hapje blikvoer neemt, gaat het dus mis. Daar zit dus iets in waar zij absoluut niet tegen kan.
[klik voor een uitvergroting]
Sijntje gaat vaak met ons mee op vakantie. Deze foto is uit 2014.
Onlangs moesten we met Sijntje naar de dierenarts. Deze keer lukte het me niet om haar zelf weer aan het eten te krijgen. Ze heeft een antibioticakuur gekregen omdat er ook wat slijmvorming in haar keeltje zat en dat is natuurlijk ook niet goed voor de eetlust. Daarbij twee dagen achter elkaar een onderhuids vochtinfuus en ons meisje was weer het dametje.
[klik voor een uitvergroting]
Af en toe zat ze zelfs bovenop de barbecue, had ze een nog beter overzicht.
9 februari 2015

Was dat schrikken! Niets aan de hand met het Sijnekind maar wel met mijn dierbare website. Ik kon geen toegang meer op de topics krijgen om ze te updaten. 'Linksom' ging niet meer maar 'rechtsom' nog wel. Wel een hint dat ik ooit echt eens een nieuwe website moet gaan maken. Maar nu over het belangrijkste. Het gaat echt heel goed met Sijntje. Haar eetlust is echt redelijk goed te noemen. We hebben al tijden niet meer met rosbief, gerookte makreel of allerlei liflafblikjes te hoeven goochelen en omdat ze nu ook regelmatig voldoende Isogel binnenkrijgt, heeft ze ook geen last van obstipatie. Ze blijft natuurlijk wel een diertje met ernstig nierfalen maar met de medicatie en dagelijkse infuus gaat het hartstikke goed. Ik word ook steeds handiger met de pillen. Omdat ze van sommige pillen en drankjes kan gaan speekselen, de Cisaral en Cerenia, ik weet niet meer zeker welke het zijn maar ik doe het haar niet aan door het nog een keer uit te testen, doe ik alles in capsules. Ik koop ze bij de apotheek en ze zijn helemaal niet duur. Die van onze dierenarts zijn net een maatje te klein. In deze past precies 0,5 Cisaral. Die krijgt ze iedere ochtend en avond. In de tweede capsule voor de ochtend zit een beetje, 1/8 deel cranberry poeder uit een grote capsule, 1/4 tablet Cerenia en zoveel mogelijk Ipakitine. Deze capsules maak ik per acht tegelijk vooraf klaar zodat het 's morgens vlot te geven is. Om dag krijgt ze ook 1/8ste Mirtzapine, eerder een kwart om de drie dagen. Dit bevalt beter. Deze tip kreeg ik van Mata de Haan van de voormalige cattery Sweet Sensation (en via een nestje van hun ooit zit een deel van onze dieren van vroeger achter onze nieuwe rode man Bashiir).

[klik voor een uitvergroting]
Ondanks haar nierfalen is haar vachtje nog prachtig glanzend en is zij, voor een BonsaiSijn, redelijk op gewicht.
Ook het infuusgeven gaat ons uitstekend af (derde foto hieronder). Ik begon er met angst en beven aan (ik en naalden zijn geen ideale combinatie) maar het gaat nu zo makkelijk en snel. Ik hang de infuusfles met een haak aan de lamp boven tafel, Sijntje komt op een lekker kussen te liggen, na het prikken zet ik eierwekker op drie minuten en het is eigenlijk een gezellige knuffelsessie die in voorkomende gevallen maar vijf minuten hoeft te duren. Die eierwekker gebruik ik omdat de streepjes op de infuusfles natte-vinger-werk is. Dan doe ik liever die paar minuten met een flinke hoge druppeling, bijna een straaltje, met daarnaast het in de gaten houden van de waterbult dit ontstaat. Mijn dierenarts zei dat zij ook de cc's niet meten; als de vochtbult een aardig 'handje' is dan is het genoeg.
[klik voor een uitvergroting]
Sijntje weet haar gezelligheid en comfort wel te vinden.
[klik voor een uitvergroting]
Hier samen met Jewel bij mij op schoot.
[klik voor een uitvergroting]
Als het maar gezellig is. Dit is niet alleen haar motto maar ook dat van Jack.
Zondag 31 mei 2015

De dag waarvan we zoveel jaren al wisten dat die eens zou komen, brak de 16e heel onverwacht aan. De avond ervoor viel me op dat er geen plas in haar kattenbak was en dat ze zo zwaar aanvoelde. De volgende ochtend was duidelijk dat dat gewicht veroorzaakt werd door het vasthouden van vocht. Ik heb haar alleen de medicatie gegeven waardoor ze zich zo prettig mogelijk kon voelen en geen vochtinfuus. Daar had ik goed aan gedaan want de dierenarts zei dat Sijntje door het vocht vasthouden vocht in haar longen had. Dat heb ik ooit ook gehad en dan kan je het knap benauwd hebben. Het was overduidelijk dat we niet mochten wachten tot de maandag om haar door onze eigen dierenarts thuis te laten inslapen maar met weekend waarnemers hebben we wisselende ervaringen, van heel goed tot heel slecht. In eerste instantie hadden we om drie uur een afspraak bij de dierenkliniek aan de Zandvoortse laan in Heemstede omdat Huibert niet eerder thuis kon zijn. Gelukkig attendeerde de assistentie daar mij op de dierenkliniek in Santpoort-Noord waarvan wij de mensen via dierenkliniek Bloemendaal goed kennen. Het bleek echt noodzakelijk in Sijntjes belang om zo snel mogelijk in te grijpen dus ik heb niet op Huibert gewacht en heb ik Sijntje daar laten inslapen. Ze is heel rustig weggegleden en ik ben Lenny en Lisette erg dankbaar voor alle morele steun. Thuis hebben we Sijntje in haar geliefde en afsluitbare felarium opgebaard zodat de anderen daar onder toezicht afscheid konden nemen. De maandag erna hebben we haar samen naar het crematorium gebracht en haar as is uitgestrooid op de veldjes waar de as van onze andere overleden huisdieren ook is uitgestrooid.

In haar blog, Sijntjes blog, heb ik nog meer over haar laatste tijd geschreven en op mijn Facebookpagina ben ik begonnen om al haar foto's in een fotomapje te zetten. We zijn onder de indruk van alle lieve reacties die we mochten ontvangen. Sijntje was bij velen gekend en geliefd.

[klik voor een uitvergroting]
Deze foto is van tien dagen voor haar overlijden.
[klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
Sijntje en Nieckje bij Yvonne.
<< vorige pagina  1  [2] 
Terug naar overzicht