Klik hier om te zoek op de website

Zagato, 1 november 2008
De kittens van Zagato en Burberry in cattery van het Gildenhuys. Zij zijn begin augustus geboren.
[klik voor een uitvergroting]
Jammer dat de oogjes zo op de flits reageerden. Dit heb je altijd bij sorreltjes. Daarom ben ik zo blij met mijn opzetflitser.
[klik voor een uitvergroting]
Zo klein en al zo stoer. Misschien is dit Florio wel; inmiddels vader van verschillende nestjes.
[klik voor een uitvergroting]
Zo leieiehieief.
Vrijdag 9 september 2011

Het suprelorinstaafje bij Zagato krijgt steeds meer effect. Hij sproeit al zoveel minder dat het schoonhouden van de kattenkamer ook veel minder werk is. Hem zonder broek laten lopen, durf ik nog niet al zou een spriets verkeerd een minder groot drama zijn want de ergste stank is nu, na ruim drie weken, van zijn urine af. We kunnen dus niet meer zeggen ´Heb je Zagato geroken?' wanneer we hem zoeken. Nu moeten we hem dus echt zoeken en daar hadden we laatst wel een stunt mee: hij was onvindbaar. Geheel tegen zijn gewoonte in was hij bij het snuffelen in een kast in slaap gevallen. Dit komt vast niet alleen door de veranderingen in zijn hormonale gesteldheid maar ook door het voer dat ik voor hem, vanwege de te verwachten onrust door de plaatsing van het Suprelorinstaafje. Het voer heet Calm en of het werkt. Het lijkt wel een slaapmiddel!

Gisteren is een van de laatste nestjes van Zagato geboren. Dit nestje is van Whisper in cattery van het Gildenhuys en deze kittens zijn de eersten die laten zien dat Zagato echt de verdunningsfactor heeft. En nog een leuk wapenfeit - Zagato's nestje bij Marina van cattery Nanu-Emuishere in België heeft de prijs voor het snoezigste nestje gewonnen: http://www.kattensite.be/forum/ks-verkiezingen/33652-winnaar-snoezigste-nestje-2011-a.html van cattery http://www.nanu-emuishere.be/

[klik voor een uitvergroting]
Het snoezigste nestje in BelgiŰ.
[klik voor een uitvergroting]
Dochter Kira.
28 september 2011

Op de show in Schiedam heeft Zagato zijn tweede CAC behaald én zelfs een nominering voor Best-in-Show. Het zou wel zo leuk zijn wanneer hij als trotse vader van zijn prachtige kinderen de titel Kampioen voor zijn naam mag zeggen. Op showgebied zat het hier wel aardig mee. Zijn overgrootmoeder werd op de leeftijd van bijna tien jaar twee keer achter elkaar Best-in-Show en draagt nu de titel Supreme Premior. En afgelopen zondag kwam voor het eerst een kitten van Zagato op de show; dat was echt 'kwam, zag en overwon' want de kleine Lorenzo Amici di Lugino werd Best-in-Show.

Ondertussen worden de kittens van Burberry en Whisper in cattery van het Gildenhuis steeds leuker en leuker en de buikjes van de sorrel zusjes Sarah en Sophia dikker en dikker. Nog heel even en dan worden de laatste kittens van Zagato geboren. Misschien wordt dan de sorrel kater geboren die voor ons bestemd is; weer een rode man over de vloer... Spannend!

[klik voor een uitvergroting]
De hoogzwangere Sarah en Sophie, ┤de rode prinsesjes┤ van De twee rode prinsesjes van Dick en Edith op de Woerd Edith Op de Woerd
Dit filmpje is van de spelende Zagato op een kattenshow. Het duurt maar 31 seconden- Hij vond al die aandacht wel prettig en gaf dus echt een show weg. Inmiddels mag hij de titel Kampioen voor zijn naam zetten.

Veel plezier!

Zagato op de show in Uitgeest

[klik voor een uitvergroting]
Whisper en Burberry met hun kittens van Zagato. De kittens van Whisper zijn hier nog heel klein. Inmiddels zijn ze bekende Nederlander geworden. Moeder en kittens kwamen op tv: http://www.rtl.nl/xl/#/u/ace3ef61-213c-4b34-8aad-5f852cc884e3/
[klik voor een uitvergroting]
Bij de kittens van Whisper is voor het eerst zichtbaar geworden dat Zagato de verdunningsfactor draagt.
[klik voor een uitvergroting]
De mooie Lorenzo die het zo goed op de show deed. De laatste Zagatokittens: http://www.silfescian-cats.nl/index.php?mod=1&cat=8513&parent_cat=3
Woensdag 25 januari 2012

Vandaag is het drie weken geleden dat we Zagato naar zijn nieuwe mensen hebben gebracht. Dat was een trieste gang maar het meeste verdriet hebben we al gehad toen ons na maanden en maanden proberen om de relatie tussen hem en twee castraatpoezen weer normaal te krijgen, duidelijk werd dat dit niet ging lukken. De relatie met Nieckje en Orchid was misgegaan toen hij midden in zijn hormonale 'prime time' zat maar we hadden de hoop dat we hun relatie wel weer normaal konden krijgen nadat de hormonen bij Zagato eenmaal weer zouden zijn uitgeschakeld. Helaas, iedere truc faalde en deze twee poezen leden echt onder de situatie. Zagato is gelukkig nooit de moeilijkste geweest en wanneer hij naar de bovenetage moest, was hij op zijn manier ook zielstevreden. De meiden zijn ook echte bedklevers dus dit heeft ook gemaakt dat we dit zo lang hebben weten vol te houden. De wetenschap voor de meiden dat er ergens in huis een 'monster' was die het op ze voorzien had, was het grootste probleem.
Maar goed, wij vinden dat katten niet achter deuren horen te zitten anders dan voor een korte tijd, voor het heilige moeten om bijv. een ongewenste dekking te voorkomen. Deze haiku is niet voor niets gemaakt. De auteur moet een groot kattenkenner zijn.

'Wil naar buiten toe.
O nee! Help! Ik ben buiten!
Laat me weer binnen!'

Gisteren togen we weer naar Zagato's nieuwe mensen. Dit keer om met eigen ogen te zien hoe gelukkig hij daar is. Rudolphine, zijn fokster, was ook gekomen. We willen altijd weten waar onze dieren zijn en dat hun mensen weten dat wij altijd betrokken willen blijven bij hun wel en wee.
Het was allemaal erg gezellig, Zagato heeft zich overtroffen met knuffelen en spinnen en wij mensen hebben nog ideetjes uitgewisseld over de meest gezonde voeding voor onze dieren. Voeding, bijna alles rauw, is de basis maar met een slecht gebit verliest een dier uiteindelijk toch zijn gezondheid en daarvoor is de Bomann uitgevonden. Met deze spotgoedkope droger kan je allerlei soorten vlees, mij bevalt de kipfilet en runderlever het best, drogen (10 uur!) waardoor je de katten een uitmuntende voedzame maar vooral tandreinigende snack (minstens één keer per 24 uur) kunt geven. Rudolphine had Zagato en zijn nestgenoten al de meest perfecte opvoeding op eetgebied gegeven en Zagato lust dus werkelijk alles. Lekker knagen op een reep gedroogd kippenvlees of een reep rauwe lamshart doet hij graag. Al pratende kwam het ene goede idee na het andere over tafel. Zoals de nieuwe merken op KVV-gebied (zoals Carnibest) en suggesties wat je allemaal met dat vlees kunt doen. Soms moet je dieren activeren om wat meer te bewegen om te voorkomen dat ze te zwaar worden en eenmaal te zware dieren verliezen hun plezier in sport en spel. Van een wat grovere soort KVV, Darf, kan je balletjes maken en eenmaal gedroogd heb je leuke knabbels waarmee je je katten kunt activeren om er achteraan te rennen. Niet alleen als voorafje of tussendoortje maar ook in plaats van is een optie. Mens en dier honger laten lijden om af te vallen is niet alleen wreed maar ook volkomen zinloos. Wanneer er weer wat gewoner wordt geleefd wordt men nog zwaarder dan eerst. Beweging is de basis voor de gezondheid en pas dan komt pas als wat, hoeveel en wanneer men eet (maag moet niet echt leeg raken). Het rundergehakt was in de aanbieding en ik ga zo allemaal flink formaat soepballetjes maken en drogen. Nu maar hopen dat ze niet uit elkaar vallen, maar als je het niet probeert, weet je het ook niet.

 

[klik voor een uitvergroting]
Dit was de eerste gelukte foto van Zagato met het zoontje van bijna twee jaar van zijn nieuwe mensen. Somali┤s en kinderen. Ook al zijn ze ze niet gewend, met een beetje begeleiding, succes verzekerd!
[klik voor een uitvergroting]
Zagato en de onlangs als enige overgebleven andere kater moesten wel met elkaar leren omgaan. In het begin waren ze goed bang voor elkaar maar gezelligheidsminnende dieren als ze beiden zijn, belandden ze wel samen bij het vrouwtje op de bank.
[klik voor een uitvergroting]
Van deze serie zijn er nog meer en ik zag nog een leukere. Zodra ik die heb, zet ik hem hier. Zagato draait hier zo raar met zijn oren
Zagato's nieuwe vrouwtje heeft gewerkt als paraveterinair en zij heeft alles onder controle. Zagato heeft nu overgewicht omdat hij nog aan de suprelorin is. Daar werd hij eerder ook zo zwaar van maar wanneer dit gaat uitwerken, zie je dat aan zijn weer normaliserende eetlust (en veranderende vacht). Als hij dan weer op een goed gewicht is, is het tijd voor zijn echte castratie. We hadden Zagato in augustus die suprelorin laten geven om de mogelijkheid om hem nog een enkel nestje te kunnen laten maken. Maar hij heeft genoeg nakomelingen, ze zijn allemaal geweldig en met een aantal van hen zijn serieuze fokplannen. En daar gaat het om, dat zijn genen in omloop komen en blijven.
En zijn gisteren nog heel wat foto's van hem gemaakt dus de besten gaan hier beslist hun weg naar deze pagina's vinden.

Een van Zagato´s zoontjes. We hopen dat Lorenzo later ook voor nakomelingen mag gaan zorgen. Hij heeft er de looks wel al voor. In cattery Bahir Dar groeit een dochtertje van hem op en ook van Florio, een andere zoon van hem, hopen we dat hij ooit voor nageslacht mag zorgen. Ook van de later geboren nestjes zijn er serieuze plannen om met zijn dochtertjes te fokken en showen. T.z.t. plaats ik die foto´s ook in dit topic van dan de (a.s.) opa Zagato. 

 

12 februari 2012

De beloofde foto´s van ons bezoekje een paar weken geleden bij Zagato.

[klik voor een uitvergroting]
De allerlaatste kittens van Zagato. Dit zevental heeft onze catterynaam gekregen en daarom ook een eigen nesttopic; de Bodegraafse prinsesjes.
[klik voor een uitvergroting]
Zijn mooie zoon Lorenzo. Hij poseert zo te zien in dezelfde boom waarin zijn grootvader dat ooit ook deed.
[klik voor een uitvergroting]
De prijs was hoog, wij zullen hem vreselijk missen maar Zagato is gelukkig en zonder zijn inzet was de wereld een aantal prachtige en super charmante Somalikatten armer geweest.
[klik voor een uitvergroting]
Zagato maakt ook een collega ex-dekkater gelukkig. Zoveel geluk maakt wel dat wij er nu vrede mee hebben.
[klik voor een uitvergroting]
Zagato, ons verrukkelijke knuffelbeertje, bij Rudolphine bij wie hij drie jaar geleden geboren was.
<< vorige pagina  1  2  [3]  4  volgende pagina >>
Terug naar overzicht