Klik hier om te zoek op de website

Orchid, 14 mei 2006

Silfescian Onça Orchid

Somali wildkleur

Geboren op 14 mei 2006

Vader: Ch. Mowgli "Bailey" van Golconda, Somali wildkleur

Moeder: G.I.C Unique van Bois le Duc, Nieckje, Somali wildkleur

Stamboom: Orchid in de database E.R.o.S.

Roep- en bijnamen: Mrs. Mew was haar eerste naam omdat ze de meeste vocale kunsten als minikatje vertoonde bij het oppakken. Deze naam bleek bijzonder passend en het is een genoegen om haar te horen koeren. Zelfs krols blijven haar vocale capaciteiten aangenaam voor het gehoor. Inmiddels noemen we haar bij haar echte naam Orchid. Hoe haar stamboomnaam uitgesproken gaat worden, behoeft ook een toelichting. De Onça is een Mexicaanse pantersoort en de ç kan als een tsj worden uitgesproken. We noemen haar naast Orchid ook Orry Kiddy en Orrikie.

Specialiteiten: ze heeft altijd een goed humeur, is altijd enthousiast. Echt een bijzonder vrolijk katje. De komst van Maverick toen zij ongeveer zeven maanden oud was, was perfect getimed. Orchid was nogal wild in haar spel en de lieve Tresca kreunde alleen maar wanneer zij te ruw was. Maverick en Orchid hebben elkaar keurig gecorrigeerd. Een andere specialiteit van haar is sprintjes trekken door huis en tuin, samen met haar grote vriendin/nanny Tresca en mallotig vriendje Maverick. Eenmaal volwassen was ze op haar beurt een zorgzame nanny voor Shabanou en daarna heeft ze ons laten genieten van haar als moederpoes. Kittens kunnen zich geen betere en leukere moeder wensen. Haar charmante communicatie koerriedeltjes voor haar kroost en de reacties erop door haar kittens zijn niet alleen een genot voor het oor maar ook ontroerend om te mogen observeren.

 

 

[klik voor een uitvergroting]
Familieportret van vader Bailey, moeder Nieckje en de kinderen.
[klik voor een uitvergroting]
Orchid als mrs. Mew. Deze fotobewerkingen zijn gemaakt door Jiska, de eigenaar van Bailey.
[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
Zondag 23 juli

Vandaag is ze tien weken oud geworden. In tegenstelling tot haar nestgenootjes presteerde ze het om nooit te spinnen bij me. Gelukkig haalt ze met ingang van vandaag haar schade in door het nu heel vaak en heel duidelijk te doen. Misschien stak ze teveel energie in het groeien want ze is met 1200 gram echt flink aan de maat voor een Somalipoesje van haar leeftijd.

Alles over haar en haar nestgenootjes staat in het topic Nieckje en Bailey 2006 en in het zwangerschapshoekje op Kattenpraat.nl

[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
Orchid staat helemaal links.
Hier is ze tien en een halve week oud.
Zondag 20 augustus

Inmiddels zijn haar nestgenootjes uitgevlogen. Die beginnen hun weg te vinden bij hun nieuwe mensen en met de andere katten te spelen. Voor Orchid is er weinig veranderd. Het is alleen wat rustiger, ze heeft haar moeder Nieckje én haar nanny Tresca nu helemaal voor zich alleen. Van de week heeft Huibert het kleine kattenrennetje boven vernieuwd en de inwijding leek net op een verjaardagscadeautje voor Sijntje die die dag acht jaar werd. Sijntje wreef de plankjes met haar mondhoeken in als een katachtige manier van cadeautje uitpakken. Orchid vond dit gedrag reuze interessant.

[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
Dinsdag 19 december

Orchid heeft dolle pret met Maverick. Nu zijn ze nog kittens die overal dolle pret mee hebben maar volgend jaar mogen ze uitzoeken of ze samen kleine Ormeefjes kunnen maken. Voor nu hebben ze al spelende voor een aardige kerstkaart gezorgd.

December 2016

Ik heb grote problemen met deze website. Ik dacht altijd dat alles op het internet voor altijd was. Dus niet. Het schijnt al heel bijzonder te zijn dat ik überhaupt deze website nog kan bijhouden. Het probleem nu is dat ieder stukje dat ik langer dan tien jaar geleden heb gemaakt verdwijnt. Ik kan ze gelukkig nog wel zien en met wat kopieerwerk kan ik ze terugplaatsen. Momenteel is Orchid ons oudste Somalietje omdat haar moeder Nieckje en tante Tresca dit jaar zijn overleden. We hopen zo dat Orchid in gezondheid stokoud mag worden. Ze werd vrij laat voor het eerst krols, heeft niet vaak met de hormonale schommelingen die veroorzaakt worden door krolsheden en zwangerschappen te maken gehad en ze is vrij jong gecastreerd. We kunnen alleen hopen dat dit voor haar werkt. Haar tante Tresca hebben we om deze reden steeds suprelorin laten geven maar zij is evengoed, net als Nieckje aan een uitgezaaide mamatumor overleden. Toen Orchid onlangs een raar wondje onder haar neusje had, schoten we in de stress - ons lieve meisje zal toch niet iets engs aan het krijgen zijn? Gelukkig bleek het loos alarm en is het inmiddels zo goed als genezen.

Het is best leuk om zo'n oud topic eens door te lezen: Orchid heeft nog precies dezelfde gewoontes. Zodra ze maar even denkt dat Huibert gaat zitten, staat ze klaar om haar plekje op te eisen. Alleen in de weken nadat Nieckje en Tresca wareb overleden en ik er erg veel verdriet van had, zat ze trouw bij mij op schoot. Troosten is sowieso haar ding. Zodra er hier een hondje geknipt moet worden, staat zij erbij om het 'slachtoffer' te troosten. Pici vond het gekam en geknip altijd verschrikkelijk en was niet altijd even betrouwbaar in die situatie. Ze probeerde zelfs naar mij uit te halen maar Orchid straalde vertrouwen uit en het liep altijd goed af. Haar moeder Nieckje was ook opvallend goed met de honden. Eesz en Pici zijn op hoge leeftijd overleden. Tijdens het inslapen van Eeszje was het weer opvallend hoeveel empathie/telepathie Orchid heeft. Toen de dierenarts zei dat ze met de procedure zou starten, kwam Orchid opeens aanwandelen, ging naast Eesz zitten en bleef daar tot Eesz haar laatste adem uitblies.

De klimboom is trouwens een groot succes. We hebben nog nooit zo'n stevige en makkelijk schoon te houden klimboom gehad. De bekleding is van microvezel en de haren veeg je er zo af. Hij komt bij http://www.katzen-deko.com/nl/ vandaag en de mensen van dit bedrijf hebben me geholpen om hem naar onze wensen samen te stellen.

[klik voor een uitvergroting]
De bordenwarmer is ook iets waar Orchid scherp op is. Ze is niet de enige die ontdekt heeft dat dit lekker warm is. Het wondje bij haar neus is duidelijk zichtbaar.
[klik voor een uitvergroting]
Als oudste dame hier vindt ze vast dat het bovenste mandje voor haar is.
[1]  2  volgende pagina >>
Terug naar overzicht