Klik hier om te zoek op de website

Elvira, 29 maart 1989 - 5 september 2006
[klik voor een uitvergroting]
Foto: Wick Natzeil
Internationaal Premior & Europees Kampioen

SILFESCIAN SYLVI'S SENSATION

Somalipoes zwartzilver

Geboren op 29 maart 1989

Vader: Arkens Sunny Rosebud, Abessijn variant sorrelzilver

Moeder: Ch. Aurora van Djibouti, Somali zwartzilver

Stamboom: Elvira in E.R.o.S

Roep- en bijnamen: Elvira, El, Elly, EllyElly, El Lellebel, Elleke, SuperEl.

Specialiteiten: Uitstekend eetlust, kan op een aanbiddelijke lieve manier om eten vragen, staat 's morgens met haar voorpootjes op de trommel met brokjes en kijkt me dan onweerstaanbaar verwachtingsvol aan. In je armen zal ze zich altijd tegen je aandrukken, lekker in je wegkruipen.

[klik voor een uitvergroting]
Vader Orfeo. Arkens Sunny Rosebud. Hij is veertien jaar geworden.
[klik voor een uitvergroting]
Mama Silvie als kitten. Helaas is zij net geen twaalf jaar oud geworden.
[klik voor een uitvergroting]
Vader Orfeo. Arkens Sunny Rosebud. Hij is veertien jaar geworden.
Dat wij zo'n verrukkelijke, charmante, prachtige poes als Elvira mogen hebben, is een groot voorrecht. Hoe zij in ons leven gekomen is, was ook een grote verrassing. Ooit hadden wij een hele lieve zwartzilveren knuffelbeer. Onze Dear Sigismund. Hij was voor een kortere periode onze dekkater en daarna onze castraatknuffel. Pas na castratie werd duidelijk dat hij niet zo maar een zilver Abessijn was, maar een variant. Hij kon samen met een Somalipoes, Somali's maken. Maar helaas, hij was gecastreerd en het langharige dochtertje, Amarilla, was niet te koop. Wij zochten verder en kregen Aurora van Djibouti, roepnaam Silvie, als huisgenootje. Een schitterend poesje dat later ook verschillende keren een nestje kittens heeft grootgebracht. Op een dag raakten we in gesprek met Joël Attkiss, kattenvriend en keurmeester. Van het een kwam het ander en we ontdekten dat een van zijn huisgenoten de broer van onze Sigismund was (wij hadden er geen idee van dat hij ook in Nederland woonde want Sigismund kwam uit Noorwegen) en om ons geluk compleet te maken bleek dat Rosebud, roepnaam Orfeo, nog niet gecastreerd was én een nestje bij onze Silvie mocht maken.

Silvie kreeg een prachtig nest, twee zwartzilveren Somalipoesjes, Elvira en haar zus Fulvia, een stoere wildkleur knaap Stratos en een schattig Abessijn-variantje Kiya. Elvira was nog niet droog na de bevalling of ik zag al dat zij wel eens heel bijzonder kon worden en dat leverde haar de stamboomnaam Sylvi's Sensation op. Haar mooie zus Fulvia had een contrastrijkere ticking en ik heb lang lopen dubben waar ik voor moest kiezen. Gelukkig stond het ideale huis voor Fulvia en broerlief Stratos al klaar en wilden haar nieuwe mensen haar ook een keer een nestje laten grootbrengen waardoor de keus makkelijker werd.

Sigismund was dan wel niet de biologische vader van Elvira maar het voelde altijd wel zo. Zoveel kenmerkende dingetjes in haar gedrag herkenden we van hem. Vooral het alvast dankbaar op een spinnen zetten in de verwachting dat het lekkere eten zo dadelijk wel geserveerd zal worden. Een andere eigenschap bleek Elvira ook met hem gemeenschappelijk te hebben - het niet echt dapper zijn en dat ontdekten we toen ze volwassen was geworden en nerveus gedrag op shows had. Dat was wel heel erg jammer. Heb je een prachtige kat, echt een opvallende schoonheid, vindt ze showen niet leuk. We hebben haar niet geforceerd en thuis gelaten tot er zich een bepaalde gelegenheid voordeed waarvan we dachten dat we het toch weer eens moesten proberen. En dat ging niet eens zo slecht en met een erg lage frequentie probeerden we het vaker met als resultaat dat ze er helemaal overheen is gegroeid. We hebben wel meerdere malen moeten praten als Brugman om een keurmeester uit te leggen waarom we niet wilden dat ze genomineerd werd voor Best-in-Show omdat we dit voor haar toen nog veel te zwaar vonden, maar sinds de keurmeesters op de shows naar de kat op de tafel toekomen in plaats van dat de kat steeds opniuew naar de keurmeester wordt gebracht is dit ook zoveel prettiger voor de dieren geworden. Uiteindelijk hebben al die goede beoordelingen op de tentoonstellingen haar heel wat Best-in-Showtjes en een wel heel indrukwekkende titel bezorgd: Internationaal Premior en Europees Kampioen. Zelfs op haar oude dag heeft ze zich nog laten bewonderen. Felikat organiseert, het lijkt wel speciaal voor ons, eenmaal per jaar een show in Haarlem en die reistijd, vijf minuten, is prima te doen voor een Diva op leeftijd. Ze heeft die keren heel wat bewondering geoogst variërend van 'De Koningin van de Show' tot in januari 2006 op zestienjarige leeftijd zelfs een heuse BIS-veteraantitel.

Haar eetlust is altijd buitengewoon. Hier zit ze mooi te zijn of te wachten op een lekker hapje in de hondenbak.
Katermoeder Foxy met Elvira als kitten.
[klik voor een uitvergroting]
Van een schoonheidskoningin wordt wordt wel wat verwacht. Het gaat niet alleen om het mooie gezichtje!
Terug naar overzicht