Klik hier om te zoek op de website

Het nestje van Nea en Zucchero
Zondag 1 februari

Onze eerste twee jongetjes zijn gevlogen. Gisterochtend hebben we ze afgeleverd op hun nieuwe adres, waar ze al meteen de vitrage en de leren banken in de peiling hadden.  Ze liepen geheel en al onbevangen rond, zoals ik ook verwacht en gehoopt had. Nieuwe horizonten verkennen hoort er nu eenmaal bij op deze leeftijd. Ze hebben een heerlijke ruimte tot hun beschikking en zullen fijn over houten vloeren kunnen zeilen, zoals ze hier al gewend waren. Hun blikopener heeft een prachtige klimton met slaapcompartimenten voor ze gemaakt, om jaloers van te worden. Die vonden ze dan ook prachtig en ze klommen er als volleerde boomklevertjes in. Helaas was ik vergeten mijn fototoestel mee te nemen, zodat ik jullie er geen beelden van kan laten zien. Maar ik heb ze met een gerust hart achtergelaten. Die zitten daar best. Het is fijn dat ze in dezelfde stad blijven, dan kan ik ze nog eens op gaan zoeken.
 
Gisteren was dus de laatste dag met het voltallige stelletje slopers. Ik ben bij ze blijven slapen en heb lekker de hele dag met ze gespeeld. En natuurlijk nog veel foto's gemaakt. Ze waren me erg goedgunstig gezind wat dat betreft.

 

[klik voor een uitvergroting]
Zippo
[klik voor een uitvergroting]
Zappa
Hier de individuele portretten.

 

[klik voor een uitvergroting]
Zagato
[klik voor een uitvergroting]
Zoot
Het staatsieportret van vorige week had moeite genoeg gekost, dus was ik dan ook erg verbaasd toen ze eergisteren plotseling zonder aandringen dicht bij elkaar kropen en zich lieten fotograferen. Weliswaar zonder speciaal achtergrondje, want ik was er helemaal niet op voorbereid, maar toch.
Alsof ze wist wat er zou gebeuren was Nea de laatste dag erg toeschietelijk met de openingstijden van de bar.

Ze lijkt er totaal geen problemen mee te hebben dat de helft van haar kroost is verdwenen. Ze komt nu weer vaker bij mensen buurten en lijkt tevreden te zijn dat ze weer iets van haar oude leven terug heeft. Kijken of dat volgende week nog zo is als de laatste twee vertrekken.

[klik voor een uitvergroting]
Allemaal nog even bij mama sabbelen
[klik voor een uitvergroting]
Zappa met Nea in de avondzon
Maandag 26 januari

Eindelijk gelukt, een echte staatsiefoto! V.l.n.r. Zappa, Zagato, Zoot en Zippo.

Zondag 25 januari

 

Donderdag hebben de jongens hun enting gekregen en daar waren ze al heel weinig van onder de indruk. Ze passen nu nog maar net samen in een transportmand, maar ze zakken er wel bijna doorheen met zijn viertjes. Ik heb me een hernia gesleept. Vanochtend stonden ze ook weer te schrokken alsof ze nooit wat krijgen. De carnibest is niet aan te slepen, en het kattebakgrit ook niet trouwens. Daar schijnt een verband tussen te bestaan. Ze halen inmiddels ook al het kattenkwaad uit dat je maar kunt bedenken. Ze springen op aanrechten, hangen in de planten, trekken alles uit de kast en gaan het dan verbouwen, kortom, ze zijn een handvol.

 

 

[klik voor een uitvergroting]
Zippo
Zoot
Zoot heeft de geneugten van stromend water ontdekt.
[1]  2  3  4  5  6  volgende pagina >>
Terug naar overzicht