Klik hier om te zoek op de website

De nestjes van Nieckje en Orchid (Unagh en Wulfric) 2008
18 juli 2012
[klik voor een uitvergroting]
Wulfric is een zoon van Orchid en Maverick en dus kleinzoon van Nieckje. Hij woont bij Gert en Karen.
[klik voor een uitvergroting]
De rode kater Clancy, zoon van Anches en Jack, is zijn maatje maar waar Wulfric het leukst omgaat met de hond, gaat Clancy het best om met de Somalipoes op leeftijd, Freya.
30 maart 2011

Nieckje is al een hele tijd met pensioen met het krijgen van nakomelingen maar ze gaat nog wel mee naar de shows. Ze is daar bijzonder succesvol. We schrijven haar niet meer als veteraanpoes want dat bleek heel frusterend voor de andere ingeschreven veteranen. Iedere keer won Nieckje de Best-in-Show waarom we na de zoveelste keer op rij besloten haar alleen nog maar in de gewone klasses te showen. De eerste keer dat we weer op een show waren, bleek dat niemand een veteraan had ingeschreven. Heel begrijpelijk want wanneer een keurmeester twijfelde over zijn keuze presteerde zij het meer dan eens om op het crusiale moment de keurmeester een kopje te geven. Na haar castratie showen we haar in de castratenklasses waar ze bijna iedere keer van de keurmeesters een nominering voor de Best-in-Shows krijgt. Ze is nu bezig met de certificaten voor de Supremetitel. De foto bij dit stukje is in oktober vorig jaar gemaakt door Imre van Eijl toen Nieckje bijna 9 jaar oud was. Dat geeft niemand deze prachtige poes. Ze heeft via haar kleindochter Unagh en kleindochter Tresca achterkleinkinderen en van achter,-achterkleinzoon Zagato i.t.t. Lizzy en Nea wel die bij ons woont, nakomelingen in de zesde generatie. We hopen zo dat we nog heel veel jaren van haar mogen genieten.

Met Orchid, de moederpoes van het andere nestje, gaat het ook prima. Vanwege de zorgen en verdriet rondom de kleine Youni hadden we besloten geen enkel risico op een herhaling te nemen en hebben we Orchid al na dit nestje laten helpen. Showen is niets voor haar maar poseren gaat haar ook goed af.

[klik voor een uitvergroting]
Nieckje. Foto van oktober 2010.
[klik voor een uitvergroting]
Orry (Orchid). Deze foto is net een week oud.
30 maart 2011

Momenteel genieten wij van een prachtig nestje van Nieckjes zoon Tamaran. Het hele verhaal met zelfs professionele foto´s staat in het topic van Shabanou en Tamaran op herhaling. Deze kittens zijn het vijfde nestje van Tamaran. Zijn eerste was ook bij Shabanou, zijn vierde was onlangs in cattery Gebrook. Deze kittens zijn onlangs uitgevlogen: http://www.catterygebrook.nl/pag5.htm

Zoals moeder Nieckje en Tamaran de overeenkomst hebben dan ze zich moeiteloos ergens in laten rijden, die karretjes hieronder, zo ontdekte Sylvia, het vrouwtje van Tamaran, een andere overeenkomst tussen vader en zoon: ze houden beiden soms hun pootje tegen hun hart.

Tamaran is niet alleen bijzonder sociaal en emotioneel intelligent, hij is ook andere gebieden opvallend slim. Maar dit pakt niet helemaal ideaal uit: hij is namelijk een genie in het openen van deuren en zijn vrouwtje heeft haar handen vol om zijn veiligheid te waarborgen. Dit heeft hij ook niet van een vreemde. Zijn moeder Nieckje heeft het Huibert knap lastig gemaakt met het catproof maken van onze tuin. Meer dan eens bleek ze aan de wandel en wij zagen maar nooit hoe ze dat deed. Gelukkig klauterde ze er niet uit omdat ze per se weg wilde maar gewoon uit nieuwsgierigheid en ze is nooit echt weggeweest. Eén keer NieckNieck roepen en we konden haar zo van de afzetting afpakken. En dat heeft Tamaran gelukkig ook weer van zijn moeder: hij luistert perfect en komt altijd meteen terug.

 

[klik voor een uitvergroting]
Tamaran heeft bijna de deur alweer open.
[klik voor een uitvergroting]
Tamaran met zijn pootje tegen zijn hart.
[klik voor een uitvergroting]
Zoontje Tibet in dezelfde houding.
Zo moeder, zo zoon ;-)

[klik voor een uitvergroting]
Nieckje in de kar waarmee ons jongste hondje in oefent voor achter de fiets.
[klik voor een uitvergroting]
Tamaran zoals hij met zijn vrouwtje wel meegaat op bezoek in het verpleegtehuis waar zijn baasje woont.
Terug naar overzicht