Klik hier om te zoek op de website

Shabanou, 30 april 2007

Groot Internationaal Kampioen

SILFESCIAN SHABANOU RAIZA

Somali zwartzilver

Geboren op 30 april 2007

Vader: Van Doekosjka's Gothic Star (Blowie); Somali zwartzilver

Moeder: Silfescian Kadima Kirana (Ana); Abessijn zwartzilver variant

Stamboom

Roep- en bijnamen: Omdat Shabanou op koninginnedag is geboren en ook nog eens aan de Koninginnegracht wilde ik haar iets koninklijks als naam geven. Daarom heet ze Shabanou want dat is de aanspreektitel van de echtgenote van een sjah. Raiza staat voor rustgevend, aangenaam, inspirerend en zeer afwisselend. Van dat eerste was de eerste dagen dat zij hier woonde weinig sprake - ze bleek het dekbed aantrekkelijker te vinden voor bepaalde zaken dan de kattenbakken. Shabanou is een vrij lange naam en we waren van plan om haar met de afgekorting te gaan noemen maar in de praktijk is het bijna altijd Shabanou maar dit wordt wel eens afgewisseld met ShabShab en het stoere Shabbert.
Als kitten had ze al zo'n schattig piepmieuwtje en dat heeft ze als volwassen poes behouden. Zodra je haar tegenkomt, begroet ze je met het piepje dat in dit filmpje van Shabanou op een kattenshow te horen is. Er zit ook een stukje met een interviewtje met Huibert in: Filmpje van een kattenshow met Shabanou als 'inleidster en afsluitster'

[klik voor een uitvergroting]
Schattige maniertjes.
Statig poseren.
Vrijdag 21 september 2012

Meer dan een jaar hier geen updates van onze mooie meid. Ondertussen heeft ze echt niet stilgezeten. Ze heeft een nestje grootgebracht, is inmiddels meervoudig grootmoeder, heeft de titel Internationaal Kampioen behaald en is al halverwege de volgende titel, die van Groot Internationaal Kampioen. Afgelopen zondag heeft zij weer een certificaat hiervoor behaald en omdat er ook een paar op de shows in het buitenland gewonnen moeten worden, gaan we volgende week met haar naar België. Normaal gaan we om de twee maanden naar een show maar deze buitenlandse show komt nu eenmaal zo uit en dit is prettiger voor mens en dier dan een show nog veel verder weg. Op de show, afgelopen zondag in Schiedam, mocht Shabanou voor filmster spelen. Het is gemaakt door Rtv Rijnland. Van de honderden katten op deze tentoonstelling, bleek Shabanou de uitverkorene om te mogen schitteren met haar aandoenlijk lieve mieuwtje en haar schattige kopje. Drie keer! Bij de start, bij het stukje over voeding en als afsluiting.

Videootje Europa's mooiste katten

23 oktober 2012

Shabanou schiet op showgebied lekker op. Toevallig heeft zij net haar nestje grootgebracht tijdens de showstop van onze vereniging Felikat en zodoende gaan zij nog steeds gelijk op met het behalen van certificaten. Shabanou deelt vaak samen met Jack een dubbele showkooi en ze hebben dan echt wat aan elkaar. Shabanou was als jonge poes best wel eens wat onder de indruk op de shows maar de laatste shows deed ze echt heel erg goed. Sinds ik een tentje in hun kooi zet, én de rustige aanwezigheid van haar grote vriend Jack, doet ze het fantastisch. Af en toe kruipen ze samen in dat kleine tentje. Dat houden ze niet lang uit want ze moeten stapelen vanwege het voor twee katten te kleine vloeroppervlakte.

Tijdens de eerste keuring van Shabanou op de show in Uitgeest afgelopen zondag kwam er per ongeluk wat lippenstift op haar kopje en dat liet zich er niet echt afwrijven. Shabanou en kopjes geven, hoort net zo bij elkaar als haar schattige mieuwtjes. Die lippenstift was zo weer weg, een wasbeurt door Jack deed wonderen. Op haar beurt deed Shabanou dat ook bij Jack en de keurmeesters gaven ze complimentjes voor hun vachtconditie. Zo zie je maar, met natuurlijke middelen, alleen rijstzetmeel, een kam en kattentongetje, krijg je perfecte vachten.

Inmiddels heeft Shabanou nog maar één certificaat nodig voor haar nieuwe titel; Groot Internationaal Kampioen. Dan krijgen de kittens twee ouders met deze titel op hun stambomen want Jack zou dit dan ook kunnen hebben gewonnen. Zoveel kittens met twee van zulke ouders zijn er niet.

En het is ze gelukt: allebei hebben ze die titel behaald!

[klik voor een uitvergroting]
Shabanou spelend met de toen vijf maanden oude Jewel en haar eigen kittens, Kira en Kimo, scharrelen om haar heen.
[klik voor een uitvergroting]
Shabanou en Jack zijn wel heel erg gek op elkaar.
[klik voor een uitvergroting]
Shabanou op de show in Uitgeest.
Dinsdag 18 juni 2013

Ik zag op Facebook deze leuke foto van de moeder van Shabanou langskomen. Die moet hier natuurlijk een plekje krijgen en dan kan ik meteen even opschrijven hoe het Shabanou is vergaan. Zij heeft inmiddels vier (sorrelzilveren!!) kittens van Jack gekregen. En ze is ook al grootmoeder. Via zoonlief Uriah die Maverick als vader heeft en meer dan eens van haar zoon Bandit van Tamaran die bij Helga Bruggink woont. Eerdaags mag haar dochter Kiyomi én haar kleindochter Lexie (van Gidget, het zusje van Bandit) ook hun nestje krijgen! Kiyomi woont bij Chris en Jannie in Velserbroek en Lexie is ons huisgenootje. Na haar laatste nestje is Shabanou weer aan de Suprelorin dus ze heeft weer een royale hormonale rustperiode.

[klik voor een uitvergroting]
Ana met haar vrouwtje Bryley.
Terug naar overzicht