Klik hier om te zoek op de website

Shabanou, 30 april 2007

Groot Internationaal Kampioen

SILFESCIAN SHABANOU RAIZA

Somali zwartzilver

Geboren op 30 april 2007

Vader: Van Doekosjka's Gothic Star (Blowie); Somali zwartzilver

Moeder: Silfescian Kadima Kirana (Ana); Abessijn zwartzilver variant

Stamboom

Roep- en bijnamen: Omdat Shabanou op koninginnedag is geboren en ook nog eens aan de Koninginnegracht wilde ik haar iets koninklijks als naam geven. Daarom heet ze Shabanou want dat is de aanspreektitel van de echtgenote van een sjah. Raiza staat voor rustgevend, aangenaam, inspirerend en zeer afwisselend. Van dat eerste was de eerste dagen dat zij hier woonde weinig sprake - ze bleek het dekbed aantrekkelijker te vinden voor bepaalde zaken dan de kattenbakken. Shabanou is een vrij lange naam en we waren van plan om haar met de afgekorting te gaan noemen maar in de praktijk is het bijna altijd Shabanou maar dit wordt wel eens afgewisseld met ShabShab en het stoere Shabbert.
Als kitten had ze al zo'n schattig piepmieuwtje en dat heeft ze als volwassen poes behouden. Zodra je haar tegenkomt, begroet ze je met het piepje dat in dit filmpje van Shabanou op een kattenshow te horen is. Er zit ook een stukje met een interviewtje met Huibert in: Filmpje van een kattenshow met Shabanou als 'inleidster en afsluitster'

[klik voor een uitvergroting]
Schattige maniertjes.
Statig poseren.
Dinsdag 18 juni 2013

Ik zag op Facebook deze leuke foto van de moeder van Shabanou langskomen. Die moet hier natuurlijk een plekje krijgen en dan kan ik meteen even opschrijven hoe het Shabanou is vergaan. Zij heeft inmiddels vier (sorrelzilveren!!) kittens van Jack gekregen. En ze is ook al grootmoeder. Via zoonlief Uriah die Maverick als vader heeft en meer dan eens van haar zoon Bandit van Tamaran die bij Helga Bruggink woont. Eerdaags mag haar dochter Kiyomi én haar kleindochter Lexie (van Gidget, het zusje van Bandit) ook hun nestje krijgen! Kiyomi woont bij Chris en Jannie in Velserbroek en Lexie is ons huisgenootje. Na haar laatste nestje is Shabanou weer aan de Suprelorin dus ze heeft weer een royale hormonale rustperiode.

[klik voor een uitvergroting]
Ana met haar vrouwtje Bryley.
Terug naar overzicht