Klik hier om te zoek op de website

Tresca, 11 februari 2006
National Winner, Supreme Champion

KORFAVORI TRESCA DI SHIREZAH

Somali wildkleur

Geboren op 11 februari 2006

Vader: Kisompa's Casimiro, Sisu, Somali wildkleur

Moeder: Ch. Silfescian Lazy Lizzy, Somali wildkleur

Stamboom

Roep- en bijnamen: Ze heeft een prachtige naam en die voldoet goed, maar naar Tres en Tressie luistert ze ook.

Specialiteiten als kitten: Goed groeien, 2,6 kilo met 5 maanden, hard rennen, spelen met en zorgen voor de kittens van haar oma en vooral gezellig op schoot komen knuffelen. Als volwassen poes: super goede moederpoes en zeer succesvolle dame op de kattententoonstellingen.

[klik voor een uitvergroting]
Tresca, op deze foto zes jaar oud.
27 september 2012

Afgelopen zondag heeft Tresca op een Belgische show haar laatste certificaat voor haar Supreme titel gewonnen. De knappe meid. Ondanks de lange reis gedroeg ze zich weer uitstekend. Volwassen katten gebruiken liever geen kattenbak op een vreemde locatie maar Tresca is een van de uitzonderingen. Ik had het kattenbakje nog niet in haar kooi gezet of ze deed een flinke plas. Shabanou deed dat ook alleen Jack koos op ophouden. Niet bepaald gezond maar wel zo prettig voor onze neuzen want de urine van een volwassen kater stinkt.

Op zes maart is Tresca bevallen van twee prachtige dochtertjes van de mooie Lorcan uit Duitsland. Jorca en Jewel en Jewel hebben we uitgekozen om bij ons te blijven. Vooral de karaktertjes spreken ons erg aan. Het is echt genieten van Jeweltje om ons heen. Huibert is vaak aan het klussen en dan kijkt zij of alles wel goed gaat. Ze loopt hem ook door het hele huis en de tuin achterna. Heel grappig om op te letten. Alleen vindt Tresca het maar niets dat er nog een dochter, Anches is haar dochter maar dan van Maverick, van haar gebleven is en toen Jewel een maand of vier was, moest ze het zonder moederliefde toen. Gelukkig kon zij aanschuiven bij het nestje van Shabanou en nu, een half jaar later heeft ze haar eigen vriendinnetje, Lexie, gekregen. We hopen dat Tresca nog een keer een nestje kan krijgen. Dat ze de vorige keer er maar twee had, zou kunnen betekenen dat er iets mis was/nog is met haar baarmoeder, en we willen juist zo graag dat zij dat nestje van Iago, de grote broer van Iggy iCat, mag krijgen. De tijd zal het leren.

[klik voor een uitvergroting]
Tresca 6,5 jaar.
[klik voor een uitvergroting]
Tresca met ons jongste huisgenootje Lexie.
[klik voor een uitvergroting]
Tresca met haar dochters van Lorcan.
[klik voor een uitvergroting]
Deze foto van Tresca is van vandaag.
[klik voor een uitvergroting]
Dochter Jewel, nu bijna zeven maanden oud. Ze wordt steeds mooier.
23 oktober 2012

Laatste nieuws! Tresca heeft vorige week een prachtige sorrel kater te logeren gehad en het is gelukt: de mooie stoere Iago, zoon van Zagato en de broer van Iggy die eerder bij ons had zullen komen wonen, heeft Tresca vrijdagavond 26 oktober om kwart voor elf voor het eerst gedekt. Daarna had het stel de smaak te pakken en zoveel kittens als zij keren gedekt hebben, kunnen niet geboren worden. Zo spannend! We hopen dat er een 'rode man', een sorrel kater geboren gaat worden. Net zo'n heerlijke knul als zijn vader Iago en zijn voorouder in de zesde generatie, Rooster. Onderaan de pagina met als titel 'In de loop der jaren' staat zijn topic nog. Hij is namelijk in 2008 overleden.

2 november 2012

Ik ben met een blogspot begonnen voor dit nestje.

Tresca en Iago, december 2012

[klik voor een uitvergroting]
Tresca, tevreden rollebollend na een dekking door Iago.
Terug naar overzicht