Klik hier om te zoek op de website

Rooster, 18 mei 1998 - 29 oktober 2008
Europees Premior & Europees Kampioen

MOONSCHEA SUNGOLDS FIRESONG

Somali sorrel

Geboren op 18 mei 1998

Vader: Ch. & ONK '95 Jargeau's Kachi Amazing Grace, Somali wildkleur

Moeder: Cinta Cats Jaipur, Somali wildkleur

Stamboom

Roep- en bijnamen: Our Little Red Rooster naar de gelijknamige Stonessong en 'Vriendje Altijd maar Spinnen'.

Specialiteit: Maakt niet alleen zijn naam haantje waar maar ook de strekking van het lied. Hij is ook bijzonder zorgzaam en verdient een plaatsje in de eregalerij van de katermoeders. Hij was onbetaalbaar toen zijn dochter Nieckje hier kwam wonen en zich wat eenzaam voelde. Hij stond toe dat zij zeker een jaar lang bij hem mocht sabbelen.

[klik voor een uitvergroting]
Rooster in 2008. Onze SuperKatermoeder.
Dat Rooster onze huisgenoot zou worden, hadden wij helemaal niet gepland. Maar anderen wel en zo is dat dus gekomen.
Mijn vriendin Alexandra Slingenberg had een nestje en als het even kan, komen we dan even langs om de kittens te bewonderen en help ik met het vinden van de juiste mensen voor de kittens. Zij woont in het oosten van Nederland en omdat zij niet showt, wordt ze niet gekend. Maar daar ben ik dan voor. Wanneer mensen mij om een leuk Somalietje vragen, dan stuur ik de mensen door.

Alleen bij dit bepaalde nest wilde het maar niet lukken de juiste mensen voor het laatst sorrel katertje te krijgen. Ik had al zoveel mensen doorgestuurd maar iedere keer was er wel wat waarom het niet doorging en de kleine Skinny werd maar ouder en ouder. Ik ging de geïnteresseerden extra goed screenen voordat ik ze doorstuurde en toen ook die mensen niet goed genoeg waren, heb ik de telefoon gepakt om te gaan zeggen wat ik ervan vond!

Het bleek dat zij gewoon graag wilden dat wij hem namen omdat hij zo goed was en zeer waarschijnlijk een leuke showkater was. Alleen wij zochten helemaal geen sorrel en ook geen kater. Maar goed, de aap was uit de mouw. Ik had hem eerder al gezien en kende zijn charmes. Alex kwam 's avonds toch naar Haarlem en aan de ronde hoektafel in ons toenmalige favoriete Italiaanse restaurant met zicht op de Grote Bavo zaten wij stambomen uit te schrijven om uit te puzzelen wat de mogelijkheden met hem waren. De kogel was snel door de kerk. Alex reisde de volgende dag door naar Amerika en wij naar Bathmen om Skinny op te halen.

[klik voor een uitvergroting]
Dankzij de goede zorgen van pleegmoeder Maggie was het Skinny er heel gauw af.
[klik voor een uitvergroting]
Dollen met zijn sorrel broertje.
Terug naar overzicht