Klik hier om te zoek op de website

Murray, 9 december 1993 - 25 mei 2010
SILFESCIAN MERIT'S MERCURY

Somalikater, wildkleur

Geboren op 09-12-1993

Vader: Athene's Boreas van Asklepios, Somali wildkleur

Moeder: Silfescian Nefertiti Merit, Somali wildkleur

Stamboom

Roepnaam: Murray, Murkio, The Murk en nu hij op leeftijd is; Heer Murk.

Specialiteit:

- met z'n onweerstaanbare donkerbruine chocolade spinmotortje bij me komen kijken wanneer ik aan het wakker worden ben;

- hij is een beetje verlegen Silfescian; vrij zeldzaam dus;

- wanneer we een mandje klaar zetten om met een dier naar de dierenarts of kattenshow te gaan, moeten we opletten dat hij niet meeglipt. Heel vreemd want vroeger vond hij een kattenshow niet prettig en dan zou je verwachten dat hij liever niet in een mandje gaat. U kunt dus alleen via deze site van hem genieten.

- hij heeft een onverwoestbaar goed humeur. 

[klik voor een uitvergroting]
Toen Heer Murk nog een klein Murrikkie was. Foto: Wick Natzeil.
Omdat alle stukjes die ouder dan tien jaar zijn aan het wegvallen zijn, probeer ik hier en daar nog wat te redden. De logische volgorde is dus helaas weg.
Donderdag 23 maart 2006

Het voorjaarszonnetje gaf me de gelegenheid deze foto van Murrikje te maken. Wat is 't ie toch mooi!

 

Een paar dagen later kreeg ik een schitterende foto van één van zijn zoons. Blijkbaar was er ergens anders ook inspiratie. Murray is heel selectief ingezet voor het ras de enkele nakomelingen die er zijn, zijn wel heel bijzonder. Deze jongeman van hem bij Elvira is Moosje Mohandas. Zijn stamboeknaam is Silfescian Only Onyx. Hij is geboren op 21 januari 1995 en hij is de zeer geliefde huisgenoot van Rudi van Wouw. De foto is gemaakt door Angela de Reuver.
[klik voor een uitvergroting]
Papa Murray
[klik voor een uitvergroting]
Zoonlief Moosman
Mama Elvira
Zondag 13 juli 2008

Afgelopen week hebben we een paar dieren laten nakijken door de dierenarts en omdat Murray nu onze oudste is, is hij speciaal op oudedagszaken nagekeken. De nierfunctie is dan het belangrijkste. Twee jaar geleden 'hingen' de waardes tegen de grens aan en nu is er alleen nog maar sprake van een lichte overschrijding. Eerdaags nog een onderzoek van zijn urine voor de zekerheid. Mocht het nodig zijn dat hij aan de Fortekor gaat, dan doen we dat graag. Hij krijgt al vrij lang periodiek óf dagelijks óf om de dag een tabletje Prednoral om de ontsteking achterin zijn mondholte onder controle te houden en hij doet het er heel erg goed op. Toen zijn bekje nog erg pijnlijk was, was het niet leuk voor hem om het pilletje op de gewone manier van me te krijgen dus toen heb ik bedacht om hem dat tabletje verstopt in een likje leverpastei te geven. Dat bleek een zodanig succes dat we deze methode in ere houden. Waarom moeilijk doen wanneer het prettiger kan? Dit medicijn kan een negatief effect op de nierfunctie hebben maar het lijkt erop dat dit voor Murray niet op gaat. Houen zo! We missen zijn overleden zusje Mariposa enorm en ook zijn ex Kelly Kathleen is inmiddels overleden - het idee om ook hem te gaan verliezen, kan er even niet bij. Wie had gedacht dat uitgerekend hij, de kat die het oudste toonde, zo'n slecht gebit heeft, die stralende blommen van meiden zou overleven?

Murray is nu natuurlijk onder en boven de wet. Hij mag bij Huibert aan tafel zitten en wacht geduldig en luid spinnen af of er nog een lekker hapje voor hem los komt. Wanneer ik het hart in dikke repen voor iedereen sta te snijden, mag hij naast het snijplankje zitten. Ik snij dan steeds voor hem alsvast een stuk in kleine stukjes om te voorkomen dat hij met de anderen mee-eet aan die grote stukken. Ik sta trouwens versteld over de grootte van de stukken die hij weg weet te krijgen maar omdat er toch niets meer te schoon te knagen is van zijn kiezen voorkom ik liever dat hij zichzelf in de problemen brengt door aan een te groot stuk te beginnen.

Murray is de beste maatjes met iedereen en ook al die gaande en komende kittens mogen op een lieve lik van onze nestor rekenen. Ik heb gisteren een kort filmpje gemaakt van Murray en het kitten Wulfric samen op een stoel buiten in het zonnetje: http://www.youtube.com/watch?v=ZVJRM6VXrUA

[klik voor een uitvergroting]
Zomer 2008, samen met Wulfric de zoon van Orchid en Maverick.
[klik voor een uitvergroting]
Samen met nicht Juultje.
[klik voor een uitvergroting]
Een foto nog van anderhalf jaar geleden. Samen met Juultje week hij niet van de zijde van de zieke Fonzie.
[klik voor een uitvergroting]
In het populaire Kruidvatstoeltje.
[klik voor een uitvergroting]
Ook op het nog favorietere dakterras.
[klik voor een uitvergroting]
Eigenlijk is die koepel te krap voor hem met dat mandje erin.
Murray na zijn rijstzetmeelbehandeling.
Murray, de dag ná onze vakantie. Het is duidelijk dat die rijstmeelbehandeling daarvoor eigenlijk al nodig was geweest.
[1]  2  3  volgende pagina >>
Terug naar overzicht