Klik hier om te zoek op de website

Murray, 9 december 1993 - 25 mei 2010
SILFESCIAN MERIT'S MERCURY

Somalikater, wildkleur

Geboren op 09-12-1993

Vader: Athene's Boreas van Asklepios, Somali wildkleur

Moeder: Silfescian Nefertiti Merit, Somali wildkleur

Stamboom

Roepnaam: Murray, Murkio, The Murk en nu hij op leeftijd is; Heer Murk.

Specialiteit:

- met z'n onweerstaanbare donkerbruine chocolade spinmotortje bij me komen kijken wanneer ik aan het wakker worden ben;

- hij is een beetje verlegen Silfescian; vrij zeldzaam dus;

- wanneer we een mandje klaar zetten om met een dier naar de dierenarts of kattenshow te gaan, moeten we opletten dat hij niet meeglipt. Heel vreemd want vroeger vond hij een kattenshow niet prettig en dan zou je verwachten dat hij liever niet in een mandje gaat. U kunt dus alleen via deze site van hem genieten.

- hij heeft een onverwoestbaar goed humeur. 

[klik voor een uitvergroting]
Toen Heer Murk nog een klein Murrikkie was. Foto: Wick Natzeil.
Omdat alle stukjes die ouder dan tien jaar zijn aan het wegvallen zijn, probeer ik hier en daar nog wat te redden. De logische volgorde is dus helaas weg.
Donderdag 23 maart 2006

Het voorjaarszonnetje gaf me de gelegenheid deze foto van Murrikje te maken. Wat is 't ie toch mooi!

 

Een paar dagen later kreeg ik een schitterende foto van één van zijn zoons. Blijkbaar was er ergens anders ook inspiratie. Murray is heel selectief ingezet voor het ras de enkele nakomelingen die er zijn, zijn wel heel bijzonder. Deze jongeman van hem bij Elvira is Moosje Mohandas. Zijn stamboeknaam is Silfescian Only Onyx. Hij is geboren op 21 januari 1995 en hij is de zeer geliefde huisgenoot van Rudi van Wouw. De foto is gemaakt door Angela de Reuver.
[klik voor een uitvergroting]
Papa Murray
[klik voor een uitvergroting]
Zoonlief Moosman
Mama Elvira
Vrijdag 13 maart

Zondag gaan we (ik blijf deze keer nog thuis vanwege m'n conditie) weer naar een kattententoonstelling en onder de voorbereidingen valt ook het extra mooi maken van de vachten van de katten die voor die show zijn ingeschreven. Omdat ik dan toch bezig ben met het rijstzetmeel neem ik de oudere katten dan ook onder handen. Juultje van twaalf en Murray van inmiddels vijftien kunnen dan wel een rijstzetmeelbad gebruiken. Murrays vacht heeft het meeste onderhoud nodig, hij doet er zelf ook erg weinig aan en hij maakt het meeste misbaar wanneer ik zijn broek en buik wil kammen. Het kammen van zijn rug en flanken is nooit een probleem. Zo boos als hij zich zogenaamd maakt, zo gezellig is hij dan na de behandeling. Hij vindt het vast wel fijn dat hij al dat dode haar kwijt is en dat alles weer lekker luchtig valt. En mooi dat hij er weer uitzien!

Deze foto's zijn van Murray van vanavond. Hij wilde graag in de kattenjungleboom en voor het eerst mauwde hij en ik denk dat hij bedoelde dat hij daar hulp bij wilde hebben... Dat is eng. Verder in huis heb ik nog nooit gemerkt dat hij moeite zou hebben met springen.

Hij krijgt nog steeds om de dag een tabletje prednoral en isogel door al zijn maaltijden. Zo gaat het helemaal niet slecht met ons vriendje. Die isogel heeft hij nodig omdat zijn ontlasting anders te dun is. Helaas is op deze foto's niet goed te zien dat zijn vacht klitvrij en mooi losjes valt.

[klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
Dinsdag 20 oktober 2009

We zijn al weer ruim een half jaar verder in de tijd en tot ons grote geluk kan ik hier schrijven dat het met Heer Murk uitstekend gaat. De hardnekkige diarree die hij waarschijnlijk als oudedagskwaal opliep, is onder controle door een beetje Isogel door zijn eten heen te mengen. Het is al puur routine dat hij in het felarium in de huiskamer springt op het moment dat zijn maaltijd geserveerd wordt. Verdere dieetmaatregelen zijn niet nodig. Hij eet voornamelijk vers; Carnibest en fijner gesneden vlees maar ondanks het feit dat hij geen kiezen meer heeft, plukt hij enthousiast stukken vlees van de kipkarbonades, drumsticks etc. Ook de gekookte eendagskuikens vormen geen probleem voor hem. Hij is meer dan eens nagekeken op de mogelijke andere kwalen van oudere katten maar zelfs zijn nierfunctie is prima. Dat komt vast door al het goede eten dat hij hier gekregen heeft. Ik speel met de gedachten om te gaan proberen of ik zijn medicatie heel voorzichtig kan verminderen. Eerdere pogingen liepen spaak en hij doet het al heel lang goed op één prednoral om de dag (datum oneven, pilletje geven) maar een kwartje om de dag is haast een homeopathische dosering en het lijkt me stug dat dit werkt. Maar niet geschoten is altijd mis. Ik ga er nog eens goed over nadenken.

Dat hij een kater op leeftijd is, daarvan heeft Murray geen idee. Wanneer hier een krolse poes is, is hij vaak de eerste die zijn diensten aanbiedt. Net nog maar omdat ik net een uur van huis was geweest, twijfelde ik even of ik ter gelegenheid van de krolsheid van Anches de twee groepen wel in de juiste samenstelling had gemaakt. Zijn nakomeling in de negende generatie, Jumpin' Jack mag dan nog maar bijna zeven maanden oud zijn maar dat is de klassieke leeftijd dat opgroeiende katertjes ongewenste nesten verwekken. Ik vind het zo fijn dat de lijn van Murray niet is doodgelopen en dat we hier nakomelingen van dit heerlijke baasje hebben. Hij merkte vast dat ik over hem schreef want hij is bij me op schoot gekomen. Naast nicht Juultje die door af en toe met haar staart te zwiepen laat merken dat ze zijn spinnende aanwezigheid storend vind. Een fysiotherapeut zou ook niet moeten zien hoe ik nu probeer te tikken. Alle m'n spieren protesteren. 

Ik zag dat ik bij hem geen informatie over zijn ouders heb gezet. Door een pc-crash ben ik veel foto's kwijt maar van deze dieren heb ik nog wel - ergens - de foto's en met mijn nieuwe scan kan ik die digitaal maken en zo zie ik de lieve Oentje ook weer eens.

 

[klik voor een uitvergroting]
Foto van Pien.
[klik voor een uitvergroting]
Alles in diepe rust maar Murray heet niet voor niets tegenwoordig Heer Murk want hij ligt wel op het kattenbankje.
[klik voor een uitvergroting]
Dit groepje is bijna altijd samen: Murray, Juultje en Shabanou.
[1]  2  volgende pagina >>
Terug naar overzicht