Klik hier om te zoek op de website

The Fonz, 18 januari 1992 - 30 december 2006
Europees Premior & Internationaal Kampioen

SILFESCIAN FAMOUS fONZIE

Somalikater, sorrelzilver

Geboren op 18 januari 1992

Vader: Silfescian Atalante's Zucci Somali zwartzilver

Moeder: Silfescian Rowena Somali zwartzilver

Stamboom

Roep- en bijnamen: The Fonz, Fonzio, De neus en Neusman

Specialiteiten:

- beroemdheid. Hij heeft twee keer meegewerkt aan een televisieprogramma;

- zijn inmiddels eerbiedwaardige leeftijd staat hem niet in de weg om éénmaal per jaar letterlijk de show te stelen op een kattententoonstelling;

- hij komt niet gewoon bij mensen op schoot; hij neemt ze in bezit.

Toen onze Fonz nog een klein Fonzje was.
Toen ik liep te bedenken wat ik over The Fonz wilde gaan schrijven, kwam steeds het liedje over het Mopshondje in m'n hoofd. Gelukkig kan een kat niet gaan blaffen zoals het hondje in het liedje, maar Fonzie heeft het ooit wel zodanig op een mauwen gezet dat het echt heel zielig was. Hij is een dier dat alles heel heftig beleeft. Als hij met je knuffelt, dan merk je dat wel. Gelukkig is hij meer gespecialiseerd in het kusjes geven dan in geven van kopjes. Dat scheelt blauwe plekken.

Hij was nog maar een paar maanden oud toen ik toevallig de aantekeningen over de geboorte van het nestje waar hij in geboren is, eens nalas. Mijn oog viel op een aantekening over het sorrelzilveren kittentje, hij dus. Ik bleek te hebben opgeschreven dat dit kitten een druktemaker was. We hadden het dus kunnen weten :-)

Maar leuk dat dat nestje was! Zowel vader Zucci als moeder Rowena waren zwartzilvers en we verwachtten een nestje zwartzilvertjes. Het was wel mogelijk dat er kittens zonder zilver geboren zouden worden, maar zo'n prachtige kleurverdeling zoals dit nestje geboren werd, hadden we nooit verwacht: van iedere genetisch mogelijke kleur werd keurig één kitten geboren. Eigenlijk had Fonzie of zijn zwartzilveren broer een poesje moeten zijn. Die wens voor een poesje dateerde al eerder, nl. al toen Fonzies vader werd geboren. Dat nestje was een buitenkansje. Een prachtige variantpoes en een dekking van een kater die geboren was in Finland uit ouders die uit Australië waren gekomen. Vijf keer keek ik hoopvol onder de staartjes in de hoop dat er een poesje werd geboren: vijf keer een zwartzilveren kater!! Gelukkig was de eigenaar van het beste katertje bereid om hem een keer een nestje te laten maken en zo werd dit nest dus geboren. Die genen waren veel te interessant om uit te laten sterven, dus besloten we hem aan te houden. Dat de genen de moeite waard waren, heeft de tijd inmiddels wel geleerd en dat poesje is er later ook nog gekomen. Dat is onze Kelly Kathleen die ook op deze pagina's staat.

[klik voor een uitvergroting]
Terug naar overzicht