Klik hier om te zoek op de website

Tresca’s nestje van Lorcan, maart 2012
Woensdag 26 juli 2013

Jorca en haar huisgenootjes die bij Wim en Marjolein wonen, hebben onlangs hun jaarlijkse APK gehad en de dierenarts was dik tevreden. Jorca was mooi slank en alles was goed. Zuslief Jewel is laatst ook bij de dierenarts geweest. Ook met hetzelfde resultaat maar we hebben nog meer laten onderzoeken: de hele lijst waarop een poesje dat een nestje mag gaan krijgen op gecontroleerd moet worden. Eerder hadden we haar op het pakket genetische ziektes via DNA laten testen via het VHL, haar oogjes en knietjes in Alkmaar en het laatste kon bij onze eigendieren. Bloedgroep en de - bij katten die niet in contact komen met katten met riskante contacten - niet aanwezige besmettelijke virusziektes als kattenleukemie en kattenaids. Maar hoe onnodig het lijkt, toch is het heel belangrijk dat er op deze ziektes getest blijft worden. Zo kan je voorkomen dar door de oneerlijkheid van bijv. een poezeneigenaar die toch per se een nestje wil terwijl er geweten wordt dat de kat ontsnapt is geweest en de dekkater besmet heeft, een hele reeks cattery's besmet gaan worden. Het leed is dan niet te overzien. Het duurt vele maanden zo niet jaren voordat een kat er ziek van wordt maar ondertussen raken heel veel dieren besmet en er is maar een klein gedeelte van de katten die deze ziekte kan overleven. Eerst zouden we voor de dekking naar Boris gaan maar omdat er niemand een dekking ging afnemen van een andere Scandinavische kater die als huisdier leeft, hebben wij onze plannen aangepast. Helaas werd Jewel niet tijdig krols dus we hopen dat we alsnog bij Boris terecht kunnen. I.v.m. andere verplichtingen mag Jewel na 4 juli gedekt worden. Dat duurt niet lang meer!!

[klik voor een uitvergroting]
Jorca, de mooie zus van onze Jewel.
[klik voor een uitvergroting]
Jewel samen met Sijntje bij mij op schoot.
Jorca, geflankeerd door haar vriendinnetjes Izzy en Jasmijntje. Hopelijk gaat zusje Jewel van de vader van Izzy een nestje krijgen...
Zondag 24 februari 2013

Met die diepe warme kleur van Jewel is het wel goedgekomen, haar kleur is zeldzaam mooi. Waar we ons wel zorgen over maken is haar omgang met de andere dieren. In augustus schreef ik nog dat ze de beste maatjes met iedereen was. Dat is helaas over. De omgang met onze jongste, Lexie, gaat moeizaam. Dat was een grote teleurstelling. We proberen juist vaak twee jonge dieren met elkaar te laten opgroeien zodat ze een extra leuke jeugd hebben. Helaas klikte dit niet echt en nu Jewel deelt zefs regelmatig een klap uit. Gelukkig nooit met haar nageltjes uit en Lexie zich daar niet meer druk om. Gelukkig gaat Jewel nu wel leuk om met de nieuwe kittens van haar moeder en we hopen dat ze wat beter in haar vel komt te zitten. Niet dat ze een echte ongelukkige kat is, ze ligt ook vaak spinnend bij ons op schoot, maar we maken ons zorgen. Sommige poezen zijn gewoon geen echte groepskatten en zijn beter af in een huishouden samen met een bijv. één gezellige kater.

Zondag 26 augustus

De mensen van Jorca hebben weer een leuk verslagje met foto's van hun trio Somalimeiden gestuurd en dan kan ik toch niet achterblijven met een paar van onze eigen Jewel. Niet dat we geen foto's van haar hebben of niets met haar meemaken, integendeel. Het probleem is dat het kiezen uit de gigastapel foto's haast onbegonnen werk is.

Avonturen te over! Zoals onze stommiteit om haar in het toilet op te sluiten. Gelukkig was de klep van de pot dicht want zeker een jongere kat kan er met zijn voorpootjes inglijden en uiteindelijk verdrinken omdat ze er niet meer uit kunnen komen. Maar er ging wel wat anders mis. Bij ons staan er ook een wasmachine en droger. Ze vond wat comfort door in de wasmachine te slapen maar dat deed ze pas nadat ze een fles wasmiddel voor de witte was had omgegooid en zichzeld er goed mee had bevuild (=erg ongezond). Uiteraard heeft ze een grondig bad gehad en als ze ooit haar mooie warmbruine kleur verliest dan geven we de Witte Reus de schuld.

[klik voor een uitvergroting]
Jewel als kitten van 4 maanden bij dekkater Jack. Jewel is goede maatjes met iedereen.
[klik voor een uitvergroting]
Jorca met haar Somalihuisgenootjes.
[klik voor een uitvergroting]
Jewel en Lexie als kindermeisjes bij de kittens van Tresca.
[klik voor een uitvergroting]
Ons topmodel. Zo noemen we haar vaak vanwege al haar lange ledematen en slanke lijn.
[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
Jewel heeft echte boevenplukjes! We zien bij de Somali graag pluimpjes op de oorpuntjes, horizontale vanuit de oren maar deze achter de oren zijn een onverwachte bonus.
[klik voor een uitvergroting]
Jorca en haar twee Somalivriendinnetjes mochten onlangs voor de eerste keer in de tuin. Het is altijd afwachten of de tuinafzetting catproof is. Jorca vond het maar eng en we zien op de foto nog net haar prachtige achterkant.
Het leukste kattenspeelgoed zijn de gewone propjes en wanneer er onder de bank raakt, maak je gewoon een nieuwe.
Zondag 12 augustus

Zo leuk dat de mensen van Jorca ons zo trouw foto's sturen. Zo kunnen we blijven meegenieten met hen. Met drie even oude Somalipoesjes is het inderdaad het grote genieten. En wij doen dit ook al zo enorm met Jewel.

[klik voor een uitvergroting]
Jorca bij haar eigen mensen, helpen computeren. Ze heeft hier er goed mee geoefend.
[klik voor een uitvergroting]
Jorca samen met haar twee Somali-vriendinnetjes.
[klik voor een uitvergroting]
Jewel moet zich hier behelpen met de kleintjes van Shabanou en Polly op haar beurt met haar. Vandaag sleepte het grijze hondje Jewel door de tuin. Dat zien we liever niet.
Terug naar overzicht