Klik hier om te zoek op de website

De Bodegraafse prinsesjes
Zaterdag 21 maart 2015

Oleg, de vriend van Helen Voytuk was zo aardig om een paar foto's van Iriska op te sturen. Iriska woont in Oekraïne, niet bepaald het veiligste land de laatste tijd. Gelukkig wonen zij in het westelijke gedeelte en Iriska is zelfs onlangs moeder geworden.

[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
Net zoals haar moeder Sarah en tante Sophia blijkt ze de gave te hebben om meer sorrel kittens te krijgen dan je volgens de wetten van Mendel zou mogen verwachten.
[klik voor een uitvergroting]
7 juni 2014

Er is zoveel gebeurd en er zijn zoveel foto's vooral via Facebook langsgekomen van deze kittens. Zagato is meervoudig grootvader via deze inmiddels volwassen nakomelingen geworden. Dat wordt dus een hele klus om daar een selectie van hier te plaatsen. Voor vandaag deze foto's van de twee zonen van Sophia die in Den Haag wonen.

[klik voor een uitvergroting]
Een hangmat voor mensen is ook leuk voor katten.
[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
Zondag 16 december

Een nieuwe serie foto's van Iriska van Helen Voytuk in Oekraine, Eerder schreef ik al dat ze het al aardig deed als fotomodel. Ze heeft echt aanleg! (For Helen, Iriska is doing great as photo model she must have the good genes for this).

[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
Donderdag 6 december 2012

Het gaat prima met de kittens van deze twee nestjes. Dat we een heuse Facebookgroep (je) voor deze zeven kittens/zes eigenaren hebben waar regelmatig foto's worden geplaatst en over hun avonturen wordt geschreven, leidde tot de oprichting van een tweede maar dan voor iedereen die banden met Zagato heeft. Van de eigenaar van zijn grootvader, de mensen die ooit een nestje van hem hebben gehad tot alle eigenaren van zijn nakomelingen die het leuk vinden om op te scheppen over hun eigen Zagatokind.

Ook gaat het erg goed met de moedertjes. Ze hebben een hormonale rustperiode dankzij Suprelorin en het is de bedoeling dat zij t.z.t. nog een keer een nestje mogen grootbrengen. Vorig jaar hebben we meer dan eens een fotosessie gehouden maar die bij de kerstboom is me het meest bijgebleven. Alleen al Dick, zittend op de grond, en een paar ons ongekruide rosbief om aan de kittens te voeren. De snelste manier om kittens te leren dat rauw vlees eetbaar is. Toen waren ze nog te klein om in de kerstboom te klauteren, dat zal ze nu wel bij hun mensen gaan lukken. Iggy heeft de spits al afgebeten. Sarah en Sophia hadden al een flink ruim huis maar omdat het altijd beter kan, hebben zij een heerlijke ruime buitenren gekregen. Misschien hebben zij vandaag hun eerste stapjes in de sneeuw (meer hagel hier trouwens) gezet.

Het was een grote teleurstelling voor ons dat de heerlijke Iggy een minuscuul staartfoutje had waardoor het onverstandig was om met hem te gaan fokken. Geen rode man voor ons en we moesten ook nog Zagato herplaatsen. Onze droom van vier Somalikaters in onze vier favoriete kleurslagen was verloren. Maar als compensatie voor ons mogen wij nu volop meegenieten van Iggy's capriolen bij zijn mensen in Velserbroek en van de supergelukkige Zagato bij zijn mensen in Hooglanderveen. Het heeft zo moeten zijn; wij worden namelijk ook niet overgeslagen want Iggy's grote broer Iago is nog niet gecastreerd en zijn mensen wilden meewerken aan het doen van de testen én het maken van een nestje... bij onze Tresca (die op dit moment weer even met haar zware lijfje in mijn armen voor de laptop ligt. Het wordt met de dag moeilijker want haar buik heeft al een flinke omvang. Nog ongeveer 17 dagen dan mogen we de kleine 'Trego's' verwachten).

Waar we ook heel blij mee zijn, zijn met de nieuwtjes over Iriska, een van de zusjes van Iago en Iggy. Iriska woont bij Helen en Konstatin in Oekraìne. De afstand is niet de enige barrière; hun taal is met de taalmachines helemaal een toestand. Hun andere zus, Guyenne, woont bij Emmanuelle in Frankrijk en zij is, ietsjes minder ver, ook zwanger. Kleinkinderen dus voor Sarah en Sophia. Zagato zelf mocht al opa voor zijn naam zetten.

[klik voor een uitvergroting]
Tja, de kerstboom heeft het niet overleefd... Wel een bijzonder sfeervolle foto als herinnering.
[klik voor een uitvergroting]
Iago tijdens een versierpoging van Tresca in oktober.
[klik voor een uitvergroting]
Guyenne die in januari haar eerste nestje verwacht.
[klik voor een uitvergroting]
Iriska doet haar best om mooi te poseren.
[klik voor een uitvergroting]
Dat lukt haar prima.
Terug naar overzicht