Klik hier om te zoek op de website

Fancy Free, 21 november 2011

SILFESCIAN FANCY FREE

 

[klik voor een uitvergroting]
Fancy, gezellig bij moeder Anches
[klik voor een uitvergroting]
Fancy, even gezellig bij vader Jack
Op 21 november 2010 (het staat hierboven in de titel nog verkeerd) is totaal ongepland de kleine maar dappere Fancy Free geboren. Haar ouders Anches en Jack hadden al eerder voor nakomelingen gezorgd en Fancy Free is hun speciale toegift.

Beide ouders waren al getest op alle voor ons ras noodzakelijke zaken als de oogspiegeltest, knie-onderzoek en met de DNA-testen voor de oogziekte PRA en de bloedafwijking PKdef.

Hieronder volgt het verslag over het opgroeien van Fancy. In omgekeerde volgorde dus het laatste nieuws bovenaan.

******************************************************************************************

27 mei 2014

Fancy maakte zo'n goede indruk bij de dierenarts waar ze kwam voor een herhaling van de vaccinatie dat ze daar even moest poseren. Ze staat met deze foto's op de site van de dierenarts en de bezoekers moeten raden van welk ras zij is. Dat zal niet meevallen, zo bekend is de Somali niet en al helemaal de sorrelzilveren variant niet.

[klik voor een uitvergroting]
Fancy kan net zo met haar oortjes draaien als haar grootmoeder Tresca en tante Jewel.
[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
25 april 2011

Ik kreeg van de week deze foto van de heerlijke Fancy. We zijn zo trots op haar.

Zondag 27 februari 2011

Vandaag viert Fancy haar 14e verweekdag in Alphen aan de Rijn bij haar nieuwe vrouwtje en katervriendjes. Ze woont er nog maar net maar ze is al de beste vriendjes met iedereen. De katers zijn net zo lief als ze groot zijn. Ze spelen al met elkaar en Sam en Seven hebben hun ook zorgzame kant laten zien. Ik ben heel benieuwd of zij zich nog gaan ontpoppen als katermoeders.
Haar opvoeding hier kon niet duidelijker zijn vruchten hebben afgeworpen: dankzij de inspanningen van onze jonge hondje Polly ;-) is Fancy niet alleen totaal niet onder de indruk van de grote verschijningen van de Maine Coonkaters maar kan ze ook heel goed tv-kijken én computeren. Dat laatste is dan vooral mijn bijdrage geweest. Fancy zit namelijk af en toe als een volleerde computerkat tussen de handen van het vrouwtje braaf te kijken wat ze aan het doen is. Als kind van deze tijd probeert Fancy ook de contacten met haar dierbaren via de pc te onderhouden. Op de foto hieronder bestudeert ze de site van de cattery waar haar vader geboren is. Die interesse voor computers en hun mogelijkheden heeft ze niet van een vreemde. Mijn eerste emailtje ooit werd nl. niet door mij geschreven en verzonden maar door Elvira (Silfescian Sylvi's Sensation uit 1989). Zij was over het toetsenbord gelopen en mijn provider toen had alleen nog zo ingesteld staan dat hun domeinnaam automatisch ingevuld werd en ik had het niet gezien. Zo kon het gebeuren dat ik van een mevrouw van de Aa een enigszins pissig mailtje ontving waarin ze aangaf helemaal niet blij te zijn de ontvangst van een leeg emailtje. Dat dit lang voor het spam-tijdperk plaatsvond, moge duidelijk zijn. Ik heb nog een hele tijd een leuk emailcontact met deze mevrouw gehad want zij was ook een kattenliefhebster.

[klik voor een uitvergroting]
Seven, tijdens de eerste kennismaking. Hij stak zijn poot toch maar uit want je weet maar nooit hoe eng zon andere kat kan zijn.
[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
Met Seven.
[klik voor een uitvergroting]
Met Jip.
[klik voor een uitvergroting]
Met Sam.
[1]  2  3  volgende pagina >>
Terug naar overzicht