Klik hier om te zoek op de website

Anches x Jack op herhaling
29 oktober 2015

De afgelopen jaren hebben we de leukste foto's van o.a. Beerke (= Kismet) gekregen. Zijn vrouwtje Patrizia heeft fantasie en photoshop en zie daar; Kismet als vampier ter gelegenheid van Halloween.

[klik voor een uitvergroting]
Kismet is helemaal klaar voor Halloween.
[klik voor een uitvergroting]
Zijn halfbroertje Plumeau heeft muzikale kwaliteiten.
[klik voor een uitvergroting]
En is nog sportief ook.
Dinsdag 28 december 2010

Het duurde even en Huibert zag Beerke eigenlijk al als zíjn knuffelbeertje maar voor Beerke is het juiste adres toch gevonden. Hij gaat samen met Emir van het nest van Tresca, zijn halfbroertje, naar mensen die al eerder kittens van ons hebben genomen. We zijn hier erg blij mee. In verband met de jaarwisseling is afgesproken dat ze dus 'pas volgend jaar' zouden verhuizen. En vandaag hoorden we dat het stel zelfs nog een weekje langer bij ons blijft. Dat vinden wij geen straf en het komt zelfs erg goed uit voor de socialisering van de kleine Fancy die geen nestgenootjes heeft. Het was ontroerend te zien hoe hij en Emir zich tijdens het bezoekje van hun a.s. mensen met alles wat ze hadden uitdroegen dat ze samen moesten blijven. Beerke krijgt een nieuwe naam. Zijn mensen zijn er uitstekend in geslaagd om een erg goede en toepasselijke naam voor hem te houden. De 'i'-klank blijft behouden en de betekenis is het ook: Kismet. Het was voorbestemd! Emir heeft de roepnaam Plumeau gekregen, uiteraard vanwege zijn mooie staart.

[klik voor een uitvergroting]
Hij is zo leuk voor de kleine Fancy. Hij bleef bewust op de grond liggen en met zijn staart bewegen om haar ermee te laten spelen.
[klik voor een uitvergroting]
Dit is echt heel bijzonder. De halfbroertjes Plumeau en Kismet toonden hun onderlinge affectie tijdens het bezoekje van hun a.s. nieuwe mensen.
[klik voor een uitvergroting]
Over en weer een pootje over elkaar. Hun mensen kwamen eigenlijk voor één kitten maar konden niet anders besluiten om dit stel niet te scheiden.
[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
Familiepret: Beerke, vader Jack en de kleine Fancy.
[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
Hij kan multi-tasken: spelen met Fancy n het vogeltje in de kerstboom.
Maandag 29 november

Ik heb foto´s van Donato en Donatella. Die van Donato had ik al eventjes maar die van Donatella zijn voor ons nieuw. Het is altijd heerlijk om te zien hoe je hartediefjes het bij hun nieuwe mensen doen. Donato is ziek geweest én ontsnapt. Hij maakt het wel heel hectisch voor zijn nieuwe mensen. Van Donna hebben we ook goede berichten. Wanneer ik hoor dat ze lekker op schoot liggen te spinnen, geniet ik mee.

Mensen vragen ons vaak of het niet moeilijk is afstand te doen van onze kittens. In principe niet maar we doen er wel alles aan om de overgang voor mens en kitten zo optimaal te laten verlopen. We helpen daarom bijv. bij de introductie van het kitten in zijn nieuwe huishouding en als alles goed gaat genieten we mee met het geluk van ons kitten bij zijn nieuwe mensen. Maar o wee wanneer we ons bezorgd maken omdat de mensen te licht denken over mogelijke gevaren zoals het onbeschermde buitenleven of de gevolgen voor de darmen en de urinewegen door bepaalde voedingsgewoontes. Daar is maar één oplossing voor mogelijk - onze kittens verhuizen alleen wanneer wij een goede toekomst voor ze zien. Dus daarom genieten wij hier nog van Beerke. Als het nog lang duurt tot wij de juiste mensen voor hem vinden, blijft hij bij ons. Nog even en het wordt het wel echt te moeilijk voor ons om afstand van hem te kunnen doen. 

Ik heb ook nieuwe foto´s van Beerke. Morgen ga ik proberen foto´s van hem buiten in de sneeuw te maken.

[klik voor een uitvergroting]
Donato superontspannen op schoot bij zijn nieuwe mensen.
[klik voor een uitvergroting]
Donatella heet nu Josephine. Die naam past ook heel goed bij haar. Haar grote rode vriend heet Maurits.
[1]  2  3  4  5  volgende pagina >>
Terug naar overzicht