Klik hier om te zoek op de website

Jewel of the Jungle, 6 maart 2012

[klik voor een uitvergroting]
Donna
[klik voor een uitvergroting]
Donna en Bashiir hebben veel plezier met elkaar.
[klik voor een uitvergroting]
Onze twee rode mannen; Bashiir sorrel zonder zilver en Jack sorrel met zilver.
Donderdag 19 juni 2014

Na een verdrietige periode dat we voor onze Jewel een ander adresje moesten zoeken, mogen we stellen dat het nu uitstekend met haar gaat. Haar eerste logeerpartij was helaas mislukt en na een herintroductie hier weer bij ons was het duidelijk dat we opnieuw voor haar op zoek moesten voor een ander adresje; nu ook buiten onze eigen kennissenkring. Maar dat bleek uiteindelijk niet nodig. Huibert vertelde al sigaarrokende in het zitje van de sigarenwinkel Michel over het probleem met Jewel. Helemaal niet met de bedoeling Michel een kat op te dringen maar meer om een probleem te delen met iemand waarvan hij wist dat hij ook een hart voor dieren heeft (en een Abessijnse kater). Binnen de kortste keren was de kogel door de kerk en op woensdag 4 juni ging Jewel weer uit logeren. Deze keer was het veel makkelijker. Maar één kat om mee te leren omgaan én Franz, zoals deze stoere man heet, was nog niet gecastreerd waardoor hij meer over egards beschikt dan de gemiddelde kat. De eerste start was heel bemoedigend en toen ik een week later eventjes langs kwam (Jewel woont heel dichtbij) bleek ze na mijn vertrek wat van slag en troostte Franz haar door haar gezichtje te likken. Deze toenadering was wat nodig was en diezelfde dag al galoppeerden zij samen door het huis. Nu een week later gaat het zo mogelijk nog beter. Ze gaan heel leuk met elkaar om, wassen elkaar, likken als het zo uitkomt om de beurt het schaaltje yoghurt beter leeg.

Jewel heeft haar stek gevonden! En omdat haar trauma uit alleen die giga-knal met de projectie van haar angst op Orchid bestaat, heeft ze in andere omstandigheden nergens last van. We hopen zo dat Jewel logeerpartij bij Michel, Christel, Kiki en Franz een blijvertje wordt. Hoe gelukkiger zij is, hoe kleiner het gemis bij ons.

Over Lexie en Donna allemaal goede berichten. Deze moeder en dochter gaan zo leuk met elkaar om. Samen rennen door het huis, van buiten naar binnen en van boven naar beneden om daarna na een was- en knuffelsessie al dan niet samen met papa/opa Jack en opa/overgrootvader Maverick in slaap te vallen. Het enige waar ik niet zo blij mee ben, is dat Donna nog steeds geen brokjes eet. Echt niet eentje! En wanneer ze hongerig is, is ze niet aardig voor vooral de wildkleurtjes (racistisch zootje hier). Uithongeren, is mijn stijl niet en omdat Sijntje toch doorlopend iets moet eten, kan Donna zich over jaar restjes ontfermen. Echte brokkenmaaltijden krijgen ze hier nooit, vind ik ook stukken ongezonder dan welk gesnack dan ook, maar ze zijn wel heel makkelijk als traktatietje tussendoor.

Voor de show waar Jewel haar kampioenschap behaalde, was ook een zoon van haar ingeschreven: de mooie, lieve Morrison. We denken dat hij de perfecte kater voor Donna is. Ze zijn allebei in september geboren en omdat het belangrijk is dat een poes haar eerste nestje op tijd krijgt, is september dan de maand om de testen te gaan laten doen. Ik hoop zo dat zij beiden geschikt voor de fok zijn en ik verheug me op hun gezamenlijke kittens. Wat zullen ze leuk en mooi zijn!

[klik voor een uitvergroting]
Jewel tijdens haar eerste logeerpartij. Erg jammer dat het mislukte maar ik denk wel dat ze daardoor een beetje dapperder geworden is.
[klik voor een uitvergroting]
Toen ze toch weer thuis was, hebben we haar ook voor de show ingeschreven: resultaat, een hele gezellige dag, ze mag nu kampioen voor haar naam zetten en een leuke foto samen met Astrid als aandenken.
[klik voor een uitvergroting]
Jewel is echt thuis.
[klik voor een uitvergroting]
Jewel, Franz en Kiki. Ze amuseren zich uitstekend.
[klik voor een uitvergroting]
Donna en Lexie. Onafscheidelijk.
[klik voor een uitvergroting]
Dito. Op de show.
9 april 2014

Omdat we niet kunnen ontkennen dat vooral Nieckje en Orchid onder de situatie lijden, hebben we besloten om voor ons hartendiefje Jewel een ander tehuis te zoeken. Wij herplaatsen principieel onze dieren niet, zoals het wel bij cattery's gebruikelijk is, maar wanneer het in het belang van de dieren is, moet het wel. Onze voorkeur gaat - begrijpelijk - uit naar mensen die we al kennen maar voor ons onbekenden kunnen haar ook het juiste nieuwe tehuis bieden. Jewel heeft drie weken bij mensen gelogeerd die al een kater van ons hebben maar helaas lukte het niet met hun Boskatpoes.

[klik voor een uitvergroting]
Jewel kan niet zonder veilig buitenleven.
18 februari 2014

Twee dagen geleden waren Donna en Jewel mee naar een kattententoonstelling. Het lange en dunne van Jewel was aardig bijgetrokken en omdat er ook niets aan de eetlust van Donna mankeert, zagen ze er allebei fantastisch uit. We moeten eerder oppassen dat ze niet teveel rondingen gaan krijgen. Dat ze er zo goed uitzagen, vonden de keurmeesters ook. Ze kregen de nodige complimentjes in hun keurrapportjes maar ze vielen ook heel erg in de prijzen. De kleine Donna, die aan het begin van de dag best wel even nerveus was, herstelde zich uitstekend en won niet alleen de Best-in-Variëteitsprijs overige kleuren én ze behaalde later ook nog één van de acht beschikbare Best-in-Showprijzen. Omdat het een rasspecial was, was er minder concurrentie maar evengoed, ze deed het super! Jewel had meer concurrentie en zette vast haar mooiste pootje voor en met succes: ook een Best-in-Show voor haar. Die van Jewel was van de volwassen poezen. De beste kater die naderhand de allerbeste werd, was Lorenzo, een zoon van de hier wel bekende Zagato. Door deze show werden er herinneringen opgeroepen: die aan de ene keer dat mijn moeder een kat showde, Tamara, onze zilveren stammoeder uit 1983, en Valentijn, onze wildkleur kater geboren in 1990 die ooit Beste van de Raskandag werd en een voorouder is van onze wildkleuren én zilvertjes.

We hebben aardig wat vorderingen geboekt met de herintegratie van Jewel in de groep. In principe kan ze weer met iedereen door één deur behalve met Orchid. Die aversie zit wel heel erg diep. Grootste winst is inmiddels wel dat Jewel haar negatieve associatie met de bruine vachtkleur helemaal kwijt is. Nu is het vooral de oogopslag van Orchid die als een rode lap werkt. Alleen kan Nieckje af en toe ook zo kijken en daardoor is het al twee keer niet echt goed gegaan. Heel naar voor Nieckje maar gelukkig is Jewel veel minder fel dan toen ze nog kittens had en richt ze nooit schade aan. Het onderling ruilen zodat alle katten toch voldoende huiselijk verkeer hebben, gaat nu natuurlijk veel makkelijker. Ik neem Jewel of Orchid in mijn armen naar boven en de poes die dan naar beneden mag, gaat zelf de trap af en omdat er altijd een paar vrijwilligers met me meelopen, wordt ook voorkomen dat het 'bovenkatje' eenzaam zit te verpieteren. Met twee openstaande kamers, soms drie wanneer Huibert boven achter zijn pc zit, en het dakterras, is het niet echt zielig. Alleen niet naar mijn zin. Ik heb een paar motto's zoals de 5 V's op voedingsgebied en het ADKO voor hun vrijheid; Alle Deuren Kunnen Open, behalve de voordeur dan ;-)

[klik voor een uitvergroting]
Jewel BIS.
[klik voor een uitvergroting]
Donna BIV en BIS.
Drie recentere foto's van Jewel.
[klik voor een uitvergroting]
Op de show in Fijnaart. Op een gegeven moment lagen ze samen in een van de hangmandjes en was Jewel Donna aan het wassen. Zo lief! Dat heeft er ook toe bijgedragen dat Donna zich snel op haar gemak voelde. Ook de mogelijkheid dat ze in een ritselzak kon wegkruipen. Katten hebben graag een honk.
[klik voor een uitvergroting]
Jewels specialiteit - op schoot zitten.
[klik voor een uitvergroting]
Als het weer het maar even toelaat, is Jewel buiten te vinden.
[klik voor een uitvergroting]
Lexie gezellig met Tresca.
[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
Ik heb zelden een leuker contact gezien tussen een moederpoes en haar opgroeiende kitten gezien.
<< vorige pagina  1  [2]  3  4  5  6  7  volgende pagina >>
Terug naar overzicht