Klik hier om te zoek op de website

Jewel of the Jungle, 6 maart 2012
Wat kunnen kittens zich in een enkele week enorm ontwikkelen! Lexie weet inmiddels perfect de weg naar buiten en binnen via het kattentunneltje en ook de relatie tussen haar en Jewel is verbeterd. Ze hebben nu meer aan elkaar; wel zo leuk voor Jewel. Alleen blijft Jewel in de verzorgende rol. Ik wil zo graag dat ze gelijkwaardige maatjes worden. <-/> Eind september ging Lexie steeds slechter eten en ik met kunst- en vliegwerk kreeg ik er dan wel wat in tot ze echt niets meer wilde (anders dan brokjes en de blikjes die stijf staan van de ongezonde en verslavende ingrediënten). Ik kan me voorstellen hoe kittens aan dit eten verslaafd kunnen raken. De verzorgers worden wanhopig van de zorgwekkende eetlust en uiteindelijk eindigt dit met een of meerdere kwalen waarvoor de diervoedingsindustrie wel een dieetvoer te koop heeft. Zo ver is het hier niet gekomen. Op een nacht betrapte ik Lexie op diarree en toen viel bij mij het muntje - de lieve meid kon wel eens last hebben van een wormpje. Iets heel gewoons bij jonge dieren in de groei. Alleen waren we er toen nog niet want een kwartier nadat ik haar Milbemax had gegeven, spuugde ze het beetje eten dat erin zat én vermoedelijk dat pilletje uit. Opnieuw geven durfde ik niet - overdosering moest maar niet - maar toen bedacht ik dat ik haar natuurlijk Finidiar moest geven. Dit middel is geweldig. Het is geen stopmiddel maar absorbeert o.a. toxines waardoor alleen al de misselijkheid afneemt. Lexie ging, helemaal na de herhaalde ontworming een paar dagen later, opknappende heen. Alleen eet de rare meid geen kip. Gelukkig is ze wel gek op Carnibest en lamshart maar kip staat nu eenmaal hier vaak op het menu. Alleen al de kippennekjes zijn perfect vanwege hun voedingswaarde (kraakbeen, scheelt in de artrose op de oude dag) en hun reinigende effect voor het gebit. Omdat we dit allemaal rauw geven, heb ik gisteravond een kipfiletje voor haar gekookt. Iedereen razend enthousiast, alleen al vanwege de geur maar van Lexie hoefde het niet. Ik heb toen een stuk van de filet en haar en Jewel, is tenslotte ook in de groei, apart genomen en ze allemaal mini-stukjes filet gevoerd. Lexie vond het reuze interessant, stoof enthousiast op de stukjes af die ik gooide, ik voelde me net een zeehondentrainster, maar iets opeten, ho maar. Blijkbaar kreeg ze door dat dit echt de laatst kans was om voor de nacht nog iets in haar maag te krijgen en ging ze uiteindelijk wel de stukjes opeten. Het goede voorbeeld van Jewel moet geholpen hebben. Vanmorgen heeft ze gesmuld van de lanshart en voor haar hapje vanmiddag heb ik al een stuk gekookte kip klaarstaan.
[klik voor een uitvergroting]
Moet ik dat eten?
[klik voor een uitvergroting]
Nou vooruit dan maar; stukjes rundvlees, rosbief, slagroom en een schepje roomkwark.
[klik voor een uitvergroting]
Zichtbaar met lange tanden. Na de Finidiar en een herhaling van de ontworming knapte ze weer helemaal op.
September 2012, Jewel en Lexie
[klik voor een uitvergroting]
Lexie als verjaardagscadeautje.
[klik voor een uitvergroting]
Samen eten is altijd het eerste dat lukt.
[klik voor een uitvergroting]
Onder de hoede van haar grootmoeder Nieckje het huiselijk leven bestuderen.
Begin september, een dag nadat we de twee kittens van Shabanou hadden weggebracht, kwam Lexie bij ons wonen. We hebben de introductie heel geleidelijk laten plaatsvinden en we zijn boven begonnen. Geleidelijk aan mochten steeds meer katten met haar kennismaken - alleen Jewel moesten we tot onze teleurstelling wel eens bij haar weghalen omdat ze met haar wilde spel Lexie bangmaakte - en al gauw konden we de deur op de overloop open laten staan en kon zij vanaf de trap het huiselijke leven bij ons volgen. De honden maakten best wel indruk. Al snel had ze door dat de twee oudjes haar met rust lieten maar dat die kleine grijze druktemaakster, Polly, graag wilde kennismaken. Polly moet nog even geduld hebben want Lexie is daar nog niet aan toe. Lexie komt wel steeds vaker naar beneden en ze heeft haarscherp door wanneer Polly er niet is of ligt te slapen.

Jewel is inmiddels zes maanden oud en ze begint iets meer rondingen te krijgen. Haar gezichtje wordt wat breder en haar vacht, ze had al heel snel een prachtige ticking, begint wat royaler te worden. Haar staart was al prachtig lang maar de beharing ontwikkelt zich veelbelovend.

Ik kreeg onlangs een extra leuk verjaardagscadeautje. Een stel oorbellen en toen ik daar met m'n smartphoontje een foto van probeerde te maken, zag ik op de foto dat Lexie weer stilletje naar beneden was gekomen en op de rugleuning van mijn stoel zat.

[klik voor een uitvergroting]
In het nieuwe mandje dat bij alle katten erg populair is.
[klik voor een uitvergroting]
September 2012 - Lexie
[klik voor een uitvergroting]
Helaas was Jewel overenthousiast met Lexie maar met oma Shabanou klikte het beter.
[klik voor een uitvergroting]
De show pakte goed uit voor de onderlinge verstandhouding tussen onze twee jongste katjes.
[klik voor een uitvergroting]
Lexie is zo elegant. Alleen al die staart!
September 2012 - Jewel
[klik voor een uitvergroting]
De laatste dagen samen met de kittens van Shabanou.
[klik voor een uitvergroting]
Voor het eerst naar een kattententoonstelling - alsof ze nooit anders had gedaan!
[klik voor een uitvergroting]
En mooi dat ze aan het worden is. Eerder noemden we haar plagend ons topmodel omdat alles aan haar lang was, maar nu zwaart ze wat uit.
Augustus 2012 - Lexie
[klik voor een uitvergroting]
Oefenen voor het moederschap ;-) met speelgoedkatjes.
[klik voor een uitvergroting]
Lexie wordt al een hele meid.
[klik voor een uitvergroting]
Zwartzilvertje met de natuurlijke kleur groen achter zich - zo mooi!
Augustus 2012
[klik voor een uitvergroting]
Van ieder nestje wordt verwacht dat ze poseren. Jewel doet alleen nog een tweede ronde.
[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
<< vorige pagina  1  2  3  4  [5]  6  7  volgende pagina >>
Terug naar overzicht