Klik hier om te zoek op de website

Jewel of the Jungle, 6 maart 2012
[klik voor een uitvergroting]
Genieten van het heerlijke weer. Maverick helemaal links.
[klik voor een uitvergroting]
Jewel oefent alvast in het oude kraamkistje.
[klik voor een uitvergroting]
Tussen de bloemetjes.
Woensdag 13 februari 2013

Terwijl Huibert voetbal kijkt en ik alleen de herhalingen van de betere doelpunten bekijk, zoek ik wat foto's op van onze jongedametjes (zijn verdeeld over twee laptops). Zeker Jewel heeft nu haar grootte wel bereikt en eigenlijk is Lexie dat ook. Alleen nog wat uitzwaren. 'Ter voorbereiding' van hun eerste nestjes in de loop van dit jaar spelen ze voor nanny bij de nestjes van Tresca en Shabanou. Het zijn vast de banden van het bloed dat Jewel vooral naar de kittens van haar moeder trekt en dat Lexie zich vooral bezig houdt met die van haar grootmoeder Shabanou.

Helaas is hun onderlinge contact niet echt om over naar huis te schrijven al zijn er best leuke momenten geweest. Zo heeft Lexie de boevenplukjes van Jewel weggewassen in de periode dat zij wel goed met elkaar omgingen maar helaas wil Jewel nu niets meer van Lexie weten. Wij ´nemen´ vaak twee katten kort na elkaar in de hoop dat zij elkaars jeugd extra leuk maken. Helaas bleek dit voor dit tweetal een teleurstelling. Jewel vindt Lexie maar niets maar Lexie trekt zich er weinig van aan en heeft haar eigen kattenmaatjes hier in huis (en dan natuurlijk haar beide kittenooms). Twee Somalipoesjes en ze konden onderling niet meer verschillen. Jewel houdt van het ruigere spelen en heeft haar sparringpartner gevonden in Jack en Lexie is een grote knuffel die nu bijzonder trouw is bij het nestje van Shabanou. Wel zo gezellig voor Shabanou toen ze de eerste drie weken nog boven bivakkeerde en extra warmte voor de twee kittentjes.

Zo lastig als Lexie in het begin met het eten was, zo makkelijk is ze nu. Ze eet werkelijk alles wat los en vast zit. Het maakt niet uit hoe groot het stuk vlees met of zonder bot is, ze zet overal haar tandjes in. Alleen overdrijft ze wel een beetje - ze eet niet alleen haar ontwormingspilletje gewoon uit mijn hand maar ze blijkt ook pilletjes die ik klaar heb gelegd voor een andere kat, zoals de Fortekor voor Sijntje, ook als een leuke snack voor zichzelf te zien. Voortaan leg ik ze op een randje waar zij niet bij kan.

[klik voor een uitvergroting]
Geen dikke vriendinnen maar wel samen op de bank.
[klik voor een uitvergroting]
Samen bij de kittens van Tresca.
[klik voor een uitvergroting]
Ik denk dat de hormoontjes Jewel parten spelen want soms gaat het wel heel goed.
[klik voor een uitvergroting]
Jewel met haar halfzus Anches.
[klik voor een uitvergroting]
De mooie Jewel. Haar boevenplukjes achter de oren zijn weg maar haar kleur is indrukwekkend.
[klik voor een uitvergroting]
Gezellig bij haar moeder en de kittens.
[klik voor een uitvergroting]
Met papa Jack.
[klik voor een uitvergroting]
Kan een gezichtje een lievere uitstraling hebben?
[klik voor een uitvergroting]
Samen met Shabanou aan het moederen.
25 november 2012

Tot onze verbazing zijn beide jongedames deze maand krols geworden. Van Jewel is het niet zo vreemd gezien haar lichamelijke ontwikkeling maar ik zie de poezen liever wat later beginnen met hun hormoontjes. Dat Lexie mee ging doen, deed onze monden helemaal openvallen. Nu maar hopen dat ze niet frequent krols worden want dat is slecht voor hun gezondheid. Onbenutte krolsheden zijn ook onnatuurlijk, in de natuur wordt een poes gewoon gedekt, ook als ze nog erg jong is. Als het moet, gaan Jewel en Lexie aan de pil; dat is ook geen feest voor hun gezondheid maar naar mijn idee toch beter voor ze. Gelukkig bestaat er nu Suprelorin om de poezen na hun eerste nest een lange hormonale rustperiode te kunnen geven.

Ondanks dit hormonale gedoe gaat het de poesjes prima en genieten wij mee. Jewel en Lexie trekken leuk met elkaar op. Lexie heeft inmiddels bijna Jewels 'boevenplukjes' achter haar oortjes weggewassen, Lexie ziet Jewel ook als een rolmodel en probeert haar te imiteren en dit roept herinneringen op aan Oentje en Silvie in 1988. Silvie (Ch. Aurora van Djibouti) adoreerde Oentje en Oentje (Silfescian Nefertiti Merit) was haar tweede moeder. Lexie lijkt in gedrag en uiterlijk op Silvie. Jewel lijkt niet op Oentje, niet in kleur, Jewel is heel diep van kleur en Oentje had juist een lichte wildkleur en waar Oentje lieflijk en zorgzaam was, is Jewel een rauwdouwster. Twee videootjes van vorige week. Ze openen niet in een apart venster dus terug te gaan naar deze pagina gaat via de pijltjes linksboven in de browser.

Lexie wast Jewel. (Ik had een probleempje met het uitdoen van de camera aan het einde; ooit ga ik leren hoe ik filmpjes kan bewerken).

Jewel wast Lexie

[klik voor een uitvergroting]
Kort voordat Jewel krols werd, viel me op dat haar vacht ineens heel vettig leek.
[klik voor een uitvergroting]
Lexie met haar prachtige oorpluimpjes. Waar Jewel ze achter haar oren heeft, inmiddels bijna had, heeft zij ze op haar oorpuntjes. En die blijven! Veel Somalikittens hebben als kitten pluimpjes maar vaak verdwijnen die. Lexie is nu bijna zes maanden en dan zijn die pluimpjes vaak blijvertjes.
14 oktober 2012
[klik voor een uitvergroting]
Kijkt ze je zo aan terwijl je aan het inpakken bent om op vakantie te gaan...
[klik voor een uitvergroting]
Dat weekje rust maakte ze wel slaperig.
[klik voor een uitvergroting]
En Lexie en Jewel gaan nu beter met elkaar om.
Het nare van het hebben van huisdieren is dat het op vakantie gaan niet bepaald zorgenvrij is en dat je anderen moet vragen om voor je dieren te zorgen. We waren al een hele tijd niet meer echt weggeweest anders dan vorig jaar een keer een lang weekend naar een buitenlandse kattenshow. In zo'n geval gaan de oudere honden naar het pension (Tussenwijck in Wijk aan Zee), Polly gaat met ons mee en onze zeer gewaardeerde overbuurvrouw zorgt voor de katten die niet mee gaan naar de show. Omdat Eesz en Pici helemaal op leeftijd zijn, willen we ze niet onnodig naar het hondenpension brengen. Ze hebben het daar prima maar vooral Pici vinden we er te kwetsbaar voor geworden. Ze hoort en ziet niet meer zo goed, heeft moeite met haar oriëntatie en heeft fikse pijnklachten. Daarom kozen we voor een hondenvakantie en alleen de katten die speciale zorg nodig zouden hebben, gingen mee. Sijntje is ons zorgenkindje met stip, dus zij ging mee zij en gedroeg zich probleemloos. We hebben ernstig overwogen of we de jonkies Jewel en Lexie mee zouden nemen maar beiden zijn watervlug en in principe zorgenvrij anders dan dat ik bezorgd was of Lexie wel voldoende aan haar trekken zou komen tijdens de maaltijden. Zo'n klein kitten is nog in de groei en heeft juist extra nodig. Patricia heeft uitstekend voor haar gezorgd want ze is niet alleen flink gegroeid maar heeft ook meer vlees op haar botjes (ze was wat mager geworden toen ze een tijdje terug last van haar ingewanden had).

Het was maar goed dat ze niet mee waren want bij thuiskomst met het naar binnen brengen van de koffers wist Jewel toch tussen onze benen door te glippen en stond ze, midden op straat met haar staartje hoog, enthousiast te zijn. Gelukkig wonen we in een smalle straat en blokkeerde onze auto alle verkeer en kon ik haar snel oppakken. Maar dit was niet voor herhaling vatbaar. De voordeur moet taboe voor ze blijven.

Wat kunnen kittens zich in een enkele week enorm ontwikkelen! Lexie weet inmiddels perfect de weg naar buiten en binnen via het kattentunneltje en ook de relatie tussen haar en Jewel is verbeterd. Ze hebben nu meer aan elkaar; wel zo leuk voor Jewel. Alleen blijft Jewel nog wel in de verzorgende rol. Ik wil zo graag dat ze gelijkwaardige maatjes worden.

[klik voor een uitvergroting]
Lexie, tijdens een van haar eerste keren buitenspelen.
[klik voor een uitvergroting]
Jewel als grote zus.
<< vorige pagina  1  2  3  [4]  5  6  7  volgende pagina >>
Terug naar overzicht