Klik hier om te zoek op de website

Jewel of the Jungle, 6 maart 2012
16 augustus 2013

Spannende tijden want zowel Lexie als Jewel zijn uit logeren geweest bij de dekkaters van onze keuze. Als het aan de meiden zelf had gelegen waren ze met Jack in zee geweest. Die deed erg zijn best maar helaas hij is nu een eerbiedwaardige castraat. Hun prille zwangerschappen staat het genieten van het mooie weer en speciaal op hun nieuwe voor de katten afgezette dakterras niet in de weg. Van onze buurtjes, links, rechts en achter hebben we allemaal spulletjes voor de aankleding ervan gekregen. Een dertig jaar oude stam van een rozenboom en klimbomen. Heerlijk om aan te nagelen en op te luieren (en voor mij te poseren).

[klik voor een uitvergroting]
Mijn favoriete foto van Lexie en Jewel in de nieuwe kattenren op het dakterras.
Zondag 9 juni 2013

Jewel en Lexie zijn ineens veranderd van jonge dametjes in echte volwassen poezen en de ontwikkeling van hun aanhankelijkheid ging er gelijk mee op. Ik heb me een hele tijd zorgen gemaakt over Jewel. Ik had de indruk dat zij niet lekker in haar vel zat maar inmiddels lijkt dit helemaal over. We hebben haar een tijdlang 's nachts de gelegenheid om lekker apart op bed te mogen slapen. Mogelijk heeft dit haar over het dooie punt geholpen want nu is ze zo lief en aanhankelijk. Mijn moeder is kort geleden overleden en Jewel is nu het beste troostkatje in huis. In andere zaken weet ze zich ook te onderscheiden en dit heeft hij de titel D.E. opgeleverd. Dit staat voor De Ergste en aangezien ook hier het gezegde 'What is in a name?' opgaat. Gelukkig heeft ze wel tafelmanieren maar even een bordje met een boterham bijv. op het aanrecht laten staan, resulteert in een broodje zonder beleg. Even door een kier van een (kast-)deur glippen is ook iets waar ze zich op heeft toegelegd. Vooral de balkondeur heeft haar interesse. Het is haar nog niet gelukt en met een beetje geluk zal dit haar ook nooit gaan lukken want we gaan het dakterras binnenkort afzetten. Kan die deur ook lekker open blijven staan. De afgelopen tijd hebben we met smart gewacht op een krolse periode van Jewel. Niets van dien aard dus en daardoor moeten we de dekking i.v.m. de vakantieplannen uitstellen en we een andere dekkater uitzoeken. Hopelijk kunnen we volgende maand bij Boris, onze eerste keuze, terecht.

Lexie was deze week jarig en om dit te vieren is werd ze krols. Ik vond dit de eerste dagen maar een krolsheid van niets. Zo lichtjes, met zo'n krolsheid kan een poes niet naar een dekkater. Deze zorg heeft ze inmiddels helemaal weggenomen - ze is nu al dagen luid en duidelijk krols. Door de uitstel van Jewels nestje is nu de mogelijkheid ontstaan om de poezen gelijktijdig een nestje te laten krijgen. In de loop van de tijd is hun onderlinge relatie ook verbeterd en wie weet pakt het samen moeder ook nog een verbetering op dit gebied. Waar Jewel heel lang 'het topmodel' kon worden genoemd omdat alles lang en dun aan haar was, ontwikkelde Lexie zich vrij vlot van een pubertje tot een jong volwassen poesje. Haar kopje is nu zo mooi!

Beide meiden hebben zich ontwikkeld tot gezellige knuffelmeiden. Lexie is 's morgens op haar best. Samen met haar overgrootvader Maverick krijg ik na het wakker worden een kattenvoetjesmassage. Als ik ze nu nog samen op schoot kan krijgen, ben ik helemaal tevreden ;-)

[klik voor een uitvergroting]
Jewel samen met haar moeder Tresca.
[klik voor een uitvergroting]
Lexie met haar grootmoeder Shabanou.
[klik voor een uitvergroting]
Bij de bloemen van het bloemencorso. Op de achtergrond het kopje van Anches.
[klik voor een uitvergroting]
Met Sijntje.
[klik voor een uitvergroting]
Met tante Orchid.
[klik voor een uitvergroting]
Het nieuwe kattenspeelgoedje in de tuin wordt eigenlijk alleen door Jewel gewaardeerd.
[klik voor een uitvergroting]
Genieten van het heerlijke weer. Maverick helemaal links.
[klik voor een uitvergroting]
Jewel oefent alvast in het oude kraamkistje.
[klik voor een uitvergroting]
Tussen de bloemetjes.
<< vorige pagina  1  2  [3] 
Terug naar overzicht