Klik hier om te zoek op de website

Jewel of the Jungle, 6 maart 2012
Drie recentere foto's van Donna.
[klik voor een uitvergroting]
Samen met papa BenBen wachten op de showuitslagen.
[klik voor een uitvergroting]
Deze foto riep een hele sterke herinnering op aan die ene keer dat mijn inmiddels overleden moeder aan een kattenshow meedeed. Deze foto komt in het blog over deze show.
[klik voor een uitvergroting]
Net zo gek op het buiten zijn als tante Jewel.
Zondag 26 januari 2014

De kittens zijn uitgevlogen en ons blijvertje Donna heb ik vandaag toegevoegd aan dit topic van de jongste poezen. We zijn druk bezig met de herintroductie van Jewel in de groep. Met haar moeder Tresca was het binnen de kortste keren weer helemaal koek en ei. Met Shabanou was het nooit een echt probleem maar voor ieders welzijn hielden we ze apart van elkaar. Deze omgang kon al vrij snel zonder begeleiding. Omdat het grootste probleem Orchid was en haar moeder Nieckje zo op haar lijkt, pakken we de kennismaking met Nieckje en Orchid extra voorzichtig aan. Op dit moment zijn ze allemaal in de huiskamer maar Orchid ligt naast de radio te slapen en Nieckje ligt op een stoel. Jewel loopt rond want ze vindt dat ze al lang genoeg op mijn schoot heeft gelegen. Help maar duimen want we willen de lieve Jewel niet missen!

[klik voor een uitvergroting]
Jewel en Shabanou.
De drie leukste foto's van Donna van haar eerste levensmaanden.
[klik voor een uitvergroting]
Wat lijkt ze hier op Shabanou toen die deze leeftijd had.
[klik voor een uitvergroting]
Donna met haar kortharige zusje Polgara.
[klik voor een uitvergroting]
Donna is de derde van links op deze foto.
Woensdag 23 oktober 2013

Het leven van Lexie en Jewel is drastisch veranderd maar beide poezen moederen over hun kittens alsof ze nog nooit iets anders hebben gedaan. Samen hebben ze zeven kittens. In een blog op Blogspot plaats ik regelmatig foto's en belevenissen over de meiden en hun kroost. De blog over deze twee nestjes staat hier: Nestjes Lexie en Jewel. Deze link opent in een nieuw venster.

Woensdag 11 december

Lexie en Jewel trekken steeds meer naar elkaar toe. We hebben fikse problemen tussen Jewel en de andere wildkleur poezen, door een schrikreactie en een misverstand met Orchid na een extreem harde knal in ons straatje, en we overwogen serieus om Jewel een ander adresje te gaan geven. Eerdere pogingen om deze poezen weer met elkaar te laten omgaan, mislukten maar nu Jewel aan de suprelorin is en de kittens over een maand verhuisd zijn, hebben we alle kansen dat het uiteindelijk toch goed gaat komen.

Dit filmpje geeft leuk aan hoe goed het tussen Lexie en Jewel nu gaat. Hun start als kittens was een grote teleurstelling want het is juist zo leuk voor opgroeiende kittens om een leeftijdsgenootje te hebben maar nu halen ze dus overduidelijk hun schade in.

Stoeiende Lexie en Jewel en hun kittens.

[klik voor een uitvergroting]
Echt genieten!
[klik voor een uitvergroting]
Deze mandjes boven de radiator in de kattenkamer zijn erg populair. Het kitten rechts is Donna.
16 augustus 2013

Spannende tijden want zowel Lexie als Jewel zijn uit logeren geweest bij de dekkaters van onze keuze. Als het aan de meiden zelf had gelegen waren ze met Jack in zee geweest. Die deed erg zijn best maar helaas hij is nu een eerbiedwaardige castraat. Hun prille zwangerschappen staat het genieten van het mooie weer en speciaal op hun nieuwe voor de katten afgezette dakterras niet in de weg. Van onze buurtjes, links, rechts en achter hebben we allemaal spulletjes voor de aankleding ervan gekregen. Een dertig jaar oude stam van een rozenboom en klimbomen. Heerlijk om aan te nagelen en op te luieren (en voor mij te poseren).

[klik voor een uitvergroting]
Mijn favoriete foto van Lexie en Jewel in de nieuwe kattenren op het dakterras.
Zondag 9 juni 2013

Jewel en Lexie zijn ineens veranderd van jonge dametjes in echte volwassen poezen en de ontwikkeling van hun aanhankelijkheid ging er gelijk mee op. Ik heb me een hele tijd zorgen gemaakt over Jewel. Ik had de indruk dat zij niet lekker in haar vel zat maar inmiddels lijkt dit helemaal over. We hebben haar een tijdlang 's nachts de gelegenheid om lekker apart op bed te mogen slapen. Mogelijk heeft dit haar over het dooie punt geholpen want nu is ze zo lief en aanhankelijk. Mijn moeder is kort geleden overleden en Jewel is nu het beste troostkatje in huis. In andere zaken weet ze zich ook te onderscheiden en dit heeft hij de titel D.E. opgeleverd. Dit staat voor De Ergste en aangezien ook hier het gezegde 'What is in a name?' opgaat. Gelukkig heeft ze wel tafelmanieren maar even een bordje met een boterham bijv. op het aanrecht laten staan, resulteert in een broodje zonder beleg. Even door een kier van een (kast-)deur glippen is ook iets waar ze zich op heeft toegelegd. Vooral de balkondeur heeft haar interesse. Het is haar nog niet gelukt en met een beetje geluk zal dit haar ook nooit gaan lukken want we gaan het dakterras binnenkort afzetten. Kan die deur ook lekker open blijven staan. De afgelopen tijd hebben we met smart gewacht op een krolse periode van Jewel. Niets van dien aard dus en daardoor moeten we de dekking i.v.m. de vakantieplannen uitstellen en we een andere dekkater uitzoeken. Hopelijk kunnen we volgende maand bij Boris, onze eerste keuze, terecht.

Lexie was deze week jarig en om dit te vieren is werd ze krols. Ik vond dit de eerste dagen maar een krolsheid van niets. Zo lichtjes, met zo'n krolsheid kan een poes niet naar een dekkater. Deze zorg heeft ze inmiddels helemaal weggenomen - ze is nu al dagen luid en duidelijk krols. Door de uitstel van Jewels nestje is nu de mogelijkheid ontstaan om de poezen gelijktijdig een nestje te laten krijgen. In de loop van de tijd is hun onderlinge relatie ook verbeterd en wie weet pakt het samen moeder ook nog een verbetering op dit gebied. Waar Jewel heel lang 'het topmodel' kon worden genoemd omdat alles lang en dun aan haar was, ontwikkelde Lexie zich vrij vlot van een pubertje tot een jong volwassen poesje. Haar kopje is nu zo mooi!

Beide meiden hebben zich ontwikkeld tot gezellige knuffelmeiden. Lexie is 's morgens op haar best. Samen met haar overgrootvader Maverick krijg ik na het wakker worden een kattenvoetjesmassage. Als ik ze nu nog samen op schoot kan krijgen, ben ik helemaal tevreden ;-)

[klik voor een uitvergroting]
Jewel samen met haar moeder Tresca.
[klik voor een uitvergroting]
Lexie met haar grootmoeder Shabanou.
[klik voor een uitvergroting]
Bij de bloemen van het bloemencorso. Op de achtergrond het kopje van Anches.
[klik voor een uitvergroting]
Met Sijntje.
[klik voor een uitvergroting]
Met tante Orchid.
[klik voor een uitvergroting]
Het nieuwe kattenspeelgoedje in de tuin wordt eigenlijk alleen door Jewel gewaardeerd.
<< vorige pagina  1  2  [3]  4  5  6  7  volgende pagina >>
Terug naar overzicht