Klik hier om te zoek op de website

Jack en Shabanou & Gidget, juni 2012
Zaterdag 23 februari

Hoog tijd voor een update. Er is heel veel gebeurd. Door hele verdrietige omstandigheden moest er een nieuw tehuis voor Kira gezocht worden. Dankzij alle contacten via Facebook viel dat nieuwe adresje binnen een kwartier al in onze schoot. Huibert heeft Kira opgehaald, ze woonde niet om de hoek, en nadat hij mij had opgepikt hebben we haar meteen naar haar nieuwe mensen gebracht. Kira heet nu Kiyomi, Japans voor pure schoonheid. Een hondje dat wel op bezoek komt, heeft namelijk dezelfde naam en met een nieuwe naam kan je ook een echte nieuwe start maken. Kira's mensen hadden het goed gezien; Kira kon bij hun niet tot haar recht komen en zeer vermoedelijk was de terugkerende ontsteking van de anaalklieren er ook een gevolg van. Het was een daad van pure liefde voor het dier om haar te laten gaan en nu gaat het uitstekend met haar, geen problemen meer met de anaalklieren!, en zij maakt nu Jannie, Chris en hun andere twee Somali's, Iggy en Ginger, erg gelukkig.

Broerlief Kimo heeft ook het brevet van 'Gelukkiger-maken' behaald. We horen, lezen en zien alleen maar berichtjes in superlatieven over zijn persoonlijkheid en niet te vergeten zijn uiterlijk schoon. Omdat hij ander gedrag ging ontwikkelen, trokken zijn mensen aan de bel met de vraag of dit gedrag misschien met zijn hormonen te maken had. Zeker weten! Dit is gisteren meteen gebeurd en nu kan hij zijn gelukkige leventje met rode vriendje Toto en zijn mensen René en Mona voortzetten.

Halfzusje Lexie die bij ons woont, maakt het ook prima. Zonder enige vorm van scholing heeft zij zich ontwikkeld tot supernanny. Eerst samen met de iets oudere Jewel bij de kittens van Tresca en toen die van haar grootmoeder Shabanou geboren werden, was het haar duidelijk: daar lag haar roeping. Inmiddels heeft ze ook een hele leuke relatie met Shabanou opgebouwd.

Ik zal de mensen van het broertje van Lexie ook even om een update vragen. Ik ben heel benieuwd hoe het met hem gaat. Hij was al heel jong behoorlijk groot en Kimo bleek bij de dierenarts, niet te dik, ruim vijf kilo te wegen. Ik verwacht dat FatBoy/Buddha - die naam vraagt wel om overgewicht - , zonder te dik te zijn, nog zwaarder is, gezien zijn afstamming. En dat allemaal met Shabanou, niet bepaald de grootste zilveren poes ooit, als moeder en grootmoeder. Hun vader Jack is ook een kater van formaat!

Lexie heeft op deze website samen met Jewel een eigen topic gekregen waar meer over haar te vinden is. Wat ook erg leuk is, is het Whatsappen wat Mona vaak doet. De leukste plaatjes en berichtjes komen dan langs. Facebook vind ik zelfs nog leuker. De mensen van Kiyomi zitten ook op Facebook evenals Mona en andere mensen die een Silfescian hebben. Het is heel dankbaar om een berichtje over je kat op deze besloten groep te plaatsen want de mensen reageren er op en ook de familierelaties worden duidelijk. Voor Buddha verwijs ik voor nu naar zijn jeugdblog Nestje van Gidget.

[klik voor een uitvergroting]
Kira, nu luisterend naar de naam Kiyomi. Ze was heel snel gewend en kan het vooral goed vinden met Iggy. Het buitenleven in de afgezette tuin bevalt haar ook heel goed.
[klik voor een uitvergroting]
Kimo, vandaag, een dag na zijn castratie, lief stoeiend met zijn maatje Toto.
[klik voor een uitvergroting]
Lexie bij de kittens van haar grootmoeder Shabanou.
[klik voor een uitvergroting]
Het hele stel van Jannie en Chris bij elkaar.
[klik voor een uitvergroting]
Zulke fotobewerkingen maken wil ik ooit ook leren!
[klik voor een uitvergroting]
Ik had hier eerst een schootfoto staan maar deze is nog mooier.
[klik voor een uitvergroting]
Kimo in zijn lievelingspose.
[klik voor een uitvergroting]
Allebei heftig flieft.
[klik voor een uitvergroting]
Met zijn grote vriend Toto.
[klik voor een uitvergroting]
Nanny Lexie.
[klik voor een uitvergroting]
Het klikt heel goed tussen Shabanou en Lexie.
[klik voor een uitvergroting]
Met papa Jack.
Kersttijd, een bron van nieuwe foto's.
[klik voor een uitvergroting]
Kira is al helemaal in de juiste stemming.
[klik voor een uitvergroting]
Alleen heeft ze bij herhaling last gehad van een anaalklierverstopping.
[klik voor een uitvergroting]
Gelukkig blijft ze er wel prima bij uitzien en kan ze trots met haar mooie staart pronken.
Kimo zet ook zijn beste pootje voor.
[klik voor een uitvergroting]
Kimo op zoek naar de ballen.
[klik voor een uitvergroting]
Gevonden! De uitvinding van de onbreekbare kerstballen wordt enorm gewaardeerd.
[klik voor een uitvergroting]
Kimo met zijn vrouwtje Mona.
Maandag 17 december

Eind november moesten we hun vader Jack laten castreren. Heel jammer want we hadden nog heel erg graag een keer een nestje van hem samen met Anches willen hebben. Op eigen initiatief heeft hij samen met Shabanou er nog wel voor gezorgd dat er nog een nestje van hem komt. Shabanou heeft al een mooi buikje. Dat nestje was eigenlijk gepland voor volgend jaar maar is nu ook meer dan welkom en zo is de teleurstelling van de castratie ook beter te accepteren. Jack heeft de gewoonte om wanneer het gezellig is er gezellig bij de gaan liggen. Als kitten, levensgevaarlijk, voor je voeten maar met het opgroeien zocht hij het hogerop en doet hij het vooral op tafels en banken. Laat zijn mooie zoon Fatboy, die mogelijk als echte roepnaam Buddha gaat krijgen, precies diezelfde gewoonte hebben! Heerlijk die karaktertjes. Somali's zijn zeldzaam sfeergevoelige dieren.

[klik voor een uitvergroting]
Fatboy/Buddha
<< vorige pagina  1  [2]  3  4  5  6  7  volgende pagina >>
Terug naar overzicht