Klik hier om te zoek op de website

archief
Vrijdag 11 oktober 2013

Sijntje heeft het deze week wel erg spannend gemaakt. Keer op keer kreeg ik haar alleen met heel veel moeite aan het eten. Gelukkig lijkt het nu weer de goede kant op te gaan en hebben we niet alle problemen tegelijkertijd want we hebben nu problemen in de groep. Door geluidsoverlast :-( Vlak bij ons werd er oude dakbedekking met een gigantische knal op straat gegooid. Ik was niet de enige die schrok, het klonk als stevig vuurwerk, maar zonder het inleidende geknal kwam hij ook bij de katten goed aan. Vooral bij de moederpoezen die nu begrijpelijk extra alert zijn om hun kittens te beschermen. Helaas heeft Jewel haar schrik van de knal en de schrik van Orchid die net bij haar liep met elkaar gecombineerd en mag de lieve Orchid niet meer in de buurt komen. Alle bruine poezen moeten ook voorzichtig zijn want Jewel is al een paar keer als een duveltje uit een doosje achter een andere wildkleur poes aangestoven. Gelukkig kijken die dan meestal om met een blik van 'Wat heb jij nou?' maar zorgwekkend is de situatie wel. De kraamdoos is vervangen door een mand en die staat in een kooi waarvan het luikje als het nodig is even dicht kan. Vanmorgen ging het allemaal weer zo goed, iedereen kon bij haar even komen buurten/kijken of er nog wat lekkers staat, maar toen Orchid langskwam was het weer mis.

In het topic voor beide nestjes staan weer heel veel nieuwe foto's en videootjes. Nestjes Lexie en Jewel. Nog meer foto's en filmpjes op zondag de 13e.

[klik voor een uitvergroting]
Polly kan niet wachten tot ze met de kittens kan tutten.
[klik voor een uitvergroting]
Ondanks de schrik toch een hele gelukkige Jewel.
[klik voor een uitvergroting]
De nieuwe nestelruimte voor Jewel. Als het nodig is, kan het luikje dicht.
[klik voor een uitvergroting]
Zo ook Lexie met haar bulletjes. Ze slaan wat groen uit door die flits.
Zaterdag 5 oktober

Afgelopen maandag, precies op de verwachte datum, beviel Jewel van haar nestje van Boris. Alles ging meer dan voorspoedig. De poezen uit haar familie bevallen opvallend gemakkelijk. En een kleine anderhalf uur later was de wereld vier prachtige Somalietjes rijker. Ik schrok heel even een beetje van de eerstgeborene. Die was zo verschoten en in sommige gevallen wordt een verbleekte vacht door een of andere infectie veroorzaakt en dit heeft soms gezondheidsrisico's. Meteen nadat deze gedachte bij me opgekomen was, wist ik al hoe het zat met dit kitten. Deze knaap is een blauwe Somali. De eerstgeboren blauwe ooit in huize Meijer. Cattery Silfescian had al eerder de blauwe Noën en haar blauwe zoontje Obi gekend maar die zijn niet bij ons geboren.

De kittens van Lexies nest zijn al hele bullen. Ze wegen al zo rondom de 300 gram. De trotse eigenaresse van de vader van dit nestje had foto's van de kittens op Facebook gezet en een collegafokster, de fokster van de grootvader van dit nest, zag wat ik niet had gezien en ook niet had verwacht - het enige katertje van dit nest, de laatst geborene, is geen zwartzilver variant maar een blauwzilvertje. In één klap twee blauwtjes rijker.

Maar katten fokken is niet alleen rozengeur en maneschijn. Er overlijden wel eens kittens maar meestal zie je binnen de eerste 24 uur wel aanwijzingen dat er iets mis aan het gaan is. Maar nu ontwikkelde ieder kitten zich uitstekend, de groei en het gedrag was perfect, de moedertjes ontspannen en gelukkig maar toch ging er iets mis. Donderdagochtend trof Huibert het poesje van Jewel overleden aan in de kraammand. Gezien het gedrag van Jewel mag ik veronderstellen dat zij niet geleden heeft want moederpoezen met een gezondheidsprobleem in hun nest worden heel erg onrustig maar het zelfverwijt bij mezelf was heel erg groot. Van 'had ik er toch maar bij blijven slapen' tot 'de rand van de nestdoos was te hoog en dus te onhandig voor Jewel om er in het donker overheen te komen'. Omdat ik vind dat we moeten doen wat in ons vermogen ligt om de oorzaak te vinden, heb ik dit poesje gisteren naar 'Utrecht' gebracht. Ik hoop dat dit bruikbare informatie gaat opleveren. Bij eerdere kittens vroeger leverde het onderzoek eigenlijk geen informatie op.

[klik voor een uitvergroting]
Jewel met haar prachtige viertal.
[klik voor een uitvergroting]
Lexie met haar zilveren kwartet.
[klik voor een uitvergroting]
Het wildkleurige poesje dat overleden is. Ze was zo gaaf!

Het blauwzilveren variantkatertje zorgde er zelf voor dat we konden ontdekken dat hij geen zwarte voetzooltjes maar grijze had.
[klik voor een uitvergroting]
Dat moet een band gaan scheppen tussen Polly en het blauwe katertje; ze zijn allebei grijs.
De beste foto's van vandaag.
[klik voor een uitvergroting]
Moeder en dochter Somali zwartzilver. De andere drie, de katertjes, zijn Abessijn-variantjes.
[klik voor een uitvergroting]
Het katertje met het rode bandje. Hij werd als vierde geboren en had eerst even een blauw bandje maar dat bleek niet handig.
[klik voor een uitvergroting]
Jewel in haar kraammand, nu met een verlaagde rand en zo past haar voorpootje er ook nog aangenaam op.
<< vorige pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  [22]