Klik hier om te zoek op de website

De nestjes van Shabanou en Tresca
Woensdag 4 februari

Uriah is al een hele grote kater aan het worden.

 

[klik voor een uitvergroting]
Hij helpt zijn baasjes overal mee.
[klik voor een uitvergroting]
Of hij groot gegroeid is. Vergelijk deze foto eens met de foto hieronder.
Dinsdag 25 november

Tsja en toen was het weer helemaal rustig in cattery Silfescian. Ik had de punt nog niet gezet of de hoogzwangere Tresca springt van de stoel naast me af en schrijdt naar het kraammandje dat in de voorkamer staat.

Inmiddels komen de verhalen binnen over alle stadia van inburgering van de kittens. Van de zilvertjes heb ik al drie geschikte foto's.

[klik voor een uitvergroting]
Diva in Zeist.
[klik voor een uitvergroting]
Flavia veilig op Huiberts arm in Den Haag.
[klik voor een uitvergroting]
Uriah staat stoer te eten naast zijn nieuwe vriendjes in Laren.
Dinsdag 18 november

Na een laatste ontworming in cattery Silfescian gaan de kittens ons verlaten. Diva ging gisteren als eerste. Zij is de opvolgster van de bijzonder charmante Pheadra Luna, Just Jewel op de stamboom en de zus van Just Jake, zonder wiens inbreng voor het ras Maverick niet geboren had kunnen worden. Het is nog niet te merken dat het hier nu iets rustiger is geworden maar dat wordt het beslist wanneer ze allemaal bij hun nieuwe mensen wonen.

[klik voor een uitvergroting]
Van al het geravot worden ze wel heel erg moe.
[klik voor een uitvergroting]
Je kan ze op de meest vreemde plaatsen en in de vreemdste standjes aantreffen.
[klik voor een uitvergroting]
Shabanou in actie.
Met die druktemakers zijn we maar wat blij dat ieder avontuur goed afloopt. Ieder nest bedenkt wel weer een nieuwe truc om ons extra grijze haren te bezorgen. Deze kittens klimmen bijv. graag omhoog in het gaas tot onder het balkon. Het is de vraag of we het nieuwe plankje waar vandaan ze ook over de muur kunnen kijken daar wel moet blijven.

Ze hebben het allemaal wel een keer gedaan en van Diva en Fleurana heb ik foto's gemaakt. Gelukkig doen ze het meestal wanneer Huibert thuis is en dan wordt indien nodig de ladder erbij gepakt en het kitten 'gered'. In de loop van de tijd raakten ze gelukkig aardig bedreven in het omlaag klauteren maar Fleurana was de spreekwoordelijke uitzondering op de regel, getuige dit filmpje. Overgrootmoeder Nieckje was al behoorlijk bezorgd en soms klimt moeder Shabanou ook omhoog voor een reddingspoging. Dan wordt het echt dringend noodzakelijk om zelf het kitten te gaan redden. Zo'n moederpoes moest maar niet aan dat nekje gaan zitten trekken

Het filmpje duurt niet lang. Ik wilde eerst zien of het kitten echt niets had opgelopen van die landing:  http://www.youtube.com/v/G97ULIEGuJo

[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
Zaterdag 8 november

Wij hebben ooit een plexiglazen bol gekregen die overcompleet was na een verbouwing van een supermarkt. Vroeger zat er snoep onder; nu onze katten. De bol staat meestal op de vensterbank met een mandje erin en zomer en winter wordt er in gerelaxt door onze grote en kleine katten. Soms wordt het er wel erg warm in en dan tref je ze in de meest vreemde standjes aan.

Vanmorgen stortte het koepeltje met mandje en het kitten Uriah van de vensterbank. In plaats van dat hij er geschrokken vandoor ging, ging hij de zaak onderzoeken en al gauw had hij een nieuw speeltuig ontdekt: hij kon er in schommelen, ronddraaien en dollen met de andere kittens.

[klik voor een uitvergroting]
En onze nestor Murray laat al dat gedol lekker over zich heen komen al is het in dit geval meer langs zich heen razen.
[klik voor een uitvergroting]
Warm hè? Uriah ondersteboven gapend.
[klik voor een uitvergroting]
De instap vergt enige behendigheid. Tante Orchid die zich helemaal de moederrol heeft aangemeten, komt wel even kijken of het allemaal wel goed gaat.
[klik voor een uitvergroting]
Tollen en dollen maar.
Vrijdag 7 november

Hier heb ik heel wat in te halen!

De kittens zijn om van te smullen - wat een heerlijke karaktertjes en wat hebben ze een geweldige eetlust. Ze zijn allemaal goed op gewicht. Vandaag zijn ze naar de dierenarts geweest voor hun vaccinaties. Op Lara/Yalena na zijn ze allemaal door de APK gekomen en gevaccineerd. Yalena is nota bene de grootste van het wildkleurnest maar ze heeft wat korstjes in haar hals en verdikte lymfeklieren. Ze heeft geen koorts en verder lijkt alles goed. De verdikking kan door de korstjes komen die haar door haar bezorgde moeder Tresca zijn bezorgd en dan is er weinig aan de hand maar zeker weten dat dit de oorzaak is, is wat anders. Dan maar even een weekje wachten en aankijken of er niet iets naars zit aan te komen. Wanneer ze wel gevaccineerd zou worden dan kan je hele akelige complicaties krijgen.

De afgelopen tijd hebben ze ondanks het verdriet dat we hebben van het overlijden van hun betovergrootvader Rooster toch heel goed geposeerd voor mijn camera en ging alle zorg van de ouder(e)dieren voor hen gewoon door. Gewoon is het verkeerde woord ervoor, echt heel bijzonder!! Tante Orchid begon ermee, toen haar moeder Nieckje ook en zelfs papa Maverick ging ervoor - moedertje spelen. Onder luid gesmak en gespin 'drinken' de kittens nu bij deze drie katten. Hun eigen moedertjes hielden het voor gezien en vertrekken op hoge pootjes wanneer er een kitten met een zoogbehoefte zich meldt. Dat deze drie andere katten ook op deze manier zo zorgzaam zijn, komt niet uit de lucht vallen. Ooit deed onze huispoes Sjimmie dit al voor ons Urkse vondelingetje, daarna onze katermoeder Djinn voor Valentijn en Rooster deed dit voor zijn dochtertje Nieckje toen hij zag dat zij de koesterende bemoedering miste nadat ze vanuit Brabant hier was komen wonen. Niet alleen Nieckje en Orchid stammen van hem af maar Maverick ook - over een mooie erfenis gesproken.

En dan nu de foto's van onze Somalinestjes en hun 'moeders' van de afgelopen week. Hiernaast de foto's van 2 november van Diny, het a.s. vrouwtje van Uriah. Van boven naar beneden: Uriah krijgt een manicure; Flavia voor het raam en Diva bij haar vader in een mandje.

[klik voor een uitvergroting]
Uriah krijgt een manicure.
[klik voor een uitvergroting]
Flavia ging er charmant voor zitten.
[klik voor een uitvergroting]
En Diva kroop gezellig bij haar vader Maverick in een mandje.
<< vorige pagina  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  volgende pagina >>
Terug naar overzicht