Klik hier om te zoek op de website

Jack en Shabanou & Gidget, juni 2012
Zondag 12 augustus

Videootje van vandaag van knuffelbeertje Kimo: filmpje van Kimo

Afgelopen week zijn de kittens van het K-nest, Kira en Kimo, nog een keertje extra naar de dierenarts geweest. Alleen voor een uitgebreide knuffelsessie omdat het chippen van Kira zo verkeerd was gegaan. Zo voorkomen we hopelijk dat ze een wittenjassentrauma oploopt. De chip hebben we nog niet opnieuw laten plaatsen. Dit kan ook gelijk met de vaccinatie wanneer ze twaalf weken oud zijn.

Kira gedroeg zich de afgelopen week volkomen normaal en vandaag, toen ze vanwege het mooie weer in de tuin waren, heeft zij zelf ontdekt hoe ze op het dakpannendakje achter in de tuin kan komen. Kimo had op zijn beurt al uitgevonden hoe hij door de kattenluikjes kan. als er geen toezicht is, moeten we de luikjes dus wel afsluiten. Ze zijn fantastisch, vinden ze zelf ook, maar het is dat we geen sloten in de tuin hebben want dit is wel de leeftijd dat ze in zeven van die dingen tegelijk kunnen vallen. Hun groei is prima. Afgelopen vrijdag wogen ze 1138 en 1280 gram.

Ik heb zoveel foto's dat het erg moeilijk is om er een paar uit te kiezen. Wat hier niet bij kan en toch te leuk is om niet ergens te plaatsen op in hun blogspot.

[klik voor een uitvergroting]
Samen poseren met nanny Jewel.
[klik voor een uitvergroting]
Het buitenleven wordt zeer op prijs gesteld.
[klik voor een uitvergroting]
Kira in de keuken. Huibert heeft het er de laatste tijd goed druk mee gehad (o.a. nieuwe tegeltjes).
[klik voor een uitvergroting]
Kira bij Inez. Over een paar weken kan ze altijd bij haar op schoot.
[klik voor een uitvergroting]
En ook even samen met mij op de foto.
Zondag 12 augustus

De kittens van Gidget.

[klik voor een uitvergroting]
Samen boompje klimmen. Toen wist niemand nog dat ChumChum een fatale kwaal had.
[klik voor een uitvergroting]
Fanboy wilde nog hoger.
[klik voor een uitvergroting]
En toen moest hij gered worden.
De prachtige Lexie.
Maandag 6 augustus

Die Lexie! Wat wordt ze een schoonheid. Ik wist op grond van haar voorouders wel in grote lijnen hoe zij zou kunnen gaan worden maar zo mooi als ze nu is, dat had ik niet durven dromen. En dan die leuke foto's! Aan de foto van haar met de kittenknuffeltjes kan je wel zien dat er kinderen over de vloer zijn. Heel erg leuk bedacht. Lexies grote broers nemen hun formaat serieus en zijn al hele flinke kereltjes. Op hun blogspot is ook een videootje dat ze over een dik touw in hun buitenren lopen. Sport, spel, knuffelen etc. aan socialiseringsmomenten is daar geen gebrek.

Voordat iemand gaat denken – die Lexie, die willen wij hebben. Dat gaat dus niet; Lexie wordt een Haarlemse (mug) ;-)

Afgelopen week zijn ze allemaal door de dierenarts nagekeken en gechipt. Met Kimo en met Lexie en haar broers ging het makkelijk – daarom laten we het ook extra jong doen – maar Kira had pech en niet zo'n klein beetje ook. We waren er allemaal danig van onder de indruk. Het deed heel erg pijn bij Kira en ook thuis was duidelijk zichtbaar dat ze pijn had. Gelukkig had ik nog een nieuw flesje Novacam in huis en kon ik haar dat toen duidelijk was dat de pijn bleef direct, uiteraard in overleg met de dierenarts, geven. Kira heeft even een terugval in haar groei gehad maar twee dagen later heb ik haar weer even gewogen en was de schade al weer ingehaald. Fysiek is ze er wel weer overheen maar we zijn wel bezorgd of deze nare ervaring een negatief effect op haar vertrouwen in de mens zou kunnen hebben. Gelukkig kunnen we er hier niets van merken. Ook niet tijdens het nageltjes knippen dit weekend. Deze week gaat Kira samen uiteraard met broerlief Kimo en een paar andere katten naar de dierenarts. De volwassen katten voor hun vaccinaties en zij alleen om een positieve ervaring bij de dierenarts op te doen. Kira nu al opnieuw laten chippen, haar chip was er weer uitgekomen, doen we nu nog niet. We hebben nog een paar weken de tijd want het chippen kan ook wanneer ze met twaalf weken gevaccineerd worden.

11 augustus

De kittens van Gidget zijn ook in diezelfde week gechipt. Natuurlijk werden ze ook goed nagekeken en gewogen. Toen bleek alles in orde maar tot ieders verbijstering ging het deze week niet meer goed met ChumChum. Hij kreeg minder energie, ging meer slapen en kreeg het uiteindelijk zichtbaar benauwd. De ingeschakelde specialist constateerde een ernstig hartprobleem en vertelde ook dat hij kansloos was. De medicatie heeft hem wel wat comfort gegeven maar vandaag 11 augustus, toen hij precies tien weken oud was, na een middagje nog genieten van het zonnetje in de tuin, was het eerlijker voor hem om hem te laten inslapen.

[klik voor een uitvergroting]
Lexie oefent voor het moederschap ;-)
[klik voor een uitvergroting]
Haar broertje. Hij wordt nu nog Fanboy genoemd maar we zoeken nog naar een andere naam.
[klik voor een uitvergroting]
ChumChum. Hartverscheurend dat hij niet gezond bleek.
[klik voor een uitvergroting]
Kira toen de pijnmedicatie begon aan te slaan.
Kimootje snapte niet dat zijn zusje even niet met hem wilde spelen.
[klik voor een uitvergroting]
Wakker worden; we gaan een fotoshoot doen!
[klik voor een uitvergroting]
Kan het slaperiger? Maar bereidwillig kwamen ze wel meteen overeind.
[klik voor een uitvergroting]
Het resultaat. Het kon scherper maar de foto is toch best leuk.
<< vorige pagina  1  2  3  4  [5]  6  7  volgende pagina >>
Terug naar overzicht