Klik hier om te zoek op de website

De Bodegraafse prinsesjes
[klik voor een uitvergroting]
Iggy en Non in een innige omhelzing in het linkerhangmandje. Daar waren de aardstralen vast prettiger.
[klik voor een uitvergroting]
De enthousiaste eigenaren van Iago.
[klik voor een uitvergroting]
Onder en boven elkaar.

Met Iggy komt het helemaal goed. Er heeft zich al een goed adresje voor hem gemeld en Janny heeft zich, als compensatie voor het nog niet in haar handen kunnen nemen van Iggy, uitgeleefd met het maken van een fotobewerking van een speciaal voor haar gemaakte foto.

Ze hebben nu ook hun volledige vaccinatie gehad en vorige week ook nog een ontworming en nu is de tijd van het afscheidnemen nabij gekomen. Dick en Edith zullen heel wat kilometers gaan rijden om ze allemaal bij hun nieuwe mensen te gaan brengen en de eerste introductie te gaan begeleiden. Ons beproefde introductieprotocol voor wanneer er andere huisdieren anders dan vogeltjes of vissen zijn: de transportmand met de kleine wordt even veilig weggezet in de hal zodat we in de huiskamer rustig met elkaar kunnen kennismaken en de andere huisdieren kunnen bewonderen. Op hun beurt kunnen deze huisdieren aan ons snuffelen. Daarna gaan de eigen dieren naar een andere ruimte en kan het kitten de huiskamer en evt. keuken verkennen, de kattenbak en de krabpaal ontdekken. Daarna wordt er geruild en kan de kleine in de andere ruimte de geuren onderzoeken van de eigen dieren en zij kunnen op hun beurt alvast wennen aan de geur van de nieuwkomer. Deze manier werkt prima voor wanneer er alleen met lieve rustige niet-angstige castraten kennisgemaakt gaat worden. Hoe meer huisdieren er zijn, hoe meer tijd er voor de introductie genomen moet worden. Wanneer de nieuwkomer zijn nieuwe omgeving kent, voelt het zich veiliger en maakt het een veel betere indruk op de andere dieren. Echte angst lokt negatief gedrag van de anderen uit. Zeker een hond kan dan op het idee komen om het kitten op te jagen... Wanneer er meer huisdieren zijn, kan de eerste introductie beter met een deel van de menagerie plaatsvinden. Wanneer wij een nieuw diertje opnemen en het wordt gebracht door zijn fokkers dan beginnen we in de voorkamer met alleen heel sociale katers (makkelijk bij de Somali's, deze katers staan bekend als katermoeders) en daarna wordt de introductie boven voortgezet. Ongecastreerde poezen en helemaal de dames die drachtig zijn of een nest hebben, kunnen furieus reageren wanneer zij onverwacht met een nieuwkomer geconfronteerd worden.Het huiskamerleven komt pas later. Onze drie honden zijn ook een factor om mee rekening te houden. Bij honden is het gebruik van benches vaak een ideaal hulpmiddel.

 

 

[klik voor een uitvergroting]
De fotobewerking van Janny.
[klik voor een uitvergroting]
Edith met Non.
9 & 10 januari 2012

Ik moet zo weer een update voor mijn computer gaan doen, Explorer voor Windows 7. Iedere keer wanneer ik dat doe, kan ik mijn website niet meer op. Een drama. Eerst een herstelpunt maken is ook geen garantie dat terugzetten naar dat herstelpunt afdoende is om de site weer te kunnen updaten. Dus nu maar eerst deze foto´s erbij en dan maar zien wat de update aanricht. ´Ze´ beginnen wel moeilijk te doen over beveiligingsrisico´s... Dat maakt indruk. (Ik heb het geprobeerd maar met deze versie van Explorer kan ik geen tekst invoeren. Dan maar niet, die update dus.)

De foto´s. Deze zijn van Dick en Edith en er zijn ook nog een paar hele leuke gemaakt door de a.s. eigenaren van het blauwe poesje Noën. Alleen, cyberpech natuurlijk, mijn WindowsliveID schijnt niet goed te zijn dus die foto's kon ik niet downloaden. Laat mij nu maar gewoon de foto's in of aan een emailtje versturen - dat lukt me nog net. Zodra ik deze foto´s op de gewone manier heb ontvangen, zet ik ze hier ook bij.

Nog eventjes en alle pret van de zeven kittens over de vloer is voor Edith en Dick over. Komend weekend hebben we een soort finale met het zevental op de show in Haarlem, daarna de de laatste kittenvaccinatie en dan mogen ze de wijde wereld in en Iggy naar ons.

Iedere kleurslag van zwart, wildkleur en zwartzilver, sorrel en sorrelzilver, blauw en blauwzilver tot fawn met en zonder zilver heeft zijn eigen tint van de voetzooltjes. Vaak is dat een grote hulp bij het determinineren van de kleurvariëteit. Op de foto van Noën kan je heel goed zien wat voor andere tint haar voetzooltjes zijn. Helaas helpt deze wetenschap niet bij de vaststelling of een kitten wel of niet zilver heeft. Bij de wildkleur/zwartzilver lukt het meestal wel maar hoe lichter de ticking, hoe moeilijker het verschil tussen wel of niet met zilver te zien kan zijn. Zelfs een DNA-test kan dit probleem nog niet oplossen. Ooit had een van onze katers een nestje verwekt waarvan geen enkel kitten zilver had. Heel jammer want daar doe je juist zo'n combinatie voor. Een paar jaar later belde de fokker van toen met de vraag of ik iets wist van een ziekte bij Abessijnen waar ze grijze oortjes van kregen... Geen ziekte maar wel een kleur - dat kitten bleek een hele onduidelijke zwartzilver en veel Abessijnen en Somali's worden wat lichter met het ouder worden dus dan kunnen de zilvertjes wat sterker zilver worden. Maar dit speelt niet bij deze nestjes. Zowel pa als de moeders zijn overduidelijk zonder zilver.  

[klik voor een uitvergroting]
Die voetzooltjes! Zeker in het geval van zwartzilver of blauwzilver geeft de kleur hiervan houvast.
[klik voor een uitvergroting]
Allemaal ingenieurtjes in de dop. Waar gaat dat water heen??
[klik voor een uitvergroting]
Sorreltjes hebben dus roze voetzooltjes.
[klik voor een uitvergroting]
Onze Iggy!
[klik voor een uitvergroting]
Het doet me deugd te zien dat zij vlees preferen boven de brokjes die er ook staan.
[klik voor een uitvergroting]
Ze moeten alleen niet overdrijven ;-)
Ster in deze update vandaag is het prinsesje met het echte blauwe bloed omdat deze foto´s door haar mensen zijn gemaakt.
[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
Vitamientjes. Lekkerrr!
[klik voor een uitvergroting]
Er mag niets verloren gaan van die heerlijke vitamientjes.
[klik voor een uitvergroting]
De jacht op de waterdruppeltjes.
[klik voor een uitvergroting]
Helaas bleek het noodzakelijk om voor papa Zagato een ander tehuis te zoeken. Hij is daar nog niet helemaal thuis maar als een echte Somali is hij al wel super met kinderen.
[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
De beide moedertjes. Ze doen het zo goed! Sarah links en hierboven Sophia.
<< vorige pagina  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  volgende pagina >>
Terug naar overzicht