Klik hier om te zoek op de website

De Bodegraafse prinsesjes
2 maart 2012

De mensen van Haggis en Harley hebben weer prachtige foto's van hun twee katertjes - dat -tjes mag bijna wel weg, zo groot zijn ze al - gemaakt. Kunnen katten leuker, liever en gezelliger zijn?

[klik voor een uitvergroting]
De twee vriendinnetjes met de twee broertjes.
[klik voor een uitvergroting]
Zo lief samen.
[klik voor een uitvergroting]
Wat hebben deze kittens toch met water?
Hier stonden nog geen nieuwe foto´s van Iriska en Iago. We houden ons aanbevolen voor meer ;-)
[klik voor een uitvergroting]
Iriska
[klik voor een uitvergroting]
Iriska
[klik voor een uitvergroting]
Iago
Zondag 12-02-12

Foto's van het blauwe poesje Noën dat nu het huisgenootje is van Sander en Joe-An  en Loki. Loki was in het begin niet van haar gecharmeerd maar daar denkt hij nu totaal anders over.

[klik voor een uitvergroting]
Tijdens een van de fases van de kennismaking.
[klik voor een uitvergroting]
Helemaal thuis en vriendjes met Loki.
[klik voor een uitvergroting]
Lekker dollen met het kraanwater. Ze ziet er niet uit en dat voor een blauw prinsesje ;-)
Zaterdag 4 februari 2012

De mensen van Haggis en Harley heeft een Facebookpagina gemaakt voor de zeven kittens van Zagato´s nestjes van de Bodegraafse prinsesjes. Zo kunnen al deze mensen met elkaar in contact blijven én opscheppen over wie de liefste heeft ;-) Er is voor alle eigenaren van Silfesciankittens een Silfescian-Facebook én er is een emailgroep via Yahoo met heel veel leden.

Mocht u in zo´n categorie vallen als verzorger van deze kittens of een andere Silfescian, meldt u dan aan. We weten van veel mensen niet of ze ook op Facebook zitten.
[klik voor een uitvergroting]
Haggis en Harley bij Tessa.
[klik voor een uitvergroting]
Guyenne in Frankrijk bij het zoontje van Emmanuele, Theotim.
Vrijdag 3 februari 2012

Alle kittens zijn uitgevlogen en ons bereiken allemaal enthousiaste berichten die soms ook vergezeld gaan van foto´s. Die krijgen hier natuurlijk hun plekjes.

Ik begin met eentje van Iggy. Dat het nieuwe vrouwtje van Iggy zulke mooie fotobewerkingen kan maken, is wel een pleister op de wonde dat dit superdiertje helaas niet onze nieuwe rode man kon worden. Maar wat wordt er van hem genoten!

De twee zoontjes van Sophia, Haggis en Harley zijn samen gebleven en wonen nu in Den Haag. Hun enthousiaste eigenaar heeft zelfs een Facebook voor ze gemaakt maar ik ben niet zo handig met Facebook en heb hem dus nog niet gevonden. De volhouder wint, ik heb me nu aangemeld want daar vind ik vast recente foto´s van ´de heren Silfescian´.

Iago moest eerst in audiëntie bij 'Koningin Tibbs' maar is in genade aangekomen en Tibbs doet niet meer moeilijk over wat gepast is of niet en speelt nu met hem. Noën is een Amsterdamse schone geworden en woont nu samen met de Loki die vast zijn naam waar maakt.

De twee zusjes van Iggy en Iago hebben een flinke reis moeten maken voor hun gouden mandjes. Iriska woont nu in de Oekraïne en om thuis te komen moest ze een gigantisch lange treinreis maken na de vliegereis naar Moskou. Gelukkig zijn haar nieuwe mensen erg ervaren in het maken van langere reizen met huisdieren, wij hier in Nederland hebben vooral ervaring met files en uitvallende treinen vooral vandaag nu er een beetje sneeuw is gevallen, en ze hebben dan ook een nachtje rust genomen voordat ze verder gingen met de trein. Ze waren net op tijd thuis want in de Oekraïne is het nu pas echt koud. Nu maar hopen dat de stroom er niet uitvalt of dat er andere rampspoed ontstaat. Het moet er lekker warm zijn.

Zuslief Guyenne verliet als laatste haar moeder en tante en is nu een Française. Haar reis had ook een tussenstop om te voorkomen dat ze teveel stress zou oplopen. Een nachtje logeren bij de moeder van de vriend die haar ophaalde voor haar nieuwe vrouwtje in Zuid-Frankrijk. Erg leuk te weten is dat de moeder van de vriend, die het eerste deel van de reis heeft verzorgd, vroeger ook Somali's heeft gefokt. Guyenne voelde zich er meteen thuis. We kregen meteen al foto´s van Guyenne in de auto en bij Christophes moeder in Parijs gezellig in de keuken.

 

[klik voor een uitvergroting]
Iggy stuurt een groet.
[klik voor een uitvergroting]
Er staan een heleboel foto´s van onze katten op de pagina van Poezels.nl Deze is genomen tijdens de veterinaire keuring op de show.
[klik voor een uitvergroting]
Tessa met Harley of Haggis. Ik kan het bandje niet zien. Ze mochten hun gekleurde bandjes op de show omhouden. Wel zo makkelijk om te zien wie wie was.
[klik voor een uitvergroting]
Iriska in de Oekraïne
[klik voor een uitvergroting]
Guyenne in Frankrijk, gezellig in de keuken.
[klik voor een uitvergroting]
Met haar speeltje dat ze van Dick en Edith heeft meegekregen.
Dinsdag 17 januari

De kittens zijn weer heel wat levenservaringen rijker. Eerst een lange reis van Bodegraven naar Haarlem, dan een uitgebreide (knuffel-) veterinaire keuring om daarna met zijn allen in een tentoonstellingskooi onder gebracht te worden. Omdat de groep eigenlijk uit twee nesten bestaat, waren er twee dubbele kooien voor de prinsjes en prinsesjes beschikbaar. Maar ja, om het stel uit elkaar te halen, zagen we niet zo zitten. Ik heb de kooien zo ingericht dat wanneer er toch ruimtegebrek zou zijn dat ik dan makkelijk één van mijn katten hoefde te verhuizen zodat de koninklijke familie er een extra residentie bij kon krijgen. Dat bleek helemaal niet nodig. In tegendeel; tot onze verbazing bivakkeerden ze voornamelijk aan de linkerkant van de kooi, in en onder hun hangmandje en het rechterhangmandje dat er precies zo uitzag, werd niet gebruikt. Edith had een prachtige showset laten maken, compleet met de naam 'Koninklijke Familie' erop geborduurd en versierd met gouden kroontjes. Onze eigen katten moeten het gewoon doen met fel lentegroen fluweel (je hebt er bijna een zonnebril voor nodig). Het is heel praktisch, neemt geen haren aan, komt kreukvrij uit de was en de kleur is zo opvallend dat wanneer ik me moet oriënteren in de showhal, ik door die kleur makkelijk kan zien waar ik moet zijn.
Ze hebben zich super gedragen. Vijf van de zeven hebben zelfs lekker mogen knuffelen met hun a.s. nieuwe eigenaren (voor het grootste deel van de dag telde ik ook nog mee, meer hierover later). Voor ons en Dick en Edith is het heerlijk te zien hoe gek hun mensen al op de kleine wondertjes zijn. Ze zijn door verschillende keurmeesters gekeurd en Iriska werd door de ene keurmeester als beste bevonden en Noën door de andere. Iggy viel buiten de prijzen omdat hij een mini-foutje aan zijn staartpuntje bleek te hebben. Tijdens een eerdere knuffel die dag met hem was mij dit ook opgevallen maar ik had mezelf wijsgemaakt dat ik spoken zag. Naderhand heb ik nog een keer goed gevoeld, het is amper te voelen, maar het is er. Als fokker heb je de verantwoordelijkheid dat al je katten zich gelukkig in je huishouden moeten kunnen voelen, er geen te hoge besmettingsdruk mag ontstaan en daardoor mag de groep niet te groot worden waardoor het in huis nemen van een katje alleen omdat hij zo lief is, niet verstandig is. Het kostte me wel een traantje en voor Dick en Edith was dit ook een hele grote teleurstelling. We hebben zo intensief met elkaar contact gehad en ze hadden ons Iggy zelfs willen geven en dan stort alles in.

 

[klik voor een uitvergroting]
De keuring van Iggy
[klik voor een uitvergroting]
De keuring van Noën.
<< vorige pagina  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  volgende pagina >>
Terug naar overzicht