Klik hier om te zoek op de website

archief
Woensdag 2 juli/donderdag 3 juli 2008 

Vandaag is Kiki uitgerekend. Heel spannend. Deze datum is wel een gemiddelde en lang niet iedere poes bevalt op de 65e dag maar we zijn er wel allemaal klaar voor. Ik verlaat het huis niet zonder mobieltje voor het geval Rutger en Kun in Amsterdam waar Kiki woont een vraag hebben over de bevalling.

Van Tresca is nu ook overduidelijk dat zij ook zwanger is en Shabanou deed er nog een schepje aan duidelijkheid bovenop door vanmiddag als tussendoortje even drie rauwe kippennekjes te verorberen. Dat spul is sowieso goed kattenvoer maar voor een zwangere poes die wel wat extra natuurlijke mineralen als calcium kan gebruiken, is het helemaal perfect.

Hadden we toch een regenbui vanmiddag - de kittens van Orchid vonden dat maar vreemd - opeens zoveel nattigheid in hun tuinkamer.

3/7 Rutger en Kun, de mensen van Kiki, hebben niet bepaald een rustig nachtje achter de rug. Gisteren begon Kiki met het 'pianospelen en wat kreuntjes', een teken dat de hormonen voor de bevalling op gang aan het komen zijn en dat er al een beetje sprake is van ontsluitingsweeën. Vanaf dat moment kan een poes een paar minuten later al met de persweeën beginnen maar ze kan nog net zo goed nog 48 uur genieten van de extra aandacht. Onze meiden hebben me al heel wat keren hiet goed mee bezig gehouden. Tamara en Silvie vroeger waren de ergsten hiermee. Ik was vaak al 'gesloopt' voordat de bevalling überhaupt begon. Maar wat waren zij heerlijke meiden met superkarakters. Kiki heeft dit niet van een vreemde want beide dames zijn haar voorouders. Maar ze is vannacht toch begonnen met haar bevalling. Van de eerste was ze danig onder de indruk dat ze er bij vandaan ging maar nadat de kleine in de kraamdoos was gelegd, ging ze er voor zorgen. En toen gebeurde er - uiteraard - uren niets tot een uur of vijf vanmorgen. Kun moest er vroeg uit voor haar laatste examen vandaag en als aanmoediging kreeg Kiki nog een tweede. Gezien haar gewicht zou er nog ruimte kunnen zijn voor een derde maar dat zal de tijd leren. Ook het feit of het poesjes of katertjes, langhaartjes of korthaartjes zijn. Kun en Rutger willen graag zelf een kortharig kitten, een Abessijntje aanhouden. Wanneer de eerste foto's komen zal ik mijn leesbrilletje opzetten in een poging om te ontdekken welke vachtsoort ze gaan krijgen. De kittens hebben trouwens prima gewichten (100 gram) en ze zijn zwartgrijzig. Een hele grote kans dus dat ze de kleur van hun moeder hebben gekregen - zwartzilver. Hoe meer grijs, hoe meer kans op een korthaartje...

[klik voor een uitvergroting]
Wulfric schudt de regendruppels die nog steeds uit de boom vallen van zijn kop.
[klik voor een uitvergroting]
Onze drie oudsten: Juultje van twaalf, Rooster van tien en Murray, die dringend uitgekamd moet worden, van veertien.
[klik voor een uitvergroting]
Met een foto van Dzjeedie Houdini, de oma van Kiki.
Zondag 29 juni

We zijn weer terug van ons uitstapje. We hadden heerlijk weer én we hebben genoten van de katten die met ons mee waren: Rooster met kleindochter Orchid en haar twee kittens. Het plan was oorspronkelijk om het gezinnetje mee te nemen maar papa Maverick is nog een ongecastreerde kater en dat heeft zo zijn risico's... én het kwam Rooster gewoon toe. Zijn gezondheid is tot onze verbazing nog steeds uitstekend maar die kan hij ieder moment verliezen. Dit uitstapje heeft hij maar weer mooi meegenomen en de mooie herinneringen zijn voor altijd. Hij had het reuze naar zijn zin en wij dus ook. We zaten in Park Sandur in Drenthe; we hebben het Terracotta leger van Xi'an en de schatten van de eerste Chinese keizers gezien in het museum van Assen; we hebben een uitgebreide fietsroute langs de mooie plekjes gemaakt (alleen was die kilometers langer dan de beschrijving aangaf maar de sauna in ons VIP-huisje maakte weer veel goed); we weten nu alles van hoogveen en laagveen en het leven vroeger van de mensen in deze omgeving door ons bezoekje aan het Veenpark. En we hebben gevaren. Met een fluisterbootje. Erg prettig voor de natuur en een onervaren stuurvrouw kan er geen schade mee veroorzaken maar voor iemand die gek op water is en een man met een vaarbewijs heeft, vind ik dat ik eens aan de beurt ben voor 'het echte varen'. We hadden nog een meevallertje. Vrijdag leverde ik het lijstje met technische gebreken bij de receptie in samen met de envelop met inhoud voor de gesneuvelde inventaris en ik stond klaar met mijn portemonnee om de extra kosten voor de katten te betalen. Werd ons dat toch kwijtgescholden omdat we de pech hadden dat én de vuilniszak met kattengrit scheurde én dat de stofzuiger stuk bleek.

En het laatste nieuws: nu ik er helemaal op voorbereid was dat de DNA-testen vanuit Amerika nog wel een week op zich konden laten duren, kwamen die vrijdagavond al binnen. De uitslagen zijn helemaal niet gek: Shabanou heeft bloedgroep A of AB = ideaal; Rooster is dan al wel al jaren een castraat maar hij heeft vroeger diverse nestjes gemaakt in de tijd dat deze test voor PRA nog niet bestond. Hij is er vrij van! Dit betekent dat geen van zijn nakomelingen ooit PRA kan krijgen. Deze kwaal veroorzaakt blindheid, bij ons ras meestal pas op behoorlijk hoge leeftijd en de Silfescians zijn er met uitzondering van Jirri Darhya uit 1986 (ze is er op een gelukkig manier, dankzij haar sterke persoonlijkheid én fantastische eigenaren 17 jaar mee geworden) genadig vanaf gekomen. Ik ben erg dankbaar dat we tegenwoordig deze kwaal 100% onder controle kunnen hebben. Dat er fokkers zijn die niet willen testen én dat er kopers zijn die een kitten uit twee ongeteste ouders willen kopen, zal ik nooit kunnen begrijpen. Unagh, het dochtertje van Orchid, is ook vrij maar Wulfric heeft niet alleen de charmante stemgeluid maar ook het gen voor PRA van haar meegekregen. En hij is nu net een zeldzaam mooie en super charmante zilver van wie we zo graag nakomelingen zien. Een dier met deze zilverkwaliteit met een vergelijkbare uitgekruiste stamboom heb ik nog nooit gezien. Gelukkig kan hij zijn bijdrage voor de verbetering van de zilver Somali nog steeds leveren maar de aanwezigheid van dit gen betekent dat de poes bij wie hij een nestje maakt PRA-vrij moet zijn. Het enige probleem is dat we op dit moment zelf niet zo'n poesje hebben.

[klik voor een uitvergroting]
Rooster in zijn tuigje aan de wandel en eendjes kijken. Hij had nog nooit eerder een tuigje om gehad en liep er zo mee weg. Heerlijke stabiele persoonlijkheid heeft die knul.
[klik voor een uitvergroting]
In de koelbox zat meer eten voor de katten dan voor ons. Over variatie hadden ze niet te klagen - er kwam ook een cattybag vanuit het restaurant met ribeye. Het kattenvolkje thuis kreeg van de oppas alleen Carnibest en een paar voorgekookte kuikens en rauwe kippennekjes.
[klik voor een uitvergroting]
We hadden het kattenstoeltje ook mee van huis genomen. Vanuit dat stoeltje kon extra comfortabel worden genoten van de fluviale genoegens.
<< vorige pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  [74]