Klik hier om te zoek op de website

archief
Woensdag 13 augustus

Vandaag vroeg ik me ineens af wanneer Maverick ook alweer jarig was - de twaalfde of de veertiende. Ik verwar wel vaker de data van hem en Orchid. Hij was gisteren jarig en Orchid is van de veertiende. Gelukkig had ik gisteren gekozen om zijn pagina's bij te werken, had hij toch nog een cadeautje. Waarom ik dat speciaal gisteren deed, komt misschien omdat hij gisteren behoorlijk de aandacht op zich vestigde. Maandag begon hij eigenlijk al - hij deed steeds een spriets op de bank en naar aanleiding van zijn gedrag op dit gebied gisteren, besloot ik om de broekjes maar weer uit de kast te halen. Ik klop het even af maar na dat half uurtje broekje dragen - ik deed het even later weer uit omdat ik bezoek verwachtte dat er mogelijk heel vreemd tegen aan zou kijken dat een kat een broekje draagt - en tot mijn verbazing heeft hij het de hele dag verder droog gehouden. Je zou bijna gaan denken dat hij me aan zijn verjaardag wilde herinneren. We hebben nu wel een superschone bank met dito grand foulards :-)

Tresca staat op punt van bevallen en loopt me de hele dag achterna. We kregen al een emailtje van Esther van Occido met de beste wensen voor moeder en Occido's kinderen. In mijn aantekeningen van Tresca's eerste nestje vorig jaar stond dat ze dat toen ook een hele dag deed en midden in de nacht ging bevallen. Eigenlijk zou ik dan nu even een tukje moeten doen maar je kan er niet op vertrouwen dat de bevalling op dezelfde manier plaatsvindt als de vorige keer. Gezellig is het wel - Tresca heeft de nodige assistentie. Juultje is al uren bij haar geweest en inmiddels is er geen haartje meer dat niet vier keer is gewassen. Zelfs Murray kwam er bij zitten maar dat bleek meer bedoeld te zijn om dichter bij ons eten te kunnen komen.

Misschien komt hier vanavond nog meer nieuws.

Dus niet. Zelfs nu nog niet, elf uur de volgende dag. Wel hangt Tresca er enorm tegenaan en wil ze het liefst dat ik doorlopend bij haar ben. Er wordt veel gespind en ook nu weer is ze aan het wroeten in haar kraammandje.  

[klik voor een uitvergroting]
De vergeten jarige Job. Hij heeft gelukkig op zijn verjaardag wel een flink bijgewerkte pagina erbij gekregen.
[klik voor een uitvergroting]
Shabanou en Juultje staan Tresca bij.
Maandag 11 augustus

Vandaag heeft Jacqueline haar Kitty moeten laten inslapen. Kitty was de zus van onze jong overleden Moni. Moni overleed aan FIP in de tijd dat iedereen er nog van overtuigd was dat FIP een besmettelijke ziekte was. Nu is bewezen dat deze ziekte dit beslist niet is en dat de oorzaak grotendeels in de aanleg zit. Moni had die verkeerde aanleg en helaas 30% van zijn kinderen ook. Maar de andere directe familieleden waren allemaal prima gezond. Ze behaalden mooie leeftijden, stukken hoger dan gemiddeld. Veel werden zo'n zeventien jaar maar zuslief Kitty is zelfs 22, 5 jaar oud geworden. Het was een hele moeilijke beslissing voor haar vrouwtje want Kitty had geen andere duidelijke kwaal dan ouderdom en een ernstige vorm van dementie. Bij het inslapen bleek ook dat haar hartje, evenals dat van haar vader, onze Sigismund, opvallend sterk was. Ze is nu samen met haar maatje Benjamin waar ze twintig jaar mee samen is geweest.

De kittens van Shabanou is behoorlijk laat het het openen van hun oogjes. Zo laat heb ik nog nooit meegemaakt en het zou wel zo leuk zijn voor het a.s. vrouwtje van één van de poesjes dat ze elkaar morgen kunnen aankijken. Er is al wel al een kiertje dus er is hoop voor morgen. Dat het zo lang duurt heeft vast wat te maken met hun vrij vroege geboorte.

Marina had laatst prachtige foto's gemaakt en een paar ervan staan nu op de pagina's van Nieckje en Tresca. 

[klik voor een uitvergroting]
Kitty op hoge leeftijd.
[klik voor een uitvergroting]
Samen met haar vriendje Benjamin.
Kitty als jonge blom en haar broertje Moni die onze Moni was. Op de foto kwam hij een knuffel halen terwijl ik bezig was met het uitschrijven van een gigantische stamboom van zijn afstamming tot medio 1880. Shabanou stamt van Moni af en je kan wel zien van wie ze haar bijzondere oogkleur heeft.
Vrijdag 08-08-08

Ik kan het niet laten om deze mooie datum er zo boven te zetten dat het goed opvalt. Ik hoop dat alle bruidsparen hun foto's hebben kunnen maken tussen de buien door want af en toe valt er een flinke. Kort maar krachtig. Gisteren was het echt heftig en leek autorijden op crossen.

Ik heb gisteren een heleboel foto's van de kittens gemaakt waarvan ik de beste in het nesttopic ga zetten. Inmiddels zien we ook steeds vaker een kat in het nieuwe klimmeubel. Iets meer enthousiasme hadden we eigenlijk wel verwacht. Sijntje hebben we erin gezien en dit poesje, dat over tien dagen haar tiende verjaardag hoopt te vieren, heeft nu vijf locaties in huis waar ze freqenteert. Als de zon 's morgens schijnt, neemt ze een zonnebad op de vensterbank in de slaapkamer maar omdat ze Shabanou wel heeft gepest is ze daar nu niet welkom nu Shabanou daar met haar nestje zit. Haar andere zonplekje is het mandje in de keuken wanneer de zon verder is gedraaid. Wanneer er niets meer te zonnen valt, verhuist ze naar haar mandje achter mijn beeldscherm en dankzij de klimboom heeft ze er nu een extra plekje bij gekregen: het Kruidvatstoeltje in het felarium.

Huibert had het ook weer druk met het wedstrijdje 'Wie is het slimste?' De katten hadden weer een uitbraakmogelijkheid ontdekt. Dezelfde als die Dzjeedie tot in de perfectie beheerste. We hebben nu het gaas doorgetrokken en wat veranderd zodat ik het raam weer wijd open kan laten staan, ook wanneer we niet in de buurt zijn. Ik wil dat hoekje laten begroeien met Hedera en evt. wat kunstbloemen om het wat op te fleuren. Mooi is namelijk anders maar veiligheid gaat voor.

 

[klik voor een uitvergroting]
Zo moeder - zo dochter: we hebben een foto van Orchids moeder in bijna exact dezelfde pose.
[klik voor een uitvergroting]
Juultje voelt zich al helemaal op haar gemak in de Catrix.
[klik voor een uitvergroting]
Over-, overgrootmoeder Juultje met GP (staat voor Grote Poes, die ook al weer zwaarder dan 200 gram weegt).
[klik voor een uitvergroting]
Na de warme dag moest Nieckje natuurlijk acclimatiseren en hield ze zich warm in het koepeltje.
[klik voor een uitvergroting]
Rooster probeert de nieuwe klimboom uit en werd zojuist een etage lager slapend aangetroffen. Die foto staat nog op de card.
Zaterdag 2 augustus

Iedereen heel hartelijk bedankt voor het medeleven. Met de kittens gaat het de goede kant op. Ze hebben geen hulp meer nodig maar ik weeg ze nog wel extra vaak. Steeds vaker zie ik dat ze zelf voldoende hebben gedronken. Ik ben zo blij dat ze goed gaan. En ze zijn mooi, en mama Shabanou is gelukkig en doet het zo goed! Vandaag nam ze voor het eerst de tijd om eens wat anders te doen dan te moederen: de nieuwe klimboom (Catrix) inwijden samen met vader Maverick.

Zondag 3 augustus

Hebben we zo'n mooie nieuwe klimboom, komen ze niet verder dan de inwijding :-( De lieve Murray heeft er even in gelegen en Sijntje heeft er in geslapen. De rest vinden we terug in de oude bomen - er staan er nu twee in de kattenkamer boven - buiten in de mandjes en tentjes of op de bank en de stoelen :-(

Ondertussen gaat het steeds beter met de kleintjes. Ze groeien helemaal op eigen kracht.

 

[klik voor een uitvergroting]
Woensdag 31 juli

Tot onze grote schrik is Shabanou gistermiddag al bevallen. Op de 62e dag. De kittens zijn niet eens allemaal even klein. De kater was 105, het eerste poesje 94 en het tweede poesje 87 gram. De eerste kwam om kwart over vijf, de tweede tien minuten later en de derde precies een uur na de eerste. Gewichten onder de 100 gram zie niet zo vaak maar in het verleden heb ik wel kleinere kittens groot gekregen. Maar e.e.a. gaat niet zoals het hoort en de kittens verloren allemaal gewicht en moeten geflest worden. Misschien hebben ze als prematuurtjes nog te weinig zuigkracht of speelt er wat anders. Gelukkig zorgt Shabanou prima voor ze. Ondanks de warmte is ze niet bij haar kittens weg te krijgen. Ik breng haar haar eten maar boven want ze heeft geen tijd voor groepsmaaltijden. De nestsamenstelling is precies zoals gehoopt maar nu nog de vitaliteit.
 
De bevalling was een hele ontroerend gebeuren. Maverick en Rooster stonden beiden Shabanous kopje te wassen tijdens de persweeën toen Shabanou nog op het bed was. Toen het echte bevalwerk kwam, waren oma Juultje, Orchid, Nieckje en Tresca aan het zorgen en in een onbewaakt ogenblik heeft Nieckje de eerste nageboorte opgegeten. Shabanou wist niet wat ze ermee aan moest - logisch bij een eerste kitten en Nieckje wilde óf echt helpen óf ze had wel heel erge honger omdat ze vanwege haar lijn op rantsoen staat. In 25 jaar tijd heb ik zoiets nog niet eerder meegemaakt.
Toen Shabanou even later in het kraamkistje ging, kroop nestor Murray van 14 erbij. Zoiets doet hij anders echt niet. Dit komt vast omdat deze kittens van hem afstammen. Het is inderdaad heel erg lang, meer dan twaalf jaar, geleden dat er hier een nestje geboren werd met een drupje van zijn bloed. Er waren heel veel redenen om blij te zijn met de geboorte van Shabanou en één ervan was dat via haar de genen van Murray in omloop blijven. Anders waren ze uitgestorven geraakt.

Omdat dit het X-nest is én omdat ze ook afstammen van de geweldige Kobus van vroeger die onlangs op een mooie leeftijd overleden is, spelen we met de gedachte om het katertje te gaan vernoemen. Kobus heette namelijk op zijn stamboom Rosaceae Xerocomus.

Ik heb weinig tijd voor de website en andere internetzaken. Drie kittens dag en nacht met de fles voeden, kost heel veel tijd en energie. Ik hoop zo dat het goedkomt! Koud hebben ze het nog niet gehad met de huidige temperaturen.
 

[klik voor een uitvergroting]
Het katertje. Na een paar gram voeding kon hij op eigen kracht verder maar vanavond ben ik hem toch gaan helpen.
[klik voor een uitvergroting]
Het eerste poesje kan het beste uit de fles drinken. Ze doet dit met klapperende oortjes.
[klik voor een uitvergroting]
het laatst geboren poesje is de kleinste en haar flesvoedingen gaat best moeizaam.
Zaterdag 26 juli

De ene supermarkt de andere niet. Vanmiddag was ik bij Albert Hein en ik deed bij de bloemenstand twee bossen gladiolen in mijn karretje. Spreekt een medewerkster me aan en zegt dat ik die bloemen gratis mag hebben. Da's nog eens aardig! Heel wat anders dan de behandeling vorige week bij de Vomar. Daar had ik laatst een door overdaad aan zand oneetbare roerbakmix. Ik kon met de kassabon m'n geld komen ophalen maar ze vergeten dat een roerbakmix een ingrediënt is en wanneer dat niet in orde is de hele maaltijd oneetbaar is geworden. Wij eten alleen biologisch vlees dus tel uit je winst! Dit is niet de eerste keer dat me dit bij de Vomar is overkomen en ik had me nog zo voorgenomen om de voorgesneden en gewassen (?) groentes links te laten liggen. Dat was een hele tijd geleden en dan hoop je op verbetering - dus niet. Omdat er na anderhalve week nog geen andere reactie dan de standaardontvangstbevestiging is gekomen, ben ik goed boos. Herstel: 30 juli - ik heb inmiddels een waardebon gekregen als vergoeding voor de verpeste maaltijd.

Vandaag is Romi weer opgehaald. Dit in en in lieve poesje lukt het maar niet om zwanger te worden of te blijven en haar mensen zouden zo gelukkig zijn met een nestje van haar en Maverick. Ze willen zo graag een dochtertje van haar. Ik hoop dat het gezegde driemaal is scheepsrecht opgaat. Maverick heeft geen slecht weekje achter de rug: Romi eet alleen het lekkerste van het lekkerste. Gezond is anders, ik noem het liflafjesvoer of snacken. Vers gaat er bij Romi echt niet in. Veel eten deed ze ook niet dus Maverick ontfermde zich met liefde over de restjes.

Gisteren zijn we bij het nestje van Ana, de moeder van Shabanou, op bezoek geweest. We wisten al wel dat ze een katertje en een poesje had, de kleuren ook, zwartzilver voor de kater en sorrelzilver voor het poesje maar de vachtlengte is vrij lastig te bepalen: ze kunnen Somali's of Abessijn-variantjes zijn. ik denk dat de wereld twee Zilverabessijntjes rijker is. Dit sorrelzilveren dochtertje van Ana en Maverick is de allereerste sorrelzilveren Abessijnse poes is die wij in 25 jaar tijd hebben gefokt... Dat vraagt om een foto van Jenny van haar sorrelzilveren Abessijntje om te laten zien hoe zo'n diertje er als volwassen kat uitziet. Stormy is ook een soort oom van dit poesje. Ik zet de foto's van het nestje zelf in hun topic (Kiki en Ana).

 
[klik voor een uitvergroting]
Sana in Den Haag, de mooie moeder van de dito Odin bij het vorige nieuws.
[klik voor een uitvergroting]
Romi met op de achtergrond de snackende Maverick.
[klik voor een uitvergroting]
Stormy in zijn catproof afgezette tuin. Hij is meteen een voorbeeld om te laten - een beetje - zien hoe een sorrel zilver er in korthaar uitziet.
Woensdag 23 juli

Ik moet vaker m'n beklag over het weer doen - het helpt meteen. Inmiddels zijn de temperaturen weer normaal zomers en kan er van het zonnetje genoten worden. Ik heb begrepen dat de temperaturen wel zouden kunnen doorschieten dus ik dacht slim te zijn door vanmorgen wat strijkwerk te doen. Gaat de strijkbout stuk. Vanmiddag even bij Jiska geweest - op de fiets - en bij Zoë gekeken om uitsluitsel te geven over haar zwangerschap. Helaas - ze is niet zwanger en dat na zo'n peepshow op de vensterbank boven toen we met bezoek in de tuin zaten. Shabanou en Tresca zijn het wel en overduidelijk. Shabanou is uitgerekend op 2 augustus en het maandag voor haar ingerichte kraamhoekje is meteen in gebruik genomen. Shabanou heeft er al heel wat tijd in doorgebracht met het krabbelen en wroeten in de bekleding. Maar echt erin dutten doet ze niet. Dat laat ze aan oma Juultje over. 

Via een emailgroep vond ik een artikel over natuurlijke voeding voor katten. Echt geweldig. Daarin wordt precies uitgelegd waarom het gangbare voer voor katten ze zo kwetsbaar voor specifieke kwalen maakt. Ik raad geïnteresseerden aan het artikel uit te printen en meerdere keren te lezen: http://users.pandora.be/muvadi/katten_voedingopnieuwbekeken.htm

Ik ga het zelf ook nog een paar keer onderdeel voor onderdeel lezen. Veel bevestigde precies wat ik al dacht zonder geschoold te zijn op dit gebied. Ik wil graag nog wat meer weten over de relatie koolhydraten en verzuurders en de kwaliteit van het gebit. Dat brokjes niet goed voor het gebit zijn, is overduidelijk maar ik vraag me ook af dit geen extra erosie van het gebit veroorzaakt. Bij mensen is dit al overduidelijk...

Via de SilfescianExpress, de emailgroep voor mensen die een Silfesciankatje hebben, kwam gisteren deze prachtige foto van Odin langs. Hij is een zoon van Occido en Sana. Zijn jeugdfoto's staan in het topic onder de naam de nestjes van Ana en Kiki. Wanneer je dan even doorscrollt, kom je in het gedeelte van vorig jaar. Ik ben heel erg blij met de keuze die we voor Tresca's nestje hebben gemaakt - een herhaling van vorig jaar dus haar kittens zijn 'driekwartbroertjes en - zusjes van Odin. 

 

[klik voor een uitvergroting]
De mooie Odin van Geeske en Jort. Zoon van Sana, tante van Tresca, en Occido.
[klik voor een uitvergroting]
Tante Tresca op het loungebankje.
[klik voor een uitvergroting]
Shabanou een week geleden. Ze is nu acht weken zwanger.
Maandag 21 juli

Al weer één zomermaand om :-( En dan zulk tragisch slecht weer. Wat hebben wij dan geluk gehad toen wij vorige maand een paar dagen weg waren: alleen maar heerlijk weer gehad. Gisteren hadden we ook geluk. We waren naar Carré geweest om de uitvoering van het Zwanenmeer door het Bolshoi Ballet te zien. Het was onvergetelijk! En eenmaal weer buiten scheen er een heerlijk zonnetje dus we zijn wandelend teruggegaan naar het station. We hadden een gevuld weekend: vrijdag Wulfricje naar zijn nieuwe mensen in Alkmaar gebracht, zaterdag Unagh naar Groningen en dankzij de gastvrijheid van Unaghs nieuwe mensen de Hamburgse Romi voor een logeerpartij met Maverick mee terug. De eerste berichten over hun inburgering klinken goed. Gelukkig zijn onze kittens altijd lekker dapper en mensgericht waardoor ze heel wat betere kansen hebben dan het gemiddelde huiskatkitten dat veel te jong en slecht gesocialiseerd hetzelfde maar moeten kunnen.

Wulfric op onderzoekingstocht.
Unagh in de serre. Heerlijk veilig buitenleven!
<< vorige pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  [72]  73  74  volgende pagina >>