Klik hier om te zoek op de website

archief
Vrijdag 19 december 2009

Lieve mensen, ik ben dolgelukkig dat ik weer thuis ben maar helaas ben ik nog veel te ziek door de ontsteking van het hartzakje, de benauwdheid door het vocht en de koorts om iets zinnigs te kunnen doen. M'n laptop is gecrasht met heel veel ongelezen post dus dat kan tot nare misverstanden leiden. Wat wel goed gaat, zijn de dieren en helemaal het nestje: zo groot heb ik ze nog nooit gehad. Huibert heeft steeds foto's gemaakt en de gewichten genoteerd. Rudolphine heeft hun topic bijgehouden en ik heb ze vandaag hun eerste hapje kittenmelk met vlees gegeven. In de Raskan stond dat dieren aaien goed voor je hart is, dus ik grijp iedere gelegenheid extra aan. Mijn eerste 'ding' gisteren was op de bank en Huibert gaf me steeds twee kittens aan voor de knuf.  

Zondag 7 december 2008.

Gisteren is Suzan opgenomen met een hart-infarct. Ze ligt aan een aantal monitoren en het is afwachten hoe e.e.a. zich gaat ontwikkelen. Het lijkt de goede kant uit te gaan. Voor diegene die i.v.m. het nestje van Tresca benaderd zouden worden, haar excuses, dat gaat nu echt niet lukken. 

Dinsdag 2 december

Het is echt Sinterklaastijd! Ik krijg zoveel cadeautjes. Alleen al het nest van Tresca waarmee het uitstekend gaat maar ook allerlei andere cadeautjes. Huibert ontdekte haar naam op de Eiffeltoren. Of Tresca speciaal is!! Hij heeft er een foto van gemaakt en nam ook erg leuke mee vanuit Parijs en Maman Yvonne en Cathy lieten zich niet onbetuigd. Niet ieder cadeau is geschikt om op de foto te zetten, de parfums zijn meer om te gebruiken, maar deze wel: een foto van Uriah op canvas van Angela en Rudi en het inmiddels favoriete hanghuisje voor de radiator in de kattenkamer. De Mona Lisa is van Huibert. 

[klik voor een uitvergroting]
De canvasfoto. Ik vind het prachtig. De arme katten van Rudi moeten zich nu alleen door een berg droogvoer heen eten :-)
[klik voor een uitvergroting]
Het hanghuisje is al bijzonder favoriet. Shabanou was de eerste die het comfort ontdekte.
[klik voor een uitvergroting]
Dit is nog eens een charmante Mona Lisa.
[klik voor een uitvergroting]
En een close-up van een heel gelukkige Tresca.
Weekend van 29/30 november

Het gaat nu gelukkig goed met Tresca en haar nestje. Moederpoezen schijnen het instinctief te weten wanneer er iets mis is en helaas had Tresca gelijk. Het laatst geboren zwartzilveren poesje heeft het niet gered. Het wildkleurpoesje verloor gewicht maar haalde dat weer in. De kittens maakten zoveel misbaar dat zelfs overgrootmoeder Nieckje zich zorgen ging maken en tot mijn schrik weer over de vensterbank ging wachtlopen. Ik heb de hele bubs noodgedwongen drie keer met pauzes van vier uur flesvoeding gegeven om er rust in te krijgen. Die melk ging erin als koek, teken dat ze ondanks de redelijke gewichten honger hadden. Sinds vanmorgen negen uur gaat alles zodanig dat helpen niet meer hoeft. Tresca heeft alles onder controle. Ook groeien de kleinsten nu ook goed.

Tot mijn verbazing kan ik mijn fotobewerkingsprogramma niet meer op deze laptop gebruiken na het instellen van draadloos internet. Heel vervelend want ik behelp me nu met de meegeleverde programma's en zojuist gebeurde er iets heel raars. Geknipte foto's die ik dacht op te slaan blijken daarna verdwenen. Gelukkig waren dit geen wereldfoto's maar eng is dit wel. Die verdwijntruc kan dan ook plaatsvinden met die ene foto waarvan je er maar één in de zoveel jaar schiet. Ook is me nog niet duidelijk hoe je foto's moet verplaatsen met Vista. Een test met 'importeren' wiste alle informatie over bijv. de namen. Die heb ik echt nodig om later nog eens een foto te kunnen terugvinden. Het gaat me dus nog niet zo goed af om deze nog vrij nieuwe laptop (was eigenlijk van Huibert) zo overzichtelijk mogelijk houden. Moederpoezen helpen gaat me blijkbaar beter af.

Ik heb alle foto's van dit nestje op m'n Hyves gezet. Dat lukte zo waar heel vlotjes. Ook gaat het uitstekend met Tresca en haar kittens. Ik hoop wel dat de fotoalbums van Hyves (tot nu toe geen slechte ervaringen) betrouwbaarder zijn dan die van Picasa. Daar had ik een album met meer dan vierhonderd foto's. Toen ik dan album wilde afronden met nog een paar foto's bleken er nog maar vijf in te zitten. Raar maar waar :-(

Ik heb de indruk dat het nestje nu echt uit de gevarenzone is. Gisteren hebben de drie kleinsten voor de nacht nog een flesvoeding gehad en daarna is iedereen zonder hulp groeiende heen gegaan.

En nog een verrassing vandaag - ook zo'n leuke: het sorrelzilveren poesje kijkt me al aan! Ze is echt bijzonder!!

 

 

[klik voor een uitvergroting]
Tresca is heerlijk ontspannen, neemt ook af en toe haar pauzes en heeft alles onder controle.
[klik voor een uitvergroting]
Ze wast de kittens ook veel zorgvuldiger. Het wit van het lakentje blijft nu ook wit al is deze foto behoorlijk overbelicht.
[klik voor een uitvergroting]
Miss Eenoog. Het sorrelzilveren poesje heeft me al aardig ingepakt en doet hiermee er nog een schepje bovenop. Ik ben niet van plan veel weerstand te bieden.
Donderdag 27 november 2008

In plaats van dat we samen in de Thalys zitten op weg naar Maman Yvonne in Parijs zit ik met m'n laptopje naast een hevig spinnende Tresca die vanaf tien uur vanmorgen duidelijk aangeeft dat zij zal gaan bevallen. Een paar dagen Parijs, zeker in de adventstijd, was leuk geweest, maar hier zo saampjes op de bank mét het vooruitzicht van een nestje Maverickkittens met deze keer Trescatrekjes is geen straf. Huibert is voorzien van leesvoer en een camera met extra batterijen in zijn eentje onderweg.

Drie uur 's middags. : na een voorspoedige bevalling zijn er binnen één uur tijd zes kittens geboren. Onder voorbehoud: twee katers zwartzilver, één poes wildkleur, twee poezen zwartzilver en één poes sorrelzilver.

[klik voor een uitvergroting]
Oefening baart echt kunst! Hier was Tresca hoogzwanger van haar vorige nest bij de zilveren kittens van een andere poes gekropen.
Zondag 23 november 2008

Gedenkwaardige dag - gedenkwaardige week! We hebben alle kittens weggebracht naar hun nieuwe mensen en het is hier wel heel erg rustig. Ik moet toch wat consequenter zijn in het afkloppen van bepaalde dingen die ik zeg of schrijf: ik had het gepresteerd te zeggen dat die winters van tegenwoordig amper meer wat voorstellen en dat verkeershinder tot het verleden lijkt te behoren. Het is wel goed als tegenwicht voor de opwarming van de aarde maar voor ons was het niet bepaald dolletjes: we hebben heel wat file-uren incl. afgezette wegen, windstoten, hagel- en sneeuwbuien doorstaan. Gelukkig zijn onze kittens volkomen reisproef en hadden ze er niets van. Overal was de ontvangst ontzettend feestelijk en dat vergoedde alles. Tussendoor hadden we deze week ook nog een fotoshoot in Alsmeer door Myrna Huijing. Ik heb de foto's nog niet gezien maar deze kiek hiernaast móest ik zelf schieten - met m'n mobieltje dus de kwaliteit is abominabel. Overgrootmoeder Nieckje zat zo gezellig saampjes met de kleine Fleurana. Ik had ook Shabanou en Flavia meegenomen. Na afloop konden ze nog dollen met de kleine hondjes van Myrna waaronder een overenthousiast maar superklein Chihuahuaatje. De kittens hebben hun portie socialisering wel gehad! Als de foto's bruikbaar zijn, verschijnen ze uiteraard op deze site maar wellicht ook op kaarten en kalenders.

Tot mijn opluchting maakte Tresca zondag nog helemaal geen aanstalten om te gaan bevallen maar nu, woensdag de 26ste, nog niet en nu wordt het toch echt wel tijd!

 

[klik voor een uitvergroting]
Nieckje met haar achterkleindochter Fleurana na afloop van de fotoshoot bij Myrna.
Dinsdag 18 november

Gisteren hebben we ons 25-jarig catteryjubileum zowaar feestelijk gevierd. We brachten gisteren namelijk we het zilveren poesje Diva naar haar nieuwe mensen. Voor ons geen totaal geen stress want Ingeborg en Ron zijn een vertrouwd adres voor ons dus we hoeven ons geen zorgen te maken over de v's van voeding, verzorging en veiligheid. Hadden ze toch champagne in huis gehaald om de komst van hun nieuwe huisgenootje te vieren. Echt heel leuk. Zelfs Huibert die anders principieel geen druppel drinkt wanneer hij moet rijden, liet zich verleiden. Het was gisteren helemaal de dag van de jubilea want twintig jaar eerder werd onze Rowena geboren, precies vijf jaar en vier generaties na het eerste nestje van Shirezah én het allereerste Nederlandse emailtje werd die dag verzonden. De wereld ziet er behoorlijk anders uit sinds deze 25 en 20 jaar. De katten hebben heel wat levens verrijkt én internet is ook een groot goed. Dat je nu wereldwijd zo makkelijk contacten kunt onderhouden, elkaar foto's kunt laten zien en zelfs filmpjes kunt laten zien. Toen de video toegankelijk werd, werd het mogelijk om de buitenlandse fokker van je dier een band te sturen waarop ze konden zien hoe het met hun dier gaat. Dat was toen al heel wat. 

Heerlijke Murray is een dagje ouder en sinds een aantal jaren houden wij zijn gezondheid extra in de gaten. De seniorencheck bij de dierenarts is daarbij een goed hulpmiddel. Nierfalen kan je voorkomen door tijdig Fortekor te gaan gebruiken en uiteraard zoveel mogelijk ongeschikt voer voor voor katten te vermijden. Murray heeft lang gesukkeld met een ernstige infectie in zijn kaken. Hij is daar meer dan eens voor onder het mes geweest en slikt al erg lang cortisonen om dit onder controle te houden. Alle drie zaken, de infectie, de narcoses en de medicatie zijn niet ideaal geweest voor zijn nieren. Tijdens zijn vorige controle zat hij op de rand maar tot onze vreugde bleek dat zijn nieren niet verslechterd zijn en dat hij nog er steeds geen medicatie voor hoeft. In preventieve nierdieten geloof ik niet - gewoon goed voedsel, gewoon vlees voor een vleeseter als de kat, dat is beter dan welk industrieel voer. Ik wil een uitzondering maken voor de blikjes Almo en Shesir maar zelfs dit voer is verhit geweest wat een negatief effect heeft op de kwaliteit van de eiwitten van het eten en dat kan mogelijk ook zijn weerslag hebben op de nieren. Gelukkig is Murray een hele makkelijke eter en slobbert (ik voeg er extra vocht aan toe) hij iedere maaltijd enthousiast naar binnen.

[klik voor een uitvergroting]
De verrukkelijke Murray als kitten. Onweerstaanbaar toch?
Murray op een advertentie van onze cattery.
Maandag 10 november

Had ik toch helemaal gemist dat er twee kittens van ons in de kerstkaarten collectie van ABY2000 zitten: http://www.aby2000.nl/ Het is niet te zien of het Fleurana of Yalena is die voor deze foto poseert.

Schreef ik een paar dagen geleden nog dat het zo leuk is dat de kittens wat langer blijven en wij nu ook meer van de ontwikkeling van hun persoonlijkheidjes kunnen meemaken, was ik vergeten dat hun lichamelijke ontwikkeling ook doorgaat. Vanaf de grond in één keer een perfecte landing op je schoot maken, is leuk en katten op schoot hebben, is gezellig. Alleen springt Diva nu ook bijzonder lichtvoetig op het aanrecht. Dat betekent dat we nog meer moeten gaan opvoeden. Gelukkig hebben de anderen tot nu toe gemist dat zij dit al kan maar lang zal dit niet meer op zich laten wachten.

Het nestje van Rudolphine in Den Haag ontwikkelt zich perfect en ze kon wel even uitbreken om hier een kittenkooi te halen voor het geval dat die nodig mocht zijn na de verhuizing die moederpoezen meestal doen wanneer de kittens ca. drie weken oud zijn. Maar ze had natuurlijk ook haar camera mee.

<< vorige pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  [68]  69  70  71  volgende pagina >>