Klik hier om te zoek op de website

archief
Maandag 20 april

Ik ben niet tevreden over Juultje en Zagato. Juultje sprankelt niet en haar vacht zit te rommelig en Zagato heeft teveel last van het wisselen. De dierenarts vond Juultje te goed om haar op echte medicatie te zetten maar ze krijgt wel voor een weekje Metacam om te kijken of dit haar goed doet. Ik vind haar nog te mager. Ze was altijd een mooie slanke poes maar mager is niet de bedoeling. Ik wil nog meer vlees op haar ribbetjes. Ze eet in principe best goed. Drie maal daags omdat ze met de kittens mag mee-eten. De foto hiernaast van Juultje is van de vijfde van deze maand. Toen speelde dat met die ontsteking bij haar kies. Volgens de dierenarts was ze nu al echt behoorlijk goed aangekomen.

Eten ging Zagato juist helemaal niet meer goed af. Hij had wel zin maar wanneer hij dan wat kreeg, likte hij er vaak alleen maar aan. Hij krijgt een kuur Stomorgyl én pijnbestrijding. Dat laatste heeft hij al binnen en hij stond vanavond bijna ouderwets te eten. Ik hoop hem snel weer aan een rauwe kippennek te zien eten.

Update 21 april

Zagato bunkert weer ouderwets. Zelfs een kippennekje heeft hij voor driekwart verorberd. Juultje eet gezellig mee in de hoop die paar onsjes erbij te kunnen krijgen. Zo mager blijkt ze niet te zijn. Na die ontsteking bij haar kies was ze al weer 2,5 ons aangekomen. Gevalletje overbezorgd vrouwtje dus ;-)

 

[klik voor een uitvergroting]
Dat haar vachtje zo rommelig zit, wordt meestal door een gezondheidsprobleem veroorzaakt.
Donderdag 16 april

Vandaag is Shabanou hopelijk al één week zwanger ;-)

Gisteren vierden we de verjaardag van Eeszje. Tien jaar alweer. Best eng de wetenschap dat onze honden een dagje ouder worden. We kunnen alleen maar hopen dat ze nog heel veel jaren in gezondheid mogen krijgen. Een foto van de twaalf jaar oude Pici in de lucht zwevend tijdens een demonstratie behendigheid staat een paar dagen geleden in deze rubriek en het stukje van vandaag krijgt de verjaardagsfoto die Rudolphine gisteren heeft gemaakt.

Vanwege haar komst moest Zagato een extra goede indruk maken en ongevraagd kweten Maverick en Anches zich van deze taak

[klik voor een uitvergroting]
Onze Eesz; tien jaar geworden.
[klik voor een uitvergroting]
Maverick en Anches zorgen ervoor dat Zagato een goede indruk kan maken tijdens het bezoek van zijn fokster.
[klik voor een uitvergroting]
Anches is zo lief voor Zagato. Hij is een grote knuffel en maakt heel wat knuffeluren bij mij.
[klik voor een uitvergroting]
Alle problemen tussen Tresca (rechts) en Zagato lijken helemaal opgelost te zijn.
Maandag 13 april

De logeerpartij van Tamaran bij Shabanou was een groot succes. Binnen een paar uur was hij al gewend, kwam het versierspel op gang en tegen half acht vond de eerste dekking al plaats. Deze foto is ook nog van voor de dekking.

Zondag 12 april

Vorige week zaterdag deed Huibert met Pici vanuit de KC Kennemerland mee aan een open dag van de Dierenambulance. Onze honden zijn behoorlijk goed met behendigheid en hun prestaties mogen er zijn. Zeker wanneer je hun leeftijd erbij in aanmerking neemt. Pici is haar twaalf jaar niet aan te zien. Extra leuk was dat één van onze dierenartsen er ook was en haar cliëntje in actie kon zien.

En er is nog meer nieuws! Er gaat weer een nestje komen. Shabanou resideert momenteel in de kattenkamer boven samen met de geweldige Tamaran. Wat is hij een gezellige knul. Precies zijn vader Maverick met wat invloeden van zijn moeder Nieckje. De kittens van Shabanou die Maverick als vader hebben, hebben al zo'n indrukwekkende pluimstaart; ik heb heel benieuwd wat voor een plumeau deze kittens gaan krijgen. Ik heb sinds een paar dagen een nieuw handstofzuigertje. De Dyson Animal Pro, speciaal bedoeld om haren van huisdieren van je meubels etc. eraf te kunnen krijgen. Mijn handen jeukten om de klimbomen en het hanghuisje in de kattenkamer onder handen te nemen maar ik wilde de honeymoon van Shabanou en Tamaran niet verstoren en veronderstelde dat onze logé bang van de stofzuiger zou zijn. Gisteren móest ik het ding daar uitproberen en over denkfouten gesproken - hij kwam zelfs kijken! Dat had ik kunnen weten - hij is toch mijn eigen jochie van een jaar geleden. Juist door dat stofzuigen kwam hij helemaal los alsof hij mij herkende als die extra moeder van de stofzuigers ;-) http://www.youtube.com/watch?v=dVRMX7Jifc0

We hebben ook de tuin voor en achter wat opgeknapt. Dat kon weer want al het laatste bouwafval hebben we gisteren naar de gemeentereining weggebracht. Dat ruimde lekker op. Huibert heeft met de hogedrukspuit al een deel van het straatje schoongespoten. Hier en daar plantjes geplant. Vooral veel oranje viooltjes. Tussendoor nog een aantal vaarvan niet meer te achterhalen was welke kleuren ze hadden. Dat is dus nu een verrassing (mits ik ze tijdig water geef). Het ziet er nu al stukken fleuriger uit. Onze  Yuca was te groot voor de achtertuin geworden, kon ook met geen mogelijkheid meer in de winterstalling in onze schuur en stond afgelopen winter voor het eerst voor. Krijgen we een voor Hollandse begrippen een echte winter. Tot onze verbazing heeft hij deze overwintering ook nog enigszins overleefd. Van de vijf armen is er nog een overgebleven. Misschien dat de afgezaagde takken weer uitlopers krijgen. De foto hiernaast is van 2004 toen hij zelfs nog in een kleine pot paste. Daarna hebben we hem een kuip gegeven en toen groeide hij helemaal de tuin uit en bleek hij een bijzonder handig opstapje te zijn voor de katten om eens te gaan kijken hoe de wereld er buiten hun eigen tuin uitziet.

[klik voor een uitvergroting]
Actiefoto van onze twaalf jaar oude Pumi Pici.
[klik voor een uitvergroting]
Tamaran overdenkt zijn mogelijkheden. Inmiddels is hij helemaal gewend en is het stel heel innig. Ik heb er alleen nog geen foto van (accu is leeg).
[klik voor een uitvergroting]
Oerwoudje spelen. Inmiddels is Lizzy, het katje dat tussen de bloempotten ligt, al meerdere malen grootmoeder geworden.
Zaterdag 4 april 2009

Het is geen 1 aprilgrap - op deze datum hebben Tresca en Zagato een nog vrij nieuw middel gekregen dat hun hormoonhuishouding rustig maakt/houdt. We hopen dat hierdoor Tresca een langdurige rustperiode kan krijgen, niet krols wordt en geen poezenpil hoeft te slikken. Ik hoop hiermee het risico dat zij later mamatumoren kan krijgen te verkleinen. Dit middel, Suprelorin, is ook bruikbaar voor katers en bij Zagato is de hoop dat hij er een extra lange jeugd door krijgt. Het blijft bij hopen want de werking is behoorlijk onbetrouwbaar dus we moeten bijv. heel alert blijven om ongewenste dekkingen te voorkomen. Het viel me op dat de 1 aprilgrappen die ik las allemaal met dieren te maken hadden: de gemeente Eindhoven waar hondenmensen geld konden verdienen door mee te denken voor hondvriendelijke oplossingen tegen overlast; het mammoetskelet onder het strand en de beste vond ik die van een dierenapotheek waar je een gratis zakje voer kon krijgen waar onhandelbare honden beter trainbaar van zouden worden. Heerlijke persiflage op al die verschillende soorten voer van Royal Canin. Net zoals met de shampoos van Andrelon maken ze zichzelf volkomen ongeloofwaardig. Alleen zijn die shampoos erg goedkoop en niet echt schadelijk en dat kan je van dat voer niet zeggen.

Ik zou eigenlijk in de stad een Dyson Animal Pro gaan kopen. Dat is een kruimeldief met handige roterende borstels waardoor kattenklimbomen en mensenbanken makkelijker haarvrij te krijgen zijn. Ik had een firma op het internet gevonden dat duidelijk goedkoper was dan de andere bedrijven. Er schijnt geen lekker zonnetje dus voordat ik op mijn fiets sprong, belde ik even over het wel op voorraad was. Dus niet en de prijs was ook hoger dan bij de bij hun bedrijf behorende websitewinkel - dan laat ik hem wel bezorgen voor dat tientje extra. Als de bank maar gemakkelijk toonbaar is te krijgen.
Nieckje was van de week erg onrustig - veel dwangmatig over de vensterbank en het uitzichtplankje in de tuin heen en weer lopen. Verder is ze gewoon de vertrouwde Nieck met een prima eetlust en een zonnig humeur. Dan was het wachtlopen weer een aantal dagen over en dan weer was het raak. Een dier doet iets niet zonder reden maar ik kon die reden maar niet vinden tot me opviel dat ze een keer naar de kattenbak stoof na dat wachtlopen. Toen ik ook nog ontdekte dat ze een vuile broek had, viel het muntje; onze meid heeft buikpijn. Ik heb meteen grof geschut in gezet zoals twee dagen een pijnbestrijder en dubbele medicatie om de darmen rustig te maken. Ik wil niet te vroeg juichen maar ik vind geen slechte ontlasting in de kattenbakken én ieder spoortje dwangmatig gedrag is verdwenen. Alleen Nieckje pillen geven, is geen feest. Vroeger met de poezenpil werd het geleidelijk aan moeilijker maar nu en met grote pillen vond ik het eigenlijk geen doen. Dus heb ik mijn toevlucht genomen tot wat list en bedrog. Het eerste pilletje ging er met Easy Pil in als koek; bij de tweede at ze nauwkeurig het lekkers om het pilletje weg. Die pillen móeten erin, nu nog maar ééntje en die lukt nu goed in verpakt in leverpastei.

Zijn we enigszins uit de zorgen vanwege mijn hart - het gaat echt boven verwachting goed - maken we ons zorgen om Juultje. De operatie aan de mamatumor met de complicatie in de vorm van een fistel met daarna een hinderlijke eczeem heeft haar veel gekost. Hoeveel ze ook eet, volgens ons wordt ze heel geleidelijk aan magerder en dat is een heel veeg teken. Vorig jaar wees bloedonderzoek uit dat haar nierfunctie prima was en vermagering door een slechter wordende nierfunctie is eigenlijk de enige kwaal waar je niet altijd machteloos bij bent. We hopen zo dat er geen uitzaaiing van die mamatumor speelt. Ik vind haar ademhaling niet normaal; een te heftige buikademhaling net zoals ik het had toen ik het extreem benauwd had en wat ik ook in een ernstiger vorm ken van de eerder overleden dieren. Onze superlieve meisje. Ze is nog maar twaalf. Volgende week gaan we naar de dierenarts.
 

 

[klik voor een uitvergroting]
Tresca is momenteel krols en is nog niet erg gecharmeerd van Zagato maar ze kunnen zonder toezicht bij elkaar.
[klik voor een uitvergroting]
Zagato en Anches hebben het reuze naar hun zin.
[klik voor een uitvergroting]
Anches bij Juultje en Murray. Er is verder niets aan Juultje te zien of te merken.
Aan Nieckje is ook echt niet te zien dat er iets mis is/was met haar darmen.
Donderdag 26 maart

Wanneer ik iets over mijn dieren zeg, zoals dat het met een bepaalde kat erg goed gaat, klop ik dat bijna altijd af. Bang dat ik ben dat ik anders het omgekeerde over het dier afroep. Verder ben ik helemaal niet zo bijgelovig. Vrijdag de dertiende, ladders, zwarte katten etc. doen me niets. Integendeel, mijn buurvrouw heeft sinds kort een beeldje van een zwarte kat en dankzij mijn tip dat één kat géén kat is er ook een cypertje uit het asiel bijgekomen. Punt is dat ik mijn verhaal over dat het zo goed met míj gaat, ook had mogen afkloppen. Sinds zaterdagavond gaat het helemaal niet goed met me. Gelukkig had ik maandag al een afspraak bij de harthalenpoli en daar zagen ze ook op het hartfilmpje dat het inderdaad niet goed gaat. Het gevreesde O-woord (van opname) werd zelfs uitgesproken. Ik moet heel goed opletten en direct alarm slaan wanneer de verschijnselen concreter worden. Ik durf dus nu prompt niets meer, bang dat ik iets uitlok. De cardioloog wil me morgen weer even zien. Ik hoop zo dat dit iets tijdelijks is en/of dat een extra pilletje me de mogelijkheden kan teruggeven waar ik vorige week zo van heb genoten.

Maar ondertussen gaat het al behoorlijk goed tussen Tresca en Zagato. Ze wordt steeds neutraler naar hem toe. Om geen enkel risico te nemen en om stress voor mezelf te besparen laat ik ze nog niet zonder toezicht samen. Met al die verplichte extra zituren ben ik er wel aan toegekomen de topics op deze site bij te werken en bijv. een topic over het jonge stel Zagato en Anches op Kattenpraat en Kattenplaza te maken. Zo zacht en lief als Zagato naar ons toe is, zo ruig stoeit hij met Anches. 'Oude tijden' herleven. Eerder ging Maverick zo om met Orchid. Ik heb de indruk dat Maverick zijn kans afwacht om ook zo lekker te kunnen stoeien met Zagato maar dat hij, bescheiden als hij is, Anches niet in de weg wil zitten. Ik heb de hoofdpersonen van dit stukje even gewogen; Maverick 5,4, Zagato 2,7 en Anches 2,2 kilo. Anches kreunt ook terecht wanneer ze in de mangel wordt genomen door vriendlief Zagato en heel verstandig van Reus Mave dat hij i.p.v het echte stoeiwerk met Zagato zich nog bezighoudt met hun verzorging. Ik vraag me af hoe lang het nog duurt tot de roffelvoetjes van de kittens door het huis samen klinkt met de zwaardere roffel van Maverick (en Zagato eens ophoudt met het spinnend knabbelen aan mijn sieraden).

Inmiddels heb ik van alle kittens nieuwe foto's die ik in hun topic zal zetten.

[klik voor een uitvergroting]
Eerder hing het stel als de twee oude mannetjes van de Muppets in dezelfde houding uit het raam.
[klik voor een uitvergroting]
Reeza met Ampertje die nu Impi heet.
Zaterdag 21 maart

Het is de laatste week doorlopend genieten geweest van het heerlijke weer én omdat het zo goed met mijn gezondheid gaat, had ik te weinig tijd voor de computer en nieuwe foto's maken. De cardioloog had goed nieuws voor ons: m'n hart is sterk genoeg voor extra medicatie, het kan nog wel tot zes weken na de dotterprocedure duren tot alle slapende hartcellen geactiveerd zijn en de optimale hartfunctie bereikt is én ik mag weer autorijden. Wat een bevrijding. Ik sta verbaasd van m'n toegenomen energie: ik fiets bijna in een normaal tempo; alleen neem ik de bruggetjes als een oud wijf en ik ben gisteren voor het eerst te voet de stad in geweest. Samen met Huibert en de eerste stop was bij een terrasje en ik ben nog goed thuisgekomen ook.

Zagato en OmaTres houden we nog wel gescheiden en het wachten is op het krols worden van Tresca. We hopen dat zij dan wat minder heftig op de kleine dappere man zal reageren. Zagato is inmiddels helemaal thuis en net zo'n heerlijk vriendje als we al dachten dat hij was. Het duurde even tot hij door had dat je hier ook binnen kan komen anders dan door een deur. Het tunneltje door de schuur heeft geen geheimen meer voor hem. Het buitenleven bevalt hem enorm maar hij is zo mensgericht dat wanneer wij binnen zijn, hij ook komt en visa versa. Huibert heeft er een trouwe klushulp bij. Zagato houdt het liefst toezicht op de werkzaamheden vanaf Huiberts schouders.

[klik voor een uitvergroting]
Het is buiten zo interessant.
[klik voor een uitvergroting]
Ook die kleine geel gestreepte vliegende beestjes hebben zijn aandacht.
Zondag 15 maart

Huibert is vandaag met Maverick, zijn dochtertje Anches en haar overgrootmoeder Nieckje naar de kattententoonstelling in Zwolle. Ik had eerder gehoopt zoveel meer hartvermogen door de behandeling van afgelopen al te hebben gekregen dat ik mee had gekund maar daarvan is nog geen sprake. Hopen maar dat de cardioloog me morgen een peptalk kan geven want ruim drie maanden een leven van bijna vegeteren en afhankelijk zijn, begint mentaal zijn tol te eisen.

Maverick is nu bijna net zo lang castraat als ik ziek ben en het enige waaraan je kan merken dat hij castraat is, is zijn gedrag (hij heeft geen idee meer wat er van hem verwacht wordt door een krolse poes) en een iets voller lichaam. Dat staat hem goed maar het langere haar dat vaak kenmerkend is voor Somalicastraten laat nog op zich wachten.

Half Nederland inclusief ik geniet van de webcams van de Vogelbescherming Nederland. Zo juist ging de ooievaar in het nest liggen en ik hoop dat het eerste ei wordt gelegd. Papa ooievaar komt zo juist nog een nieuwe tak brengen om het nest extra stevig te maken en schikt wat aan de andere takken rondom zijn vrouwtje. Heel mooi om te zien allemaal. Vandaag is ook het eerste ei gelegd bij de slechtvalk. Dat ligt open en bloot, dus onverzorgd, op het grind... Als dat maar goed gaat. 

De eerste berichten vanuit de showhal zijn heel positief. De kleine Anches gedraagt zich prima en werd door haar keurmeester zodanig gewaardeerd dat zij voorgedragen is voor Best-in-Show. Papa Mave kreeg zijn tweede CAP. Wanneer hij wat meer vacht gaat krijgen, zou hij ook verder kunnen komen. Zou eraan trekken helpen? Nieckje had als ongecastreerde poes al voldoende vacht en deed het uitstekend op shows (ooit vijfde in de Felikat Award competitie)maar nu als castraatje ziet ze er helemaal geweldig uit. Nu staat ze al, halverwege het jaar, op een gedeelde zesde plaats. Het meer vlees op de ribbetjes en een lekkere volle vacht staan haar geweldig. Tel daarbij haar heerlijke gedrag en de keurmeesters kunnen haar gewoon niet weerstaan! Van haar weten we nog niet of ze genomineerd gaat worden. Als dat niet lukt, is dat even wennen want de afgelopen drie shows lukte haar dat iedere keer. Deze week kwam haar titelregistratie binnen en bij de extra prijzen als BIV, NOM stond ook vermeld dat ze in januari Best-in-Show veteranen was geworden.

[klik voor een uitvergroting]
Murray (15 jaar), Anches (3,5 maand) en Juultje (12 jaar).
[klik voor een uitvergroting]
Dat is het voordeel van een breed beeldscherm op je laptop - dan kan je er een ander programma naast laten draaien.
<< vorige pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  [65]  66  67  68  69  70  71  volgende pagina >>