Klik hier om te zoek op de website

archief
Zondag 16 augustus

Onder het genot van ons favoriete zondagochtend radioprogramma van Anne van Egmond heb ik vanmorgen al een aantal sites geupdate. M'n fotosite Picasa, Photobucket zodat het kittentopic op KattenPlaza ook bijgewerkt kon worden en nu is m'n eigen site aan de beurt.

We hebben het gewoon te druk met genieten. Van het weer, van onze dieren en vooral het jonge spul én de vorderingen op het gebied van mijn gezondheid. Na half juni is het vermogen van mijn hart met 35% toegenomen... Ik fiets drie keer per week elf kilometer naar revalidatiesport en gisteren heb ik zelfs met Pici een wandeling bij de Mooie Nel gemaakt. Met Eeszje was het me tot gisteren niet gelukt om wat te lopen. Een vorige poging strandde toen ik om de hoek een andere hond tegenkwam maar gisteren, samen met Huibert, en de gentle lead om Eeszjes neus, kwam ik een stuk verder. Daarna nog even genieten van het weer op een bankje aan het Spaarne en daar bedachten we dat de dieren ons 's avonds wel even konden missen en zijn we naar het strand gegaan. Lekker uitwaaidagje gisteren.

De dieren genieten op hun manier ook van het lekkere weer en het nieuwe mandje, een groene versie van het blauwe mandje dat we van Cuty's mensen hebben gekregen. De kittens zien ons tuintje als een huiskamer zonder dak. 

Jack voelt zich ook al lekker thuis bij ons. Hij vindt de honden nog wel een beetje eng maar hij is al dikke mik met alle andere katten behalve met Anches. Notabene zijn a.s. vriendinnetje. Zij moet hem nog helemaal niet. Dat komt misschien omdat zij is geschrokken van zijn enthousiaste kop- en lijfstootjes die hij alles en iedereen geeft. We houden ze gewoon nog wat langer apart.

[klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
Over Juultje zijn we nog niet helemaal tevreden en daarom krijgt ze weer Metacam, een middel dat pijnstillende en ontstekingsremmend werkt. Ze was net weer een onsje aangekomen maar ik ben bang dat dit al weer verloren is. Ik ga haar straks in de rijstzetmeel zetten want ze heeft een klit. Murray moet ook dringend onder handen genomen worden.
[klik voor een uitvergroting]
Foto van gisteren
Zondag 2 augustus

Volkomen onverwacht zijn wij de trotse eigenaren geworden van een 'pink panther', een sorrel zilveren Somalikater. We waren helemaal niet zoekende naar een nieuwe huisgenoot en/of zilveren dekkater maar een vriendin opperde dit en dit idee viel in vruchtbare aarde. Hij is geweldig! Zo lief, zo charmant, zo zachtaardig en zijn stamboom is helemaal naar onze zin: een kwart uitgekruist én een lijn die teruggaat naar Dempsey en Just Jake. Maverick heeft dit ook maar Jumpertje heeft ook een hele charmante en stoer zoon van Dempsey, Gandalf den Gra, in zijn stamboom en dat heeft Maverick niet. Ooit hadden we graag een zusje van deze stoere Deen willen hebben, maar dat lukte niet en nu loopt er hier een prachtige 'hertje' rond met een stukje van deze familie in zich. Alsof ze weten dat ze een bloedband delen; Maverick en Jumpertje hadden vanaf de eerste seconde al een goed contact met elkaar. Omdat Jumper heel erg op zijn broer leek, heeft hij een tijdelijk merkteken in zijn oor. Dus niet schrikken van die donkere vlek. We overwegen hem Jumpin' Jack te gaan noemen naar de Stonessong Jumpin' Jack Flash. Rooster, ook een voorouder van hem, heette op papier Sundance Firesong en dat werd dus Our Little Red Rooster. Waar de Stones al niet goed voor zijn.

[klik voor een uitvergroting]
Hij is toch wel zo fotogeniek én hij heeft nog pluimpjes op zijn oren ook!
[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
Woensdag 29 juli

De kittens ontwikkelen zich geweldig goed. Ze zijn lekker ondernemend en bijzonder slim. Ze gaan al naar de kattenbakken van de volwassen katten alsof ze nooit anders gedaan hebben. Gisteren zag ik er zelfs eentje een omweg achter de grote slapende hond maken om er toch maar te kunnen komen. Goed eten hebben ze ook al onder de knie. Bij de Vomar waren de kipkluiven in de aanbieding en daar stonden ze ook heerlijk aan te knagen.

Met Juultje gaat het nu ook de betere kant op. Met ons eventjes wat minder want we hebben de dierenartsrekening gekregen ;-) Het enige wat wel vreemd is, is dat Juultje af en toe een kat afsnauwt. Dat heeft dit lieve katje van haar leven nog niet gedaan. Ik ben toch maar weer begonnen met haar pijnmedicatie. Vanmiddag zag ik haar buiten zielstevreden op één stoel samen met haar maatje Murray en haar vaste vriendinnetje Shabanou liggen. Die foto zit nog in de camera.

Voor iedereen die dit leest en in Haarlem woont. In de Beits is een oppaskatje ontsnapt. Een drama voor de kat, de oppas en haar mensen. Ze is een cypertje met wit en ze heeft een vrij dikke vacht. Als iemand iets ziet of hoort, bel me dan. M'n nummer staat onder contact.

[klik voor een uitvergroting]
De kittens met opa Maverick en links oma Nieckje.
Zondag 19 juli

We hebben het nu helemaal voor elkaar - we hebben nu allebei een laptop. Veel gezelliger en als klapstuk lopen onze inmiddels vijf weken oude kittens ook los door de achterkamer en keuken. We moeten dus weer bijzonder goed opletten wanneer we een stoel willen wegrollen en waar we onze voeten zetten. Vooral je voeten niet hoog optillen en alleen met de kattenfokkersshuffel lopen dan lopen de kleintjes geen gevaar. Ze wegen nog maar ruim een pond en ik sta iedere keer weer versteld van hoeveel ze op deze leeftijd al durven en kunnen. Toen ze vorige week hun eerste krabplankje kregen, begonnen ze er meteen aan te krabbelen. Nu ze al vlees zijn gaan eten, ontlast hun moeder ze niet meer. Vooral Pici het hondje wil graag die taak overnemen maar dat mag ze niet doorlopend. Ze moeten het zelf gaan leren en tijdens de vijfde levensweek is dit altijd hét onderwerp van aandacht. Ik zet ze af en toe op een kattenbak van de volwassen katten en daarop doen ze al heel braaf hun behoefte. Dat moet onder toezicht omdat kittens van deze leeftijd de neiging hebben om grit te willen eten. Hun eigen kattenbakjes zijn gevuld met krantensnippers maar die vinden ze vooral geschikt om mee te spelen of in te slapen. Omdat ze nog niet helemaal trefzeker op zindelijkheidsgebied zijn, hebben we een barrière gemaakt tussen de voor- en achterkamer. Hun, voor de moederpoes open, kittenkooi stond eerst in de voorkamer maar daaruit wisten ze gisteren te ontsnappen zodat er hier een verhuizing heeft plaatsgevonden. De kooi staat nu met een deurtje open in de achterkamer waar wij meestal ook zijn en waar de honden ook rondlopen. Omdat ze ook de hondentaal moeten leren, grommen betekent je terugtrekken, moeten wij ogen en oren van voren en achteren hebben. Wanneer we geen aandacht voor ze kunnen hebben, gaan ze dan ook naar boven. Het kittenrennetje in de slaapkamer wisten ze ook te kraken en is dus weer opgeruimd. Afhankelijk van de situatie hebben ze een slaapkamer met een kittenbarrière in de openstaande deur of kunnen ze hun kleine pootjes strekken in twee tegenover elkaar liggende kamers en gaat de overloopdeur dicht om te voorkomen dat ze van de trap af vallen.

[klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
Zondag 5 juli

Ik had het zo druk als een klein baasje en redde het maar net om de topics over het nestje op deze site en op KattenPlaza bij te houden.

http://www.kattenplaza.nl/kattenforum/viewtopic.php?f=56&t=78784 Net ook weer een update gemaakt. Alle foto's tot en met vandaag staan op Picasa en mijn Hyvespagina. Dus wie niets wil missen...

http://picasaweb.google.nl/Silfescian83/BNestShabanouEnTamaran090612# en m'n Hyvesadres staat hierboven.

Ik blijk niet zo goed tegen de warmte te kunnenen daar moesten we dus wat aan doen: we hebben een grote muurparasol gekocht en Huibert heeft hem vandaag onder toeziend oog van onze huisdieren opgehangen. Hij moest zo hoog mogelijk want anders zouden de katten er zo op kunnen springen en de tuin uit kunnen. Het staat erg gezellig, ook wanneer er geen zon is. Heel knus, tentachtig.

Het gaat heerlijk met Shabanou en haar nestje. Inmiddels al weer drie weken oud. Ze zijn vandaag lekker veel in de tuin geweest én ik heb ze voor de eerste keer ontwormd. Met Banminth, dat is het enige veilige middel voor jonge kittens, en deze pasta vonden ze lang niet zo aangenaam als het buitenspelen.

 

[klik voor een uitvergroting]
Maverick en Zagato volgen de werkzaamheden vanaf het dakje van de KittyClimber.
[klik voor een uitvergroting]
Dinsdag 16 juni

Het afgelopen weekend was er een boel drukte in Huize Meijer en dus Cattery Silfescian. De twee onlangs teruggenomen poesjes Ainejoy en Ampertje konden wegens een allergieprobleem niet bij hun nieuwe mensen blijven en logeerden hier. Maar na een kleine drie weken hier te hebben rondgedold, ons te hebben ingepakt en vooral hun nieuwe mensen zijn ze dit weekend opgehaald. Tussen de bedrijven door hadden we ook nog de zorg voor het nestje van Shabanou. Omdat de groei beslist niet constant was móest er worden ingegrepen en zo te zien nu was dit met succes. Nu heb ik het weer alleen maar druk met knuffelen, wegen (voor de zekerheid) en foto's maken van Shabanous heerlijke drie mannekes. Ik schrijf straks in hun nesttopic wat ik als vermoedelijke oorzaak heb ontdekt.

Zaterdag 13 juni

De wereld is weer een stukje beter geworden: vannacht zijn er drie schattige en prachtige zonen van Shabanou en Tamaran geboren. E.e.a. ging niet bepaald vlot en Shabanou heeft me gisteravond goed bezig gehouden maar toen de eerste er eenmaal was, ging kwamen de anderen lekker vlot. Tijdens het wachten en persen hadden we over gezelschap niet te klagen en toen de derde geboren was, was het aan het gedrag van Shabanou overduidelijk te merken dat ze klaar was. Gelukkig geen gewacht op een kitten dat er niet is en konden we lekker slapen. Hoewel de kittens doorlopend bij Shabanou liggen te drinken, is de groei veel te weinig en tussen de middag heb ik ze wat flesvoeding gegeven. Ze waren toen heel erg onrustig en het beetje warme melk deed ze goed. In de loop van de middag kon ik bij de twee kleinsten ieder één gram groei vaststellen en zo dadelijk ga ik ze weer controleren.

Dat was om zes uur en toen bleek dat het nodig was ze een beetje flesvoeding te geven. Ze zijn wanneer ze niet bij hun moeder liggen te sabbelen (ik kan het helaas geen drinken noemen) behoorlijk overstuur en dat ontgaat de arme Shabanou helaas ook niet. Om negen uur heb ik ze weer gecontroleerd en helaas was de winst van zes uur al weer verdwenen en hebben ze weer een paar gram uit een flesje gekregen.

Ze wogen pasgeboren resp. 104, 96 en 99 en nu bijna 24 uur later 111, 94 en 101. Katertje Twee heeft nog wat extra zorg nodig en de andere twee gaan iets beter. Maar normaal is dat kittens zelfs de eerste dag al zo'n 15 gram aankomen. Ik heb hier geen verklaring voor: ze liggen de hele tijd braaf bij Shabanou te drinken en aan de moederzorg mankeert echt niets.

[klik voor een uitvergroting]
Orchid was een van de katten die Shabanou bijstond.
[klik voor een uitvergroting]
Anches en Zagato hielpen ook kramen.
[klik voor een uitvergroting]
Met mijn hand als afzetpunt werd er wat afgeperst.
[klik voor een uitvergroting]
De wasmachine heeft overuren gemaakt
[klik voor een uitvergroting]
maar moeder en kinderen liggen er lekker schoon bij.
<< vorige pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  [63]  64  65  66  67  68  69  70  71  volgende pagina >>