Klik hier om te zoek op de website

archief
Donderdagavond 24 juni

Alleen al het maken van een foto van Zagato met een oranje beesje zorgde al voor blije klanken vergezeld van een enkel vuvuzelageblaas (onze kleine buurman staat op rantsoen) in ons woonblok als bewijs dat dit meteen zijn effect op het spel van Oranje had. Ik heb de tv maar op voetballen gezet want m'n detective waar ik meestal graag naar kijk heeft zo'n uitzichtloos probleem als onderwerp dat je er depressief van zou worden. Het is al de dag dat alles misgaat - de monteur die aan onze auto werkte, is in het ziekenhuis beland; Polly heeft flinke diarree, Nieckje die toch al niet is zoals ze hoort te zijn, veegde ik per ongeluk van de deur af waar ze graag boven op zit, Cuby mikte m'n laptop van het tafeltje buiten en die is nu flink beschadigd etc. Gelukkig gaat niet alles verkeerd: Sijntje lijkt weer hersteld van haar diarree-aanval (zou Polly daar iets van opgepikt kunnen hebben? Ze weet de weg naar de kattenbakken wel te vinden voor een tussendoortje) en Momo bleek niet opgesloten te zitten of kwijt te zijn. Tijdens mijn zoektocht met toenemende ongerustheid kwam hij me op een gegeven moment helpen zoeken. Ik kreeg al de gedachte in mijn hoofd van 'hoe moet ik het Rudolphine vertellen dat haar jochie ontsnapt is'. Dat hij er ook niet meteen was, is vreemd want hij en Cuby rennen altijd als een speer naar me toe wanneer ik ze roep. Sinds vier weken zijn zij niet de enigen want Polly ons Pumipupje rent net zo hard naar me toe. Deze twee katertjes blijven vanwege omstandigheden hier wat langer en ze konden geen betere leerschool voor het leven krijgen dan hoe het hier de afgelopen vier weken (precies) toegaat. Er wordt heel wild gespeeld en omdat Polly ook aan hun nekjes trekt, als ze hun oren niet uitwast, vraag ik me af of die geen kwaad kan met hun chips. Als ze straks weg zijn, zal Polly raar staan te kijken. Ik hoop dat ze dan ook kan stoeien met de katers Jack en Zagato. Die zijn ook best wel tolerant met haar. Die Pol is toch wel zo'n druktemakertje. Zo leergierig als ze is (is ook een raskenmerk) luistert ze al vanaf dag één erg goed naar haar naam. Ze is eigenlijk overal goed in. Ik krijg de indruk dat deze snelle dame mij ook een beetje aan het opvoeden is. Nog even en ik doe wat zij wilt ;-) Maar als compensatie blijkt Polly ook huishoudelijk te zijn ingesteld. Bezem en stoffer en blik hebben geen geheimen meer voor haar en helpt me zelfs dweilen. En dat moet nogal vaak gebeuren want zindelijk worden staat bij haar niet hoog in het prioriteitenlijstje. Ze heeft wat met nattigheid. Er staan verschillende grote hondenbakken met water en daar speelt zij zwembadje mee. Vanavond heeft ze echter ontdekt dat het door het huis heen racen nog leuker is wanneer je natte pootjes hebt - dat kan nog beter slippend de bochten door. Het is dus wel duidelijk waar ik het druk mee heb.

[klik voor een uitvergroting]
Wanneer Cuby en Momo de kleine druktemaker Polly willen ontlopen, kunnen ze hun heil hogerop zoeken.
[klik voor een uitvergroting]
De foto van Zagato die voor het eerste doelpunt zorgde. Hopelijk zorgt het plaatsen van deze foto voor de volgende.
[klik voor een uitvergroting]
Nog een rustmoment van beide jongeheren.
Zondag 20 juni

Na het schrijven van het berichtje hieronder miste ik mijn portemonnee. Het halve huis afgezocht in de hoop dat Polly hem uit de openstaande handtas had gevist maar helaas - hij moet vrijdagmiddag laat uit mijn tas zijn gevallen toen ik in de Dekamarkt bukte om iets op te rapen. Gelukkig was de vinder geen ervaren dief want er was nog niets gedaan met o.a. m'n creditcard. De passen zijn geblokkeerd maar wat is het zonde van m'n geld (normaal heb ik amper geld bij me maar omdat we kittens hadden verkocht, hadden we dus wel contant geld in huis), van de andere passen en m'n handige winkelwagenmuntjehouder van Jantje Beton.

Zaterdag 19 juni

Polly en ik hebben ons steentje bijgedragen aan de 1-0 vanmiddag op het WK. Het schoot maar niet op en met een 0-0 kom je niet ver. Dus Pol in iets oranje-achtigs gehezen en zie daar, even later werd het 1-0.

[klik voor een uitvergroting]
Vrijdag 18 juni

Straks ga ik met Sijntje naar de dierenarts om de hechtingen van de operatie vorige week vanwege een mamatumor te laten verwijderen. Haar herstel is probleemloos verlopen; we hopen zo dat dit een eenmalige schrik was en dat ze in gezondheid stokoud mag worden. Wat ook een groot succes is gebleken was de pijnstiller voor Pici. Ik vond haar de laatste weken een veel te timide indruk maken. Pumi's en timide past absoluut niet bij elkaar. Tot iedere grote vreugde hebben wij onze oude Pici weer terug. Natuurlijk is ze een dame op leeftijd maar ze moet wel van het leven kunnen genieten. En het laatste nieuws - Polly heeft met haar tien weken de krant gehaald. In positieve zin. Ze mocht namelijk een pakje showen van dierenboetiek Bea. Dit was al leuk genoeg; de Haarlemmers laten zien hoe schattig ze is maar de riem met halsband die ik voor haar had uitgezocht, prachtig paars dat later vast geweldig staat bij haar toekomstige zilveren vachtje, kregen we cadeau. Ik citeer de krant: "De modeshow op de Grote Markt gepresenteerd door Dolly Bellefleur op haar knalroze pumps, trok veel publiek. Dat vergaapte zich niet alleen aan tassen en zomerkleding, maar ook aan honden als Polly en Brutus die paradeerden in donsjackjes en legerjasjes." Dat paraderen werd vooral gedaan door de witte Samojeed van Bea zelf en een stoere Berner Senner. Polly en het Yorkie Brutus lieten zich liever dragen. Verschil moet er zijn en zo kwamen de (uiteraard nep-) bontrandjes van de kleding van het model en Polly nog beter uit.

Vooraf moest er natuurlijk wel even thuis geoefend worden en dat leverde ook de nodige foto's op. Het viel alleen niet mee om haar alleen op de foto te krijgen. M'n fotomodellen hier staan niet onder appèl. Vooral Cuby en Momo denken dat zij een hondje zijn netzoals Polly wellicht zou kunnen denken dat ze een kat is. Van de week zaten ze met z'n drietjes bij mijn benen toen ik met de afwas bezig was. Ik hoorde eens geen luide stoeigeluiden en keek eens naar wat ze met hun drietjes zo zoet aanhet doen waren. Als kleintjes al te zoet zijn, kunnen ze ook bezig zijn met het determineren van iets duurs. Maar niets van dat alles: Polly was hun oortjes aan het wassen. Pol wordt vast net zo'n lieve zorgzame hulpmoeder voor onze nestjes als Urszi was en de bejaarde Pici nog is. 

 

[klik voor een uitvergroting]
Fotomodel Polly
[klik voor een uitvergroting]
Momo is natuurlijk ook een volleerd model.
Vrijdag 11 juni 2010

Vandaag kwam Rudolphine voor de laatste keer een fotosessie houden vanwege haar Momo. Ze gaat eerdaags op vakantie en na thuiskomst gaat Momo verhuizen. Wanneer dan ook de problemen tussen het a.s. vriendje voor Cuby en de hond zijn verholpen mag Cuby ook verhuizen. Maar te rustig zal het hier niet worden. Daar zorgt de kleine Polly wel voor. Vandaag werd ze voor de tweede keer gevaccineerd en nagekeken. Alles was picobello in orde en ze was in 14 dagen tijd gegroeid van 2.4 naar 3.2 kilo. Ze past ook niet meer onder de bank of in het transportmandje waarin ze gekomen was en 's nachts als bench(je) wordt gebruikt. Ze heeft nu een grotere. Eigenlijk wil ik haar het echte benchje laten gebruiken maar zover is ze nog niet. En nu is ze zielig. Deze vaccinatie geeft napijn. Ze zocht steun bij Pici en daar niet echt enthousiast over was. Pici en Eesz hebben we ook laten nakijken en vaccineren. Eesz haar gebit zag er nu goed uit en Pici krijgt voor een paar dagen een pijnstiller om te kijken of pijn door artrose de oorzaak is waardoor ik haar niet enthousiast genoeg vind.

[klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
Bij sommige maaltijden kan Polly mee-eten met de twee kittens.
[klik voor een uitvergroting]
Vooral Cuby houdt hele schijngevechten met Polly.
[klik voor een uitvergroting]
Momo met zijn grootmoeder Tresca
Dinsdag 8 juni 2010

Net toen we het gevoel kregen dat alles rondom onze dieren in een rustiger vaarwater aan het komen was, ontdekte ik tot mijn grote schrik een minimamatumortje bij Sijntje. Bij de dierenarts hadden we even een moment van opluchting toen we dachten dat dit loos alarm was maar toen ik haar voor de zekerheid nog een keer nakeek, vond ik hem weer. Zo jammer. En ze is nog zo jong, ze ziet eruit als een jonge blom. Ze heeft maar zo weinig nestjes gehad, zo weinig krols geweest, zo kort de pil gebruikt en dan toch dit. Hoe het precies zit, is niet bewezen maar duidelijk is wel dat de hormoonschommelingen die nu eenmaal aanwezig zijn rondom het krijgen van een nestje hier debet aan zijn. Pilgebruik krijgt altijd de schuld en daarom worden fokkers steeds banger hiervoor en laten hun poezen dan maar steeds krols worden. Volgens mij komt het niet door pilgebruik maar wel door de hormoonschommelingen die dan evengoed plaatsvinden. Er zijn teveel poezen die nooit een pil hebben geslikt en toch deze tumoren hebben gekregen. Ik had de hoop dat het gebruik van het suprelorinstaafje het aantal hormoonschommelingen voldoende zou onderdrukken maar wanneer een katje als Sijntje alleen al door de korte tijd dat ze nog niet gecastreerd was, ze kan krijgen, maak ik me grote zorgen om de andere poezen. Misschien is het toch net zo als bij de honden - één enkele loopse periode geeft al risico op mamatumoren (al zijn die bij honden lang niet zo kwaadaardig). Maar misschien hebben we het geluk dat zij net zoals Elvira nog jaren in gezondheid kan leven. Elvira is de grote hoopgeefster op dit gebied want zij is er 17 jaar mee geworden. Ik was er gelukkig erg op tijd bij want iedere dag dat zo'n tumortje er zit, neemt de kans op uitzaaiingen toe.

Het rustige vaarwater. Dat slaat vooral op Polly. Inmiddels denkt ze bijna dat ze een kat is. Ze stoeit met Cuby en Momo, de kittens van nu 14 weken oud. Ze eet zelfs samen met ze. Soms in het felarium dat nu er ook een hond in komt een andere naam nodig heeft. Het 'fel' verwijst naar Felis. Zou Felcanium of Fecanium ('can' van Canis, als een 'k' uitspreken erbij) wat zijn? Polly is al twee keer naar de puppyklas geweest. Ze is dan af en toe wel helemaal hyper want ze wil met al die schattige pupjes spelen. Gelukkig voor Momo en Cuby ligt ze nu ergens in diepe rust en kunnen zij ongestoord samen spelen.

Sinds een jaar of tien voeren wij onze huisdieren i.p.v. eerder 50% vers/50% brok en blik zo goed als 100% vers. Deze omslag heb ik pas gemaakt toen Eesz al uit de groei was en nu hebben we dus een pup die goede voeding moet krijgen voor de best mogelijke ontwikkeling. Gelukkig bestaan er KVV's als Carnibest etc. Met dat als basis kom je al een heel eind. Probleem is alleen dat de hedendaagse hondenopvoeding gepaard gaat met heel veel belonen met lekkers. Kattensnoepjes lust Polly graag maar al die onnatuurlijke stoffen erin wil ik haar niet al teveel geven. Stukjes enigszins ingedroogd gekookt vlees en Rodiworst vindt ze onweerstaanbaar dus dat doen we dan maar.  

[klik voor een uitvergroting]
Sijntje bij Murray. Nu hij overleden is, zien we dat vooral de kittens naar Zagato trekken maar dit zie ik Sijntje nog niet doen.
[klik voor een uitvergroting]
Onze mooie Elvira toen ze zestien jaar was.
[klik voor een uitvergroting]
Het is wel zo fijn vooral voor moeder Anches dat Polly nog niet op de bank kan springen.
Zaterdag 5 juni

Het is dat Polly even ligt te slapen want anders zou ik geen aandacht voor m'n pc kunnen hebben ;-) Gisteren hebben we onze rode man, onze rode ridder Clancy die eerder Harry heette, naar zijn nieuwe mensen gebracht. Het was heerlijk weer en we hebben hem, totaal ongeoefend in het dragen van een tuigje, een tuigje om gedaan zodat hij daar in de tuin kon rommelen. Op dat moment waren Freya en Wulfric (de zoon van Orchid en Maverick) binnen. Naderhand hebben we dat omgeruild. Zoals helaas vaker het geval is, raakte Wulfric in de war door de mix van nieuwe vreemde geuren en hele oude van vroeger dus hij deed even niet meer mee. Freya die eerder zoveel moeite had om aan Wulfric te wennen stelde zich op als zeer ervaren en doet helemaal niet moeilijk tegen de nieuwkomer. Net zoals Sientje bij haar nieuwe mens lekker veel spinuren op schoot maakte, doet Clancy dat ook. Zelfs lekker slapen! Daar hadden ze hier nooit tijd voor. De enige schootknuffelaar van dit nest was Cuby. Maar verschil moet er zijn.

Tussentijds heb en had ik grote problemen met de Google-accouts. Wat een doffe ellende. Ik had de accounts gekoppeld en nu kan ik geen foto's meer op mijn Picasapagina's plaatsen. Vandaag kon ik zelfs mijn eigen foto's niet meer op de gewone manier bewerken. Gelukkig bleek die functie uitzetbaar. Ik ben niet echt blij met die mensen achter Google en alles wat erbij hoort. YouTube hoort daar ook bij. Een tijdje geleden kon ik niet meer op de gebruikelijke manier inloggen en heb ik maar een nieuw account geopend en daar staat nu o.a. dit filmpje van een spelende Polly met superknuffelkitten Cuby. Cuby is vernoemd naar de hond van Harry Muskee (van Cuby uiteraard). What's in a name? http://www.youtube.com/watch?v=Vk5Yyu8r_T0

Morgen is ook de clubdag van de Kuvaszvereniging en een hond als Eesz mag dan niet ontbreken (en Huibert wordt zeer gewaardeerd als ringmeester). Maar Eesz is echt niet de meest makkelijke hond om bij je te hebben ergens waar ook andere honden zijn. Ik verheug me niet echt op al die drukte. Het kleinste Pumpie, Polly, gaat natuurlijk mee maar de lieve brave Pici moet thuis het fort verdedigen. Die heeft dan wel een extra lekker hapje verdiend. Er ligt een giga parelhoen in de koelkast en daar krijg zij morgen dan een lekker stuk van. Ik maak me een beetje zorgen over de kauwcapaciteiten van Polly. Ik vind dat zijn heel erg veel moeite heeft met het afknagen van stukken vlees en met bot weet zijn helemaalm geen raad. Het is voor mij de eerste keer dat ik een pup wat anders voorzet dan die bak brokken. Misschien is ze met haar acht weken er gewoon nog te jong voor. Echt honger kan ze niet hebben want ik train haar volgens de hedendaagse inzichten en dat betekent voor ieder gewenst pietsje stukje gedrag een beloning in eetbare vorm. En of dat werkt - ze let enorm op me en volgt al op een niveau van een hond die al jaren in training is. Eerder heeft ze probleemloos een rauwe kippennek stukgekauwd opgegeten maar helaas heb ik ze niet meer in voorraad en mijn Carnibestleverancier kan ze niet meer leveren. Grand Malheur. Gelukkig bleek Thijs van slagerij Broekhof in de Kruisstraat zo aardig om me twee lamsschouderbladen te geven. Speciaal voor Polly uit een lamsbout gesneden. 

[klik voor een uitvergroting]
Sientje samen met het oudste hondje van Linda op schoot.
[klik voor een uitvergroting]
Het beetje groen dat wij in onze tuin hebben, heeft het moeilijk. Maar dat hoort nu eenmaal bij een puppy over de vloer.
[klik voor een uitvergroting]
Polly met de zo attent gegeven lamsschouderblad van slagerij Broekhof. Omdat deze slagerij alleen scharrelvarkensvlees heeft, hoeven we ook niet bang te zijn voor het virus van Aujeski.
Donderdag 3 juni

Gisteren is het eerste kitten uitgevlogen. Zusje Sientje woont nu in Grootebroek bij Linda en drie lieve honden. Het gaat al heel erg goed. Een foto van Sientje in haar eigen klimboom staat al op de nestjespagina. Morgen is Clancy aan de beurt en ondertussen heb ik mijn handen vol met het opvoeden van ons nieuwe pupje Polly. Inmiddels zijn de katten behoorlijk goed aan deze druktemaker gewend geraakt. De kittens zijn het minst onder de indruk. Heel apart om je te realiseren dat dit verrukkelijke diertje over een paar uurtjes al weer een hele week bij ons is. Dinsdagavond zijn we naar de puppycursus geweest. Dat was leuk voor haar - lekker dollen met leeftijdsgenootjes.

[klik voor een uitvergroting]
Polly heeft overal holletjes. Deze is buiten onder de tafel.
Zaterdag 29 mei

Vanwege de intrede van Polly in onze cattery een update. De komst van Polly en de reactie van de katten herinnerde me aan de intrede van Pici hier dertien jaar geleden. Ik heb daar zelfs nog een verhaal over geschreven voor in het kattenblad Felikat Mazagine. Toen bekeken de katten dat vreemde monster ook vanaf een veilige hoogte. Pici was niet bepaald gemakkelijk maar Polly is echt een zonnetje. Alleen daar zijn de katten niet van overtuigd. Vooral papa Jack stelt zich erg beschermend op. Ze zijn dus best wat van slag en ons bezoek van vandaag dat zich al zo'n tijd verheugd had op een middagje kittens en katten knuffelen moesten zich behelpen met de honden.

Polly heeft haar portie ervaringen opdoen vandaag wel gehad. Vanmorgen heel wat honden en mensen ontmoet. Vooral de honden was voor mij blijkbaar spannender dan voor Polly. Iedere hondenontmoeting verliep prima. Eerst waren we in het Groenendaalse bos en daarna op het terrein van de KC Kennemerland. Huibert doen daar Behendigheid met Eesz en Pici. Ondanks hun leeftijd doen ze het nog uitstekend. Polly deed natuurlijk nog niets en lag de meeste tijd op mijn schoot te slapen of aaitjes in ontvangst te nemen.

Op de foto hiernaast de supervader Jack die zich behoorlijk zorgen maakt over het welzijn van zijn kroost. Zijn vader Charm is ook al zo'n zorgzame vader.

En vandaag kreeg ik nog een filmpje van een broer en zus van Anches: zulke mooie gelukkige katten!

http://www.youtube.com/watch?v=KUE0WeXysXc

 

 

[klik voor een uitvergroting]
Na gedane arbeid is het goed rusten; onder tafel op de trui die diende als dekentje in haar transportmand.
[klik voor een uitvergroting]
Vrijdag 28 mei

We konden deze week niet in een echtere emotionele achtbaan zitten. Zo zijn we onze dierbare Murray van 16 erg onverwacht verloren en zo huppelt er hier een droom van een Pumipupje rond. Met de honden gaat het al vrij goed en sommige katten ook. Vooral Tresca en Zagato die beiden zonder honden zijn opgegroeid, vinden haar heel erg interessant maar Jack, de vader van ons nestje, maakt zich zorgen voor het welzijn van zijn kroost en was zodanig waakzaam dat het voor iedereen beter was om het hele gezin maar te evacueren naar de bovenetage. Huibert is nu even met de heerlijke Pol naar de dierenarts voor een controle en ontwormingsadvies en later vandaag laten we Jack wel met Polly kennismaken zonder de aanwezigheid van zijn kittens. Zijn vader Charm is ook zo´n zorgzame vader. Die brengt zelfs zijn kittens en jaagt de grotere naar binnen bij gevaar. Hij woont op het platteland en daar komen ook ongecastreerde zwervers langs zijn afgezette tuin.

Wij zijn onze vrienden Dick en Trudi bijzonder dankbaar dat zij ons meiske hebben willen opvangen, op de camping al een paar waardevolle dagen hebben gegeven en voor alle zorg tijdens de lange reis naar Nederland. Ook willen wij Drágossy Zsolt hier noemen. Hij is een Hongaarse Kuvaszliefhebber en vriend van Dick en Trudi. Zonder zijn bemiddeling, advies en hulp hadden wij niet zo'n heerlijk hondje kunnen krijgen. En zonder de fokker Fekete György en de geweldige pa en ma van Polly was er helemaal niets te krijgen geweest.

[klik voor een uitvergroting]
<< vorige pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  [56]  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  volgende pagina >>