Klik hier om te zoek op de website

archief
Polly is fotografisch nog steeds in de hoofdrol. Ik hoop zo dat zij ook een goed hulpje voor Anches zal worden.
[klik voor een uitvergroting]
Vanmorgen zaten Polly en Anches samen op de bank naast dit mandje. Daar had ik een foto van moeten maken.
[klik voor een uitvergroting]
Apporteren dat ze kan!
[klik voor een uitvergroting]
En haar oortjes gaan al tippen.
Dinsdag 27 juli

Schrijf ik gisteravond als trotse cursiste van de puppycursus dat onze SuperPoem Polly geslaagd is, vergeet ik het stukje te saven waardoor het niet op de site terecht kwam. Het was gisteravond weer zo leuk. Extra leuk zelfs want vanwege de afsluiting van de cursus kregen we een aangepast lesporgramma. Juf Trudy en meester Huibert (inderdaad mijn ega) hadden een miniparcourtje behendigheid verantwoord voor puppy's uitgezet. Dat was dolle pret en het was ook nog eens lekker weer. Maar het was jammergenoeg wel de laatste van de tien lessen. Even uitzoeken hoe we ons kunnen opgeven voor de basiscursus. Tijdens de eerste (theorie-)les woonde Polly nog in Hongarije en nu is ze afgestudeerd puppycursist. Negen weken geleden woog ze 2.4 kilo en paste ze twee keer in een klein kattentransportmandje, nu weegt ze 6.6 kilo en heeft ze een heuse hondenbench tot haar beschikking voor wanneer ze zonder toezicht is. Een overbodige luxe is dit niet want ze zet overal haar tandjes in. Gisteren heeft ze zelfs een flinke splinter van de kast weten los te krijgen. Opeten moest ze dit maar helemaal niet. Ik hoorde van een buurthond dat hij zoveel hout (stokken) had gegeten dat zijn darmen helemaal geblokkeerd waren... Ik heb de afgelopen dagen wel een aantal updates over vnl. Polly op de hondenpagina gezet. Voor de liefhebber – de filmpjes daar zijn een aanrader om een beeld te krijgen van dit schattige hondje. Mochten we elkaar tegenkomen dan moge duidelijk zijn waar de kringen onder mijn ogen vandaan komen ;-)

De omgang met de katten gaat ook steeds beter. Wervelwind als Polly is, wil ze graag iedere langskomende kat tackelen. Dat kan best angstaanjagend voor de katten zijn en wanneer die het op een lopen zetten, wordt het jachtinstinct van de hond geprikkeld en is het hek van de dam. Gelukkig zijn onze katten wel wat gewend én kunnen ze bijna overal het vege lijf redden door omhoog te springen. Vanwege de noodzaak dat een kat een veilig gevoel moet kunnen hebben om paniek te voorkomen, hebben we lang geleden al ingevoerd dat een kat op het aanrecht moet mogen springen en letten we er bij de aanschaf van banken etc. op dat de katten eronder kunnen. De kittens hebben als eerste het ijs gebroken in de omgang met Polly en daarna hielden de jonge katers Zagato en Jack haar zoet. De andere katten lopen ook steeds vaker bij haar in de buurt gewoon over de vloer. Dat de opvoeding vruchten afwerpt was vanmorgen duidelijk. Polly wilde achter Shabanou aangaan die – dom – een sprintje trok. Ik zag het en een 'Polly Nee' was voldoende om haar haar start te laten afbreken. In principe, opvoedingstechnisch, zou het beter zijn om de naam voorafgaand aan de 'nee' over te slaan. Daar is alles voor te zeggen maar ik ben al dertig jaar gewend om eerst de naam te roepen. Als ze maar luisteren en dat gaat helemaal niet zo slecht.

 

[klik voor een uitvergroting]
Knappe Polly!! We troffen het met ons groepje van Chihuahua, Franse bulletjes tot New Foundlander.
[klik voor een uitvergroting]
Ze is onweerstaanbaar. En dat weet ze ook van zichzelf.
Zaterdag 17 juli 2010

Het laatste nieuws! De incontinentie van Eeszje veroorzaakt doordat een hond onbesuisd tegen haar zijkant aanknalde, is voor 98% over. Hier kunnen we allemaal mee leven. Zij heeft er geen last van en er is geen echte viezigheid meer. Dweilen is sowieso een must in een dierenhuishouding, daarom heb ik ook een lichtgrijze vloer – die houd je wel bij ;-)
Pici heeft de afgelopen weken uitstekend gereageerd op de Rimaldyl tegen de pijn door artrose. Ze krijgt nu een lagere dosering en wie weet heeft het betere bewegen wat ze nu weer kan de ergste pijnklachten verholpen. Bewegen is vaak het middel tegen artrose. Polly groeit maar door en door. Ze is nu zeven weken hier en ze is trouw iedere week een pond gegroeid. Zij is ons eerste hondje dat ik zo goed als volledig op rauw vlees etc. laat opgroeien. De 'witte jassen' achter de voedingsindustrie beweren dat dit niet kan. Kul! De wolven waar de huishonden vanaf stammen hadden geen bak met brokjes. Ze kan inmiddels probleemloos de lichtere botten kraken. Wanneer ze een hele kippenvleugen krijgt, gaat ze er keurig mee in het Kruidvatstoeltje zitten. Zo schattig! We hebben vandaag een poelier gevonden waar we voor een mooi prijsje stukken kipkarkas kunnen krijgen. Daar zitten toch wel zulke waardevolle voedingsstoffen in (als je maar zorgt voor variatie met vlees en organen van kip en andere diersoorten).
Anches is overduidelijk zwanger. Omdat de dekking heel vreemd verlopen is, Anches liet zich nog dekken toen ze al lang en breed zwanger moest zijn, ben ik wel erg bezorgd over de goede afloop. Hele goede berichten ontvangen over de nieuwe generatie fokdieren die de genen van hun familie in omloop moeten houden: Uriah, de zwartzilveren zoon van Maverick en Shabanou, is helemaal goed door de testen heen gekomen; knietjes en oogspiegeltest en de DNA-testen voor PRA en PKdef. Heerlijk dat hij helemaal vrij is. Fokken met dragers is prima, moet zelfs aangemoedigd worden, maar uiteindelijk streven we wel naar het doel dat het nageslacht met behoud van de genetische variatie het dragerschap voor bepaalde kwalen kwijt raakt. Bij Uriah is het al gelukt en tot ieders grote vreugde blijkt de mooie (kampioen!) Mio, de dochter van Maverick en Nieckje,  dat ook te zijn. Dat hadden we niet durven hopen want haar charmante broer Tamaran was ook al helemaal vrij. We hopen de combinatie Tamaran x Shabanou te kunnen herhalen. Shabanou is vorig jaar bevallen van drie verrukkelijke zoontjes en de wereld wordt er niet slechter van wanneer er nog een paar bij komen, mét een dochtertje dat dan voor ons mag zijn. Het is alleen wel 'hopen' want Jack is zo'n relaxte kater dat hij doorlopend huiselijk verkeer kan krijgen. Het welzijn van de katers weegt zwaarder dan mijn fokwensen en ongewenste combinaties zijn hier niet mogelijk. Nu Uriah PRA-vrij blijkt te zijn, zou hij een hele interessante combinatie kunnen vormen met Tresca. Het is bij hem net zoals bij Shabanou ook koffiedik kijken om in te schatten wanneer het suprelorinstaafje uitgewerkt raakt. 
Er gebeuren rare dingen met het programma waar ik deze site mee maak. De tekst wordt zo langzaam verwerkt dat ik al meerdere zinnen heb getikt voordat die een keer in beeld komen. Even mijn webmaster mailen over dit probleem. De eerste keren dacht ik dat het door grote drukte bij de provider kwam maar helaas blijkt het permanent te zijn. Ik zal gauw mijn webmaster om hulp vragen. Ik hoop toch niet dat de oorzaak ligt in de grootte van deze site. Dan zou ik de nieuwsberichten moeten weggooien en het is juist zo leuk dat deze nieuwsrubriek al zo veel jaren bestaat.
Sinds gisteren hebben we allebei een Blackberry. Heel luxe en heel leuk dat ik nu altijd internet bij de hand heb. Als ik me nu eens ergens tijdens lang wachten stierlijk zit te vervelen, kan ik zelfs deze site bijwerken. Dat tempo van typen moet lukken ;-)
Ik had dit in Word getikt en vroeg me af of het programma niet op tilt zou slaan wanneer ik deze tekst in één keer erin zou zetten – probleemloos! Voorlopig is het probleem dus opgelost.

 

[klik voor een uitvergroting]
Polly heeft vast Duits bloed ;-)
[klik voor een uitvergroting]
Laatst op het strand had ze een giga zandbak tot haar beschikking.
[klik voor een uitvergroting]
Vanwege de switch naar een nieuw mobieltje kwam ik deze oude foto tegen. Heel dierbaar: een foto van onze Rooster kort voor zijn overlijden in 2008.
Zondag 11 juli

Aan mij zal het niet liggen dat Oranje zou kunnen verliezen. Ik heb net weer een foto van een dier met oranje gemaakt. Polly is overal goed voor. Om de oranje strikken te showen maar ook als bliksemafleider in een poging een ander hondje te leren iets rustiger met Somalikittens om te gaan. Voordat het zo ver was, mochten ze beiden in de grote tuin het luie zweet eruit rennen. Nou dat lukte wel alleen dat zweet kwijtraken nam Polly letterlijk. Ze dacht blijkbaar dat zij zo licht als Tinkelbel was en dat zij op een blad van een waterlelie kon staan. Ze ging dus compleet kopje onder en heeft meteen bewezen dat er niets mankeert aan haar instincten -  ze kon uitstekend zwemmen. Een goede afkoeling die ze goed kon gebruiken want het is goed warm deze dagen. Zwembadjes, bedoeld voor kinderen, zijn ook heel goed bruikbaar voor huisdieren en soms krijg je te maken met onverwachte extra's zoals een kikker in het badje. Die bonus kreeg Sientje die inmiddels al weer een maand bij Linda en haar honden woont.

Het wil maar niet vlotten met het maken van een doelpunt door Oranje dus dan ook onder dit stukje de leuke foto van het superlieve hondje dat zo goed het ijs heeft gebroken voor Sientje erbij! Helaas is het niet gelukt maar vice-wereldkampioenschap is wel iets om trots op te zijn.

 

[klik voor een uitvergroting]
Polly steunt Oranje!
[klik voor een uitvergroting]
Sientje, Chanine van ons laatste nest, met haar kikker.
[klik voor een uitvergroting]
Cuby en Momo; beide katertjes zijn inmiddels verhuisd.
[klik voor een uitvergroting]
Alle kittens waren perfect met Polly maar Cuby spande de kroon; nu moet hij dit waar maken met Hazel.
<< vorige pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  [55]