Klik hier om te zoek op de website

archief
Woensdag 10 november

Brrr wat een akelig weer. Gelukkig hielden we het droog tijdens de hondencursus gisteravond maar wat had ik het koud. Mijn handen waren totaal verstijfd en het lukte me amper om Polly haar beloninkjes te geven. We gaan vrijdag op pad voor warmtezakjes en een fleecehes waar je die zakjes in kunt doen. Vanmiddag heb ik al handschoenen gekocht waar ik een paar vingers vanaf kan halen. Ik ben een typische mooi weer wandelaar en hondentrainster want onder barre omstandigheden zoals ze nu zijn, zit ik liever met een kat op schoot, hoe leuk de cursus ook is. En laat ik nu de mazzel hebben dat ik legaal een paar lessen mag gaan overslaan! Polly is namelijk loops geworden. Gisteren kreeg ik ook erg slecht contact met haar tijdens de les. Ze leek wel een speurhond; ze had meer aandacht voor alle luchtjes op de grond dan voor mij (n beloninkjes). Ik dacht dat ik iets verkeerds had gekozen (oude kaas en stukjes ham) en was al van plan om de volgende les stukjes gekookte worst mee te nemen. Die kunnen we dus nu zelf opeten want loopse teefjes mogen niet meedoen op de hondenschool.

Afgelopen zondag hebben we het eerste kitten van het nestje van Anches en Jack weggebracht. De introductie met de twee katten daar verliep heel soepel en we hebben hem spinnend op het schootje van hun jongste zoon achtergelaten. Morgen is Donatella aan de beurt en ondertussen bespreken andere mensen of ze Donna als nieuwe huisgenootje willen. Alleen voor de prachtige Beerke hebben we nu geen serieuze gegadigde. Wie weet bent u dat wel ;-)

 

[klik voor een uitvergroting]
Het bezoek voor onze kittens krijgen ook een mallotig hondje over zich heen.
[klik voor een uitvergroting]
En toen waren er nog maar drie. Donna is het poesje links.
[klik voor een uitvergroting]
Beerke in de jungleboom
[klik voor een uitvergroting]
Tresca met een van haar kittens. Die zijn nu zes weken oud en zijn vanmorgen zelf de trap afgekomen.
Maandag 1 november

Allemaal goed nieuws vandaag. Ik kreeg het bericht dat de geweldige website van de overleden Harry Blok behouden is gebleven en bij iemand anders op de site een goed tehuis heeft gevonden:

http://www.ijssellandabessijnen.nl/links/harryblok/Harry_Blok/homepage.htm 

Ik ben zo blij dat dit deel van zijn levenswerk weer toegankelijk is gemaakt.

En Imre van Eijl stuurde twee prachtige foto's als voorproefje van haar fotosessie van vorige week.

Je zou zo langzamerhand mogen verwachten dat de kittens hier een keer klaar zouden zijn met de ontdekkingen hier. Blijkt dat ze de jungleboom nog nieuw voor ze was. Ik hoop daar nog een foto van te maken. Ook de televisie heeft hun interesse gekregen. Zo schattig om hun houding dan te observeren.

Hieronder zet ik een historische tekening van Abessijnen die dateert van meer dan 100 jaar geleden. 

[klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
Dinsdag 26 oktober

Zit ik hier op m´n gemakje nog achter m´n pc, besef ik opeens dat ik vanavond met Polly naar de hondencursus moet. Ik had net de buienrader bekeken om te zien of ik wel boodschappen wilde doen en vond het weer er niet voldoende aantrekkelijk voor. Maar goed ik wilde hier wel m´n nieuws kwijt.

Het was hier nationale ontwormingsdag - de kleinsten wegen royaal een pond en dan mogen ze een halve kitten Milbemax. Ik heb net de laatste foto's van het nest van Tresca in dat topic gezet maar de best leuke maar minder scherpe foto's van het grote nest, moeten nog even wachten. (Is inmiddels gelukt).

Er is ook droevig nieuws. Vorige week is Djazzie overleden. Zij was een prachtige zilver Somalipoes en zonder haar hadden de huidige zilvertjes er heel anders uitgezien. Djazzie was geen Silfescian maar hoorde bij helemaal bij de familie. Letterlijk want ze woonde bij mijn schoonzusje. Djazzie was bijna twintig jaar en haar stamboeknaam was Moonschea Magic Melodie. En vandaag ontvingen we ook het bericht dat Goofy is overleden. Hij behoorde ook tot de zeer sterken want hij was ook negentien jaar uit. Van dit nestje van Elvira en Kobus is nu nog maar één zoon over.

Hiernaast een recente foto van Djazzie.

 

[klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting] [klik voor een uitvergroting]
Zaterdag 23 oktober

Zo grappig. Anches lag heel lief met één van haar kittens in een hangmandje en met Huiberts nieuwe camera in de buurt groeide dat uit in een fotosessie. Moeder Anches is net zo speels als haar kinderen en dit was een déjà vu. Anches' vader Maverick deed ooit ook zo gek tijdens een fotosessie en nu was dochterlief in haar ouderrol in de weer.

Het was goed schrikken vandaag. Donna was blijkbaar erg geschrokken en was voor haar rust lekker onder het wijnrek gaan slapen. maar normaal komen onze kittens altijd wanneer ze geroepen worden en nu kwam ze niet. We haalden ons van alles in ons hoofd, dat ze bijv. ergens in de kou weggekropen was maar gelukkig, er was weinig aan de hand. Toen we haar gevonden hadden, heeft ze nog een hele tijd bij me op schoot gelegen en de de fotosessie was vanavond.

Bepaald rustig is het hier nu even niet. Tresca is krols geworden en kleinzoon Zagato begint te ontdekken waar Abraham de mosterd haalt. Gelukkig werkt de suprelorin al aardig bij Jack al durven we het stel niet zonder toezicht bij elkaar te laten.

 

[klik voor een uitvergroting]
De gevonden Donna bij me op schoot.
[klik voor een uitvergroting]
Tresca met haar prachtige kittens.
[klik voor een uitvergroting]
Anches in vertikale positie op de foto.
[klik voor een uitvergroting]
Dat hebben we eerder gezien; toen zij nog een kitten was en haar vader Maverick zich aan het uitsloven was.
Zondag 17 oktober

We zijn erg dankbaar dat het allemaal goed lijkt te gaan met ons en vooral onze dieren. De kittens van Tresca zijn vandaag drie weken oud geworden en wegen bovengemiddeld. Ze vallen echt onder de categorie rolmopsjes of speknekjes. Gisteren zijn ze al verhuisd naar een andere ruimte en plek in de voorkamer. Een dag eerder dan de instinctieve verhuizing die moederpoezen wensen maar dat kan komen omdat het katertje blijkbaar wat voorlijk is en het presteerde om uit de kraammand te klauteren. Da´s gevaarlijk dus Tresca moedert nu in een kittenkooi. Deze dateert nog van ons allereerste nestje uit 1983 en goede kwaliteit is een goede investering; hij ziet er nog steeds als nieuw uit.

Voor het geval dat een virus de oorzaak van de ziektegevallen hier was, krijgen alle katten preventief L-lysine. Echt leuk geven is het niet. Het smaakt vies en het is ook een fikse klus om twee maal daags negen volwassen katten en zes kittens dit goedje te geven. Of het nodig is, is de vraag maar ik zal het mezelf nooit vergeven wanneer ik verzuim iets te doen wat een kitten zijn leven kan kosten. Het geven van L-lysine is gelukkig niet schadelijk. We hebben een heel systeem: ik heb het mengsel klaargemaakt en berekend wie hoeveel moet hebben en Huibert levert de dieren een voor een aan.

De kittens van Anches maakten overuren als fotomodel. Eigenlijk moet ik zeggen: wij maakten overuren als fotografen. Iedere keer wanneer we ergens langsliepen zagen we wel iets dat een ah of een oh opleverde en waarvan we vonden dat het op de foto gezet moest worden.

En het was ook nog eens fantastisch weer. Ik heb mijn e-bike grondig ingereden. De accu hield zich uitstekend en had nog heel veel energie over. We zijn naar het strand geweest en uiteraard ergens een stop gemaakt en chocoladetaart gegeten. Dat had ik (we gaat hier niet helemaal op) natuurlijk verdiend wanneer je zo in beweging bent, Alleen de rit over een fietspad door de duinen moesten we inruilen voor een hondenwandeling want snorfietsen bleken niet op dat fietspad toegestaan. Ik vond het maar een rare gewaarwording – Huibert gezond en wel gemotoriseerd achter me aan. We gaan dus deze week op stap voor een atb-fiets.. Stukken gezonder voor hem. Het was trouwens een heerlijke ervaring om weer fietsend anderen in te halen. Dat was lang geleden. Zonder al te veel inspanning haalde ik de 25 km per uur, volgens mijn teller en volgens die van Huiberts snorfiets. Dat ik een beetje 'vals speelde' met mijn fietsondersteuning moet kunnen ;-)

[klik voor een uitvergroting]
Papa Jack met twee van zijn kinderen.
[klik voor een uitvergroting]
We hadden vandaag Polly en Pici mee de duinen . Het lukte niet om beide hondjes met mij op één foto te krijgen. Er viel zoveel te rennen.
[klik voor een uitvergroting]
Gelukkige Tresca.
[klik voor een uitvergroting]
Vlak voor de uitgang van het kistje, trouwens ook 27 jaar oud, ligt een lekkere warme snugglesafe. Dat weten ze wel te waarderen.
<< vorige pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  [52]  53  volgende pagina >>